|
![]() |
#631 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
imam istu takvu i sluzi svrsi ![]() i odmah da pitam.. je li netko uspio od vas overclockati ovu graficku vise nego sto ccc nudi.... ja sam flashao bios i stavio asusov na grafu, promjenio drivere, koristim msi afterburner i nikako ne mogu natjerat grafu da radi gpu preko 970mhz... (asusova ima limit na 1200), a i dizao sam i napon sa 1.125 na 1.2 do 1.25 i uvijek mi se zblesa...
![]() |
![]() |
#633 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Evo mene dugo nije bilo pa sam se sad javio jer imam jedan problemčić... Znači ovako: Imam XFX 5770 i radila je sve normalno i sve super. Odjednom nakon nekog vremena cooler je počeo "grebati" kad bi se upalio iznad 50%. Odjednom je "tu i tamo" počela baciti koji artefakt na desktopu u 2D modu. To bi bilo tako da bi se slika samo zatresla ili napravio neki lom slike na kojih 10 stotinki. Mislio sam reko događa se. To se onda ponovilo par puta i da bi na kraju odjednom bacila toliki artefakt da mi se na monitoru pojavila tekstura sa crno -bijelim linijama (ko zebra). I tako preko cijelog monitora. Zvuk sam i dalje čuo ali sliku nisam vidio osim te zebre preko ekrana. Tu sam zagasio komp, izvadio grafu i imo šta vidjeti. Dobro, bila je cijela u prašini. Očistio sam je dobrano i svaku onu "laticu" od aluminijskog pasivnog coolera sam posebno pročistio jer se dosta prašine navatalo između njih pa je blokalo dovod hladnog zraka (http://www.vgadownload.com/wp-conten...FX-HD-5770.jpg -> ovakvu identičnu imam). Uzo sam i otpuho s grafe sve što sam mogo i maknuo svu prašinu i vratio je nazad... E sad... Neke stvari su krenule na bolje, neke na lošije. Znači cooler je prestao "grebati", čak mi se pričinilo kao da sam i bolje performanse dobio ali zato su se 2 nove stavri dogodile. Prvo je što mi se grafa počela grijati nenormalno dok je u idle (sad je trenutno 46C, nekad zna i do 51C doći, a normalno je da bude oko 39-41C). I druga stvar koja me najviše nervira je ovo. Znači kad ugasim komp i kad ga ponovo upalim, grafa uopće ne daje slike na monitoru jedno 2-3 minute i onda se odjednom stvori slika. Prvo sam mislio da je do VGA/DVI kabla i čačko sam po tome, mijenjao izlaze iz grafe, provjerio dali je dobro pričvršćeno u monitor ali ništa. Možda je moguće da je i do monitora ali ipak sumnjam na grafu Eto sad pa ako neko ima kakve savjete ili moguće probleme riješenja ili teorije ili bilošta, slobodno na PM ili vamo u temu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Guest
|
koja debilana , zamjenino 8800 sa 5770 i sve je ok , osim nepotimiziranog smeća od GTA 4..on sad radi sporije..pa hebote...sve ostalo , čak i Metro 2033 radio ok na DX10..al ovo živi užas.. |
![]() |
![]() |
#635 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Je li bolje uzeti MSI Radeon 5770 s 3 god garancije s stock hladnjakom ili Sapphire 5770 Vapor-X s 2 god garancije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
hm, i ja sam odlucio za msi (technomax) zbog coolera ali i garancije. uglavnom, dok se na staroj 8800gtx cooler nije previse cuo (lezajevi, vise se cuo kao protok zraka), ovdje kod pokretanja kompa ili kod igranja (kad se vent vrti na vise od min valjda) cujem to vrazje zujanje.. pa sad, jako bi volio ako netko sa referentnim dual slot stock hladnjakom (phoenix) http://im4.shopmania.org/files/produ...~t_1476105.jpg to potvrdio? mogu i snimiti zvuk.. ne znam dal da to reklamiram :/
![]() |
#638 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Sapphire Vapor-X, razloga je i previše koji joj idu u korist! A ak ti ne krepa u tih 2g neće ni u sljedećih 1g., a iskreno ni ne vjerujem da će išta moć gurat za 2g. |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Premium
|
Citiraj:
Radim bump, dajte ako netko IŠTA zna nek me savjetuje ili nešta jer ne znam dali je problem u grafi ili monitoru. Još mi je jedan kolega reko da je moguće da mi je ošlo pozadinsko osvijetljenje na monitoru pa sam zato sad zbunjen ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
čemu filozofiranje...ja bi prvo provjerio kod frenda dal je isto i time otklonio problem (isto - grafa na reklamaciju, normalno - nekaj kod tebe ne štima) i koji su to utvrđeni normativi da je grafa do 41 u idle???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Registered User
|
Predlažem da bolje uzmeš vapor-x.. ja ju imam vech jedno 4 mjeseca i za moj 19" philips je prebrutalna grafa, a i da se dobro clockat. sa stock brzinama gpu-a i memorija (860/1200) natjero sam ju na (935/1335) i u UNIGINE HEAVEN-u dobio score veci za 37 ![]() ![]() Sretno |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Ja opet sa druge strane preporučam da uzmeš MSI, imao sam dvije u Crossfire-u, hladna je, clocka se fenomenalno, no naravno, malo je bučnija od Sapphire Vapor-X modela. jedino što je meni osobno bio problem jest ako misliš ikad tu grafičku upariti u crossfire, malo smeta cooler. Trebao sam produživati kabel (mostić) da bi ih spojio.
