|
![]() |
#78211 |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Samo računaj da ti je Tucson poskupio 1500 EUR prošli tjedan, tako da je ako boju uzmeš najeftiniji sada preko 30k odmah. A uz osnovni paket opreme nemožeš automatik benzinac uopće uzeti, nego tek od srednjeg i onda ti je to preko 35k EUR |
![]() |
![]() |
![]() |
#78212 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
https://hyundai.hr/dokumenti/tucson-y25-cjenik.pdf Ali da, poskupio je Tucson dosta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78213 |
Premium
|
Ajde barem su onda to vratili, jedino nisu konfigurator pofixali jer jedno vrijeme je bilo maknuto. Ono, u godinu dana je poskupio brutalno, prvo skoro 2k EUR kada je redizajn izašao i onda sada 1500 EUR. Hyundai se totalno opustio, čim gledaš van i30 i to s onim basic paketima cijena samo leti u nebo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78214 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Jep, gledam i ja tog Tucsona jer ću ove godine najvjerojatnije mijenjat auto, ali ne znam jel mi tih 35-37k opravdano za Tucsona i da bi išao na njega. Jer bi uzeo malo jaču opremu, ne osnovnu. U tom pogledu onda više naginjem na Octaviu karavana. Nova Dacia Bigster mi je isto zanimljiva, ali automatik je jedino u full hibridu. To mi je turn off |
![]() |
![]() |
![]() |
#78215 |
Premium
|
Ako gledaš jače pakete ičega, onda moraš prvo u Daciu sjesti, dovoljno je u Dustera jer Bigster je samo napuhani Duster pa vidjeti jel ti to prihvatljivo. Meni je recimo Duster vizualno lijep, ali interijer mi nije prihvatljiv, sve je klot plastika tvrda, digitalna tabla je ultra osnovna, infotaiment je bolji nego stari ali dalje je to loše, vidi se štednja na svemu, od podnice u prtljažniku nadalje, i BTW i dalje guraju fcking bubnjeve iza. Ja sam gledao Dustera i Tucsona kada sam nedavno uzimao auto i na kraju sam uzeo Captura koji je manji ali u top paketu opreme uz koji ide motor od 160 konja i EDC automatik jer je interijer daleko bolji nego kod Dustera, tabla i infotaiment su neusporedivi i idu ovi 1.33 motori s 4 cilindra koje Duster nema. Tucson mi je odmah otpao nakon što sam vidio cijenu srednjeg paketa s automatikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78216 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Zasto bi na gradskom / obiteljskom autu (Dacia Duster) od 1400kg trebali biti diskovi iza? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78218 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() EDIT: Kod Kuge obavezno uzeti Winter Pack jer nema ljepšeg kad ujutro dođeš do zaleđenog auta i stisneš gumb za odleđivanje stakala dok susjedi stružu led koje čime sa svojih auta (grijanje guze i volana je samo dodatni bonus) ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 22.01.2025. u 12:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78219 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Uglavnom najbolje ti je otici na testnu voznju. Ja sam svoj kupio bez testne voznje ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78220 | |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Za average joe-a, naglo ces zakociti jednom, u trenutku opasnosti. A to ce dobos odraditi bez imalo problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78221 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78222 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Evo neki dan sam preporučio toyotu na škoda grupi. ![]() ![]() Eh da mi je naći negdje takvog kangua sa tim motorom do 12k eura...eh... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78224 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#78225 |
Premium
|
Kako nema kada sam naručio auto koji ga ima, jedino ako smatraš mild hibrid hibridom a to realno nije |
![]() |
![]() |
![]() |
#78229 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Apropo tehnickog pregleda... Pred par godina sam sa Audi A6 Allroad C6 iz 2007 bio na tehnickom i veli mi lik da odem negdje da mi zategnu sajlu na rucnoj jer kao ne drzi dobro... Ja doso na servis, ovi umrli od smijeha da kakva sajla, kakve budalastine, da ko mi je to reko... Uglavnom, ispostavilo se da Audiji novijih generacija sa quattro pogonom jednostavno nemaju sajlu za rucnu, jer uopce nema rucnu kocnicu... Imaju blokadu diferencijala (ili mjenjaca?) ili nesto tog tipa i na tehnickom uopce ne bi trebali ici na testove rucne kocnice jer im mogu unistit diferencijal ili stavec... To ce neko malo vise tehnicki potkovat znat sto ni zasto... Ali eto, meni isto bilo otkrice... Od tada svaki put kad dodjem na tehnicki napominjem da kod testiranja rucne kocnice ne pretjeruju jer auto uopce nema rucnu kocnicu... Dodatno, frend mi nekidan prico kako su pred par godina njih nekolicina sa Audijima na Sava Eskimo S3 zimskim gumama isli uzbrdo po Crvenom spustu na sljemenu... Nisam pojma imo da bas i to mogu, ali ajdede... ![]()
