|
![]() |
#1 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() Dakle, škola je gotova, ljeto je tu. a ja krećem u nove pohode. U planu su blokovi za GPU, NB i HDD. Interesira me par stvari. 1. Nove grafičke - dali je potrebno aktivno hlađenje memorije, ili mogu raditi sa pasivcima? 2. NB - dali sve nove ploče imaju rupe oko NB-a 3. HDD - zna li netko neki GEL/smjesu koja bi vodila dobro toplinu, a ne vodi struju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
1. dovoljni su pasivci jer ddr3 mema se ne grije jako 2.večina dolazi sa rupama oko nb-a 3.nemam pojma |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
dodatni otpor i patit ceti cijeli vodeni krug,osim ako ti je u blanu UBER silence onda daj,isto vrijedi i za HDD al eto vidim da idesh na totalnu tisinu pa neka ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
|
lako za otpor, to je najmanji problem ![]() ima da je sve pod vodom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
2. nemaju...dosta inel ploca ima "kvacice" 3.termalna pasta artic keramika?ako nekanis cistit mos stavit sam bakar nanjega... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
zanima me baš gel, jer sam razmišljao sa vodom hladiti cijelu donju stranu diska... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the luda ribetna
|
nepotrebno i nekorisno...ako je ravan eventualno gore...ja bi ti predlozio da ga uguras u 5.25" bay->cd romovi i ta sranja te sa strane napravis leziste i tak za 2-3 diska...ak ne kuzis kaj mislim ti nacrtam...mozda i napravim shemu=) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
|
kužim... bez brige... ma sredit ću nešto... ionako su i sada bez ventilatora.... nego bi ja taj disk ZATVORIO, potpuno, radi tišine jelte... onda bi bilo dobro hladiti nekako i te čipove tamo... mah, sredit ću ja nešto... pomoć će i fishov prijatelj, jel tako fish ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
a..zasto ti je bitno da taj gel/pasta ne provodi struju? nije HDD pod naponom izvana, kao ni ista drugo, jer je sve to po defaultu usarafljeno u kuciste koje je prakticki uzemljenje... ja koristim silikonsku pastu (ima u chipoteci za kupit) i ova tuba ti je dovoljna za sve u kompu, i ostane ti za jos 50 puta toliko.... jer paste ne mozes staviti puno nigdje(mislim na debljinu sloja), hladnjak mora dobro nasjest i stisnuti to da bude vrlo tanak sloj, posto kada se zagrije, bi iscurilo inace van i ostala praznina izmedju (komponenta bi se pregrijala, a hladnjak ne bi odvodio uopce) pasta sama po sebi ne vodi struju, jer je od silikona, ali posto ju moras stisnuti hladnjakom, onda on dodje u kontakt s podlogom, postoje razni umetci koji se stavljaju izmedju hladnjaka i podloge da sprijece tok struje, ali zaista ne vidim potrebe za time ovdje... evo ti slike: ta pasta u pozadini(tuba kao za zube prat) i kako ju naneses na element...i dobro stisnes, jer ce inace ostati praznina kad se zagrije i iscuri van... ![]() te iz jednoga pojacala koje mi je vrisnulo na natjecanju... pogledaj ispod 2 MOSFET-a, vidis da je ubacen kao tanki list izolatora... koji izolira hladnjak chipa od dodira sa kucistem pojacala... razmisli o nabavci toga ako si bas zapeo za to... jer ce hladnjak probit kroz pastu i opet napravit kontakt ako toga nema.. ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
mene zanima gel, jer bi hladio donju stranu, tj, PCB, i ona tri čipa na elektronici... a tu ima svega... Šta se tiče pojačala - Dobro je bilo vidim ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
tomiri...khm dobio sam kompanjona vidim a? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
ima ima...jer je jedan "ram" tj cache memorija bla bla bla bla bla siher necete a nisam ni siher dal bi skuzili...i onda se dosta grije kao i hdd-ovo "srce"...3 nije bas pretjerano potrebno no dobro=) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
...napravljeno je za 4 Ohma... a na samo 0.5 Ohma je testirano za max dB... moralo je nesto vrisnut, sve su to gušti... ideš dalje, kupis drugo i peglas i tako u krug... to je hobi kao i svaki drugi ![]() Citiraj:
a njih ima u Zgu i u Rijeci, a te paste inace ima svaka trgovina koja se bavi prodajom tih komponenti.... cca 100-80kn ako se ne varam, manja pakiranja su i oko 20ak kn ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() @tomiri ma mislio sam o vodi i svime povezanim ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
|
nije da bi ja čuo neki kvalitetni vent, nego se čuje disk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prečupavi mod
|
Pa oblozis ga necim, bilo je dosta rjesenja za to nedavno ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
|
Pogledaj i ovo, cini mi se kao super rjesenje: http://www.silentpcreview.com/article96-page1.html
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
onda mu hladis s necim bocne stranice, ne elektroniku s vodom...ideja imate...LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ex-Gastarbajter
|
a pa tako da, znači cijeli hard DOBRO zatvoriti... a ja sada pokušavam riješiti problem hlađenja elektronike ![]() ![]() vidjet ćete kad krenem u izradu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Ren ajde pokaži nacrt za to za hard i baci još koji plan bušenja za blokove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
ot: lol koji ovaj chovo ima nered u kompu peche za ochi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ex-Gastarbajter
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ex-Gastarbajter
|
jedno jako bitno pitanje. jeli moguće napraviti blok 53*60mm a da ne smeta komponentama na grafičkoj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Hm, ovisi koja je grafa. U pravilu, ovo mi se cine ok vrijeme, ali bi bilo najbolje da malo izumjeris prostor na grafickoj koju ces koristiti. btw, vec si postao kemper lvl60, promijeni si to ![]()
![]() |
#30 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
S cim ces to radit opet sa dremelom ili |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|