|
![]() |
#4231 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
@murina : nemoj se naljutiti ali čini mi se da nemaš blage veze o servisiranju bicikla... vilica ima svoje ulje...otprilike 100-200ml ulja koje je zatvoreno unutar vilice.Ulje u anbe je kao šaka u oko.nabe se mažu s mašću.pogon također.bužiri i sajle su prethodno namazani (masni) i nema ti koristi prevelike to opet mazati svako malo sve u svemu rađe odnesi bicikl nekom tko se razumije u to @ZGMMAX : čovjeku netreba v-brake nego disk kotač i isto bi ga došlo kupio novi ili ako bi dao ovaj na servisiranje.za onu mašinicu možda još uvijek ima spassa tako da sumnjam da bi mu trebala.rekao je da mu je i dropout otišao, a najvjerojatnije i sajla više nije kao što je nekad bila ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4232 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Thx ljudovi, evo dogovorio sam prodaju svojih iberX ddr3 ocz xtrim, mega rama, jer nemam para(tako da mi i am3 prijelaz opet pada u vodu), a bome mi je bajk bitniji od kompa kakvih 80ak puta. Sav sam u bedari sada, majku mu njegovu... Skapirao sam skoro sve, javio sam se frajeru za zadnji mijenjač. Dropout moram ocito naci u nekakvoj trgovini, a zadnji kotac mijenjati mozda nema smisla ako nebi puno koštao popravak tih žbica i to., a cini mi se danije loš, obuč također ok. Recesija je, necu se razbacivati sa novcima, mijenjam samo bitno da mogu lagani đir, nista extremno ![]() Thx na linkovima zgmmax
![]() |
#4233 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
U redu, zašto? Iako mislim da je varijabilno. Sve cipeliše koje doma imam su 47, od indoorki, flatki do gojzerica. Probo sam fisherove 46 i one su mi onak totalno pasent na nogu, mrvicu prostora ima. Što ne bi bilo bolje kad bi cipela stajala čvršće uz nogu, manje lufta, veći prijenos snage? I te pedale i šuze bih trebao pod hitno kupit jer na ovim sadašnjim pedalama stojim na osovini koliko su potrošene.
![]() |
#4234 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma ne ljutim se, učim ![]() p.s. ulje-mast sve je to isto u mom vokabularu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4235 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
np ![]() glavno da sredis bike |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4236 |
muimerP
|
![]() Evo sad sam odfrknul sve sa imbusima, lanac je nekakav GI (piše na svakom tom kak se vec zove dijelu lanca ![]() Znači u par sekundi imam: -Spigan lanac (zamijena tog jednog mozda isplatljiva?Polovni ispravan oko 50 kn.) -na kotaču je 5 žbica dobilo zakrivljenje, kazeta i to sve skupa sve 5. Servis do 100 kn? -zadnji mijenjač izgleda kao da je glumio u MadMax-u, ali funkcionira, uz malo vraćanje/ravnanje nekih dijelova koji nisu od nekakve velike važnosti -dropout( tako kaže red dwarf za taj neki aluminij dolje ![]() -prednji mijenjač, downpull acera me zivcira jer se teze namjesti, on mora ća ![]() - sic moram mijenjat jer je fkt katastrofa ![]()
![]() |
#4237 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Evo da ne ispadne da samo se vi u Zg vozikate, ruta po Bujštini neki dan: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...54324&t=h&z=13 mapa je odokativno jer neki dijelovi idu kroz šumu i ne vidi se put. 30% asfalta, ostatak zemlja/blato/makadam/trava 45 km, 1 km na ramenu bicikla, prijetnje babe sa psom, gledanje srne kako sprinta po Y, planiranje biznisa, krvave noge od trnja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4238 | |
Premium
|
Citiraj:
Stvar je u tome kad zategnes jako cipelu, dolazi do bolova u stopalu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4239 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Imaš koju preporuku, link, informaciju di da tražim ne skupe? I vidio da prodaješ rebu team ak se ne varam, daj mi na pm cifru, samo informacije radi ![]()
