|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Duke Nukem 3D online igranje TUTORIAL
Prije par dana sam naletio na program koji omogucava igranje ove legendarne igre preko interneta pa rekoh da probam i uspio ![]() Igranje je u potpunosti isto kao u dobra stara vremena. Potrebno: Duke Nukem 3D Atomic Edition (1.5 verzija) xDuke port (trenutna verzija je 19.7.1) - Instalacija, ZIP (0.8 MB) DukesterX (trenutna verzija je 1.5.1) (2.31 MB) Priprema igre: Instalirajte igru i kopirajte fileove iz rancidmeatovog porta. Instalacija ce dodati i neke nepotrebne stvari pa da sve pojednostavnimo i ostavimo sto manje prostora za gresku, ovako treba izgledati filelista onog sto nam treba: DEFS.CON Duke.rts duke3d.cfg DUKE3D.GRP (44.356.548 bytes) duke3d_w32.exe (iz xDuke porta) GAME.CON USER.CON Pokrenite duke3d_w32.exe i pogledajte da li sve radi. Trebalo bi raditi savrseno. Tipkovnica i mis se daju konfigurirati kroz izbornik u samoj igri. Sad dolazimo do podesavanja online djela. Instalirajte DukesterX i pokrenite ga. Pri prvom pokretanju ce javiti "No supported Duke Nukem ports found..." no to je normalno jer jos nije podesen. Izbor Rancidmeata: Pod Duke port izabrati Rancidmeat port i stisnuti Options. U options prozoru ili sami upisite lokaciju ili stisnite Find Duke i kliknite na lokaciju kad je nadje. ![]() Sljedeci korak je podesavanje imena, IP-a i dodatnih postavki ako smo pod routerom. IP adresu mozemo izabrati pritiskom na slider jer DukesterX bi je trebao sam detektirati ako smo direktno spojeni. Primjer: ![]() Ako smo iza routera onda je potrebno ostaviti lokalnu adresu i ukljuciti: Behind router/firewall > YES / Save Router Options ![]() ![]() Dalje je sve poprilicno jednostavno. Klikom na Host izradujemo igru na koju ce se ostali spojiti, a klikom na Join se spajamo na igru koju je netko vec napravio. Kad se prvi put izradjuje ili ulazi u igru program ce napraviti CRC provjeru pa je potrebno opet izabrati zeljeno. Ako ce nesto biti nejasno slobodno pitajte.
Zadnje izmijenjeno od: Costa. 18.10.2006. u 13:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
yeah baby! aj bum ga i ja stavio pa da probamo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
To mi je klan u COD-u a i opcenito ![]() BTW ona dobra staza je L.A. Rumble (E3L4).
Zadnje izmijenjeno od: Costa. 22.02.2006. u 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Ndobro, i na kojim se serverima igra? Da pokazemo ovim COD wannabe FPS-asima kako se i na bakinoj 486ici moze dobro zabaviti...
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Moramo se dogovoriti za vrijeme. Server napravi bilo tko ili se mozemo nekome utrpati, ali bolje da mi slozimo. Evo mogu ja. Ako se stavi kao Public onda ga svi vide jer ga dukester objavi na master server listi, a ako ne onda medjusobno podjelimo IP adresu. Server treba otvoriti: Dukester X Hosting:- Port 8501 (TCP) Dukester User map Sending:- Port 8501 (TCP) Duke Nukem 3D:- Port 8500 (UDP) Dok nas vise igra korisno je prije pocetka upisati naredbu /natfree
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
I ja sam za, legendarna igra.......samo recite kad i gdje. : CoolRamb |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Još samo da nađem stari Pentium 1 i 14" Philips monitor i zabava može početi. Razvalimo pajceke ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Kernel panic
|
Ja sam isto za.
![]() |
#12 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Igram na Athlonu 3000+ i WinXP SP2. Normalno radi.
![]() |
#14 |
Kernel panic
|
Tko će i kada složiti igru? Ne mogu više čekati. I koja IP adresa mora biti na DukestarX pod Your IP (na početnom ekranu)? Lokalna (192.168.1.3) ili ona on 83.131.x.x?
![]() |
#15 |
Moderator
|
Iz Meca. http://img148.imageshack.us/img148/5394/dukeled4qr.png http://img58.imageshack.us/img58/2248/rezultat1km.png Zao mi kaj nisam napravil screenshot iz meca protiv rendule, bilo je jako zanimljivo ![]() F12 je za screenshot i on se automatski sprema u direktorij igre.
![]() |
#16 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Navukao sam i par frendova poslije, irali smo, nakon puno muke sa spajanjem, u četvero, s još nekim likom od koznadi, bio sam drugi : goood : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Bas zeza to spajanje, mi smo isprobavali u troje i nis. Skuzio sam da u zyxelu moram otvoriti port 8501 i onda se ljudi mogu spojiti na mene. Jos cu to morati detaljno prouciti. Idemo jedan veliki mec.
![]() |
#18 |
ono ispred konpjuktora
|
vako... ja morem svaku večer ovaj tjedan (ali ne noć!!! tipa 18:00 do 21:00) izuzev četvrtka (radim dan i noć), petka (dejt) i subote (valjda van ili nekaj). ovaj tjedan. mogu subotu tijekom dana i nedjelju popodne. al moram prije složit djuka (nisam ga još stavio... tu mač vrk)
![]() |
#19 |
Moderator
|
OK, probat cu te ugurati u svoj prezauzeti raspored ![]()
![]() |
#20 |
Moderator
|
Igrao sam s Codiacom i immoRt4Lom. Jos se moraju ispraksati jer sam dosao do 83, a nisu me ni jednom ubili. Puno vjezbati ![]() rezultat http://img49.imageshack.us/img49/2341/rezultat8an.png postavljanje zamke ![]() http://img296.imageshack.us/img296/4...vljanje9rj.png gazenje http://img49.imageshack.us/img49/9572/gazenje9zk.png Igra nije izgubila car ni malo. Moram upozoriti sve da pazljivo pogledaju firewall jer kad nas igra vise od dvoje onda zna zezati. Meni je dozvoljeno in/out kroz portove 8501 i 8500 i na routeru i u instaliranom firewallu.
![]() |
#21 |
Kernel panic
|
Costa je stalno u zraku i samo skuplja killove, a mi se ostali možemo samo međusobno ubijati.
![]() |
#23 |
Moderator
|
Nema. Server mora igrati, a to je najmanji problem. Slozim ga ja svaki put jer mi je sve dobro podeseno, samo ostali trebaju paziti na svoje firewalle. Sto se tice onog sto si me pitao na ICQ, nisam jos probao pod linuxom pa ako imas vremena isprobavaj preko winea nekako. @immoRt4L: Kao sto rekoh, vjezbaj. BTW ta mapa me jednostavno ide. U drugima sam pogodljiv ![]()
![]() |
#24 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Kernel panic
|
Kako moram podesiti firewall da Duke radi, a da je firewall upaljen?
![]() |
#26 |
Moderator
|
Dozvoli port 8501 za Dukestera.
![]() |
#27 |
Kernel panic
|
www.vachu.com/duke3d/ Sve i svašta o Dukeu.
![]() |
#28 | |
ono ispred konpjuktora
|
open source je. ne trebam isprobavat s vajnom ![]() sam da skompajliram... Citiraj:
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Sad sam probao igrati i lik me razbije sa 63:1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Nasao sam neke druge metode koje rade i za linuxase pa javi kad sve skompajliras.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|