Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2010., 16:36   #661
dario3
Registered User

Datum registracije: Apr 2009
5770 Serija je vrhunska , samo mi je zao sta sve nemaju voltage regulator
dario3 je offline   Reply With Quote
Staro 26.07.2010., 11:59   #662
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
ah samo ću reći , konačno je GTA na zadovoljavajućim detaljima , ma mrak , ovo se definitvno isplati

..ljudi koje us normalne temperature ua ovu kombinaciju? Meni je gornja grafa uvijek na 50-55 al donja u CF se grije malo više pa je do 65 u full loadu po ovim vrućinama , jel to OK? Nema klime u sobi taka da ,,a oba dva PCIE slota su jedna ispod drugog agrafe uzimaju po 2 slota
Čini mi se da jeste O.K.; meni razlike na CF setupu za 4870 isto tako od 6-10°C u korist jedne grafe, a identične su po pitanju hlađenja.
Jedino što me kopka je to da se ne mogu sjetiti kako je bilo stanje sa starim driverima 9.x serije za koje nisam siguran da je bilo nekakve razlike u temperaturama grafa...ali, nema veze, ne pada mi napamet stavljati opet 9.x drivere, a samo da bih doznao ima li razlike ili nema.

@dario3:
Kolio ja znam, vr imaju sve grafe, no mogućnost softverske regulacije neke (još) nemaju, ako si na to mislio...
  Reply With Quote
Staro 27.07.2010., 20:10   #663
ivan77
Guest

ljudi jedno pitanje , dakle dvije HD5770 u CF , "gornja" je sapphire , sa tihim ventom , sve 5 , druga je ASUS HD 5770 , dakle donja sa stock ventilatorom koji urla , e sad , pitam ja vas , ova donja , ASUS se više grije , jer je donja u CF , jel mogu na nju naljepit pasivni Accelero S1 rev. 2 , bez venta , čisto tišine radi , jer mi je ovako najglasnija komponetna , ima neko iskustva?

edit :

ide

http://www.youtube.com/watch?v=NtpomY7h7bQ

Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 27.07.2010. u 22:30. Razlog: ...
  Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 09:23   #664
windfucker
Guest

Pitao si za S1 rev.2, a na linku ti je Accelero L2.
Tipfeler?
  Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 12:05   #665
ivan77
Guest

je , je tipfeler , ide i S1 rev 2, , al ovo je "sretnije" riješenje
  Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 12:08   #666
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
@ivan77

Nebitno za tipfeler, ali di je tu logika? Ako se donja (Asus) grafa vise grije, sto nije ocito da joj tribas osigurati bolje hladjenje a ne neko pasivno (da se po mogucnosti jos vise grije). Mislim da ti je bolje napraviti tzv. rošadu, znaci samo zaminiti pozicije grafickih kartica.. Tu Asusovu stavi u prvi utor pa ce vjerojatno dobivati vise zraka, manje se grijati a time i manje buciti... U svakom slucaju vrijedi probati, ako i dalje bude buke - onda se upusti u promjenu coolera..
Staro 28.07.2010., 12:28   #667
windfucker
Guest

@Sn4k3:

Pa baš taj tipfeler i jeste ključan, jer je upotrijebio pojmove "pasivno", "S1 rev.2" i link od "Accelero L2" sa ventom, praktički u istoj rečenici. Pa ti sad znaj...

Uglavnom, ja mislim da je on htio ostaviti Asus-icu dolje jer bi na taj način L2 sa ventom mogao bez problema gore (ima mjesta), dok uz L2+vent na gornjoj poziciji nisam baš siguran da bi sve stalo...
Ili sam ja nešto krivo pokopčao.

U svakome slučaju, slažem se da svakako prije promjene coolera posluša tvoj savjet sa zamjenom pozicija grafi, nema šta izgubiti...uostalom, i taj stock vent bi se (vjerujem) dao poštelati sa kakvim profilom...

ivan 77, izjasni se!

