|
![]() |
#4201 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Razlika ti je u tome kaj Blast ima šire gume i hidrauličke(bolje) kočnice. Ostalo je sve otprilike isto. Ako nije prevelika razlika u cijeni, uzmi Blast. EDIT:spor sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4202 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
a razlika je više od 600kn, iskreno, blast mi je i malo preskup, al reko ak je puno bolji (a to nisam mogo sam procjenit posto vidim da im je oprema vise manje ista) razmislio bi o njemu. A pošto bi bicikl koristio 90% za asfalt i malo makadama a ne toliko spuštanja sa sljemena šire gume bi mi bile samo minus(tj. moro bi ih mjenjat vjerojatno)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4203 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Za ovo što si naveo da ćeš voziti, nema smisla davati 600kn više. I s ovim i s onim možeš jednako na Sljeme bez problema.
![]() |
![]() |
#4205 |
life is a rollercoaster..
Datum registracije: Dec 2003
|
A gle, 600 kn nije malo, to mozes uloziti u sitni pribor, bolju kacigu i slicno. a ako kazes da je to za asfalt vecinom onda je to ok (iako ima bolja stvar za asfalt (neki trekking bic), ali ako hoces MTB onda je MTB ![]() BTW Vuco cestitam unaprijed 9000ti post ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4206 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
pozdrav daj mi recite koje gume bi preporucili? za mtb, 26".. vecinu vremena se vozim po asfaltu, ali zalutam na koji sumski put, ili travu.. nikakvi preveliki napori, bicikl mi je samo za do birtije ili ducana kad nemam auto, jedino sto u ovoj pripi*dini to nije bas blizu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4207 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Kacigu sam kupio u Sloveniji, Brežice (prdneš od Zg-a do tamo) za 10 eura u nekom njihovom shopping centru. Plavo-crna Dunlop, solidno izgleda. Danas zujim po City-Centru i u Turbo sportu nađem identičnu, ali znate što znači identičnu, od boje, oblika do kopče. Doslovno istu, samo što je brandirana pod imenom Giant. Za 599.99 kn. Nisam mogao vjerovati... 600kn naspram 73kn za istu stvar! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4210 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() http://lh6.ggpht.com/_RQe0ftoO6AM/S6...2/IMG_0153.JPG Može se staviti i zračnica između. Ja bum si probao to napravit sa zračnicom, pa ćemo vidjeti. Još napravim da je moguće maknuti i ponovno staviti i do jaja ![]()
![]() |
![]() |
#4211 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() A to sto govoris inace, jako moguce da fkt., jedna ekipa slozi kacige, a druga ljepi logoe ![]()
![]() |
![]() |
#4212 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ispricavam se na jos jednom upadu u temu. Nazalost Giant Rock (L ili XL) nema na podrucju HR nigdi u Turbo Sportu, jedini nalazim na njuskalu za 1600kn (sto je previse obzirom da je redovno kostao 1200kn i 1000kn na akciji). Jel moze netko rec nesta o Giant Sedona? http://www.njuskalo.hr/ostali-bicikl...-oglas-1247867
![]() |
#4213 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
i sam sam imao takav problem, zamjenio headset i sve 5 ![]() probaj ga prvo pritegnut pa ako nebude dobro onda ces ga vjerojatno morat zamjenit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4214 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav, čini se da sam si na tuškancu ogrebao "vilicu". http://www.giant-bicycles.com/da-dk/...ain/151/33817/ Eto to je baciklo znači ovo bijelo sam ogrebao. S čim da to "fiksiram". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4215 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Jedva čekam Sljeme opet, stalno mi je u glavi ![]() Kakvo ulje mi treba za podmazati sajle i vilicu? Ja sam sve bio podmazao ovim za motorne pile koje imam ali se to lako ispere i već je kao da nisam ni podmazao. Da ne spominjem crnilo koje mi je počelo smetat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4216 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Nemoj se zamarat s tim. Lowersi su od aluminija i neće ti vilja propast od vode i blata ![]() Plus što si najvjerojatnije zagrebao jedan od slojeva boje. Ako vizualno smeta kupiš lak za nokte bijeli i premažeš.
![]() |
![]() |
#4218 |
Avocado
|
Ja imam pitanje za SPD. ![]() Pedale me više manje ne interesiraju, kupim ih lagano nakon cipela. Tražim neke cipeliše broj 46/47 i da su jeftinije. Puno jeftinije neg fisherove od 600kn. ![]() Ak ima tko kakav hint gdje kako i zašt nek javi pa da se zaletim. Imam nekih 500injak kn s tim da bih dio ostavio za pedale.
