|
![]() |
#9691 |
Premium
Datum registracije: Aug 2016
|
44 pinski je za 2.5" stare PATA/IDE hardove, i da ima napajanje na sebi u ta 4 pina ... 40 pinski je 3.5" PATA/IDE standard, i tu je u igri i molex .... Morate paziti kad naručujete s alija ili slično, da li je SATA to IDE ili IDE to SATA ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9692 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Poanta price - na adapteru koji koristim i sa kojim mi svi 2.5" diskici rade, uopce nema 44pina, nego 40... Go figure...
![]() |
![]() |
#9693 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#9694 | |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
wait, what? šta sam propustio? zašto neće nać adaptere? imam zalihu 2.5" ide diskova i pripadajuće 2.5"->3.5" ide adaptere iz davnih dana - na svima na 3.5" strani se nalazi molex za napajanje, dok na 2.5" strani je samo veliki konektor. dal je 40 ili 44 pina, nemam pojma nisam ih nikad brojao. ps - imam i neki prastari icybox 2.5" case sa neopisivo sporim 120GB ide diskom unutra. pps - ah da i neki standalone case za disk sa baterijom i ekranom, plaćen za cijenu boga, u vrijeme kad je prosječna veličina kartice od digitalca (ili mp3 playera) bila 128MB. vrijedi li to danas šta? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9695 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Imam nekoliko tih starih adaptera i nekoliko combo adaptera (SATA+IDE)...nijedan nema 44 pinski IDE. Svi su 40 pin + molex
![]() |
![]() |
#9696 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() 3.5" ATA (IDE) disk ima 40-pinski konektor... Ovdje je pinout 44-pin konektora na 2.5" disku... ![]() Jedino meni sad nije jasno otkud govance vuce struju ako je na pinu 41/42 5V napon... Jer kod mene na adapteru to tako nije... Bas cu probat ubost obican ATA 2.5" diskic u taj adapter pa da vidim ako ce ga zaspinat... I imam jos jednu USB ladicu sa nekakvim 2.5" ATA diskicem unutra pa sad me zivo zanima kako to pak radi... Ne mogu vjerovati, nakon 30 godina i dalje nemam pojma ove sitnice... ![]()
![]() |
![]() |
#9697 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa pogledaj pažljivije sliku šta si je sam stavio, na početku su 2 pina GND, pa 2 pina +5V, iza toga ide std. IDE pinout, samo je "raster" manji u odnosu na 3.5" varijantu. Ona 4 pina na drugom kraju su Master / Slave za stavit jumper po potrebi. Moguće da si zaboravio, 2.5" varijante rade (samo) na +5V, ne treba +12V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9698 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9699 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Imam dosta starog hardvera (478, 775, GPU-i, PSU-i...). Ako nekome zatreba za retro build ili bilo što drugo, neka se javi. Inače ide dalje na reciklažu. Sent from my SM-A715F using Tapatalk
![]() |
#9700 |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9701 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Otvara se Video Game History muzej u ZG, i mogu reci da je brutalan. Radim tamo zadnjih dana, a količina igara, konzola i računala je zapanjujuća. Ima i arkada, od prilicno skupih i starih, do modernih kopija koje posjetitelji mogu koristiti. Ima i simulacija konzola (SNES, SEGA, ATARI, amiga) s nekoliko igara na izbor, koje ce posjetitelji moci koristiti. Nisam placen da reklamiran, i nemam niš od toga, ali meni se dopalo raditi na tome i vidjeti dobar dio izloženoga, pa vjerujem da bi i većini ovdje pristunih to bilo zanimljivo. P.S. okacil bi slike, ali nesmijem prije otvaranja i novinarskog dijela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9702 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ideš! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9704 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Na žalost nemam veze s njima, tak da nemam utjecaja na ulaznice/propusnice ![]() Kaj se donacija tiče, bojim se da im je teško dopuniti kolekciju, pogotovo do sredine 80', stvarno je impresivna. Ima konzola za koje nikad nisam ni čul, igara kojih sam se sjetil tek kad sam ugledal kutije. Par meni poznatih primjeraka koji su tam, a do sad ih nisam videl u živo: IBM 5150 (nisam 100% siguran da je baš taj jer nije bilo teksta uz njega), apple II, atari vcs, sega saturn, TRS-80.... Kad sam išel tam, mislil sam da je to još jedan moderni muzej gluposti, sklepan tek tolko da se drži tematike, ali sam se ugodno iznenadil. Pogotovo informacijom da mozes, kao posjetitelj, u ruke uzeti dreamcast, sega ili nintendo controller i zaigrati jednu od nekoliko ponuđenih igri. Flashback samo takav i osmjeh od uha do uha. Svako malo su zezali spojevi, pa je trebalo tražiti "greške" s kontrolerom u ruci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9705 |
Premium
|
Kad smo vec kod tih starih stvari, evo vam jako jako jako zanimljiv website... Hrpa Ex-Yu retro racunalnih casopisa, igrica za sve i svasta, emulatori, itd... Svakako bacite oko... ![]() https://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/index.php
![]() |
#9706 |
low_rider
Datum registracije: Mar 2007
|
