Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2007., 11:05   #1
josip.maslac
Premium

Datum registracije: Feb 2002
Arrow Nova Nabava.net (usporedba cijena hardvera) - komentari?

Pozdrav!

Prije skoro dva mjeseca smo pustili novu verziju nabave.net online. Dobili smo razne komentare (sto na mail, sto preko ankete - a primjetili smo komentare i na ovom forumu ) i sukladno njima napravili neke izmjene po zeljama posjetitelja te prije 5 dana postavili i tu izmjenjenu verziju online.
No uvijek ima mjesta za poboljsanje pa nas zanimaju i Vasa misljenja, komentari, kritike i savjeti.

http://www.nabava.net

(Za one koji ne znaju na stranicama mozete na jednom mjestu pregledati i usporediti cijene hardvera iz svih relevantnijih inf. ducana u hrv.)

Josip.
josip.maslac je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 11:17   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Sa Konfiguratorom je konacno ono sto se trazi. Svaka cast.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.11.2007., 11:33   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Volio bih da se (ponovo) uvede opcija kao kod stare verzije gdje se moglo ograničavati iznose za neku komponentu i samim tim smanjivalo broj rezultata. Npr. ako sada upišem neku grafičku karticu njenim imenom, Nabava će mi izbaciti i rezultate za razne dodatke za tu grafu tipa cooleri i sl. što mi je apsolutno nepotrebno. Prije sam ograničio iznos od x do y kuna i na taj način dobivao konkretnije rezultate.
Staro 05.11.2007., 11:43   #4
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
slažem se s coconut-om

pogotovo ako npr tražim matićne od gigabyte soc775 onda dobijem i hladnjake za proceve itd a to mi ne treba
Staro 05.11.2007., 11:48   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Mislis na ovo?

Edit: Na naslovnoj je pod "Napredno pretrazivanje"

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera

Zadnje izmijenjeno od: nino. 05.11.2007. u 12:04.
Staro 05.11.2007., 12:02   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Yep, znači ipak ga ima. Prije je bilo na naslovnoj stranici pretraživača.
Staro 05.11.2007., 12:05   #7
Big Guy
RPG player
Moj komp

aha, ok onda
Staro 05.11.2007., 12:20   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Možda sam ćorav, ali ja to ne nalazim. nino, kako si došao do toga?
Staro 05.11.2007., 13:52   #9
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Znam da pitaš nina, ali ajd ja ću ti reć

Klikni na ono povećalo i onda klikni na napredno pretraživanje

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 13:56   #10
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Sad vidim da sam ubukmarkirao stranicu trazilice. Znaci nista ne upises gore u polja za trazilicu i stisnes ono "povecalo", onda vidis opciju napredno pretrazivanje.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.11.2007., 12:26   #11
josip.maslac
Premium

Eto pokazalo se tocnim da nije lose pitati za komentar - meni ne bi palo na pamet da ljudi ne uocavaju taj link (napredno pretrazivanje).

Ali s obzirom da (ocito) nije tako jasno mislim da cemo ga staviti da se prikazuje po defaultu...

@Nino: hvala sto si ljudima pojasnio umjesto mene...
Staro 07.11.2007., 12:26   #12
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Jel možete malo razmaknuti gumbe RAČUNALA i POTROŠNA ELEKTRONIKA od polja za traženje ili barem staviti da se ne otvara padajući izbornik dok se ne klikne na gumb? Meni se uvijek dogodi da dok idem mišem do polja za traženje malo preletim, al ono, cca milimetar, i taman dok krenem kliknut na polje za traženje otvori se taj izbornik i kliknem na njega. Nije veliki problem, al jako često visim na nabavi i kad mi se to dogodi 25 puta dnevno onda je već iritirajuće.
Staro 07.11.2007., 13:15   #13
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Odlična stranica je postala još bolja

Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 13:15   #14
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor mrga Pregled postova
Jel možete malo razmaknuti gumbe RAČUNALA i POTROŠNA ELEKTRONIKA od polja za traženje ili barem staviti da se ne otvara padajući izbornik dok se ne klikne na gumb? Meni se uvijek dogodi da dok idem mišem do polja za traženje malo preletim, al ono, cca milimetar, i taman dok krenem kliknut na polje za traženje otvori se taj izbornik i kliknem na njega. Nije veliki problem, al jako često visim na nabavi i kad mi se to dogodi 25 puta dnevno onda je već iritirajuće.

Točno to, i užasno smeta.
Idem mišem od bookmarksa (tabova u firefoxu) otvorim nabavu i onda povučem miša na ono polje, no naravno prijeđem preko onog padajućeg izbornika koji se odmah otvori i stvarno smeta.

Trebalo bi ga staviti na click to open, a ne mouse hover.
Staro 07.11.2007., 17:03   #15
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Idem mišem od bookmarksa (tabova u firefoxu) otvorim nabavu i onda povučem miša na ono polje, no naravno prijeđem preko onog padajućeg izbornika koji se odmah otvori i stvarno smeta.

