|
![]() |
#31 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() serija 7 je toliko losija od atijeve x1xxx u IQ da jednostavno krvare oci...kad sam svojedobno presao sa 7950gx na 1900xt, cinilo mi se kao da sam novi monitor dobio...navodno su sad tu negdje sa novim grafama inace ta gx je bila brutalno brza, ali ni blizu IQ koju sam svojedobno imao sa crossfire setupom, a meni je bitan kriterij kako igra izgleda ako visim po njoj kao recimo u wowu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#33 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
Samo se vi tjesite... tesko vam je jednostavno priznati da ste ATi fanovi a da trenutacno nVidia ima bolje grafe ![]()
![]() |
#34 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Govoreci za sebe, kad mi envidija ponudi karticu za manje od 1500kn (3850 je cca 1300-1400kn), onda cu razmislit. Ovako nema nekog izbora, 3850 je best-buy i tocka. 8800GT je vec premium klasa. Brza je, da, ali i 700kn skuplja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja sam po internetu isto često vidio da piše da ATI ima superiorniju grafiku u odnosu na Geforce. Meni tu nešto nije jasno, ja grafičku kupujem isključivo zbog framerate-a, jer čvrsto stojim iza toga da SVAKA grafička kartica danas ima prikaz koji je teško raspoznati da je uopće druga kartica u pitanju. Do prije par mjeseci sam imao 6600gt, sada sam prešao na x1950gt, ja uopće ne vidim nikakve razlike, ali baš nikakve. Tako da priče o tome da je grafika predobra i to padaju u vodu. Monitor je Samsung 226BW, i Philips 107E crt. Mogu kroz par dana i poslat slike uslikane digitalnim fotoaparatom, da se uvjerite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
ovdje kad smo govorili o performansama i kvaliteti prikaza govorili smo o "OPTIMIZIRANIM" driverima ![]() neznam samo zasto ste se zaputili usporedjivat 7900gs i 1950gt kad nisu aktuelne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#40 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
koja kratkovidnost. stvar je u tome da se kupcima isporuci ono sto oni plate... ako ja zelim brzu grafu onda cu smanjiti kvalitetu slike i dobiti vise fps-ova... ako pak zelim bolji prikaz slike onda cu stavit bolji prikaz slike. kod nvidie imas ili losu sliku i dobre fps-ove ili imas jos losiju sliku i jos vise fps-ova... meni osobno ovo ne smeta... taj losiji prikaz al me uzasno smeta sta nvidia to koristi na tako prljav i podli nacin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
@SRV Slazem se s tobom, ali 8800GT nije konkurencija HD3850 nego HD3870, a razlika u njohovoj cjeni je ista kao i u performansama... nVidia bi ATi-evom HD3850 trebala konkurirati sa 8800GT sa 256MB koji se pokazao prema prvim testovima sporiji par % od verzije sa 512MB.... ali posto se te cetri kartice nemogu jos uvjek nabaviti kod nas (8800GT moze ali tesko) i posto se jos neznaju finalne cjene najbolje je pricekati drugi mjesec pa vidjeti kakvo je stanje stvari... Sto se tice kvalitete slike vidim da je svima zapelo za oko ovo sr*anje sa nvidia driverima za crysis, naravno da ne odobravam njihov postupak, ali sa novom revizijom drivera to je rijeseno, a vlasnik grafe sam odlucuje kakve ce grafe imati, po meni ovo i nije neki problem zbog kojega bih ATi-u trebao dati prednost.... nekada sam koristio Radeon 8500, i svi oni koji su ga imali znaju kakve je probleme imao sa driverima, ali to ne znaci da cu u buducnosti prestati kupovati ATi grafe zbog toga, isto tako u zadnje vrijeme ima dosta muljaza od puno proizvodaca bilo kojega hardvera, pogledajte Samsung sa svojim panelima, Seagate sa svojim hardovima, ove starije gluposti da ne nabrajam.... Ali po meni je totalna glupost pisati izjave tipa serija 7 je toliko losija od atijeve x1xxx u IQ da jednostavno krvare oci ili A kad se sjetim originalnog radeona vs originalne geforce...kad smo lupali originalni UT, Hr_Sincro je izjavio kad je vidio sliku na radeonu "J... te, pa to nije ista igra" Dakle ovdje se nije govorilo o tim problematicnim driverima nego se stalno gura ta famozna kvaliteta slike kod ATi-a naspram nVidia-e, kao da je to neznam kako ocita stvar.... Mislim malo mi je glupo slusati ovako neutemeljene izjave...
