Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.07.2025., 20:03   #1501
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
pa sad, zna se nac maticnih koje su cijenom u rangu samih pci2sata adaptera, bar ako se gleda cijena po aliju za te adaptere...
inace, imam jedan m.2 na 6 sata s asm1166 ali ga eto cuvam... za usb-m.2-6sata diy box...

i da, jos jedan problem je upravo misto u kucistima...

i zato... cluster... jer bi moga imat po nekolicinu pc-a s par diskova...

... sto reci, imam problem... doista zavidim ljudima koji cili digitalni zivot imaju na jednom (ne backupiranom) usb sticku...

ja imam jednu ladicu punu 1TB diskova s kojima neznam šta ću. imam jedan (1) pc-nas sa 6 takvih diskova unutra ali nisam ga upalio x godina. presitno je.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:28   #1502
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
ja imam jednu ladicu punu 1TB diskova s kojima neznam šta ću. imam jedan (1) pc-nas sa 6 takvih diskova unutra ali nisam ga upalio x godina. presitno je.
tako nekako je i kod mene... cak i kad je nas u pitanju, u node 304 njih 6... za sve priko investiras u sata kartice ili hba, a tada je pametnije tu lovu potrosit na jedan/dva diska od 16+ tb...

zato sam i mislia uposlit stare maticne sa starim diskovima u jedan cluster sa zajednickim poolom.
i onda mi iskoci jedan yt video sa solidigm ssd od 112TB u jednom komadu... dva takva u raid1 spojit na mini pc sa 2x 10gbe i po novom 2x64gb ddr5 sodimm i eto ti bolesne makinje s hrpom prostora, hrpom rama i mizernom potrosnjom... jos ako je neki amd sa 16/32 core/thread, di ces bolje...
wifi je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:27   #1503
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
tako nekako je i kod mene... cak i kad je nas u pitanju, u node 304 njih 6... za sve priko investiras u sata kartice ili hba, a tada je pametnije tu lovu potrosit na jedan/dva diska od 16+ tb...

zato sam i mislia uposlit stare maticne sa starim diskovima u jedan cluster sa zajednickim poolom.
i onda mi iskoci jedan yt video sa solidigm ssd od 112TB u jednom komadu... dva takva u raid1 spojit na mini pc sa 2x 10gbe i po novom 2x64gb ddr5 sodimm i eto ti bolesne makinje s hrpom prostora, hrpom rama i mizernom potrosnjom... jos ako je neki amd sa 16/32 core/thread, di ces bolje...
Zašto bi se gnjavio sa ta dva SSD-a kad možeš stavit jednu Kioxiu i imat veći kapacitet
Jedino moraš paziti da ne pišeš više od 48TB odjednom jer nakon toga uspori jer je QLC

segregator je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:26   #1504
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
NAS DIY - samogradnja, oprema, operativni sustavi, pitanja,...

Prednost hrpe malih diskova je brzi rebuild.

Mana dva diska je mogučnost krepavanja drugog disk za vrijeme rebuilda.

Hrpu diskova (ako nisu SMR) staviš u ZFS RAID-Z3 polje i uživaj Tri diska mogu krepati, podaci će biti OK.

Ne bi išao na više računala.
Staro Danas, 07:51   #1505
spiderhr
Premium

spiderhr's Avatar

Datum registracije: Jul 2021
ako se ima 2.5" diskova onda bi ovo u kućište stavio (naravno da ti treba 6 sata priključaka)

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na