PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Nova Nabava.net (usporedba cijena hardvera) - komentari? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86262)

josip.maslac 05.11.2007. 11:05

Nova Nabava.net (usporedba cijena hardvera) - komentari?

Pozdrav!

Prije skoro dva mjeseca smo pustili novu verziju nabave.net online. Dobili smo razne komentare (sto na mail, sto preko ankete - a primjetili smo komentare i na ovom forumu :) ) i sukladno njima napravili neke izmjene po zeljama posjetitelja te prije 5 dana postavili i tu izmjenjenu verziju online.
No uvijek ima mjesta za poboljsanje pa nas zanimaju i Vasa misljenja, komentari, kritike i savjeti.

http://www.nabava.net

(Za one koji ne znaju na stranicama mozete na jednom mjestu pregledati i usporediti cijene hardvera iz svih relevantnijih inf. ducana u hrv.)

Josip.

nino 05.11.2007. 11:17

Sa Konfiguratorom je konacno ono sto se trazi. Svaka cast. :respekt:

coconut 05.11.2007. 11:33

Volio bih da se (ponovo) uvede opcija kao kod stare verzije gdje se moglo ograničavati iznose za neku komponentu i samim tim smanjivalo broj rezultata. Npr. ako sada upišem neku grafičku karticu njenim imenom, Nabava će mi izbaciti i rezultate za razne dodatke za tu grafu tipa cooleri i sl. što mi je apsolutno nepotrebno. Prije sam ograničio iznos od x do y kuna i na taj način dobivao konkretnije rezultate.

Big Guy 05.11.2007. 11:43

slažem se s coconut-om

pogotovo ako npr tražim matićne od gigabyte soc775 onda dobijem i hladnjake za proceve itd a to mi ne treba

nino 05.11.2007. 11:48

Mislis na ovo?

http://www.max-save.org/thumbs/68526Image1.jpg

Edit: Na naslovnoj je pod "Napredno pretrazivanje" ;)

coconut 05.11.2007. 12:02

Yep, znači ipak ga ima. Prije je bilo na naslovnoj stranici pretraživača.

Big Guy 05.11.2007. 12:05

aha, ok onda

coconut 05.11.2007. 12:20

Možda sam ćorav, ali ja to ne nalazim. nino, kako si došao do toga?

aski 05.11.2007. 13:52

Citiraj:

Autor coconut (Post 860695)

Znam da pitaš nina, ali ajd ja ću ti reć ;)

Klikni na ono povećalo i onda klikni na napredno pretraživanje ;)

nino 05.11.2007. 13:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 860695)

:D Sad vidim da sam ubukmarkirao stranicu trazilice. Znaci nista ne upises gore u polja za trazilicu i stisnes ono "povecalo", onda vidis opciju napredno pretrazivanje. :D

josip.maslac 07.11.2007. 12:26

Eto pokazalo se tocnim da nije lose pitati za komentar :) - meni ne bi palo na pamet da ljudi ne uocavaju taj link (napredno pretrazivanje).

Ali s obzirom da (ocito) nije tako jasno mislim da cemo ga staviti da se prikazuje po defaultu...

@Nino: hvala sto si ljudima pojasnio umjesto mene...;)

mrga 07.11.2007. 12:26

Jel možete malo razmaknuti gumbe RAČUNALA i POTROŠNA ELEKTRONIKA od polja za traženje ili barem staviti da se ne otvara padajući izbornik dok se ne klikne na gumb? Meni se uvijek dogodi da dok idem mišem do polja za traženje malo preletim, al ono, cca milimetar, i taman dok krenem kliknut na polje za traženje otvori se taj izbornik i kliknem na njega. Nije veliki problem, al jako često visim na nabavi i kad mi se to dogodi 25 puta dnevno onda je već iritirajuće.

LorD ClockaN 07.11.2007. 13:15

Odlična stranica je postala još bolja

:beer:

Mar 07.11.2007. 13:15

Citiraj:

Autor mrga (Post 862815)
Jel možete malo razmaknuti gumbe RAČUNALA i POTROŠNA ELEKTRONIKA od polja za traženje ili barem staviti da se ne otvara padajući izbornik dok se ne klikne na gumb? Meni se uvijek dogodi da dok idem mišem do polja za traženje malo preletim, al ono, cca milimetar, i taman dok krenem kliknut na polje za traženje otvori se taj izbornik i kliknem na njega. Nije veliki problem, al jako često visim na nabavi i kad mi se to dogodi 25 puta dnevno onda je već iritirajuće.

Točno to, i užasno smeta.
Idem mišem od bookmarksa (tabova u firefoxu) otvorim nabavu i onda povučem miša na ono polje, no naravno prijeđem preko onog padajućeg izbornika koji se odmah otvori i stvarno smeta.

Trebalo bi ga staviti na click to open, a ne mouse hover.

nexus-6 07.11.2007. 17:03

Citiraj:

Autor mrga (Post 862815)

Citiraj:

Autor Mar (Post 862843)
Idem mišem od bookmarksa (tabova u firefoxu) otvorim nabavu i onda povučem miša na ono polje, no naravno prijeđem preko onog padajućeg izbornika koji se odmah otvori i stvarno smeta.

Trebalo bi ga staviti na click to open, a ne mouse hover.