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
nije mi namjera stat na stranu ati-ja ili nvidi-e ali evo link na kojem je usporedba slike izmedju tri kartice molim vas obratite pozornost na slike sa ukljucenim 16 x af i 7800gt karticu prikaz tornjeva i zgrada u pozadini ![]() edit zaboravio link stavit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
lol @ nvidia ![]() njihova slika je ko da na ati kartici stavis medium detalje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Sigurno nVidia ima lošiju kvalitetu slike a to se primjeti i danas. Donedavno sam imao 7600GS i kad sam prešao na novu konfu i integriranu X1250, to mi je bilo kao da mi je netko šamar opalio. Ponovo sam vidio življe i toplije boje, i to ne samo na svome licu i desktopu, nego i u igrama. Nedavno kad sam sa još par kolega sređivo COD2 u LAN-u. Radeon 9550LE (64-bit) vs. GeForce FX5200 1on1 - stvarno je na Radeon 9550LE to neka sasvim druga igra. Možda je subjektivno ali vidim da nisam ja tu jedini "lud". A samo vezano za GTX-ice i GTS-ice u Crysisu, već je od serije FX5xxx poznato da su postojale "optimizacije" u driverima koje su poboljšavale rezultat smanjujući detalje tako da za to ništa čudno. Tradicija se nastavlja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Propali Amigaš
|
Ma meni je problem što je i ATI to jednom napravio (famozni quack.exe), ali razina buke koja se tad podigla je nemjerljiva s ovim sad...potpisivale su se peticije, hardware siteovi su odbijali recenzirati ATI kartice itd A sad malo buke, pa nikom ništa |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
@EvilM@ster: Svako čast na trudu. Ima puno članova kojima će tablice pomoći. Čitam ova prepucavanja i ne mogu više, Ati ima bolju sliku? Kojim se sve argumentima neće probati opravdati trenutno stanje te firme. U zadnje vrijeme sam promjenio puno radeona i GF te razliku uopće nisam primjetio. Na 3 monitora isprobano...sada će ispasti da mi lcd nevalja ili kaj? Koja je svrha veličanja ati-a i to još na nvidia podforumu. Kako samo pričate o toj 3870 kao da je tiha, brza i jeftina...a ono šipak, košta kao 8800GT, sporija je, te još jedino ostaje tišina - koja je testirana od kojeg člana? Bumo vidli kada 8800 GT 256 dođe pa i zadnji ATI argument padne u vodu s tom kakti nižom cijenom 38*0 kartica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
![]() Zanimljivo, varali su i u doba 6800-ica: http://www.ocforums.com/showthread.php?t=294357 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Agent 0
|
Citiraj:
![]() ![]() Teško se piše ATIu dok Nvidia zarađuje fino: http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=83326 Ne vidim objektivnog razloga zašto kupiti 3800 seriju pored 8800 GT? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Niti ga trebaš videti. Ko bu htel kupiti HD 3870 - kupil bude, ko bu htel 8800GT - kupil bude nju. I živo bude se tomu nekom fućkalo dal ti doma imaš tolki broj FPSa ili dal ja imam vjerniju žutu boju dok učitavam oskudno odjevenu Alessandru Ambrosio na prošlotjednoj Victoria's Secret reviji. AMD ima skoro pol milijuna HD 3800 kartica, nVidia nema ni 100.000 komada. Taman da je HD 3800 serija tolko u qrcu kak se to svi nadaju, svakak se bude prodala. Uostalom obje firme bude prodale sve kaj imaju na lageru, neovisno o tome kaj ovdašnja populacija misli o njihovim proizvodima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Anyway, Gilbert5, netko tko će uspjaeti navući buđet do nekih 1500 kn što bi trebao kupit za te novce, 8600 GTS? Vjerojatno si mislio na 3870 kad si rekao da ne vidiš obj. raz. bla bla pored 8800GT. Ali svejedno, tko ima 1500 kn mislim da je onaj powercolor 3850 sa zerothermom i 512 MB best buy, a za cca 1800 kn ćemo još vidjeti, ali mislim da je stvar tko koju više voli (ja npr. Alessandru A. i Ati, a ti možda Adrianu L. i nvidiu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bez obzira do kakvog vi zakljucka dosli ovdje ja cu sredinom sljedeceg mjeseca u svom kompu vjerojatno imati HD3870, ma koliko god bila, po nekima, neisplativa. Razlog? Pa nv mi se nesvidja jos iz doba kad sam imao geforce 2 mx, pa je moje neslaganja sa nv potvrdila i jedna 7300GT (koja je bila mjesec dana u mom kompu). A vidim da nisam jedini na strani ATi-ja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Agent 0
|
Za 1500kn i manje bi trebala biti dostupna uskoro 8800GT s 256MB videomemorije...grafa je gotovo jednako brza kao 512MB model na rezi do 1280*1024. 8600GTS nisam nigdje spomenuo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Sta se mene tice moze envidija imajti najacu,najbrzu i najkvaliteniju grafu ali ce doc s svojom cijenom,ali prosjecni kupac ne gleda koliko je kvalitetna grafa, vec cijenu i zato ce 3850 s cijenom od <1500 i potuc u tom segmentu Da imam love vise od 2000kn, nebi se dvoumio uzeo bi 8800gt ali posto nisam toliko bogat,morat cu se zadovoljit s 38xx serijom koja ce mi i vise nego zadovoljavat potrebe |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|