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 28.07.2010. u 12:38.
  Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 12:44   #668
ivan77
Guest

Ovako , kad je ASUSICA "gore" u , sama radi bez beda. Kad je "gore" u CF , a dolje moja sapphire , ne radi mi CF izbacije mi neke errore) samo kad je Sapphire gore a Asus dolje. Zakaj ne znam. E sad , dakle ASUS mora bit dolje. I znači grije se. Stock cooler je ono glasan ali samo kod grafičkih intenzivnih igri tipa GTA 4...recimo kod dragon age je tiši...u idle tiho sve pet , kad se gleda film..isto...nego kaj onda mislite , dal je zamjena za stock cooler na asusici koja , dakle , mora bit dolje , Accelero L2 sa ventom dobro riješenje?
Nije pasivno , a definitvno će hladit bolje od stocka? Evo , nadam se da je sad jasnije

Nego , kako mislite podešavanje profilima? Gdje? Znam da je nekad to mago ATI TOOL , al on nije u razvoju već par godina...

Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 28.07.2010. u 12:46. Razlog: ..
  Reply With Quote
Staro 28.07.2010., 12:55   #669
windfucker
Guest

Probaj prvo sa MSI Afterburnerom, trebao bi podržavati tu mogućnost (meni nije trebalo pošto su mi ventovi na 5770-ici na potenciometru).
A usput možeš podesiti i voltaže, recimo... (sporedan fičr, posve)

A ako nisi zadovoljan i dalje, L2+vent bi trebalo biti solidno rješenje...

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 28.07.2010. u 13:03.
  Reply With Quote
Staro 29.07.2010., 11:40   #670
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Ovako , kad je ASUSICA "gore" u , sama radi bez beda. Kad je "gore" u CF , a dolje moja sapphire , ne radi mi CF izbacije mi neke errore) samo kad je Sapphire gore a Asus dolje.
Meni bi od svega tvog nabrojanog , ovo brinulo.Kako rade ak je ova gore a asus dolje, a obrnuto ne ?
Staro 29.07.2010., 11:44   #671
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Nego , kako mislite podešavanje profilima? Gdje? Znam da je nekad to mago ATI TOOL , al on nije u razvoju već par godina...
skini si riva tuner. sa njim mozes jako dobro podesit profile tako da se brzina venta mijenja ovisno o temperaturi gpu-a.
Cuky je online   Reply With Quote
Staro 29.07.2010., 12:02   #672
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Ne riva tuner.I ja sam ga skinuo i svako malo BSOD jer nije kompaktibilan s tim novim 10.6+ driverima.Od kad sam ga maknuo, nikad problema.MSI je ok al meni malo cudan za postaviti.
Staro 29.07.2010., 12:20   #673
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
Meni bi od svega tvog nabrojanog , ovo brinulo.Kako rade ak je ova gore a asus dolje, a obrnuto ne ?
evo sad step by step , stavio asusicu solo , instalira drivere , stavio sapphire dolje , spojio crossfire i RADI! , valjda sam nekaj krivo radio?
Čak dobivam jedno 1000 3d marka više i jedno 3-5 fps-ova..jel moguće da je zato jer asusica ima brži ram , pa kad je ona primarna grafa..ide malo brže?

Što se tiče tišine, zadovoljavajuće...tiše je..
  Reply With Quote
Staro 29.07.2010., 12:28   #674
windfucker
Guest

Koliko ja znam, CF setup bi se trebao prilagođavati automatski sporijoj, a ne bržoj grafi...doduše ne mogu to tvrditi iz vlastitoga iskustva pošto su moje CF grafe identične.
No, nevažno...bitno da si ti riješio svoj problem
  Reply With Quote
Staro 29.07.2010., 13:06   #675
JuiceBox
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Citiraj:
evo sad step by step , stavio asusicu solo , instalira drivere , stavio sapphire dolje , spojio crossfire i RADI! , valjda sam nekaj krivo radio?
Čak dobivam jedno 1000 3d marka više i jedno 3-5 fps-ova..jel moguće da je zato jer asusica ima brži ram , pa kad je ona primarna grafa..ide malo brže?