Trebalo bi ga staviti na click to open, a ne mouse hover.
Takodjer potpis za ovo. Jako iritantno.
Inace, sve pohvale!
Staro 07.11.2007., 18:43   #16
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Prva liga site
mann je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2007., 20:25   #17
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Decki, svaka cast, nabava.net mi je vec odavno stranica zbog koje vise ne kupujem nista dok ne pogledam na nju !
Staro 07.11.2007., 20:27   #18
Ive_ri
Registered User
Moj komp

Ive_ri's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
prva liga, svaka čast !
Ive_ri je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 11:38   #19
josip.maslac
Premium

Citiraj:
Hm, hm... mislim da cemo zasad to ostaviti kako je. Naime ako tabove stavimo lijevo/desno bezveze izgleda. A i ne mozemo staviti da se meni otvara na klik iz dva razloga:
1) i sami tabovi su linkovi na posebne stranice
2) koristimo gotov meni koji iskreno zasad ne bih znali promjenit da radi ovako kako ste predlozili (nemamo source javascript menija tj. enkodiran je)

Zgodno rjesenje koje mi pada na pamet je da se meni ne otvara odmah po prelasku misa vec nakon sto je mis odredjeno vrijeme na tabu. No jos cemo vidjeti hocemo li to znati implementirati...
Staro 08.11.2007., 11:52   #20
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor josip.maslac Pregled postova
....Zgodno rjesenje koje mi pada na pamet je da se meni ne otvara odmah po prelasku misa vec nakon sto je mis odredjeno vrijeme na tabu. No jos cemo vidjeti hocemo li to znati implementirati...
A barem tako, stvarno iritira nekad.

Staro 08.11.2007., 14:14   #21
Hrubi
Premium
Moj komp

Hrubi's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Pozdrav!

Prije skoro dva mjeseca smo pustili novu verziju nabave.net online. Dobili smo razne komentare (sto na mail, sto preko ankete - a primjetili smo komentare i na ovom forumu ) i sukladno njima napravili neke izmjene po zeljama posjetitelja te prije 5 dana postavili i tu izmjenjenu verziju online.
No uvijek ima mjesta za poboljsanje pa nas zanimaju i Vasa misljenja, komentari, kritike i savjeti.

http://www.nabava.net

(Za one koji ne znaju na stranicama mozete na jednom mjestu pregledati i usporediti cijene hardvera iz svih relevantnijih inf. ducana u hrv.)

Josip.
HG Spot fali u popisu firmi.Sta je s njima?
Hrubi je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2007., 15:39   #22
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
baš ti jako fale?
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2007., 21:04   #23
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Idem mišem od bookmarksa (tabova u firefoxu) otvorim nabavu i onda povučem miša na ono polje, no naravno prijeđem preko onog padajućeg izbornika koji se odmah otvori i stvarno smeta. Trebalo bi ga staviti na click to open, a ne mouse hover.
Na stranu dva-tri dobitka, ali generalno sucelje mi se uopce ne svidja. Pomodarski, sterilno. Stara je bila cista i jednostavna.

Bolje da su isli na sirenje ideja nego dezurni redizajn. Vidim da su i ovi nesto uredjivali.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2007., 22:22   #24
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
daj visage ovi izgledaju ko google beta
syss je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2007., 22:49   #25
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
daj visage ovi izgledaju ko google beta
Ako aludiras da sam pohvalio ove druge, onda si fulao

Sumnjam da ih puno ljudi obilazi. Samo ih se sjetih od prije. Ali Nabava mkII, isto mi nije daleko od templatirane uobicajenosti.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2007., 23:59   #26
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Kak često se tu refreshaju cijene (čisto da znam)? Možda još par poznatih firmi da se doda(Mikronis mi fali ;-))
denied je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 11:52   #27
JuVe
Premium

JuVe's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Dajte nešto sredite da Optimum računala i slični ne zagađuju search rezultate svojim lažnim cijenama...? 90% rezultata koji navode kao izvor Optimum računala ne rade i vode do nepostojećih artikala...
To je kao kad neki pokušavaju napumpati Google PageRank raznim lejmerskim metodama (upućeni znaju o čemu se radi)
JuVe je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 12:01   #28
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Hm, hm... mislim da cemo zasad to ostaviti kako je. Naime ako tabove stavimo lijevo/desno bezveze izgleda. A i ne mozemo staviti da se meni otvara na klik iz dva razloga:
1) i sami tabovi su linkovi na posebne stranice
2) koristimo gotov meni koji iskreno zasad ne bih znali promjenit da radi ovako kako ste predlozili (nemamo source javascript menija tj. enkodiran je)
Gumbići se lako rijese, al nema problema...

Ne kuzim ovo "Naime ako tabove stavimo lijevo/desno bezveze izgleda." WTF? Lijepo je zrtvovat zivce korisnika za dobar izgled. Ako već ne znate sami to srediti, pozovite nekog web dizajnera ili programera u pomoć.

Ovako je neprakticno i krajnje nezanimljivo jer se skoro uvijek kod otvaranja searcha pojavljuje. (1 mikrometar pomaka miša i gotovo).
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 12:16   #29
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Autor JuVe Pregled postova
Dajte nešto sredite da Optimum računala i slični ne zagađuju search rezultate svojim lažnim cijenama...? 90% rezultata koji navode kao izvor Optimum računala ne rade i vode do nepostojećih artikala...
To je kao kad neki pokušavaju napumpati Google PageRank raznim lejmerskim metodama (upućeni znaju o čemu se radi)
Ovo obavezno srediti, možda čak i prije onih gumbića.

Većina proizvoda im ima status "Proizvod koji pokušavate vidjeti još nismo unijeli u WEB-SHOP!".
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2007., 12:47   #30
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Citiraj:
I mene ovo užasno iritira. Uopće ni ne vidim smisao da ti izbornici budu na sredini. Ako već nećete micati te izbornike, pomaknite search polje nekamo (u lijevo?). Zašto ne bi sve bilo u istoj visini, samo jedno malo lijevo, a jedno malo desno?
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno