|
![]() |
#7951 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@Vuco U medjuvremenu se meni zacepio bojler i nemam tople vode u kupaoni. Bas cekam majstora da me zvrcne pa da vidim kad ce navratiti...moguce je da ce mi odgovarati sutrasnji kasniji start jer nekako sam dojma da ce se to sutra odservisirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7952 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
evo napokon sam i ja slozio svoj bajk i spreman je za voznje ![]() http://www.pohrani.com/f/3b/K0/2PJirQQv/1/img0036.jpg MOgu reci da je osjecaj totalno dugaciji i da je vilja dosta mekana, cim pipnem kocnicu mi vec propada prednji dio nemam bolje slike, biti ce ih uskoro kada stavim naprijed 185mm rotor, a iza 160 Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 18.02.2011. u 16:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7954 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
MA treba to jos fino podesiti sve i vidjeti. ovak sam samo napravio krug oko kvarta i dosta je mekana. MOzda zato kaj je unutra ona standardna opruga za vozce do mislim 75kg, a ja imam oko 80 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7955 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
sviđa mi se bajk ! ![]() jel razmišljaš o pedalama ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7956 | |
Moderator
|
Citiraj:
Kakav je SAG i jel potone puno vilica kad si u poziciji za spust (iznad volana ajmo reći) ?
![]() |
![]() |
#7957 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Razmisljam naravno ![]() u planu su wellgo mg1 ili neke slicne Zaboravio sam reci da mi je bajk dobio i kuru mrsavljenja sa novom viljom, laksi je za nekih 150g i sada ima 13,86kg Citiraj:
skuzio sam da kompresija hvata skoro pred kraj. Nisam namjesto SAG jer sam zaboravio ![]() tak da neznam dal potone vilica sta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7958 |
Moderator
|
Nemaš ti kaj namještavati SAG, jer nemaš preload na vilici. Opruga je takva kakva je, SAG nećeš moći mijenjati ![]() Sag bi trebao biti oko 20-30%, znači oko 26-39mm. Bolje neka je bliže 26mm, odnosno 20% sa oprugom. Sa zrakom je druga stvar. Nek potone opruga oko 40mm dok si u attack poziciji, bit će odlično.
![]() |
#7959 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Jako lijep bicikl max. ![]() Vidi kako će ti ta opruga raditi. Usput, ja sam danas kad smo kretali na rutu otišao do kneza mislava (kod džamije), ima čovjek postariji, bavi se izradom opruga. Za 50kn mi je napravio dvije 250mm opruge za moju vilju, nakon što doneseš za cca 2h je gotovo. On ne mjeri prema koeficijentima opruge (što mi je nekako i logično zbog toga jer je taj k samo idealizirani element opruge) već prema samoj debljini žice od koje radi opruge. Tako je moja origigi bila žuta, tj. srednje tvrda i kao takva mi je bila pretvrda usprkos mojoj pozamašnoj masi, došao sam kod njega i tražio da mi napravi mekše. Nisam znao koliko mekše, pa mi je umjesto 3.5mm žice stavio na jednu oprugu 3.2 a na drugu 3.0mm. Sad sam montirao ovu slabiju od 3.0 i savršena je. Još jednom, za 50kn dvije (!) opruge. Kod istog sam bio i za izradu one male ETA opruge. Danas cijelu vilicu opet rastavio da provjerim kako se sve drži, nema ni traga nekom defektu, savršeno ![]() Max, ak ćeš se htjet upuštat u zamjenu opruge (vuco je otvarao taj sistem, al sumnjam da je išta kompliciraniji od HSCVa) odi do tog čovjeka i nek ti napravi opruge, gotovo te ništa neće koštati pokušaj ![]() EDIT: javite kad se kreće sutra, ja imam želju pridružiti se, ali ne mogu obećati. Bezveze trošenje para, pogotovo ghetto tubeless. Jedina prednost tubelessa je da je pojava snakebitea gotovo nemoguća pojava, te eventualno par grama lakše.