Što se tiče tišine, zadovoljavajuće...tiše je..
eto vidis, reko sam ti da to mora radit
Staro 29.07.2010., 14:04   #676
ivan77
Guest

THNX SVIMA

nego ajde vi koji furate CF , dgje ste primjetili da se on , baš ono osjeti? 3d mark tu nije neko mjerilo ,
kolko sam skopčao , meni u GTA 4 ,se baš "osjeti" , ono , kad ta druga grafa "povuče" , Just Cause 2 isto ,
dragon age je sada briljirara na sve ono high-max , bez da se ledica za učitavanje jednom zacrveni
..al di je ono naijzraženiji..., da bi čovjek rekao ono "vau to je crossfire"

Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 29.07.2010. u 14:07. Razlog: ..
  Reply With Quote
Staro 29.07.2010., 14:47   #677
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
kad ti netko zaviri u kuciste a vidi 2 grafe

salu na stranu, CF ces vidjeti razliku tamo gdje su ti dosada igre zapinjale, gdje je bio jako velik framedrop, tu bi sada trebala ta druga grafa to izvuci i biti sve ok

Sama grafika u igrama ako vec igras na high itd, nece se apsolutno promijeniti nego samo brojevi fpsa
Staro 29.07.2010., 16:08   #678
ivan77
Guest

hvala , to je točno to! Recimo u GTA 4 , tamo di je bio framedrop sa jednom , sad dobije ko neki "boost" i glatko proklizi!
  Reply With Quote
Staro 29.07.2010., 22:33   #679
windfucker
Guest

Dobro kaže h3lld; ljudi često gledaju koliki će boost dobiti po pitanju max.fps, a zapravo je puno važniji i mjerodavniji za doživljaj gaminga min.fps te avg.fps.
Generalno, ako ovako gledaš stvari, proofitirati ćeš u 90% igara na ovaj ili onaj način.
CF FTW!
  Reply With Quote
Staro 31.07.2010., 12:14   #680
fran123456
Premija

fran123456's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
TUL Corporation, a leading manufacturer of AMD graphics cards, today added a slim solution to the HD5700 series: the HD5770 Single Slot Edition. The latest variation uses a single-slot fan design that enables users with limited space in their cases to build performance centric rigs. The HD5770 single slot edition can maximize your rig's performance by providing the possibility for gamers to upgrade their rig without compromising space.

PowerColor's HD5770 Single Slot Edition clocks in at 850MHz core speed and 1200MHz of memory speed. The one slot cooling design optimizes air flow and cools down the temperature efficiently, enabling high gaming performance the likes that have never before been seen in a slim design. The special fan design also provides the potential for gamers to set up a 4-way Crossfire graphics love fest.

"The HD5770 single slot design offers a unique option in performance for our product lineup," says Ted Chen, CEO of TUL Corporation. "We can fulfill the endless desire for performance and multi-function when space is a premium."

PowerColor HD5770 Single Slot Edition will be available on Aug 13th.
techPowerUp!
Staro 31.07.2010., 12:56   #681
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor fran123456 Pregled postova
IMHO moglo bi bit jako bucno s tom malom "turbinicom" i povisene temperature naravno, ali treba pricekat koji review. Onaj kome ne smeta buka prilikom igranja ili je prisiljen na single shrot rjesenje ionako nema velik izbor, jer ne vidim zasad niti jednu HD57XX single slot karticu u konkurencije.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2010., 19:01   #682
Charmander
Ultrapiretik
Moj komp

Charmander's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
sudeci po mojem iskustvu sa hd4650 i njenom tubinicom, ovo ce bucit poprilicno. ali kako drvoje kaze, treba pocekati rivju pa cemo onda sudit dalje.
Staro 02.08.2010., 10:35   #683
ivan77
Guest

ma jel sma ja glup ili kaj? Pa kako se u MSI Afterburneru složi zaseban profil za neku igru da ventovi budu na 100% samo kad se ona igra?
  Reply With Quote
Staro 03.08.2010., 22:43   #684
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Single slot HD 5770 (another one)

Evo ih malo i XFX izvedbi. 1 ima cak i 5 diplay port video izlaza.
Turbinica im je nesto "masivinija" nego u izvedbi Powercolora.

