Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2024., 19:52   #75541
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor kenti Pregled postova
Ode Đukec dizajner najružnijih BMW-a. Vidio sam skoro sve nove modele uživo i odvratno izgledaju. Dosta su dugo te ružne aute dopuštali, dok je išlo u Kini, a sad ni to ne pomaže.
Ne pomaze cemu? Pa BMW je za proslu godinu imao najveci broj prodanih automobila od kad postoje, znaci nije ih bas okrznulo to sto se nama auto entuzijastima nisu svidli novi veliki bubrezi .
Staro 14.09.2024., 20:05   #75542
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Još se jedan BMW zapalio na AC
Vidio, hahaha. Mislim da bi trebali osnovati neki BMW burn mother fucker burn klub.
Zajebanciju na stranu, nevjerojatno da ih uoce ne tangiraju ovakve stvari, mozda se nesto pokrene kad netko izgori unutra :/
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2024., 20:12   #75543
kenti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Dok sam išao na servis vidio nekog lika - nova Kia, 3-4 mj. stara (izdaleka na brzinu nisam vidio Sportage ili Sorento), govori mu zaposlenica da je sve ok, a on njoj da nov auto ne bi trebao imati crveno upozorenje.
Mene je iznenadilo koliko mi je Sorento mali auto, kraći od moga i malo širi, dok je EV9 dosta veći. U salonu bili jedan pored drugoga. Dizajn im je dobar, milijun puta bolji nego BMW, jedino što su prešli u stari skuplji segment, ali i ostali su.

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ne pomaze cemu? Pa BMW je za proslu godinu imao najveci broj prodanih automobila od kad postoje, znaci nije ih bas okrznulo to sto se nama auto entuzijastima nisu svidli novi veliki bubrezi .
Je, ali pitanje je dokle. Imaju slabi rast ove godine 2.3%, inflacija više, dok BYD raste 30+%. Pitanje je vremena kad će i BMW padati ako se ne prilagode.
kenti je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2024., 20:13   #75544
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Sorento je oduvijek bio velik. Hyundai nekad je imao Terracan-a sličnih gabarita. Znači, veće od SantaFe-a.
Je al ima i veca. Baci oko na Kia Telluride. Hyundai verzija je bila Palisade.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2024., 20:17   #75545
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Je, ali pitanje je dokle. Imaju slabi rast ove godine 2.3%, inflacija više, dok BYD raste 30+%. Pitanje je vremena kad će i BMW padati ako se ne prilagode.
Ti usporedjujes BMW sa BYD-om, i povezujes to s dizajnom i bubrezima... a mercedes pao 6% yoy u istom periodu.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 14.09.2024., 20:24   #75546
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Plus ako cemo iskreno Đukec je dobio unaprijedenje, ide u Rolls a glavni shef u dizajnu i dalje ostaje isti covjek tak da nekeko mi se cini da samo mi u HR mislimo da je to Đukec smjenjen jer s nekima nisu svidili bubrezi
Staro 14.09.2024., 20:34   #75547
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Jako puno ljudi i van RH misli da je lik usrao motku tim dizajnom. No opet, ljudi obicno ne kupuju BMW zbog dizajna vec zbog nekog prestiza. Mislim ffs ima jaaaaaako puno ljudi koji bi kupili i govno da je propeler na njemu. I to je cinjenica.

A Dukec moze slobodno nastavit crtat ormare i stavljat neonke na bubrege

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2024., 20:40   #75548
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Pa ok ali nije Đukec taj koji je odlucivao hoce ili nece ici neki model u proizvodnju nego njegov shef (koji ostaje isti) i upravni odbor. Na njemu je da nacrta prijedlog a drugi odobre ili ne.
Ako su odbrili jednom sto nebi on to nacrto ponov i ponovo, ocito se prodaje a kompanijama je to bitnije nego od nekih internet "ratnika" kojima se nesvidja .

Da se razumijemo ne svidja se ni meni, ali ajmo iskreno koji brand danas ima mali grill/prendju masku ? Audi odanvo vec ima pola prednjeg kraja kao masku, Mercedes isto ogromno, Lexus kao da ni nema prednji branik, imam feeling da bi mogo progutat neki manji auto sa maskom naprijed itd. itd...
Staro 14.09.2024., 21:21   #75549
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Koliku ce tek Rolls imat masku 😀

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 14.09.2024., 22:45   #75550
kenti
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Ti usporedjujes BMW sa BYD-om, i povezujes to s dizajnom i bubrezima... a mercedes pao 6% yoy u istom periodu.
Mercedes ima isto gadan dizajn.
Svi se uspoređuju s BYD, koji gazi sve redom u segmentu rasta. Dizajn je jedan element, ima i drugih kao cijena itd.

