|
![]() |
#272 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Spržit će mi jadan TV-tuner od 200kn ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Šalim se,ali koliko sam čitao po gpureviewu,na 40-50% što je po njima optimum za normalan rad kartica je -noisy. Šta god to značilo. Vidjet ćeš i za guru3D,morali bi to potvrditi. A između ostalog - bi li držao karticu od 500 eura na 30% ventu? Ja osobno - ne bih. Mislim sad na fiksiranje u Rivatuneru,ja se ne bi usudio sa tim taktovima i tolikom količinom rama,u 2gb DDR5 izvedbi. Najbolja je reakcija na HW Canucksima ![]() ![]() Tko zna,ovo je ipak dosad neviđen hladnjak preko cijelog PCB-a,kod ATi modela - inovativno,i hrabro. Tipa GTX295 kod nvidie,vidjet ćemo na koliko će % vent ohladiti karticu na temperature za pristojan rad,pod pristojan rad i temp mislim 80tak C load. Ako će ići opet po default postavkama bez Rivatunera na 100/105c kao 4870 sa plastičnjakom,onda kvragu sve. Živo me zanima grijanje i buka ove kartice po defaultu,dakle samo pucanjem drivera gore,kako je podešena. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 22.09.2009. u 09:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego, ebote, ove grdosije su stvarno ogromne, treba provjerit ide li to u kučište moje uopće. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Banned
|
Znači kupiš karticu od 3-4 soma kuna koje si zaradio teškom mukom (naravno, ne računa se ako si tatin ili mamin sin pa te boli đon za lovu) i podrazumijeva se da još moraš dati 500kn za aftermarket hladnjak kako bi normalno radila? Interesantno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne kontam logiku - gpu je sve manji (površinski), proizvodni proces je sve manji, a zagrijavanje raste ![]()
![]() |
#278 | |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Kod svake nove Atijeve kartice uvijek iste price, hladnjak dovoljno ne hladi, preglasan je bla bla bla...neki se od vas ponasaju ko razmazena derista. Trenutacno imam u kompjuteru 4890 vrti se na 25%, pod igrama je jos clockana na 990mhz i istina cuje se kako puse. Ali kako ne igram igru u tisini ne cuje se nista i stvarno ne kuzim sta nekoga ima toliko smetati. Dok sa druge strane prijatelj ima veliko kuciste 8800GTX i kartica se konstantno pregrijava, istina ne cuje se, ali koje koristi od toga ako se sistem rusi. Toliko je poludio zbog toga da si je kupio pokretnu klimu i opicio u kompjuter i sad sve radi. Dalje najavljeno je da ce nova kartica u idlu daleko manje struje trositi, u full loadu vise, ali to je i za ocekivati s obzirom na odlicne performanse.
![]() |
#280 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Sto se tice glasnoce coolera, istina u loadu se cuje ali opet nista prestrasno ako imas zvucnike ili slusalice na glavi.. Moja grafa je tako-reci necujna u 2d-u (cooler radi na 36% i drzi temp na cca 50 stupnjeva Gpu1 / 40 stupnjeva za GPU2), dok u 3d-u ne prelazi 76 stupnjeva (pritom cooler potegne do cca 45-50% rpm max) Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Dečki-ako netko ima spoznaje o zagrijavanju i buci nove 5xxx serije nek to i podjeli sa nama. Sve ostalo je trla-baba-lan i spamara...
![]() |
#282 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ove kartice ionako nisu namijenjene stajanju u nekoj htpc konfiguraciji, tako da ne znam zasto toliko kukanja oko buke i hlađenja. Ako zelis bezkompromisne performanse - to je to. Pa nisu nihovi inzinjeri glupi da ne kontaju kakav je taj hladnjak i da li ce biti dostatan za pristojno hlađenje. Ako netko bas ima pretjerano razvijeno osjetilo sluha uvijek mu je na raspolaganju voda. S druge strane, pa moraju ljudi napraviti malo prostora za aftermarket hladnjake, pa tko bi ih onda kupovao kada bi referentni hladnjaci bili savrseni? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ajde, na tragu onog sto je pitao user post ili dva iznad: imam 3850 karticu s referentnim coolerom i na 30% se nista ne cuje. Ja je drzim tako na fixed, iako ako ukljucim auto vent se iskljuci u idleu, a meni kartica na 55°C. Kako je volim na 40 stupnjeva, ukljucim na tih 30 posto. Kad igram bilo koju zahtjevnu igru, dignem vent na 50 pa do 60%, ovisno o igri i godisnjem dobu, i grijanje je podnosljivo, a buka cujna. However, imam ukljucene zvucnike, i pod uvjetom da ne igram Sraz, ne cujem NIKAD ventilator, osim ako ne prisluskujem, a nemam zasto zato jer vozim auto/kempam/bacam bombe/razvijam civilizacije/you name it. Bottom point je da mi je draze jeftnije rjesenje koje nije namjenjeno entuzijastima (oni imaju aftermarket stvari), a meni koji ne gleda na buku dok igra jer je ne cuje, ja radije biram snagu i solidno rjesenje hladnjenja uz pristoju cijenu. EDIT: Ne bih htio spamat, ako mislite da je , brisite. Jednostavno smo ovdje si uzeli radnu premisu da ce hladnjaci biti slicni prethodnim generacijama. Sto zbog izgleda, sto zbog vec dvije generacije istih rjesenja koja ipak polucuju uspjeh (sto se tice prodaje) pa ih vjerojatno inzenjeri nemaju sad zasto mijenjat...
