![]() |
Kako izgurat veci FSB
Nece mi fsb dalje od 463 na mojoj confi...,spustim mnozitellj cpu-a i mem..podignem sve moguce napone,olabavim i latencije na mem...ali nece dalje pa nece.
Daj pomozite!! |
Hm, nije li ti 463Mhz dovoljno za neki "normalni" OC tog E6600 ? :stoopid:
On ima množitelj 9x što sa tim FSB-om daje preko 4150Mhz ? Mislim, to je opak rezultat, poprilično opak...Vjerojatno te CPU koči dalje. Probaj eventualno iz windowsa dalje šibat, sa Clockgenom ili setFSB-om ili koji je god već dobar program za C2D OC-at iz windowsa... |
Ma vidiš da je rekao da je to sa spuštenim množiteljem. Tako da nije E6600 digao na preko 4GHz.
|
Eh, moja greška. No opet pitanje - zašto više od 460Mhz ?
Velim, onda nek proba iz windowsa, vrlo vjerojatno će povući još koji Mhz. Inače, za te taktove trebaš opako dignut i napon čini se meni - a sa time pazi ;) |
Citiraj:
Cisto radi hocu a vidim taj fsb na toj ploci od 500MHz sto su ljudi vec probali (bios je 0910). A za stalni rad kompa ostavit cu na 400MHz fsb pa ga iz windowsa dalje gurat da ostanu zategnute latencije chipseta.Probao sam sa Cloc Genom ali poslije restarta vrati mi postavke,neznam kako sacuvat postavljene vrijednosti na tom programcicu. Ajd sad da vidimo iz biosa sto nece dalje. |
imas upute na stranicama clockgena kako da ti prisvakom paljenju kompa OC-a
uglavnom, trebaš spremit "profil" te staviti shortcut u startup folder... |
stvar je u nb strapu, procutaj sticky
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56341 |
Citiraj:
|
valjda si dobro izracunao, bitno je to da ako ti spustas mnozitelj neces imati puno prostora za visok fsb, tim vise sto si ga spustio sa 9 na 7... 9/7 je otprilike 1.3, onda fsb ti je trenutno oko 460 znaci po racunici 460*1.3 = 600, onda puta 4 = 2400 :/ mislim da si ti vec u najvisem strapu tvoje ploce tako da nece ici, ali moguce je da se i varam, ovo sam samo ovak malo mozgao nabrzaka :)
|
Citiraj:
|
Kak si podesio napone od NBa i ostalih stvari?
Stavi najnoviji BIOS, i ak možeš poslikaj postavke u BIOSu, na mojoj P5B DL dignuo sam FSB na 500. |
Citiraj:
ali zasto uopce forsiras? ne kuzim... ako ti je toliko stalo, prodaj onda ovaj proc i kupi si 6300 ili 4300 pa dizi fsb do 600 :stoopid: |
Citiraj:
BTW kazes da nemogu sovim procom dalje. Buljo experimentisao sam sa naponima i cak do mx.. dizao NBa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:46. |