![]() |
#78230 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() https://www.automoli.com/hr/vehicles...-stepway-8005/ I mene su iznenadili bubnjevi. Doduše, više me iznenadilo što mu treba reparacija mjenjača na manje od 60k km ![]()
![]() |
![]() |
#78232 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78234 |
Premium
|
![]() |
#78235 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78236 | |
Bazinga
|
Citiraj:
![]() Moj je stajao mjesec dana bez ijednog poziva. Uredan auto, realna cijena. Spustio cijenu za 100€, par dana kasnije prvi poziv i auto odmah otišao (ne računam onog jednog koji je uletio ko padobranac u poruci i pitao koja je zadnja cijena). Pričekaj, sve se proda. Na kraju krajeva, ja sam paralelno imao Venta i 118d u oglasniku. Vento je stajao godinu dana i čim sam oglasio bmwa, zvali me trgovci metalnom galanterijom za Venta. A ja se taman ponadao da će jedinica otići brže od vw-a ![]()
![]() |
![]() |
#78237 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Znači tkogod ti je ovo rekao je rekao takvu budalaštinu da je to veći ROFL nego što su na tehničkom rekli za nepostojeću sajlu. Za početak, ima parkirnu kočnicu kao svaki drugi normalan auto, samo što se ne aktivira mehanički putem poluge i sajle nego elektronski. Ovo je recimo sklop koji aktivira i deaktivira parkirnu kočnicu i smješten je fizički na kliješta. Dalje, osobno bi bježao koliko me noge nose od ''servisa'' koji mi kaže da auto nema parkirnu kočnicu i da to odrađuje ''blokada diferencijala''. Koje F-ing veze ima blokada difa s parkirnom kočnicom vozila. ![]() Blokada mjenjača... valjda misli na Park položaj kod vozila s automatskim mjenjačem. U pravilu da, možeš koristiti kao parkirnu kočnicu no nije preporučljivo na mjestima s većim nagibom. Jerbo potencijalno završiš kao Ena Begović i Anton Yelchin. Ovo je recimo što drži auto ''zakočenim'' u Park položaju na standardnim automatskim mjenjačima. Vezano za apliciranje elektronske ručne na Audiju, uopće je ni ne možeš aplicirati pri brzinama mislim iznad 8km/h ili tako nešto. I da, nema to veze Quattro ili FWD, parkirna kočnica je parkirna kočnica. Vjerojatno nisu jednako istrošene bilo pakne bilo doboši ili su sami doboši postali elipsoidni. Također postoji mogučnost da se s vremenom i sajla istegla. Ili pak zbroj svega po malo ![]() Btw ručnu možeš fino namjestiti preko vijka za zatezanje sajle no ako je velika razlika onda prvo moraš namjestiti na samom pužu unutar doboša. Ovo je recimo za namještanje na E46 ali princip je u pravilu isti.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 22.01.2025. u 22:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78238 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
eto, danas sam pao iz najmanje očekivanog razloga.. žarulje na kratkim svjetlima više ne odgovaraju po novom pravilniku (svjetle plavkasto) premda sam zadnje 2 godine uredno prolazio, stavit ću H7 Night Breaker.. kaže lik na tehničkom da bi ostavio ove koje imam morao bi atest praviti, a atest ne bi svakako prošao.. kaže mi autoelektričar kod kojeg sam otišao da je to postalo zajebano.. ljudi naknadno xenone iz kataloga uzmu baš za auto i opet moraju praviti atest sad ovo imam https://retrofitlab.com/collections/...gen-headlights |
![]() |
![]() |
![]() |
#78239 |
Brat od Đon Vejna
|
Pa moraš atestirat dimenziju kotača koja je dolazila u višem paketu opreme, da oces Rline ili Sline ili M branik stavit na auto koji tako nije izasao iz tvornice - moras atestirat, ne kuzim sta te cudi u vezi xenona, moraš stavit branik s peračima, posudi vode s pumpom za perače, prekidač svjetla bez nivelacije, senzore nivelacije sa svake osovine i onda je upitno dal buš prošo atest za xenone..svakakve debilane moraš atestirat, xenoni su tu najmanje čudni…
![]() |
#78240 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
sad kad spominješ i naknadnu dimenziju guma, ima smisla atest.. na prvu si mislim da je original sve od proizvođača pa kakve veze ima, ali da, naknadna je ugradnja i mora biti atest.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|