Pozdrav kolege Danas sam na Jakši kupio Toshiba Satellite T2130CT. S obzirom da je laptop u sasvim solidnom stanju s obzirom da je 30godina star zanima me kako se instaliraju wins gore tj dali nesto trebam stisnuti prilikom boota da pokrenem instalaciju s disketa. … dobio sam s njim original torbu, diskete s winsima, toshibini floppy i pazite sad zamjenske keycap za tipkovnicu
![]() |
#9707 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Ako nisi, pogledaj tu. Možda da se obnovi hd skrivena particija, pa onda instalira s nje. Ima i videa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9708 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
![]() Prosle godine sam bio u Becu, imaju super retro muzej u velikom WWII bunkeru, hrpa konzola od prve generacije na dalje, razni kompjuteri, nekoliko arcade kabineta. Jako puno toga se moze igrat, ima emulatora/novih masina ali i originali. Cijena za dnevni pass je bila 10€. Moze se izlazit pa vratit. Ovo tu kod nas je 15€. Nisam vidio sto sve imaju pa cu ostavit malu sansu da je nasa kolekcija veca od njihove, ali sumnjam. A i zaradjujemo 3x manje. Eto, prvi dojam mi je da je to uzasno pohlepno. 10 u Becu. 15 u Zagrebu. 23 Za Louvre u Parizu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9709 | |
low_rider
|
Citiraj:
A mozda i popizdim pa ga prodam….uvijek si dam neki projekt i onda shvatim da nemam vremena za nista
![]() |
![]() |
#9710 | |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
![]() Pripkupih opet krame za igranje. Build it like its 2009 ![]() ![]() ![]() Nisam stigo dalje od oglednog razmještaja bez diskovlja, bu detaljnije shoon ak sve po planu prođe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9711 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Citiraj:
Možda sam u krivu, ali to bi se moglo riješiti i bez disketa. Izvadiš hard iz laptopa i staviš na njega skrivenu particiju i instaliraš s nje. Ako se može mod-at bios, na tu ploču stviš E5450 i onaj 128GB nvme kingston za euroipo. Uz Win 10 Lite. S takvog baš pišem ovaj post. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9712 |
Pajcek
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9713 |
low_rider
|
@Chuxonja Daj da se malo oporavim od godisnjeg (svaki put kad odem na go 10 dana pišam krv 30 dana). Dodem do tebe i ponesem pivu/sok i nekog bartona 2500 i plotju za zahvalnost :=)
![]() |
#9714 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@goc_mails Kolega jazz3p te uputio u dobrom smijeru, ovo sa archive.org ti je gotovo sve šta ti treba, ima i img file koji je bachup cijelog hdd - a ako ti je tako lakše. Po videu šta ga je isto linkao moguće da ti je najvažnije "isčupati" Hardware setup program. E sad, hoćeš li napraviti restore na W3.11 ili W95 ili W98se koji bi bio najfukcionalniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9715 |
Pajcek
|
New old stock, pakiranja nepipnuta čak ![]() ![]() ![]() Evo i zadnji pointless build, uletio mi pravi hackjob od kučišta sa homemade plexi bočnom i neonkama. Solidne s775 komponente, al idealna prilika za ubacit par stvari koje su samo čekale ovak neš i izvodit kerefeke ![]() Q9550 @4.0 GHz 6GB Dominator DDR2 Biostar TPower I45 2x HD 4890 Audigy Platinum EX SB0090 Sa MBO combom je bilo malo natezanja oko RAMa, al neki stable clock se na 4.0 našo. Moguće da bi to i dalje da ga krenem šopat sa više struje, al tu sam hepi za sad. Sa karticama i driverima muke isusove, nekak sam izmudrijo da se AMDov CCC konačno oće pokrenut pa crossfire čak i radi. Krajnji rezultat je skroz besmislen jer se jedna grafa grije ko mutava, u kombi su tek totalni cirkus. 60ak stupnjeva u idleu sa 60-70% fan speeda. Ne pomaže da se prateća crossfire grafa nezna downclockat kad nije pod loadom tak da je stalno nasvirana. Bolje da HD6950 ubacim nutra jer je ta i solo vjerojatno brža od ove dve skup ![]() Sa Audiigyem pak nisam imao sreće, drivere sam ubo koje Winsi oće zgutat, al niš ne svira. Nabo sam par leadova al ništa nije urodilo plodom pa ak netko ima provjerene metode koje rade za novije Win10 buildove, do tell. Sa OSom nikakvih problema, Win10 IoT LTSC sasvim pristojno vrti, nedostatak standardnog smeća je osvježenje. Al se zato 2000te osjete sa neonkama i domaćim plexi rješenjima ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dobar trgovac: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 Živi bili pa umrli! Zadnje izmijenjeno od: Chuxonja. 03.06.2025. u 19:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9716 |
Premium
|
Nabavio sam dva komada pravih unobtaniuma! ![]() ![]() Kenwood UCR-421 - TrueX 72x Kenwood UCR-412 - TrueX 52x Ono sto mi je totalno genijalno - TrueX 72x model je dosao u retail pakiranju sa svom papirilogijom, kabelom i sarafima... I najludje od svega - to cudo je neotpakirano! Doslovno nikad koristen! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9717 | |
Registered User
Datum registracije: May 2023
|
Citiraj:
Evo, ja te častim pravim optikanerom - BTC ROM jedinicom sa vrtoglavih 40X brzine. Neki od njih su čak imali "Speed Eject" funkciju gdje bi izbacili ladicu (i samim time disk, CD) pri punoj brzini čitanja. Kladim se u šta god želiš da tako nešto ovaj tvoj Kenwood ne može... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9718 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |