|
![]() |
#1 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
lozinke
Već par dana sumnjam da mi burazer svrlja po stroju iako sam mu to izricito zabranio( iz raznih razloga). Stavio sam user pass koji ne zna nitko,i svaki put kad dodjem izvana zateknem u IE neke webove koje ja nikad ne bih posjećivao( chat npr.) i otvarane neke datoteke. Sad mi nije jasno kako je zaobišao lozinku i je li to moguće? Ako je dajte neki program koji je nemoguće zaobić i da odmah na bootu trazi unos lozinke, ili ako postoji neka hardverska zaštita?
![]() |
#2 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: lozinke
Citiraj:
![]() što se tiče najsigurnijeg, dovoljno je u BIOSU staviti user password i stvar je riješena. samo ju nikada nemoj zaboraviti ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Billy lives forever
|
Vrlo smiješno Tor,nema što! Win je XP pro.
![]() |
#6 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ja jos nisam skuzio kako staviti pass na neki folder u WinXP pro ![]() Moze li tko napisat koji program treba za to, il se moze is samih wonzoda? ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
malo sto sam gledao u xp imas foru da ak stavis u NTFS mozes zabraniti odredjenim userima pristup. dakle nema lozinke nek jednostavo nemogu pristupiti ili otvoriti dir. @stormeye ak imas xp onda bez pass-a nemre nikak uci. postoji nacim ulazenja prek administratorskog passworda to je onaj prvi kaj upisujes dok instaliras komp. i ak si tam stavio prazno tak ti netko moze upast u komp. drugog nacina stvarno nema koliko ja znam, pod time mislim bez ikakvih hacka i sl. stvari.
![]() |
#8 |
Billy lives forever
|
Mislim stvarno glupo. Nitko ne zna lozinku,baš nitko a komp se spajao na net?! Glupo! Na stroju sam ja admin i nema drugog accounta. Stvarno mi nije jasno. Ja sam pokušavao uć bez lozinke al je nemoguće
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
|
Izgleda da buraz ipak zna password, ili imaš kakav spyware ili neko smeće.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
buraz ti je hacker ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() Davno sam citao jedan clanak u jednom casopisu gdje su lijepo objasnili kako najjednostavnije kreirati lozinku. Uzmes neku recenicu i izvadis prva slova. Iso medo u ducan, nije reko dobar dan + dodas neki broj, moze i datum rodjenja jer ovak ne bude bed. Imud,nrdd666 Imamo velika i mala slova, brojeve i znakove. Sta's bolje ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Re: Re: lozinke
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
gle potoje tri accounta kod winxp kad ga instaliras! dakle privje "adinistrator" kojem tokom instalacije upisujem pass, drugi ti je tvoj znaci recimo "Stormeye" i taj kreiras tam negdje kod aktivacije i to je zapravo taj acc koji ti koristis. a treci acc. koji je inace disable-an a vrlo lako ve vrati je "quest" i prek njega se moze uci u komp. i cetvrto ono kaj je costa rekao kreira se drugi acc. recimo tvoj buraz dok nisi gledao i more na komp kak hoce ili ti jednostavo buraz zna pass. jednostavo provijeri jel imas novih acc ak nemas promijeni sifru u neke stvaro debilno (mislim da tak brojevi i slova ispadnu) dakle ko sto je costa naveo i rijesen je problem.
![]() |
#15 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ghost account je po defaultu disejblan. Moze uci preko administratorovog ali ne vjerujem da je. Stormeye je napisao da je vidio u IEu da je surfano nakompu. IE sprema postavke pod trenutni account. Bilo bi smjesno da user Stefica moze vidjeti gdje je Joza surfal ![]() Ako Stormeye vidi gdje je surfano, surfano je pod njegovim accountom. To kaj je on zabil ugasiti komp dok je isel sat-dva pisati i srati poslije dobre klope uz citanje dobrog stripa, jebi ga ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Billy lives forever
|
Ne,nitko ne zna lozinku, a usto mijenjam je gotovo tjedno. Ovo drugo netko je spomenuo spyware: Na stroju nikada nisam imao spyware duže od 15sec ako se uopće uspio pojaviti ili instalirati. Aktivno mi dosta monitoringa tako da s tim nemam problema. Ma ništa i tako ovih dana moram formatat HDD (nisam odavno) pa se možda popravi stanje s tim. Svejedno THNX ![]()
![]() |
#19 | |
Premium
|
Re: Re: Re: lozinke
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ovo ispod nisam ja! :)
|
Imaš negdje u opcijama "remember last user", tako da slijedeći put kod loga, on daje ime onog ko se zadnji spojio i traži pass. Ako je ime tvoje, ili je otkriven pass, ili imaš neki prog. na kompu koji čini gluposti. Uostalom, ima milijun programa koji prate sve radnje na kompu i zapisuju ih u logove, pa instaliraj jednog i provjeri.
![]() |
#22 | |
Moderator
|
Re: Re: Re: Re: lozinke
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Uzmi palicu i burazera nauči pameti da se ne zajebava s tobom!
![]() |
#25 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Možda se buraz poslužio ovime:Forgot password ili nečim sličnim.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
jesi mozda zaboravio ugasit komp? ![]() inace za skrivanje datoteka, foldera i filovova najbolji je magic folders -super mali program.... koliko brat ima godina? da znamo hocemo li iskljucit mogucnost da je hakiranjem upao... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|