Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.05.2010., 13:51   #4231
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
@murina : nemoj se naljutiti ali čini mi se da nemaš blage veze o servisiranju bicikla...

vilica ima svoje ulje...otprilike 100-200ml ulja koje je zatvoreno unutar vilice.Ulje u anbe je kao šaka u oko.nabe se mažu s mašću.pogon također.bužiri i sajle su prethodno namazani (masni) i nema ti koristi prevelike to opet mazati svako malo

sve u svemu rađe odnesi bicikl nekom tko se razumije u to

@ZGMMAX : čovjeku netreba v-brake nego disk kotač i isto bi ga došlo kupio novi ili ako bi dao ovaj na servisiranje.za onu mašinicu možda još uvijek ima spassa tako da sumnjam da bi mu trebala.rekao je da mu je i dropout otišao, a najvjerojatnije i sajla više nije kao što je nekad bila
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 13:59   #4232
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Thx ljudovi, evo dogovorio sam prodaju svojih iberX ddr3 ocz xtrim, mega rama, jer nemam para(tako da mi i am3 prijelaz opet pada u vodu), a bome mi je bajk bitniji od kompa kakvih 80ak puta. Sav sam u bedari sada, majku mu njegovu...

Skapirao sam skoro sve, javio sam se frajeru za zadnji mijenjač. Dropout moram ocito naci u nekakvoj trgovini, a zadnji kotac mijenjati mozda nema smisla ako nebi puno koštao popravak tih žbica i to., a cini mi se danije loš, obuč također ok. Recesija je, necu se razbacivati sa novcima, mijenjam samo bitno da mogu lagani đir, nista extremno

Thx na linkovima zgmmax
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 14:01   #4233
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
Imaj na umu da se cipele za SPD kupuju jedan broj veće...
U redu, zašto?

Iako mislim da je varijabilno. Sve cipeliše koje doma imam su 47, od indoorki, flatki do gojzerica.

Probo sam fisherove 46 i one su mi onak totalno pasent na nogu, mrvicu prostora ima.

Što ne bi bilo bolje kad bi cipela stajala čvršće uz nogu, manje lufta, veći prijenos snage?

I te pedale i šuze bih trebao pod hitno kupit jer na ovim sadašnjim pedalama stojim na osovini koliko su potrošene.
Staro 24.05.2010., 14:05   #4234
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ma ne ljutim se, učim . Sad to više nebi napravio, pa pitam koje ulje mi treba. Jbga, povuklo me prvi put kad sam podmazivao lanac, pa se zaletio. Nisam nikad rastavljao vilicu, pa ni ne znam kako to izgleda iznutra. Znam da mi je bila škripila, pa je prestala kad sam stavio ovo ulje. Sad je opet povremeno čujem, pogotovo nakon kiše kad se osuši. Sajle su bile odlične do kiše, sad su užasne, pogotovo od prednje kočnice. Dva, tri prva stiskanja teža, pa onda krene lakše. Nije mi ih problem rastavit, samo trebam pravo ulje nabavit, jer su i nakon ovog bezveznog išle jako glatko.

p.s. ulje-mast sve je to isto u mom vokabularu
murina je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 14:26   #4235
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova

@ZGMMAX : čovjeku netreba v-brake nego disk kotač i isto bi ga došlo kupio novi ili ako bi dao ovaj na servisiranje.za onu mašinicu možda još uvijek ima spassa tako da sumnjam da bi mu trebala.rekao je da mu je i dropout otišao, a najvjerojatnije i sajla više nije kao što je nekad bila
zajebo se, nisam registriro da ima dickove

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova

Thx na linkovima zgmmax
np

glavno da sredis bike
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 14:44   #4236
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
np

glavno da sredis bike

Evo sad sam odfrknul sve sa imbusima, lanac je nekakav GI (piše na svakom tom kak se vec zove dijelu lanca ), spigan je jedan taj kljucni koji je dobio po njonji. Zadnji mijenjač je dobio još malo ostrugotina ali uz pokoje piganje bude on natrag u funkciju išao jer mu je samo guide donji spigan, on kao takav nije.

