|
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Hm, nije li ti 463Mhz dovoljno za neki "normalni" OC tog E6600 ? ![]() On ima množitelj 9x što sa tim FSB-om daje preko 4150Mhz ? Mislim, to je opak rezultat, poprilično opak...Vjerojatno te CPU koči dalje. Probaj eventualno iz windowsa dalje šibat, sa Clockgenom ili setFSB-om ili koji je god već dobar program za C2D OC-at iz windowsa... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Eh, moja greška. No opet pitanje - zašto više od 460Mhz ? Velim, onda nek proba iz windowsa, vrlo vjerojatno će povući još koji Mhz. Inače, za te taktove trebaš opako dignut i napon čini se meni - a sa time pazi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Cisto radi hocu a vidim taj fsb na toj ploci od 500MHz sto su ljudi vec probali (bios je 0910). A za stalni rad kompa ostavit cu na 400MHz fsb pa ga iz windowsa dalje gurat da ostanu zategnute latencije chipseta.Probao sam sa Cloc Genom ali poslije restarta vrati mi postavke,neznam kako sacuvat postavljene vrijednosti na tom programcicu. Ajd sad da vidimo iz biosa sto nece dalje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
imas upute na stranicama clockgena kako da ti prisvakom paljenju kompa OC-a uglavnom, trebaš spremit "profil" te staviti shortcut u startup folder... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
stvar je u nb strapu, procutaj sticky http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56341 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
valjda si dobro izracunao, bitno je to da ako ti spustas mnozitelj neces imati puno prostora za visok fsb, tim vise sto si ga spustio sa 9 na 7... 9/7 je otprilike 1.3, onda fsb ti je trenutno oko 460 znaci po racunici 460*1.3 = 600, onda puta 4 = 2400 :/ mislim da si ti vec u najvisem strapu tvoje ploce tako da nece ici, ali moguce je da se i varam, ovo sam samo ovak malo mozgao nabrzaka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
BTW kazes da nemogu sovim procom dalje. Buljo experimentisao sam sa naponima i cak do mx.. dizao NBa. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|