![]() |
#284 |
Premium
|
Mislim da se na jubito linku kojeg je dao bluefluid jasno čuje 58xx turbina pa možemo i raspravljati o njenoj buci. Doduše, samo prvih 10-12 sek. jer onda počne zvuk štekati.
![]() |
#285 |
Premium
|
Dirt 2 kupon dolazi uz HD5850/70, launch sutra ofc. Half Life voucher all over again Not so long ago, ATI paid some 6 million dollars to Valve to make Half Life 2 run good on ATI hardware and to be optimized for DirectX 9 at the time. After a long delay, the game did ship but the Halo effect failed to materialize. This time around Radeon HD 5870 comes with Dirt 2, first DirectX 11 game, but the game is delayed as it was supposed to launch on September 10th and now it's pushed to November time, at least. Radeon HD 5850 will also come with the coupon and once the game is out, you will be able to get your DirectX 11 game, again months after the release of Radeon 5870 / 5850. Still, this is better than nothing and Stalker 2 is also one of the soon to come DirectX 11 titles. Specs - http://www.fudzilla.com/content/view/15614/1/ http://www.fudzilla.com/content/view/15616/1/ http://www.fudzilla.com/content/view/15618/1/ • Windows incredibly efficiently - helping to save system memory and enable a superior Windows experience. The Windows 7 Aero desktop was designed using the DirectX 11 API, for which ATI 5800 Series of products provide full support. Besides, they fully supports the new Direct2D API - enabling enhanced 2D graphics features, and anti-aliased text to make applications running under the • Windows 7 desktop look amazingly smooth and readable.
![]() |
#286 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Premium
|
Kakvi papci. Video je definitivno editiran jer je i duže trajao, sigurno >20 sek. a ne 15 sek kao sada.
![]() |
#288 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#289 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Danas u noć bude tak i tak pun net HD 5000 serije, pa bude se točno znalo dal su kartice bučne ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Sve 5, ajde neka izlaze nove verzije...i tako to. ja sretan...mada mi se više sviđalo vrijeme kad sam onu 7950gx2 gledao i slinio sa mx440 ![]() ugl., dali ce za ove grafe raditi dulje podrsku sto se drivera tiče?Jer za 38xx seriju se bas ne trgaju(pogotovo 3870x2) od nekakvih fix-ova...malo mi to sve jako ![]() A kad se pogleda stara g80 envidjia (gtx/ultrA), i to kako se izvrsno drže vec vise od 3 godine, mislim da su po tom pitanju konkretniji zelenaši, mada vec dosta dugo g92 štancijau. p.s. jel se to meni čini da novije grafe više struje pretvaraju u toplinu?Kakva ce biti šema sa 58xx serijom?
![]() |
#291 |
Moderator
|
pa čuj nVidia zadnjih godina samo preimenuje model kartice a štanca isti čip pa nije ni čudo da stoji podrška ![]()
![]() |
#293 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Neke sam već više puta upozaravao za flejm i spamaru-više neću ![]()
![]() |
#294 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Sve važno cete saznat sutra ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
Review će biti oko pola noći ili baš sutra oko podneva/popodneva?
![]() |
#296 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
"Deadline" je kolko sam zapamtio sutra u 6:01 ujutro |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Premium
|
Genetic gaming protein DNA resequencing Cerebral ATI stream processors DirectX 67 with 262 zilion shaders per second LOL
![]() |
#300 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
sto se tice buke, pod opterecenjem doseze oko 40dB... u rangu 4870X2 idle necujna, naravno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|