Znači u par sekundi imam:
-Spigan lanac (zamijena tog jednog mozda isplatljiva?Polovni ispravan oko 50 kn.)
-na kotaču je 5 žbica dobilo zakrivljenje, kazeta i to sve skupa sve 5. Servis do 100 kn?
-zadnji mijenjač izgleda kao da je glumio u MadMax-u, ali funkcionira, uz malo vraćanje/ravnanje nekih dijelova koji nisu od nekakve velike važnosti
-dropout( tako kaže red dwarf za taj neki aluminij dolje ) je spigan do bola. Novi 50-100 kn
-prednji mijenjač, downpull acera me zivcira jer se teze namjesti, on mora ća
- sic moram mijenjat jer je fkt katastrofa
Staro 24.05.2010., 14:50   #4237
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Evo da ne ispadne da samo se vi u Zg vozikate, ruta po Bujštini neki dan:

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UT...54324&t=h&z=13
mapa je odokativno jer neki dijelovi idu kroz šumu i ne vidi se put.
30% asfalta, ostatak zemlja/blato/makadam/trava

45 km, 1 km na ramenu bicikla, prijetnje babe sa psom, gledanje srne kako sprinta po Y, planiranje biznisa, krvave noge od trnja...
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 15:16   #4238
salvarez
Premium
Moj komp

salvarez's Avatar

Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
U redu, zašto?

Iako mislim da je varijabilno. Sve cipeliše koje doma imam su 47, od indoorki, flatki do gojzerica.

Probo sam fisherove 46 i one su mi onak totalno pasent na nogu, mrvicu prostora ima.

Što ne bi bilo bolje kad bi cipela stajala čvršće uz nogu, manje lufta, veći prijenos snage?
Ovisi kakav model mislis kupit, kod onih sa plasticnim dzonom se kupuje broj veci, a ovi normalni modeli ko i obicne tenesice, mislim da cak i ne treba kupovat broj vece.
Stvar je u tome kad zategnes jako cipelu, dolazi do bolova u stopalu.
salvarez je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 15:33   #4239
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor salvarez Pregled postova
Ovisi kakav model mislis kupit, kod onih sa plasticnim dzonom se kupuje broj veci, a ovi normalni modeli ko i obicne tenesice, mislim da cak i ne treba kupovat broj vece.
Stvar je u tome kad zategnes jako cipelu, dolazi do bolova u stopalu.
Oki sad sam skužio

Imaš koju preporuku, link, informaciju di da tražim ne skupe?

I vidio da prodaješ rebu team ak se ne varam, daj mi na pm cifru, samo informacije radi
Staro 24.05.2010., 15:38   #4240
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova

Evo sad sam odfrknul sve sa imbusima, lanac je nekakav GI (piše na svakom tom kak se vec zove dijelu lanca ), spigan je jedan taj kljucni koji je dobio po njonji. Zadnji mijenjač je dobio još malo ostrugotina ali uz pokoje piganje bude on natrag u funkciju išao jer mu je samo guide donji spigan, on kao takav nije.

Znači u par sekundi imam:
-Spigan lanac (zamijena tog jednog mozda isplatljiva?Polovni ispravan oko 50 kn.)
-na kotaču je 5 žbica dobilo zakrivljenje, kazeta i to sve skupa sve 5. Servis do 100 kn?
-zadnji mijenjač izgleda kao da je glumio u MadMax-u, ali funkcionira, uz malo vraćanje/ravnanje nekih dijelova koji nisu od nekakve velike važnosti
-dropout( tako kaže red dwarf za taj neki aluminij dolje ) je spigan do bola. Novi 50-100 kn
-prednji mijenjač, downpull acera me zivcira jer se teze namjesti, on mora ća
- sic moram mijenjat jer je fkt katastrofa
-ovisi koliko je lanac spigan...ako je bicikl do posla/dućana itd onda bi se taj 0dao namjestiti ako znaš kako da služi još kojiš 300km
-ako je i kazeta otišla to ti je još minimalno 100kn za kazetu (polovnu) + ~90kn da se žbice promijene (ako su otišle kvragu) i kotač uredi (centrira, pogleda osovina itd)
- zadnji mjenjač bi kao što si rekao možda mogao sam podesiti da radi ako jockey-i nisu napukli
- dropout ti novi dođe oko 50-100kn
- prednji mjenjač se isto nađe za 100tinjak kn.
- pošteni sicevi idu od 100kn pa nadalje

