PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   lozinke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8389)

Stormeye 21.02.2004. 14:36

lozinke

Već par dana sumnjam da mi burazer svrlja po stroju iako sam
mu to izricito zabranio( iz raznih razloga). Stavio sam user pass
koji ne zna nitko,i svaki put kad dodjem izvana zateknem u IE neke
webove koje ja nikad ne bih posjećivao( chat npr.) i otvarane neke
datoteke. Sad mi nije jasno kako je zaobišao lozinku i je li to moguće? Ako je dajte neki program
koji je nemoguće zaobić i da odmah na bootu trazi unos lozinke, ili
ako postoji neka hardverska zaštita?

horza 21.02.2004. 16:49

Re: lozinke

Citiraj:

Originally posted by Stormeye
Već par dana sumnjam da mi burazer svrlja po stroju iako sam
mu to izricito zabranio( iz raznih razloga). Stavio sam user pass
koji ne zna nitko,i svaki put kad dodjem izvana zateknem u IE neke
webove koje ja nikad ne bih posjećivao( chat npr.) i otvarane neke
datoteke. Sad mi nije jasno kako je zaobišao lozinku i je li to moguće? Ako je dajte neki program
koji je nemoguće zaobić i da odmah na bootu trazi unos lozinke, ili
ako postoji neka hardverska zaštita?

¸pa bilo bi ok da kažeš koji OS voziš... znaš da je na 98 često doovljan samo Esc :)

što se tiče najsigurnijeg, dovoljno je u BIOSU staviti user password i stvar je riješena. samo ju nikada nemoj zaboraviti :beer:

tor 21.02.2004. 16:56

Nego, staviš u bajosu da ti se komp pali na pasword i eto...I još jedan za ulazak u win da se nebi buraz dosjetio clear comos:D

Bl@de 21.02.2004. 18:06

Citiraj:

Originally posted by tor
...I još jedan za ulazak u win da se nebi buraz dosjetio clear comos:D
he he LOL! :D .

Stormeye 21.02.2004. 23:25

Vrlo smiješno Tor,nema što!
Win je XP pro.

MadBoY 21.02.2004. 23:33

Ja jos nisam skuzio kako staviti pass na neki folder u WinXP pro http://fly.srk.fer.hr/~core/Anime/fo.../sweatdrop.gif.
Moze li tko napisat koji program treba za to, il se moze is samih wonzoda?http://fly.srk.fer.hr/~core/Anime/fo...ons/unsure.gif

Bl@de 22.02.2004. 00:34

malo sto sam gledao u xp imas foru da ak stavis u NTFS mozes zabraniti odredjenim userima pristup. dakle nema lozinke nek jednostavo nemogu pristupiti ili otvoriti dir.

@stormeye ak imas xp onda bez pass-a nemre nikak uci. postoji nacim ulazenja prek administratorskog passworda to je onaj prvi kaj upisujes dok instaliras komp. i ak si tam stavio prazno tak ti netko moze upast u komp. drugog nacina stvarno nema koliko ja znam, pod time mislim bez ikakvih hacka i sl. stvari.

Stormeye 22.02.2004. 00:56

Mislim stvarno glupo.
Nitko ne zna lozinku,baš nitko a komp se spajao na net?!
Glupo!
Na stroju sam ja admin i nema drugog accounta.
Stvarno mi nije jasno.
Ja sam pokušavao uć bez lozinke al je nemoguće

Renesis 22.02.2004. 09:17

Izgleda da buraz ipak zna password, ili imaš kakav spyware ili neko smeće..

STRMX 22.02.2004. 09:28

buraz ti je hacker:D

Costa 22.02.2004. 09:39

Citiraj:

Mislim stvarno glupo.
Nitko ne zna lozinku,baš nitko a komp se spajao na net?!
Glupo!
Na stroju sam ja admin i nema drugog accounta.
Stvarno mi nije jasno.
Ja sam pokušavao uć bez lozinke al je nemoguće

Brat ti je provalio pass jer da je bio pod drugim userom ti pod svojim loginom ne bi vidio sto je posjecivano. Sad samo reci da ti je sifra ime, prezime ili datum rodjenja pa da nas razveselis. Ili je jedna od onih love, secret, sex, god :D Mozda si mjesecario :confused:

Davno sam citao jedan clanak u jednom casopisu gdje su lijepo objasnili kako najjednostavnije kreirati lozinku. Uzmes neku recenicu i izvadis prva slova.

Iso medo u ducan, nije reko dobar dan + dodas neki broj, moze i datum rodjenja jer ovak ne bude bed.

Imud,nrdd666

Imamo velika i mala slova, brojeve i znakove. Sta's bolje :D

rendula 22.02.2004. 10:55

Re: Re: lozinke

Citiraj:

Originally posted by Horza
¸pa bilo bi ok da kažeš koji OS voziš... znaš da je na 98 često doovljan samo Esc :)

što se tiče najsigurnijeg, dovoljno je u BIOSU staviti user password i stvar je riješena. samo ju nikada nemoj zaboraviti :beer:

Stari je na poslu imao taj problem s 98-icom. Nitko mu nije znao password al je jednog dana vidio na svom kompu kolegu kak si nekaj printa.

sNNooPY 22.02.2004. 11:01

Citiraj:

Ja jos nisam skuzio kako staviti pass na neki folder u WinXP pro
Nabavi progy FolderGuard.

