|
![]() |
#1 |
Destroy all nod-32
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Potražio sam po forumu i nigdje nisam uspio naci temu koja je slična ovoj. Imam ZyXEL bežicni ruter koji na sebi ima 2 ulaza za internet i dva za max-tv (iptv). I sad mene zanima pošto nemam mxtv bili se nekako moglo promijeniti da ti ulazi za max-tv rade za internet i bili se to trebalo promijeniti softwerski ili hardwerski. Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
koliko ja znam situacija je ovakva sa d-link-ovim modemom-routerom sa službenih stranica se skine new softvere i to radi nisam siguran dali će to biti dovoljno i za tvoj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Destroy all nod-32
|
Moze li mi neko da ti linl za taj d-linkov software jer se ja nemogu snaci na njihovoj stranici. i na koji comp moram instairati taj software. p.s. to nije za mene nego za prijatelja koji ima d-link. On koristi na d-linku 2 compa i ps3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
SVE o ADSL - u Uputstva i linkovi Za D-Link - ove uređaje postoji i jednostavno rješenje, a to je da kroz postavke QoS - a postavi isti PVC za LAN3 i LAN4 kakav je već postavljen za LAN1 i LAN2. Naravno, slijedi save + reboot. Ovom procedurom si "oslobodio" rezervirane LAN3 i LAN4 tj. dodjelio im normal net funkciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
evo ti link za zyxel http://www.zyxel.com/web/support_dow...20050831095441 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Destroy all nod-32
|
Citiraj:
Hvala!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
2. klik na Advanced i onda u okomotom izborniku lijevo na QoS 3. dobijes nesto ovakvo: ![]() Portovi 3 & 4 su tv, promijeni im postavke tako da budu identicne kao 1 & 2. 4. klik na Tools -> System -> Save and reboot |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kiflica sa sezamom
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, za zyxela treba skinut originalni firmware od proizvođača i flashirati gore, druge solucije nema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
|
![]() |
![]() |
|