![]() |
#4219 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Prosli vikend sam na SLO2 gledo svjetski kup u DH. mislim da je bil organiziran dijelom i na skijaskoj stazi filmic: http://freecaster.tv/mtb/1012086/hel...with-nick-beer ne kuzim kak nasi vrli politicari u gradskom poglavarstvu ne vide priliku da zarade na tome i da i mi organiziramo tak nekaj na sljemenu, mislim da bi se isto moglo zgrnut dosta para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4220 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
ne prave politicari stazu, vec neki entuzijasti, pa onda dodje politicar i pokupi mast da je on zasluzan sto se to napravilo bas tu! e sada ima li itko ideju zasto je Fuji kao proizvodjač daleko najeftiniji s cijenama bicikala s ekstra opremom, gotovo da se islapti kupiti ga i ukoliko rama nije dobra prebaciti opremu na drugu ramu! ajde neka mi netko pojasni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4221 |
muimerP
|
Ekipa, može prijednog gdje da u recimo oko noovg zagreba odem na servis bajka?Jer mi se cini da cu trebati strucnu pomoc...od toliko divljanja i svega sto sam sa bajkom radio(Uzbrdo/nizbrdo/na koso/po boku/drift/ banđiđamp i sl ![]() Budem slike stavio
![]() |
#4222 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
@čuks : vjeruj mi nije headset...gornji dio vilice je bio fiksan skroz, a kad kočim (kolo je neravno pa onako "cima") onda se doslovno cijeli donji dio miče odnosno gledaš u osovinu kotača koja se cima 2-3cm... ja imam isto neravno kolo kao i moj brat (slično, jer sam okinuo bio s biciklom) ali nemam RST nego Rock Shox Judy C iz 2001 i meni prilikom kočenja vilica se niti fleksa niti uvija nego je savršeno ravna i čvrsta @halos : ja ti radim ghetto servis ![]() @zgmmax, tomiotok : lijepo napraviš plan i odeš u upravnu zgradu parka medvednica ili kako već...vjeruj mi oni nebi skužili gdje leže pare ni da im mašaš s njima...i onda oni lijepo tebi zahvale i : a) zahvale ti i pošalju te u k b) zahvale ti i urede stazu što su iskrčili i počnu brati pare...jednostavno ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 24.05.2010. u 13:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4223 |
muimerP
|
Evo ga, sad sam uvidio također i popigan onaj nešto/aluminij na kojemu je mašinica fiksirana... ![]() http://www.pohrani.com/f/2w/12z/4VkRjiE2/dsc00088.jpg http://www.pohrani.com/f/2h/gN/37td5NLH/dsc00086.jpg http://www.pohrani.com/f/2k/gT/1eP872Wp/dsc00085.jpg http://www.pohrani.com/f/D/Yx/1EBT9Le9/dsc00083.jpg (izbaci nepravilnost ![]() ![]() Što mislite?Prva stvar na dropbike po mijenjač, a dalje?neznam gdje nabavit taj popigani dio...a kotač na žbicarenje
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 24.05.2010. u 13:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4225 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
cca 50-ak kn osim ako je scott onda je cijena 100kn -->
3) mašinica bi se možda dala srediti ako bi našao nekog kome se da zaje*avati s time (bratovoj curi sam namjestio jedan, ali imao sam prilike i viditi jednog koji je otišao u vječna lovišta) 4) kotač ti treba servis i to će te doći kojih 60-100 čuna ovisno o tome treba li žbice mijenjati 5) ja bi na tvom mjestu promijenio sajle -->cca 10kn po sajli 6)dao bi ga i na kompletni pregled/poštelavanje što bi opet došlo od 150kn do 350 ovisno gdje ga daš 7) moguće da je i lanac otišao bogu za kurira tako da ti je to opet kojih 100tinajk kuna ![]() i to je to ![]() @murina : urastaviš vilicu ode garancija, ulje za vilice ti piše u servisnom priručniku od vilice i imaš ga kupiti u dsg-a. ulje za sajle je svejedno...ja sam stavljao malo teflonske amsti na početak bužira i onda bi provukao sajlu pa se ona podmazivala dok je ulazila 1) koji bicikl je vidios am da je specialized
2) popigani aluminij je dropout i njega kupi tamo gdje si bicikl kupio (recimo gary fisher je u rog jomi) -->cca 50-ak kn osim ako je scott onda je cijena 100kn 3) mašinica bi se možda dala srediti ako bi našao nekog kome se da zaje*avati s time (bratovoj curi sam namjestio jedan, ali imao sam prilike i viditi jednog koji je otišao u vječna lovišta) 4) kotač ti treba servis i to će te doći kojih 60-100 čuna ovisno o tome treba li žbice mijenjati 5) ja bi na tvom mjestu promijenio sajle -->cca 10kn po sajli 6)dao bi ga i na kompletni pregled/poštelavanje što bi opet došlo od 150kn do 350 ovisno gdje ga daš 7) moguće da je i lanac otišao bogu za kurira tako da ti je to opet kojih 100tinajk kuna ![]() i to je to ![]() @murina : urastaviš vilicu ode garancija, ulje za vilice ti piše u servisnom priručniku od vilice i imaš ga kupiti u dsg-a. ulje za sajle je svejedno...ja sam stavljao malo teflonske amsti na početak bužira i onda bi provukao sajlu pa se ona podmazivala dok je ulazila |
![]() |
![]() |
![]() |
#4226 | |
Avocado
|
Citiraj:
Plus, srijeda 9:00h trg, konjska guzica, mission: sljeme. Polako ali sigurno se ide gore, dolje će biti fino. ![]()
![]() |
![]() |
#4227 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
dakle kao što rekoh...ako će bit fino do dolje onda ja idem...jer se još uvijek nema para za vanjsku gumu, a nemam para da platim nekom da mi zamijeni prednju i stražnju a bome niti živaca da na ovim obručima to sam radim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4228 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma nema vilica garancije, sad me svrbi da je rastavim ![]() Mislim da sam ja sve usrao s ovim uljem kojem je bila namjena samo lanac. Ja tukac i u nabe i u pogon i u bužire, pa i u vilicu. Voda ga skroz opere i vjerojatno ne ostane ništa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4229 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
evo masinica deore za 150 kn http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=35980 izgleda da ti je staroj ispao lanac sa najgornjeg lancanika na kazeti i zapeo medju zbice i zato je povukao mjenjac za sobom ja bi kupio sve zbice nove jer neznas kolko je tocno njih otislo a imas i tu http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=35931 -kotać bontrager komplet kotać zadnji sa kazetom,v-brake itd. 150kn i za 300kn imas zadnji dio,sam treba jos vidjet dal je taj kotac centriran i postelat jos i zadnji mjenjac |
![]() |
![]() |
![]() |
#4230 | |
Premium
|
Citiraj:
Imaj na umu da se cipele za SPD kupuju jedan broj veće... |
|
![]() |
![]() |