dakle eto ti računica...a sad koliko para toliko muzike...i još uračunaj novu sajlu ako se stara rascvjetala i ruke...naravno uvijek možeš uložiti i u podmazivanje cijelog bicikla i podešavanje kočnica, mjenjača i ostalog

Citiraj:
uzmeš svoje obične patike (one tvoje će biti savršene) i imaš dvi metode :
1) uzmeš kopču i probušiš dvije rupe i provučeš žicu
2) uzmeš superljepilo i zalijepiš kopču
i uštediš si 600kn na cipele

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.05.2010. u 15:43.
Staro 24.05.2010., 15:49   #4241
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Citiraj:
Oki sad sam skužio

Citiraj:

uzmeš svoje obične patike (one tvoje će biti savršene) i imaš dvi metode :
1) uzmeš kopču i probušiš dvije rupe i provučeš žicu
2) uzmeš superljepilo i zalijepiš kopču
i uštediš si 600kn na cipele
Takozvani ghetto SPD

cak sam jucer razmisljo o tome da bi mogo neke stare tenisice u tak nes pretvorit, sam je jedino problem dona i da bi te to zuljalo iznutra
Staro 24.05.2010., 15:51   #4242
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
izvadis ulozak , sredi i vrnes ulozak nutra...
neke skate tenisice, obicno one imaju mesa na đonu !

jebenica Dwarfek !

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 15:55   #4243
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

@zgmmax : nebi!!! također napraviš tri male pločice željezne (za svaku patiku).dvi s dvije rupe, jedna bez rupa...

i onda staviš jednu ispod džona, jednu iznad, vežeš žicom i na to staviš zadnju pločicu bez rupica...

i ghetto spd je tu...prednost je to što je recept univerzalan i možeš ga iskoristiti čak i na dizajnerskoj obući a ne samo na nekoj tamo sportskoj...tako da osim sportskog đira možeš imati i mokasinke spd, koleđicu spd, šlape spd i što god ti srce poželi spd...za svaku prigodu jedan spd
Staro 24.05.2010., 17:03   #4244
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

OMFG

Mislim da ću radije platit šuze 500kn neg da moram bušit jedne svoje.

Kolko vama spdašima traje takva šuza i koliko je ona podložna deranju i ostalim shoes-a-like stvarima?
Staro 24.05.2010., 17:27   #4245
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

čini mi se da ti je vuco već bio rekao da to jednom u životu kupiš jer s tim valjda napraviš kilometara (pješke) u godinu dana koliko s običnom u jednom danu
Staro 24.05.2010., 17:52   #4246
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

De5tr0yer ja bi ti dao neke svoje stare tenisice jer mi vec stari i stara piju zivce da kaj ih cuvam tolko

imam jedno 5-6 pari valjda bi neke i izabro sam kaj je bed jer su broj 42

pa dok ne skupis pare probas ovo na starim tenisicama, nis te ne kosta

Frendu je ukraden FOCUS lost lagoon 2009 u vrbanicevoj ulici prije jedno 10ak dana.

Na njemu je sve original.

KO ovaj sa slike ali ovo sta je sivo je na njegovom narandjasto, i skinute su oznake vilice, znaci ona je cisto bijela

http://s.wiggle.co.uk/images/focus-lostlagoon09-zoom.jpg

pa ak ga vidite negdje daj mi PMajte di ste ga vidli.