Bl@de 22.02.2004. 11:21

gle potoje tri accounta kod winxp kad ga instaliras!

dakle privje "adinistrator" kojem tokom instalacije upisujem pass, drugi ti je tvoj znaci recimo "Stormeye" i taj kreiras tam negdje kod aktivacije i to je zapravo taj acc koji ti koristis. a treci acc. koji je inace disable-an a vrlo lako ve vrati je "quest" i prek njega se moze uci u komp. i cetvrto ono kaj je costa rekao kreira se drugi acc. recimo tvoj buraz dok nisi gledao i more na komp kak hoce ili ti jednostavo buraz zna pass. jednostavo provijeri jel imas novih acc ak nemas promijeni sifru u neke stvaro debilno (mislim da tak brojevi i slova ispadnu) dakle ko sto je costa naveo i rijesen je problem.

tor 22.02.2004. 11:30

Citiraj:

Vrlo smiješno Tor,nema što!
Win je XP pro.

Što? Pa ako napravi clear comos poništava se lozinka za paljenje kompa i može ga upaliti normalno na gumb:confused:

Costa 22.02.2004. 12:04

Citiraj:

Originally posted by tor
Što? Pa ako napravi clear comos poništava se lozinka za paljenje kompa i može ga upaliti normalno na gumb:confused:
Moze ga upaliti na gumb i bez clear cmos :D

Ghost account je po defaultu disejblan. Moze uci preko administratorovog ali ne vjerujem da je.

Stormeye je napisao da je vidio u IEu da je surfano nakompu. IE sprema postavke pod trenutni account. Bilo bi smjesno da user Stefica moze vidjeti gdje je Joza surfal :D
Ako Stormeye vidi gdje je surfano, surfano je pod njegovim accountom. To kaj je on zabil ugasiti komp dok je isel sat-dva pisati i srati poslije dobre klope uz citanje dobrog stripa, jebi ga :D

tor 22.02.2004. 15:08

Evo ga na, mutikaša i smutljivac
Citiraj:

Moze ga upaliti na gumb i bez clear cmos
Samo bi štetu radijo;)

Stormeye 22.02.2004. 15:36

Ne,nitko ne zna lozinku, a usto mijenjam je gotovo tjedno.
Ovo drugo netko je spomenuo spyware: Na stroju nikada nisam imao spyware duže od 15sec ako se uopće uspio pojaviti ili instalirati. Aktivno mi dosta monitoringa tako da s tim nemam problema.
Ma ništa i tako ovih dana moram formatat HDD (nisam odavno) pa se možda popravi stanje s tim.
Svejedno THNX:beer:

Elven 22.02.2004. 16:46

Re: Re: Re: lozinke

Citiraj:

Originally posted by rendula
Stari je na poslu imao taj problem s 98-icom. Nitko mu nije znao password al je jednog dana vidio na svom kompu kolegu kak si nekaj printa.
Zato kaj bi u 98ici pritiskom na tipku ESC ili Cancel ušao kao guest (a ne ko ghost kako neki pišu :D) u komp.

MadBoY 22.02.2004. 20:59

hehe... najgore je ako imas isti pass na svim mjestima ^^''' (kao sto sam ja imao)... i nikad vise....

Rivi 23.02.2004. 07:31

Imaš negdje u opcijama "remember last user", tako da slijedeći put kod loga, on daje ime onog ko se zadnji spojio i traži pass. Ako je ime tvoje, ili je otkriven pass, ili imaš neki prog. na kompu koji čini gluposti.
Uostalom, ima milijun programa koji prate sve radnje na kompu i zapisuju ih u logove, pa instaliraj jednog i provjeri.

Costa 23.02.2004. 08:35

Re: Re: Re: Re: lozinke

Citiraj:

Originally posted by Elven
Zato kaj bi u 98ici pritiskom na tipku ESC ili Cancel ušao kao guest (a ne ko ghost kako neki pišu :D) u komp.
Ghost, guest what's the fuckin' difference :D

LordNitro 23.02.2004. 21:15

Uzmi palicu i burazera nauči pameti da se ne zajebava s tobom!

tor 24.02.2004. 19:28

Citiraj:

Originally posted by LordNitro
Uzmi palicu i burazera nauči pameti da se ne zajebava s tobom!
Najbolja zaštita je hardwerska!!!!!!!!!!!!!!!:D
Ha, ha palija:clap:

Raven_1 28.02.2004. 01:01

Možda se buraz poslužio ovime:Forgot password
ili nečim sličnim.

ßellerophon 02.03.2004. 15:26

jesi mozda zaboravio ugasit komp? :D
inace za skrivanje datoteka, foldera i filovova najbolji je magic folders -super mali program....
koliko brat ima godina? da znamo hocemo li iskljucit mogucnost da je hakiranjem upao... :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:11.