Pomelo mi sig -.-
Staro 03.08.2010., 22:47   #685
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Citiraj:
ma jel sma ja glup ili kaj? Pa kako se u MSI Afterburneru složi zaseban profil za neku igru da ventovi budu na 100% samo kad se ona igra?
npr. igraš betmena, onda napraviš profil s imenom Betmen (staviš da radi 100%) i njega upališ kad igraš betmena i tak moš za još 5 igrica ak se ne varam

...a dobro sad vidim da nemreš ime dat al imaš brojeve, il staviš da grafa radi 100% iznad npr. 60 stupnjeva
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 04.08.2010., 08:53   #686
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Evo ih malo i XFX izvedbi. 1 ima cak i 5 diplay port video izlaza.
Turbinica im je nesto "masivinija" nego u izvedbi Powercolora.

I sad ja pitam whats the point? Ako su ovakve dvije u CF , ne gine ti aftermarket cooler od cca 30 eura za svaku , osim ako neželiš imat 60 db u sobi

@Enter Sandman , THNX , malo je smotan taj program
  Reply With Quote
Staro 04.08.2010., 11:44   #687
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Citiraj:
I sad ja pitam whats the point? Ako su ovakve dvije u CF , ne gine ti aftermarket cooler od cca 30 eura za svaku , osim ako neželiš imat 60 db u sobi
Mozda su tihe ,"a mozda su u sumi"
Svakako mozemo pretpostavljat golemu razinu buke i topline, ali ponavljam samo nek bude koji rivju na netu da se uvjerimo ili ako tko kupi nek pise dojmove/iskustva. Izgleda da proizvodjaci idu na to da kad igras i nafrljis audio volume, ili stavis slusalice = nema buke iz tih grafulja

Pomelo mi sig -.-
Staro 04.08.2010., 12:42   #688
Nybelung
Guest

Zašto bi ih stavljao u CrossFire?

Ovo je idealna grafička za neki htpc. Sumnjam da će bit prebučna kad vrti filmove. A dok igram ionako mi buka nije problem.

Više decibela dolazi sa prometnice ispred kuće.
  Reply With Quote
Staro 04.08.2010., 16:38   #689
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Zašto bi ih stavljao u CrossFire?

Ovo je idealna grafička za neki htpc.
S umnjam da će bit prebučna kad vrti filmove. A dok igram ionako mi buka nije problem.

Više decibela dolazi sa prometnice ispred kuće.

Zato jer su dvije 5770 u CF sasvim solidno riješnje , imam takvu kombinaciju sa dual slot karticama i daleko je to od "idealne grafičke za HTPC" , štoviše tjera sve na high/maximum na mom stroju bez beda
  Reply With Quote
Staro 04.08.2010., 18:48   #690
Nybelung
Guest

Citiraj:
Zato jer su dvije 5770 u CF sasvim solidno riješnje , imam takvu kombinaciju sa dual slot karticama i daleko je to od "idealne grafičke za HTPC" , štoviše tjera sve na high/maximum na mom stroju bez beda
Dobro, mislim da već svi na forumu znaju da ti imaš CF i da ti radi. Ne moraš to ponavljat u svakom postu.

Kad ovo čudo izađe, bit će vjerojatno najjača single slot kartica na tržištu.
To tebi možda nije važno, ali postoji dosta ljudi koji nemaju mjesta i primorani su koristit slabašne HD4670, 9600GSO i sl. u svom m-Atx kućištu i prenapučenoj ploči.
  Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na