Ja sam vidio da se neki lik vozi na istom takvom na potezu zvonimirova-heinzelova-subiceva-branimirova

Staro 24.05.2010., 18:22   #4247
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
čini mi se da ti je vuco već bio rekao da to jednom u životu kupiš jer s tim valjda napraviš kilometara (pješke) u godinu dana koliko s običnom u jednom danu
Supać onda

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
De5tr0yer ja bi ti dao neke svoje stare tenisice jer mi vec stari i stara piju zivce da kaj ih cuvam tolko

imam jedno 5-6 pari valjda bi neke i izabro sam kaj je bed jer su broj 42

pa dok ne skupis pare probas ovo na starim tenisicama, nis te ne kosta
Je, ja imam nogu ko čamce...

Nikad mi neće bit jasno zašto su te cipele tak skupe, jedini razlog je: ciljani proizvod koji će se morati kupiti u specifičnu svrhu, pa hajdmo nabit cijenu u nebesa...

Al eto, baš mi renesis kaže, jednom u životu ću ih kupit, pa kad je bal nek je bal
Staro 24.05.2010., 18:40   #4248
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

@Red dwarf - imat cu mislim najvece probleme sa nabavkom dropout-a, gledam po trgovinama, pa toga nema nigdje. Ebay ih prikaze nesto, samo moram saznati koji tocno ja tražim...
Staro 24.05.2010., 18:42   #4249
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ima toga, samo treba nazvat na telefon

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 19:18   #4250
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

halos nazovi protea jaska firmu

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.05.2010. u 21:48.
Staro 24.05.2010., 22:52   #4251
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
jel se netko od vas vozio bikcevicevom prema gore, kakav je lojstek u odnosu na to i di uopce pocinje?

isao sam danas do gore, prvo sam crkao dok sam dosao do ulaza onda sam ponovo na bikcevicevom nakon 3 minute dosao sam do izvora (gurajuci vecinu puta) napio se vode i vratio dole, putem sam stao jer su me ruke pocele bolit od kocenja

jel to tak i kod vas izgleda il sam ja totalni specijalac?

edit: mislio sam da bi mogao bit u rangu dwarfa ali izgleda da bi me i taj tempo unistio

ima netko za voznju od 14 recimo, prek vikenda il ste svi ranoranioci
hash je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 22:59   #4252
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Pa nisi jedini specijalac. Bikča je zabranjena za bicikliste i prema onome što sam ja vidio kad sam se zadnji put sa dwarfom spuštao dolje je katastrofa teren, nemam pojma kako bih se penjao po onom korijenju.

Lojstek prema gore je sigurno lakši, bar s tehničkog aspekta, mislim da su po strmini tu negdje. Ako nemaš kondu nema šanse da dopedalaš do gore, al gurat se uvijek može.

Lojstek počinje kad se popneš od žičare još malo gore pa kod urušene kućice se zapeljaš gore po onoj najvećoj strmini, samo ravno, nemoš falit.

Odi sa mnom i dwarfom u srijedu, imat ćemo penzionerski tempo opet, nabijamo kondu da možemo bit bolji
Staro 24.05.2010., 23:14   #4253
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
mislim da su po strmini tu negdje.
uhhh...

prvi put po bikčeviću (pjesaka) sam krepao.
na onom dijelu od one kucice /nadstresnice prema grobu je uspon/ strimina da nakon predenog puta jedva hodas.

o korijenju i sranjima da ne pricam. lojstek je po mom videnju puuuno jednostavniji.

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2010., 23:29   #4254
hash
Premium

Citiraj:
Pa nisi jedini specijalac. Bikča je zabranjena za bicikliste i prema onome što sam ja vidio kad sam se zadnji put sa dwarfom spuštao dolje je katastrofa teren, nemam pojma kako bih se penjao po onom korijenju.

Lojstek prema gore je sigurno lakši, bar s tehničkog aspekta, mislim da su po strmini tu negdje. Ako nemaš kondu nema šanse da dopedalaš do gore, al gurat se uvijek može.

Lojstek počinje kad se popneš od žičare još malo gore pa kod urušene kućice se zapeljaš gore po onoj najvećoj strmini, samo ravno, nemoš falit.