![]() |
#643 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
moja preporuka je pak da uzmes od powercolora jer ima gore accelero L2 koji se cuje tek kad grafa prede 73°C sto se meni do sad jo nije dogodilo osim ako ju nisam mucio sa furmarkom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
otišo po cigare i nesto
Datum registracije: Oct 2009
|
Ima i VTX3D također L2, moja preporuka mu je da uzme VaporX ili ako hoće uštedjeti koju kunu neka uzem bilokoju verziju s L2. Nije onaj jaje cooler tako loš al jednostavno ova dva su puno bolja od njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Istina,ja sam isto za vapor x model,al mislim da toliko ne vrijedi...platio 1300kn dok je bila na akciji....i baš kak si rekao za dvije godine,ce se s njom igrati na low details,ako ce biti uopce nesto moguce igrivo s njom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#647 | |
Premium
|
Gigabyte Radeon HD 5770 SOC Review ![]() Zgodna grafuljica pristojnih performansi cak i na vecim rezama... ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Gigabyte Radeon HD 5770 SOC Review , HardOCP 5770 SOC vs GTX260 VS 5770 Tu se vidi da se 5770 dobro nosi s dx11 i padovi fps nisu veliki . Sasvim dovoljna za 1680x1024 i po meni je bolja kupnja od gtx260 . U AvP dx11 je brža nego gtx260 dx9 , U BF2 su iste iako je 5770 pod dx11... Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.07.2010. u 21:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Why so serious
|
A SOC su uvjek bile mrcine, čak i između obične i SOC gtx260 su razlike velike. SOC verzija je u nekim slučajevima bila ista ko GTX275. Tak da su to odlični primjerci, sa odličnim kulerima. No jel cijena opravdava sredstvo, iskreno neznam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vjerujem da svaka 5770 bez problema ide sa 900mhz . Ovaj review mi je baš dobar jer je usporedba savršena . Grafe su tu negdje po cijeni i lijepo se vidi kaj je bolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Guest
|
ljudi , ako imam jednu sapphire hd 5770 1gb i uzmem još jednu, ali drugog proizvođača , hoće moć u crossfire? I dal će napajanje corsairs 400 W cx , moć hranit sve to + konfa iz "Moj Komp"? |
![]() |
![]() |
#653 |
humanoid carbon unit
Datum registracije: Aug 2004
|
baš na takav setup isto ciljam, baš me zanima kak će to ispast, naravno ako budeš složio taj crossfire. kaj se napajanje tiče, znači slobodno zanemarit uputstva Sapphirea koji kaže min. 600W PSU? znam da je Corsair u pitanju, ali opet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 |
Guest
|
pa dobro šta je ovo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
humanoid carbon unit
Datum registracije: Aug 2004
|
Technomax u Kingcrossu? ja sam tamo nedavno uzeo vapor xicu, imali su dosta na lageru 5770ica raznih, kak mi je rekao lik tamo. možda i da pričekaš koji dan Tržnicu, sad kad krenu s prodajom zarad novopristigle 460ke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Guest
|
a budem , treba jedna za CF ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Guest
|
nabavio , nabavio ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Guest
|
ah samo ću reći ![]() ![]() ..ljudi koje us normalne temperature ua ovu kombinaciju? Meni je gornja grafa uvijek na 50-55 al donja u CF se grije malo više pa je do 65 u full loadu po ovim vrućinama , jel to OK? Nema klime u sobi taka da ,,a oba dva PCIE slota su jedna ispod drugog agrafe uzimaju po 2 slota ![]() Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 23.07.2010. u 22:37. Razlog: .. |
![]() |
![]() |
|
|