Takodjer potpis za ovo. Jako iritantno.
Inace, sve pohvale! :chears:

mann 07.11.2007. 18:43

Prva liga site

Matta 07.11.2007. 20:25

Decki, svaka cast, nabava.net mi je vec odavno stranica zbog koje vise ne kupujem nista dok ne pogledam na nju ! :chears::care:

Ive_ri 07.11.2007. 20:27

prva liga, svaka čast !

josip.maslac 08.11.2007. 11:38

Citiraj:

Autor mrga (Post 862815)

Hm, hm... mislim da cemo zasad to ostaviti kako je. Naime ako tabove stavimo lijevo/desno bezveze izgleda. A i ne mozemo staviti da se meni otvara na klik iz dva razloga:
1) i sami tabovi su linkovi na posebne stranice
2) koristimo gotov meni koji iskreno zasad ne bih znali promjenit da radi ovako kako ste predlozili (nemamo source javascript menija tj. enkodiran je) :stoopid:

Zgodno rjesenje koje mi pada na pamet je da se meni ne otvara odmah po prelasku misa vec nakon sto je mis odredjeno vrijeme na tabu. No jos cemo vidjeti hocemo li to znati implementirati... :)

nino 08.11.2007. 11:52

Citiraj:

Autor josip.maslac (Post 863691)
....Zgodno rjesenje koje mi pada na pamet je da se meni ne otvara odmah po prelasku misa vec nakon sto je mis odredjeno vrijeme na tabu. No jos cemo vidjeti hocemo li to znati implementirati... :)

A barem tako, stvarno iritira nekad.

Hrubi 08.11.2007. 14:14

Citiraj:

Autor josip.maslac (Post 860637)
Pozdrav!

Prije skoro dva mjeseca smo pustili novu verziju nabave.net online. Dobili smo razne komentare (sto na mail, sto preko ankete - a primjetili smo komentare i na ovom forumu :) ) i sukladno njima napravili neke izmjene po zeljama posjetitelja te prije 5 dana postavili i tu izmjenjenu verziju online.
No uvijek ima mjesta za poboljsanje pa nas zanimaju i Vasa misljenja, komentari, kritike i savjeti.

http://www.nabava.net

(Za one koji ne znaju na stranicama mozete na jednom mjestu pregledati i usporediti cijene hardvera iz svih relevantnijih inf. ducana u hrv.)

Josip.

HG Spot fali u popisu firmi.Sta je s njima?

syss 08.11.2007. 15:39

baš ti jako fale? :)

Visage 17.11.2007. 21:04

Citiraj:

Autor Mar (Post 862843)
Idem mišem od bookmarksa (tabova u firefoxu) otvorim nabavu i onda povučem miša na ono polje, no naravno prijeđem preko onog padajućeg izbornika koji se odmah otvori i stvarno smeta. Trebalo bi ga staviti na click to open, a ne mouse hover.

Na stranu dva-tri dobitka, ali generalno sucelje mi se uopce ne svidja. Pomodarski, sterilno. Stara je bila cista i jednostavna.

Bolje da su isli na sirenje ideja nego dezurni redizajn. Vidim da su i ovi nesto uredjivali.

syss 17.11.2007. 22:22

daj visage ovi izgledaju ko google beta :D

Visage 17.11.2007. 22:49

Citiraj:

Autor syss (Post 872560)
daj visage ovi izgledaju ko google beta :D

Ako aludiras da sam pohvalio ove druge, onda si fulao :)

Sumnjam da ih puno ljudi obilazi. Samo ih se sjetih od prije. Ali Nabava mkII, isto mi nije daleko od templatirane uobicajenosti.

denied 17.11.2007. 23:59

Kak često se tu refreshaju cijene (čisto da znam)? Možda još par poznatih firmi da se doda(Mikronis mi fali ;-))

JuVe 18.11.2007. 11:52

Dajte nešto sredite da Optimum računala i slični ne zagađuju search rezultate svojim lažnim cijenama...? 90% rezultata koji navode kao izvor Optimum računala ne rade i vode do nepostojećih artikala...
To je kao kad neki pokušavaju napumpati Google PageRank raznim lejmerskim metodama (upućeni znaju o čemu se radi)

IcyTexx 18.11.2007. 12:01

Citiraj:

Autor josip.maslac (Post 863691)
Hm, hm... mislim da cemo zasad to ostaviti kako je. Naime ako tabove stavimo lijevo/desno bezveze izgleda. A i ne mozemo staviti da se meni otvara na klik iz dva razloga:
1) i sami tabovi su linkovi na posebne stranice
2) koristimo gotov meni koji iskreno zasad ne bih znali promjenit da radi ovako kako ste predlozili (nemamo source javascript menija tj. enkodiran je) :stoopid:

Gumbići se lako rijese, al nema problema...

Ne kuzim ovo "Naime ako tabove stavimo lijevo/desno bezveze izgleda." WTF? Lijepo je zrtvovat zivce korisnika za dobar izgled. Ako već ne znate sami to srediti, pozovite nekog web dizajnera ili programera u pomoć.

Ovako je neprakticno i krajnje nezanimljivo jer se skoro uvijek kod otvaranja searcha pojavljuje. (1 mikrometar pomaka miša i gotovo).

Costa 18.11.2007. 12:16

Citiraj:

Autor JuVe (Post 872894)
Dajte nešto sredite da Optimum računala i slični ne zagađuju search rezultate svojim lažnim cijenama...? 90% rezultata koji navode kao izvor Optimum računala ne rade i vode do nepostojećih artikala...
To je kao kad neki pokušavaju napumpati Google PageRank raznim lejmerskim metodama (upućeni znaju o čemu se radi)

Ovo obavezno srediti, možda čak i prije onih gumbića.

Većina proizvoda im ima status "Proizvod koji pokušavate vidjeti još nismo unijeli u WEB-SHOP!".

prasak 18.11.2007. 12:47

Citiraj:

Autor mrga (Post 862815)

I mene ovo užasno iritira. Uopće ni ne vidim smisao da ti izbornici budu na sredini. Ako već nećete micati te izbornike, pomaknite search polje nekamo (u lijevo?). Zašto ne bi sve bilo u istoj visini, samo jedno malo lijevo, a jedno malo desno?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:48.