Odi sa mnom i dwarfom u srijedu, imat ćemo penzionerski tempo opet, nabijamo kondu da možemo bit bolji
moram radit inace ce sljedeci mjesec bit gadno

kad mislite gore ak se desi da ne bude posla?

skuzio sam di je taj put, tuda smo isli ponekad tjelesni ak se ne varam, naletio sam na par planinara na bikci bili su poprilicno susretljivi.. valjda jer sam isao 5 na sat

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
uhhh...

prvi put po bikčeviću (pjesaka) sam krepao.
na onom dijelu od one kucice /nadstresnice prema grobu je uspon/ strimina da nakon predenog puta jedva hodas.

o korijenju i sranjima da ne pricam. lojstek je po mom videnju puuuno jednostavniji.

ma ja nisam htio rec postotak da se ne brukam al gurao sam do izvora 80% vremena , mogu misliti kak izgleda taj gore uspon, isao sam pjeske par puta i nije lijepo

edit:
kolko kosta posten zadnji kotac, moj vec ide u osmicu i moram ga hitno na servis, sad imam neke alex custom (brijem najjeftinije), formula nabe disk (isto neke bezveze kolko sam ulovio reviewe), i zbice crne
dolazi i maraton u obzir mogao bi skemijat prijevoz do tam

Zadnje izmijenjeno od: hash. 24.05.2010. u 23:36.
Staro 24.05.2010., 23:32   #4255
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

hahaha...hvala bogu počeo sam ovdje raditi branding...

dakle sad je u modi najnoviji brand : kondicija ko dwarf ili dwarfovska kondicija...pa moram vam se zahvaliti na ukazanoj brizi i svako ko se pronađe u mojim postovima kad opisujem 1001 način i mjesto gdje sam crknuo je dobrodošao da se vozi samnom kad god poželi jer znam da me na stazi neće baš previše ostaviti

hash ako te to veseli prvi put s destroyerom ja sam gurao 90% vremena bicikl i svejedno sam crkavao svakih 200 metara valjda
Staro 24.05.2010., 23:43   #4256
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
@hash
Do tog izvora Bikca je tu negdje kao Leustek, ali nakon Njivica (to je kod one nadstresnice kad se skrene desno za pilanu kod spusta) je neusporedivo teze/strmije i grbavije.
Znaci da te slicno veselje ceka i na Leusteku...samo sto nema izvora tako nisko he, he, nego tek na vrhu pa se oboruzaj tekucinom.

Frend i ja idemo sutra nakon posla. Plan je Leustekom gore i ovom vasom rutom do skretanja za pilanu dolje ali tu otici lijevo pa single trackom prema Markusevcu.
Kaze on da tu ima brdo varijanti i da je bas taj dio zakon.
On vodi ja pratim i ako se sjetim ukljuciti gps na mobu postam rutu.
Jedva cekam sutrasnju voznju i nadam se da me nece boliti noge s obzirom da sam i jucer pedalirao Leustekom.

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 24.05.2010. u 23:51.
Nik je online   Reply With Quote
Staro 25.05.2010., 00:36   #4257
hash
Premium

dwarf kako konda nakon par voznji
Staro 25.05.2010., 07:05   #4258
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

moram ti reći da evo dva puta što sam bio do gore i osjetno je konda povećana...je da sam i sad trutina ali svejedno sljeme i nabijanje kondicije su ko stvoreni jedno za drugo

@Nik : Have fun ja sam bio u petak i onda išao u nedjelju (i to još cestom) pa sam krepao ko životinja na početku ceste...

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 25.05.2010. u 07:46.
Staro 25.05.2010., 07:44   #4259
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Voznja bajka uz brdo izvrstan je kondicijski trening, mozda i najbolji, a za skidanje kila da ne pricam - samo se tope.
Kad sam prije cca 3 mj. kupio bajk imao sam 100kg, danas 94kg...masa konstantno lagano pada.
Nik je online   Reply With Quote
Staro 25.05.2010., 08:25   #4260
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

sve u svemu meni s trenutnim bajkom - ne baš previše xc vilica i loše gume - je
veće zadovoljstvo ići uzbrdo nego nizbrdo...jer nizbrdo ipak nevjerujem toliko svom bicilu (pogotovo zbog mase koju on mora nositi )
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na