|
![]() |
#1 |
Yeeepiyaye
Datum registracije: Jan 2009
|
Stari hardware za kojim se slinilo
Naime trebam nazive starog hardware-a za kojim se slinilo i sanjalo kad je izašao, znam da ovdje ima entuzijasta koji ovo znaju pa pišite što vam prvo padne napamet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Evo ja prvi , mračni predmet želje u doba "PC Speaker" zvuka : Sound Blaster 16 . Pogotovo ovaj od Creative Labsa. Znam da sam prvi put sam ga čuo kod frenda 1993 u 8 bitnoj izvedbi kako vrti "DUNE 2" . Nakon toga sam postao lud za tom spravom , žicao , radio preko ljeta, i 1994 kupio "bundle" Sound Blaster 16 i CD ROM 2x speed ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Voodoo 5 6000 Nazalost nikad izasla, ali su sline tekle na njene slike u pc chipu (ili mozda vidi-ju)....i dan danas teku... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
E Pluribus UNIX
|
Netko te puskom tjerao da kod Ondine kupujes ADI monitor a kod Eskica PC Chips ploce sa fake cacheom i neispravnim FPU-om, jeli? Pa si navalio ko prase u kopanju cim su Verica i Milan u Bastijanovoj otvorili butigu, ccc...
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
MA LOL ![]() ![]() ![]() naravno da sam imao adija 15", makar je mokri san bio onaj 17" sa mikrofonom na vrhu i spikerima ako se dobro sjećam, a pc chips epizoda je luda i nezaboravna ![]() 15" adi sam prodao ljudima sa neispravnim power gumbom sa svojih brate 15-16 godina i reko sam im kad svijetli zeleno da je monitor on, a kad je narančasto da je off... ne treba ga paliti uopće jerbo je to fičr. :apple: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Al ja sam slinio za nekim drugim stvarima... #9 Imagine128 recimo, Matrox Millenium2... Naravno, obje imam u kolekciji... ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Pentium kada se tek pojavio je bilo nesto za cim se slinilo... Doma se imalo 386SX/16, a na praksi u HEPu se radilo na Pentium60 i Pentium66. ![]() Slinilo se i za STB Lightspeed128 grafuljom (ej, pa i nju negdje imam, TsengLabs ET6000 i 4.5MB MDRAM). ![]() Aha, sjetio sam se za cime se uvjerljivo najvise slinilo - EIZO monitori. Imao sam, i imam jos uvijek svezajedno jedno 4-5 komada. Evo ti kratki popis - EIZO F931 (21"), EIZO F78S (21"), EIZO F55S (17"), EIZO F562-T (17"), i mislim da je bio jos neki, al se ne sjecam... ![]() ![]()
![]() |
#13 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
bio sam gadan prodavatelj ko klinac ![]() ![]() neću nikad zaboraviti firmu na praksi di sam kupovao dijelove i namještavao sebi bolje stvari nego što su plaćene... tnt2 m64 sam si mogao max priuštiti, ali nisam bio zadovoljan sa pasivnim kulerom i onda sam u skladištu zamijenio aktivni sa tnt2 čiste za svoj pasivni i krenuo prema blagajni. nesretnik me još i dan danas proklinje imam osjećaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Optički miš, e to je isto bilo, dao 150kn za prvog, neki bzvz, al je bio optički ![]() I prva DVD przilica sto sam nabavio, Gigabyte neka 4x ![]() Eh, stara dobra vremena ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
![]() |
#22 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
AGP port na pcchips slot1 / socket370 kombo ultradrlji od maticne ploce...........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
Ja sam bio skroman. Slinio sam na RAM pločice, one od 64MB. ![]() Nikad neću zaboravit dan kad sam kući donio prvu. Navečer je čitavo selo došlo igrat HOM koji je konačno proradio ko zmaj. ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Isti onaj HPT koji je naplaćivao različito pozive unutar županije i pozive u druge dijelove Hrvatske ![]() Još možda jedan hardverski dio je bila grafička kartica Ati Radeon 9500 PRO koja je vrlo brzo povučena s tržišta i zamijenjena nešto skupljom, a slabijom 9500XT ili 9600. Neka me netko ispravi. Znam da je ovdje na forumu držala cijenu dugo, i oni koji su je imali su bili lokalni šefovi ![]() EDIT: čini mi se čak da kasnija verzija 9600XT nije bila brža od 9500PRO.
![]() |
#28 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
ASUS V7700 GeForce2 GTS sa 3D cvikama ![]() Kad se sjetim koliko sam love pljunio za to ![]() Evo je spremljena u kutiju i čeka kupca na ebayu ^^ edit: 9500 je bila BB kartica, lagani softmod i imaš 9700 ako se dobro sjecam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|