|
![]() |
#78181 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
daj,daj...
![]() |
![]() |
#78183 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Citiraj:
nema više upisivanja u prometnu po kalkulatoru, sličnosti promjera, ili onome što piše u user manualu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78184 | |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Problemi su kad se ide na mnogo "veće, šire" ili suprotno ![]()
![]() |
![]() |
#78185 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ja govorim o atestu dimenzija koje nikad nisu isle na vozilo. Nikad nisi mogao samo upisati dimenziju temeljenu po kalkulatoru. Ili po izjavi proizvodaca/certifikatu sa vozila ili atest. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#78189 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Pozdrav ljudi, kakvo je stajalište većine oko aditiva za dizelske motore? Imam Merc C220d iz 2020, trenutno na oko 95 000 km. Uškopljen sa sustavima Euro6d norme, i bojim se da će zbog neredovite vožnje na kratkim dionicama stradati DPF sustav. Da ne idem u detalje, dizel je kupljen zbog pretpostavke da ću ostati bez službenog auta kojeg imam na korištenje 24/7 i da će se korisiti kao primarni auto. Stjecajem okolnosti, i dalje imam službeni, dok Merc stoji većinom u garaži i koristi se ponekad - prošle godine je napravio oko 3000 km gradske vožnje. Ove godine će još manje. Gledao sam nešto ovako: https://www.amazon.de/-/en/gp/produc...HL95H5LU&psc=1 Dakle, kompletna kura za čišćenje sustava jednom godišnje: 1. Tankanje + diesel cleaner (cijeli sistem dizela) 2. Tankanje bez ičega 3. Tankanje + injection cleaner (za injektore) 4. Tankanje bez ičega 5. Tankanje + EGR cleaner 6. Tankanje + DPF cleaner Da li je ovo overkill ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#78192 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Ako vec radis 3000km godisnje, daj provozaj ga tu i tamo za gust malo po autoputu...
![]() |
![]() |
#78193 |
Premium
|
A gle, kad odradim 1000 km tjedno u službenom po autobahnu, zadnje što mi se radi vikendom je nazad na autobahn sa privatnim ![]() Ali morat ću se natjerati, ovo za aditive me zanimalo više kao oblik preventivnog održavanja. Profesionalna deformacija jebiga ![]() Dakle, nešto ovako bi bilo dovoljno? https://www.liqui-moly.com/en/diesel...193.html#21491 https://www.liqui-moly.com/en/diesel...0035.html#5148 |
![]() |
![]() |
![]() |
#78194 | |
Premium
|
Citiraj:
Sto ga ne iznajmis nekom Uberasu pa da covjek zaradjuje pare tebi i sebi... ![]()
![]() |
![]() |
#78195 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78197 |
Premium
|
![]() |
#78198 |
Premium
|
Ma jasno, gubi na vrijednosti, ali smo trenutno u položaju da bez dva auta ne možemo funkcionirati. Ove godine bi se trebao realizirati scenarij u kojem više ne trebam službeni auto i ostajem samo na Mercu, što je i bio originalni plan zbog kojeg je Merc kupljen. OT: naručio Liqui Moly DPF cleaner i injection cleaner, svaka doza je za 2000 km. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78199 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
DPF off ![]() ![]()
![]() |
#78203 |
Premium
|
Ja sam se odavno rjesio sluzbenog auta i isto tako imam velikog dizela koji samo stoji parkiran. Prelazi 7-8kkm godisnje kad idemo na godisnji i tijekom godine nesto sitno gradske i medjugradske voznje. Za sve ostalo imamo malog benzinca ili strujica. Uglavnom, redovni servisi i izmjena ulja jednom godisnje i evo ga vozi vec petu godinu bez iti jednog kvara. Dpf pregledam redovno dijagnostikom i na zadnjem pregledu je pisalo da imam jos najmanje 130kkm do moguce zamjene istoga. To kod mene sigurno nece dozivjeti 😄 |
![]() |
![]() |
![]() |
#78204 |
Premium
|
Kad sam kupovao svog dizela 2012 (euro5 ako se ne varam), covjek mi je rekao da nista od nikakvih aditiva ne sipam unutra. Ok, to je starija generija dizela sa DPFom koji nema aktivnu regeneraciju, znaci razlika poprilicna u odnosu na taj c220d ali moram priznati nisam bas fan tih aditiva. Ok da imam krumpirovagen/lubenicar na koji stavim plugove pa odradim koju njivu za vikend, onda bih razmisljao o aditivima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78205 |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
trenutno vozim peugeot 3008 2019g koji je blizu 160k km i lagano se pripremam za promjenu auta. koje bi preporučili do 30k eur, za obitelj sa 2 male djece, prelazim godišnje oko 25k km.. ne mora biti suv. što mislite o kia sportage, tucson, kodiaq ne bi prevelik mi je nekako, čak razmišljam i o novome jer ovi rabljeni su stvarno skupi uglavnom u odnosnu na novo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78206 |
Premium
|
Mogu ti definitvno preporuciti Tucsona, imho za 27-28k nema bolji. Nemoj slusati ove jalne zagorce (kof kof Ham Ham ![]() ![]() Ja imam dvije sjedalice i prostora je ko pljeve. 150 KS turbo ide fino i ne trosi puno. E sad, ja sam htio i automatski mjenjac ali je ovdje u takvoj kombinaciji oko 37k, sto mi je bilo previse, ali koliko vidim po rvackim cjenicima za 32k je isao, barem onaj prije redizajna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78207 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je u pitanju cijena, imaš dosta povoljnih Kineza, npr. Geely Atlas Pro - 4.54m, 3c/177KS, automaitk 7-DCT, 4x4, brdo opreme,.. za 32k.
![]() |
#78208 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Benzin ili diesel, aktivni sastojak u aditivima za čišćenje injectora treba biti PEA. To skida čađu sa injectora ali i sa klipova i karika pa se preporuča napraviti izmjenu ulja nakon tog tretmana budući da dio te čađe završi u ulju pogotovo na starijim autima. Osobno zadnjih 20 godina koristim STP injector cleaner na benzincu mjesec dana prije izmjene ulja. Ulijem to na bengi prije tankanja do vrha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78209 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Ja ulijem 1x godisnje Datacol aditiv, iskreno ne vidim ni neki benefit niti da mu skodi. Radim 8-10k godisnje, zna mi auto po 3 mjseca stajat u garazi, jer ga ljeti ne vozim uopce. U principu ne radim rute ispod 25km u komadu, tako da nemam vise onoga da auto gasim a da jos nije zagrijan, i da radim rute po 2-3km, sto vjerujem dieselu i DPF-u najvise smeta |
![]() |
![]() |
![]() |
#78210 | |
Owner
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
ja bi rado automatik, i ovaj pežo mi je automatik te bi opet. |
|
![]() |
![]() |