Evo i malo starudije sa mog retro vikenda. Našo malo vremena za šerafit po krami i nadodat par sitnica koje sam nahoardao još za to čudo.
Ukratko, MMX 233Mhz na VIA VPX chipsetu našopano sa vrtoglavih 64MB SDRAMa. Keksi su zapravo 64MB svaki, al ploča ne doživljava više od ovoga, tu joj je vjerojatno max za SD. Seagate 6GB disk, Mitsumi floppyji i CDROM, ZIP drive, neka krama od ISA zvučne i kilava S3 Trio64V2 grafuljica.
USB support doduše na boardu i to je poprilično osvježenje pošto je pomalo problematično prebacivat podatke do i sa takvih krama. Pomalo i impresivno da će htjet i modernu USB periferiju upregnut (dok god je Win98 CD u blizini za generic drivere i G700 radi bez greške

) Mreža isto dela, moderni backwards compatibility na djelu i trenutni Windowsi će rado roštat po zashareanim folderima na 98ici. Internet ? Np, samo page treba izgledat ko da je iz ranih 90ih i nakon jedno 5 minuta će možda uspijet prikazat stranicu. Neki zadnji Navigator za Win98 koji postoji sam jedino našo da će htjet radit donekle kak spada.
Uglavnom i dalje work in progress, treba tu još par dorada i malo vzualnog ušminkavanja, al getting there pomalo. Ignore na ovu nakazu od "monitora" za sad, imam adekvatniju stvar za prištekat, al pošto je ovo bio brzinski checkup samo, ovo je poslužilo na brzinu
Ono kaj bi dalje vrbovo za ovu kramu je neka bolja grafička (PCI), diskete za ZIP drive jer imam samo uređaj nažalost i iglični printer. Ak netko ima išta od navedenog viška, hit me up slobodno
Updateam ak bude išta novoga i kad se malo više sa softwareom poigram, trenutno je barebones Win98 uz par programa samo. Also par slikica: