|
![]() |
#75541 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#75542 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75543 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Dok sam išao na servis vidio nekog lika - nova Kia, 3-4 mj. stara (izdaleka na brzinu nisam vidio Sportage ili Sorento), govori mu zaposlenica da je sve ok, a on njoj da nov auto ne bi trebao imati crveno upozorenje. ![]() Mene je iznenadilo koliko mi je Sorento mali auto, kraći od moga i malo širi, dok je EV9 dosta veći. U salonu bili jedan pored drugoga. Dizajn im je dobar, milijun puta bolji nego BMW, jedino što su prešli u stari skuplji segment, ali i ostali su. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75544 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#75545 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75546 |
Freelancer
|
Plus ako cemo iskreno Đukec je dobio unaprijedenje, ide u Rolls a glavni shef u dizajnu i dalje ostaje isti covjek tak da nekeko mi se cini da samo mi u HR mislimo da je to Đukec smjenjen jer s nekima nisu svidili bubrezi ![]()
![]() |
#75547 |
Moderator
|
Jako puno ljudi i van RH misli da je lik usrao motku tim dizajnom. No opet, ljudi obicno ne kupuju BMW zbog dizajna vec zbog nekog prestiza. Mislim ffs ima jaaaaaako puno ljudi koji bi kupili i govno da je propeler na njemu. I to je cinjenica. A Dukec moze slobodno nastavit crtat ormare i stavljat neonke na bubrege ![]()
![]() |
#75548 |
Freelancer
|
Pa ok ali nije Đukec taj koji je odlucivao hoce ili nece ici neki model u proizvodnju nego njegov shef (koji ostaje isti) i upravni odbor. Na njemu je da nacrta prijedlog a drugi odobre ili ne. Ako su odbrili jednom sto nebi on to nacrto ponov i ponovo, ocito se prodaje a kompanijama je to bitnije nego od nekih internet "ratnika" kojima se nesvidja ![]() Da se razumijemo ne svidja se ni meni, ali ajmo iskreno koji brand danas ima mali grill/prendju masku ? Audi odanvo vec ima pola prednjeg kraja kao masku, Mercedes isto ogromno, Lexus kao da ni nema prednji branik, imam feeling da bi mogo progutat neki manji auto sa maskom naprijed itd. itd...
![]() |
#75550 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Svi se uspoređuju s BYD, koji gazi sve redom u segmentu rasta. Dizajn je jedan element, ima i drugih kao cijena itd. Citiraj:
![]() Izgleda super za BMW, prodaje ih se 2.3% više iako su jako gadni, ali da nisu toliko gadni možda bi se prodavalo 10% više, tako da je to ipak izgubljena lova, koju su ugrabili drugi kao KIA, BYD itd. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#75551 | |
Freelancer
|
Citiraj:
Ugrabili su valjda od onih koji se prodaju MANJE a ne od onih koji su prodali vise - ne ? Sto se tice BYDa oni su se tek nedavno poceli prodavati u Europi nedanvo tak da je normalno da imaju veilki rast jer kad prodajes malo i onda prodas 1000 komada veliki je rast u postotku ![]() Statistika je je*ena, kao se ono kaze : statistika je tocan skup netocnih podataka ![]()
![]() |
![]() |
#75552 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Vozim se danas iza nečeg za što sam mislio da je Renault Captur. Dođem bliže, kad ono Mitsubishi ASX https://www.motor.es/noticias/mitsub...202289948.html Svakojakih suradnji su imali kroz povijest, ali nisam još vidio da je Mitsubishi uzeo kompletan auto i samo nakačio bedž
![]() |
#75554 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75555 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pomoć ljudi, Dogovorio sam kupovinu auta u Austriji od privatne osobe. Sam bi išao po auto jer mi je na 2 i pol sata vožnje. Koliko sam shvatio kopajući po internetima procedura je slijedeća : -pregled vozila -ugovor -plaćanje -odjava vozila -zoll tablice i privremeno osiguranje -vožnja do RH -moram sa sobom imati Zulassungsschein teil 1 i 2, COC i ugovor -prijava na carini -homologacija -tehnički -registracija Ovaj dio u RH mi je potpuno jasan, trebao bih malo pomoći oko Austrijskog dijela. -Ugovor - imaju li neke posebne ugovore ili klasika kao npr Narodne Novine kod nas? -Odjava- obavezno se radi s prodavačem? Na istom mjestu mogu obaviti sve oko osiguranja i zoll tablica? -što sve od "papira" moram imati sa sobom kad napuštam Austriju -COC moram imati sa sobom ili ga nabavljam kad sam s autom u RH Hvala na pomoći. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#75556 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Da, kaj je najbolje, frend ga ima i skroz sam zaboravio na njega. Sad čitam malo o povijesti njihovih suradnji, bome ih je bilo posvuda. Najčešće su drugi uzimali njihove aute, nego što je to bilo obratno. Sad im je Nissan vlasnik (Nissan Renault), pa će vjerojatno biti sve više istih modela s drugom značkom.