![]() |
![]() |
#4240 | |
Bajker s AMD-om na dresu
|
Citiraj:
-ako je i kazeta otišla to ti je još minimalno 100kn za kazetu (polovnu) + ~90kn da se žbice promijene (ako su otišle kvragu) i kotač uredi (centrira, pogleda osovina itd) - zadnji mjenjač bi kao što si rekao možda mogao sam podesiti da radi ako jockey-i nisu napukli - dropout ti novi dođe oko 50-100kn - prednji mjenjač se isto nađe za 100tinjak kn. - pošteni sicevi idu od 100kn pa nadalje dakle eto ti računica...a sad koliko para toliko muzike...i još uračunaj novu sajlu ako se stara rascvjetala i ruke...naravno uvijek možeš uložiti i u podmazivanje cijelog bicikla i podešavanje kočnica, mjenjača i ostalog ![]() uzmeš svoje obične patike (one tvoje će biti savršene) i imaš dvi metode : 1) uzmeš kopču i probušiš dvije rupe i provučeš žicu ![]() 2) uzmeš superljepilo i zalijepiš kopču i uštediš si 600kn na cipele ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.05.2010. u 15:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4241 | ||
(-(-(-(--)-)-)-)
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() cak sam jucer razmisljo o tome da bi mogo neke stare tenisice u tak nes pretvorit, sam je jedino problem dona i da bi te to zuljalo iznutra |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4242 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
izvadis ulozak , sredi i vrnes ulozak nutra... neke skate tenisice, obicno one imaju mesa na đonu ! jebenica Dwarfek ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4243 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
@zgmmax : nebi!!! također napraviš tri male pločice željezne (za svaku patiku).dvi s dvije rupe, jedna bez rupa... i onda staviš jednu ispod džona, jednu iznad, vežeš žicom i na to staviš zadnju pločicu bez rupica... i ghetto spd je tu...prednost je to što je recept univerzalan i možeš ga iskoristiti čak i na dizajnerskoj obući a ne samo na nekoj tamo sportskoj...tako da osim sportskog đira možeš imati i mokasinke spd, koleđicu spd, šlape spd i što god ti srce poželi spd...za svaku prigodu jedan spd |
![]() |
![]() |
![]() |
#4244 |
Avocado
|
OMFG ![]() Mislim da ću radije platit šuze 500kn neg da moram bušit jedne svoje. Kolko vama spdašima traje takva šuza i koliko je ona podložna deranju i ostalim shoes-a-like stvarima?
![]() |
#4246 |
(-(-(-(--)-)-)-)
|
De5tr0yer ja bi ti dao neke svoje stare tenisice jer mi vec stari i stara piju zivce da kaj ih cuvam tolko ![]() imam jedno 5-6 pari valjda bi neke i izabro sam kaj je bed jer su broj 42 ![]() pa dok ne skupis pare probas ovo na starim tenisicama, nis te ne kosta Frendu je ukraden FOCUS lost lagoon 2009 u vrbanicevoj ulici prije jedno 10ak dana. Na njemu je sve original. KO ovaj sa slike ali ovo sta je sivo je na njegovom narandjasto, i skinute su oznake vilice, znaci ona je cisto bijela http://s.wiggle.co.uk/images/focus-lostlagoon09-zoom.jpg pa ak ga vidite negdje daj mi PMajte di ste ga vidli. Ja sam vidio da se neki lik vozi na istom takvom na potezu zvonimirova-heinzelova-subiceva-branimirova |
![]() |
![]() |
![]() |
#4247 | ||
Avocado
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Nikad mi neće bit jasno zašto su te cipele tak skupe, jedini razlog je: ciljani proizvod koji će se morati kupiti u specifičnu svrhu, pa hajdmo nabit cijenu u nebesa... Al eto, baš mi renesis kaže, jednom u životu ću ih kupit, pa kad je bal nek je bal ![]()
![]() |
![]() |
#4248 |
muimerP
|
@Red dwarf - imat cu mislim najvece probleme sa nabavkom dropout-a, gledam po trgovinama, pa toga nema nigdje. Ebay ih prikaze nesto, samo moram saznati koji tocno ja tražim...
![]() |
#4249 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ima toga, samo treba nazvat na telefon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4250 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
halos nazovi protea jaska firmu Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.05.2010. u 21:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4251 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
jel se netko od vas vozio bikcevicevom prema gore, kakav je lojstek u odnosu na to i di uopce pocinje? isao sam danas do gore, prvo sam crkao dok sam dosao do ulaza onda sam ponovo na bikcevicevom nakon 3 minute ![]() ![]() jel to tak i kod vas izgleda il sam ja totalni specijalac? ![]() edit: mislio sam da bi mogao bit u rangu dwarfa ali izgleda da bi me i taj tempo unistio ima netko za voznju od 14 recimo, prek vikenda il ste svi ranoranioci |
![]() |
![]() |
![]() |
#4252 |
Avocado
|
Pa nisi jedini specijalac. Bikča je zabranjena za bicikliste i prema onome što sam ja vidio kad sam se zadnji put sa dwarfom spuštao dolje je katastrofa teren, nemam pojma kako bih se penjao po onom korijenju. Lojstek prema gore je sigurno lakši, bar s tehničkog aspekta, mislim da su po strmini tu negdje. Ako nemaš kondu nema šanse da dopedalaš do gore, al gurat se uvijek može. Lojstek počinje kad se popneš od žičare još malo gore pa kod urušene kućice se zapeljaš gore po onoj najvećoj strmini, samo ravno, nemoš falit. Odi sa mnom i dwarfom u srijedu, imat ćemo penzionerski tempo opet, nabijamo kondu da možemo bit bolji ![]()
![]() |
#4253 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
uhhh... prvi put po bikčeviću (pjesaka) sam krepao. na onom dijelu od one kucice /nadstresnice prema grobu je uspon/ strimina da nakon predenog puta jedva hodas. o korijenju i sranjima da ne pricam. lojstek je po mom videnju puuuno jednostavniji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4254 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() kad mislite gore ak se desi da ne bude posla? skuzio sam di je taj put, tuda smo isli ponekad tjelesni ak se ne varam, naletio sam na par planinara na bikci bili su poprilicno susretljivi.. valjda jer sam isao 5 na sat ![]() Citiraj:
![]() edit: kolko kosta posten zadnji kotac, moj vec ide u osmicu i moram ga hitno na servis, sad imam neke alex custom (brijem najjeftinije), formula nabe disk (isto neke bezveze kolko sam ulovio reviewe), i zbice crne ![]() dolazi i maraton u obzir mogao bi skemijat prijevoz do tam Zadnje izmijenjeno od: hash. 24.05.2010. u 23:36. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4255 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
hahaha...hvala bogu počeo sam ovdje raditi branding... dakle sad je u modi najnoviji brand : kondicija ko dwarf ![]() ![]() hash ako te to veseli prvi put s destroyerom ja sam gurao 90% vremena bicikl ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4256 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
@hash Do tog izvora Bikca je tu negdje kao Leustek, ali nakon Njivica (to je kod one nadstresnice kad se skrene desno za pilanu kod spusta) je neusporedivo teze/strmije i grbavije. Znaci da te slicno veselje ceka i na Leusteku...samo sto nema izvora tako nisko he, he, nego tek na vrhu pa se oboruzaj tekucinom. Frend i ja idemo sutra nakon posla. Plan je Leustekom gore i ovom vasom rutom do skretanja za pilanu dolje ali tu otici lijevo pa single trackom prema Markusevcu. Kaze on da tu ima brdo varijanti i da je bas taj dio zakon. On vodi ja pratim i ako se sjetim ukljuciti gps na mobu postam rutu. Jedva cekam sutrasnju voznju i nadam se da me nece boliti noge s obzirom da sam i jucer pedalirao Leustekom. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 24.05.2010. u 23:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4257 |
Premium
|
dwarf kako konda nakon par voznji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4258 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
moram ti reći da evo dva puta što sam bio do gore i osjetno je konda povećana...je da sam i sad trutina ali svejedno sljeme i nabijanje kondicije su ko stvoreni jedno za drugo @Nik : Have fun ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 25.05.2010. u 07:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4259 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Voznja bajka uz brdo izvrstan je kondicijski trening, mozda i najbolji, a za skidanje kila da ne pricam - samo se tope. Kad sam prije cca 3 mj. kupio bajk imao sam 100kg, danas 94kg...masa konstantno lagano pada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4260 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
sve u svemu meni s trenutnim bajkom - ne baš previše xc vilica i loše gume - je veće zadovoljstvo ići uzbrdo nego nizbrdo...jer nizbrdo ipak nevjerujem toliko svom bicilu (pogotovo zbog mase koju on mora nositi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|