Spoiler alert! Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 18.02.2011. u 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7960 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7961 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Dali bi imao volje mi pokazati kako da svoju rastavim? Zato jer je i u mojoj, pretpostavljam trenutno neadekvatna opruga, pa da ja to fino zamjenim! @Destro: daj ti točnu adresu i naziv obrta, firme, radnje........! Edit, meni je SAG na skroz otvorenoj 40mm ![]()
![]() |
![]() |
#7962 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
ovo kaze manual za TORU i RECON Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7963 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Nije istina, puno se bolje i ugodnije vozit na tubelessu zbog nižeg tlaka u gumama. Plus, puno je teže probušiti gumu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7964 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jep, tubeless ima puno prednosti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7965 | |
Moderator
|
Citiraj:
http://www.cheapbikeparts360.com/pro...uning-springs/ http://www.pohrani.com/f/3r/fM/ef7it...urn-spring.jpg U pravilu, odšarafiš gore čep sa imbusom 2.5, paziš da ne pogubiš kuglice i federe, makneš čep, odšarafiš odozdo šaraf ali ne do kraja, lupiš ga gumenim čekićem da izbiješ vodilicu lagano (ili običan čekić preko drvene letvice). Ne treba nabijati, već točno pogoditi. Paziš da ti ulje iscuri u kanticu neku i to je to, gore od šarafiš sa 24kom i izvadiš oprugu. Pogledaj si technical manual, stvarno je lagano i teško da moš kaj usrat. Fučkaš manual. Za oprugu je bolje da je SAG malo manji, oko 20% najbolje, što znači da je tebi opruga aman-taman. Opruga će fino odraditi posao ![]() Na zraku možeš malo veći SAG staviti, tipa 25-30%, no opet je puno važnije da ti ne potone previše kad si u poziciji za spust.
![]() |
![]() |
#7967 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Dakle, da malo konkretiziram pitanje: Kako znati dali je obruč pogodan za geto tjubles? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7968 |
Moderator
|
![]() |
#7969 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Jel ovo valja? http://cgi.ebay.com/Tora-U-Turn-Spri...item1c140c29f2 Citiraj:
Al će biti veselo, a? A hebemu, opet dupli post, SORRY! Daj vuco prebaci to gore! Hvala!
![]() RedGreenBlue Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 19.02.2011. u 00:42. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7971 | |||
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
jednostavno ne vidim primjenu tubelessa kod rekreativaca koji vise srafe neg voze. Tu se i ja ubrajam hehe a sutra idem na sljeme a kak mi je svejedno koji termin, cekam potvrdu onih kojima nije.
![]() |
![]() |
#7972 |
Moderator
|
@ 2die4 Da, to je u biti to. Samo mislim da sam negdje vidio jeftinije, pa probaj još malo prosurfati po netu. Najlakše ti je po broju tražiti: 11.4310.171.000 - to urokaj u Google, X-firm opruga ![]() @ ostali sutra za Sljeme Buraz i ja smo oko 11 i 15 kod tunela. Nažalost to je najranije što možemo doći. Sutra će biti veselo, mokro, blatnjavo i možda i snijeg. Zato i volimo to prokleto brdo 8). Vi samo javite jel idete ranije, s nama, kasnije ili ne idete. Tak da znamo dal da krenemo s Lonjščine ili da se nađemo kraj tunela. Nama je osobno s Lonjščine ljepše započeti uspon.
![]() |
#7973 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
![]() |
#7974 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Stavi se onda i prigodni video... http://www.youtube.com/watch?v=KKq4XsPv6vA
![]() |
![]() |
#7976 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Nisam n00b....znam zasto sam stavio "zvuk"...jedno je kad čuješ mjuzu pa se nabriješ do svojih max. mogućnosti, a drugo kada imaš komplet sa Fabienom pa misliš da si kao on i "pogineš" na stazi jer "možeš" kao i on... ![]()
![]() |
#7977 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
@2die4, Nazalost, oprugu za ua Uturn je jako teko, gotovo nemoguće napraviti, tako da si osudjen na kupovinu nove, a cijena je cca 250 kn, sad mozda bi se dala nac neka polovna. Ali, jel nisi rekao kad si uzimao vilju da ćeš otopit salo? ![]() ![]() @All Boli vas briga, vi imate cijele bicike i vi se vozite, a ja jos moram cekat mjesec dana svoju vilju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7979 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako budem kasnio, krenite ja ću vas hvatat. Srale, pa kako si se doveo u tu situaciju? Ja sam bio grunio kad mi je vilica bila na servisu tjedan dana. Sreća imao sam curin bajk za gazit pa sam nekako pregrmio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7980 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
tubeless kit ( u slucaju da nemas UST obruce), ti je oko 250kn. i to je jedina investicija koju moras napravit. a ono što dobiješ je da mozes voziti i na manje od 2 bara, bez razmišljanja da će ti guma puknut... a što se tiče izdržljivosti, trnje, snake biteovi i te stvari se krpaju u roku odmah same. meni je frend vozio 3 mjeseca sa fi8 čavlom u gumi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|