![]() |
![]() |
#75557 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
U SAD-u u 1980tim i 1990tim je bilo dosta Mitsubishi modela pod Doge/Chrysler značkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75558 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne mora biti da bi se prodalo 10%, možda 5% umjesto 2.3%, ali sigurno bi bolji dizajn privukao više nego gadan. Ima i drugih faktora, cijena, gospodarstvo itd. Uprava nije bila zadovoljna rezultatima i prodajom novog dizajna nasuprot onih modela s ok dizajnom. Inače ga ne bi premjestila. A sumnjam i da su zadovoljni s rastom od 2.3% jednog od najbrendova u auto industriji. Novi Mercedesi su jako gadni za vidjeti, izgleda da su se u BMW i MB okrenuli kineskom tržištu, a tamo dominiraju kineski kao BYD, koji im otimaju dio kolača iz više razloga. BYD ukupno raste nenormalno, ne samo u Europi. U Europi bi sve pomeo da prodaje aute za 25K eura kao u Kini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75559 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ubrzo bi trebala doći i Colt tj. Mitsu verzija Clia. I vjerojatno će biti jeftiniji od Clia. https://www.nacional.hr/mitsubishi-c...-renault-clio/
![]() |
#75560 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
To su samo tvoja osobna misljenja i naklapanja. BMW kao globalna korporacija zasigurno radi na projekciji prodaje, analizi, istrazivanju trzista Itd i ne prepustaju nista slucaju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75561 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Kenti no offense ali mislim da te nece nijedan data science tim u auto industriji tako skoro zaposliti ![]() I kak je Lewis rekao, svi konkurentski auti danas imaju ogromne grilove. Siguran sam da su ovi BMW bubrezi pobijedili u market researchu sve ostale varijante, bilo jos vece ili manje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75562 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Iskreno, kad pogledaš brojke, i razgovaraš s ljudima oko sebe, mogu sa 100% sigurnošću reći da je 95% "svete trojke" iz dojčlanda kupljena na nepovoljni kredit/leasing, ostalih 5% je na firmu uzeto ( npr. od 7 vlasnika Mercedesa mlađeg od 5 godina koje osobno poznajem, svih 7 su ih uzeli preko firme koja jedva preživljava ... ali hej, meca je meca). Od cca 10 ljudi koje znam kako su kupili svoje aute, ovi koji su išli za keš bez zaduživanja mahom su bili Japan i Koreja ... neznam što reći, ali definitivno ima nešto u tome, kao i demografiji kupaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75563 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Baš zato što rade na projekciji prodaje i analizi su zaključili da su mogli prodati više da nisu modeli bili gadni kao noć, i premjestili ovoga da ne radi još više štete. Citiraj:
No offense premala je auto industrija za mene, puno veće ribe me plaćaju. Ovo je više hobi 5-10min dnevno. Bio je jedan market research gdje su u BMW rekli da 25% ljudi misli da grilovi nisu ružni. Meni ni ne smetaju toliko, ali mnogi novi modeli su im generalno ružniji od konkurencije. Tržište i uprava je reklo jedno, a vi pilajte drugo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#75564 | |||
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#75565 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Na ovo se mogu samo slatko nasmijati ![]() 1. Ljepota je subjektivna. To sto ja smatram da je E39 5 serija vrhunac dizajna ove u BMW-u boli kiki posto ja ionak nemam love za novi. Oni koji imaju - kupuju zbog prestiza, sindroma velikog P**** ili mozda samo zele sportsku limuzinu 2. BMW-u prodaja zbog izgleda ne pada. Pada globalna prodaja svim brandovima zbog trenutne globalne situacije (ako usporedujemo prodaju prije svog ovog sranja i kad su auti jos "normalno kostali") 3. Svaki Turcin/Arap/vecina balkanaca u DE ce ti na pitanje sto bi zelio posjedovat reci "BMW" eventualno "Mercedes AMG" a vecina njih zavrse na BMW-u. Da ne duljimo - svi ti luksuzni brandovi danasnjice ne rade aute za entuzijaste vec za one koji si iste mogu priustuti. Njihov izgled je samo odraz onog sto se gura na politickoj razini i koja sorta ljudi trenutacno uziva u financijskom luksuzu.
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75566 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Citiraj:
Taj tip kojeg stalno spominješ i kojeg su "maknuli" je zapravo dobio promaknuće i sad je šef dizajn u Rolls Royceu. Meni su novi BMW-ovi s velikim grilovima baš fora, brutalno izgledaju na cesti i prodavat će se ko vruće kifle. Sve ostalo je tvoje subjektivno mišljenje koje nema nikakvo uporište u realnosti. Vidim da spominješ KIA EV6 kao nekakv sinonim ljepote, meni je to recimo ružno smeće, tako da nismo svi isti niti imamo istu kupovnu moć. Za BMW sigurno nema zime jer ima svoje kupce bez obzira na dizajn.
![]() |
![]() |
#75567 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75568 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Da ti je dupe manje, sta bi. ![]() Znam taj problem ![]() Btw, i meni novi BMW Grill bombastican, jako mi se svidja. Svejedno uzea Kiu, obe strane su zadovoljne mojim komentarom, siguran sam ![]()
![]() |
#75569 |
The mighty pirate
|
Ajd i ti grilovi, već smo to sve prošli kad su ih gurnuli na M3 i M4. Novi M5 - “sportska” limuzina - 2435 kg Bentley Bentayga - 2395 kg Mercedes Sprinter - 2140 kg F90 M5 - 1865 kg E39 M5 - 1695 kg Kad se tog dočepa zlatna mladež, neće ih više ni drveće ni rasvjetni stupovi zaustaviti ![]()
![]() |
#75570 | |
Moderator
|
Citiraj:
Zlatna mladež vozi nabudžene dizele a ne M5-ice ![]() Ali da, ne vjerujem da taj olovni ormar od auta nosi M značku. ![]()
![]() |
![]() |
|
|