Citiraj:
Da se razumijemo ne svidja se ni meni, ali ajmo iskreno koji brand danas ima mali grill/prendju masku ? Audi odanvo vec ima pola prednjeg kraja kao masku, Mercedes isto ogromno, Lexus kao da ni nema prednji branik, imam feeling da bi mogo progutat neki manji auto sa maskom naprijed itd. itd...
Jedno je postepen rast, drugo je natečenost nekoliko puta veća u slj. generaciji. Nije problem samo maska, već cjelokupni dizajn novih BMW-a koji su toliko gadni da ih je jako malo na cestama. Sramota ljude to voziti, naravno da ima onih koji voze estetski gadne aute zbog propagande BMW-a ili dr. razloga. Kao i one najave budućih vozila. Vjerojatno su im jedini kupci u Europi imigranti iz Kine, influenceri i slični pacijenti

Izgleda super za BMW, prodaje ih se 2.3% više iako su jako gadni, ali da nisu toliko gadni možda bi se prodavalo 10% više, tako da je to ipak izgubljena lova, koju su ugrabili drugi kao KIA, BYD itd.
Staro 14.09.2024., 22:53   #75551
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Izgleda super za BMW, prodaje ih se 2.3% više iako su jako gadni, ali da nisu toliko gadni možda bi se prodavalo 10% više, tako da je to ipak izgubljena lova, koju su ugrabili drugi kao KIA, BYD itd.
Nerazumijem kako su drugi ugrabili taj postotoak od BMW prodaje ako se BMW prodaje vise nego prije? Koja je to matemtika/racunica onda ? Odakle ti taj borj da bi se BMW prodavao 10% vise ? Pa Merc je poao preko 6% u prodaji a nemaju ruzen bubreke...

Ugrabili su valjda od onih koji se prodaju MANJE a ne od onih koji su prodali vise - ne ?

Sto se tice BYDa oni su se tek nedavno poceli prodavati u Europi nedanvo tak da je normalno da imaju veilki rast jer kad prodajes malo i onda prodas 1000 komada veliki je rast u postotku .

Statistika je je*ena, kao se ono kaze : statistika je tocan skup netocnih podataka .
Staro 15.09.2024., 00:11   #75552
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Vozim se danas iza nečeg za što sam mislio da je Renault Captur. Dođem bliže, kad ono Mitsubishi ASX

https://www.motor.es/noticias/mitsub...202289948.html

Svakojakih suradnji su imali kroz povijest, ali nisam još vidio da je Mitsubishi uzeo kompletan auto i samo nakačio bedž

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 01:24   #75553
Lika091
Premium
Moj komp

Lika091's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Kako ne? SX4 i Sedici? Suzuki ovaj neki wagon i Toyota corolla karavan, imas dosta primjera... Marcedes dostavnjak i Berlingo itd..

Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk
Lika091 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 06:49   #75554
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Vozim se danas iza nečeg za što sam mislio da je Renault Captur. Dođem bliže, kad ono Mitsubishi ASX

https://www.motor.es/noticias/mitsub...202289948.html

Svakojakih suradnji su imali kroz povijest, ali nisam još vidio da je Mitsubishi uzeo kompletan auto i samo nakačio bedž
Zaboravio si i Outlander - 4007 - C crosser.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 08:35   #75555
sokre10
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Pomoć ljudi,

Dogovorio sam kupovinu auta u Austriji od privatne osobe.
Sam bi išao po auto jer mi je na 2 i pol sata vožnje.
Koliko sam shvatio kopajući po internetima procedura je slijedeća :

-pregled vozila
-ugovor
-plaćanje
-odjava vozila
-zoll tablice i privremeno osiguranje
-vožnja do RH
-moram sa sobom imati Zulassungsschein teil 1 i 2, COC i ugovor
-prijava na carini
-homologacija
-tehnički
-registracija

Ovaj dio u RH mi je potpuno jasan, trebao bih malo pomoći oko Austrijskog dijela.

-Ugovor - imaju li neke posebne ugovore ili klasika kao npr Narodne Novine kod nas?

-Odjava- obavezno se radi s prodavačem?
Na istom mjestu mogu obaviti sve oko osiguranja i zoll tablica?

-što sve od "papira" moram imati sa sobom kad napuštam Austriju

-COC moram imati sa sobom ili ga nabavljam kad sam s autom u RH

Hvala na pomoći.

Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
sokre10 je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 09:14   #75556
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
da je Mitsubishi uzeo kompletan auto i samo nakačio bedž
Citiraj:
Autor Lika091 Pregled postova
Kako ne? SX4 i Sedici? Suzuki ovaj neki wagon i Toyota corolla karavan, imas dosta primjera... Marcedes dostavnjak i Berlingo itd..
Erm

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Zaboravio si i Outlander - 4007 - C crosser.
Da, kaj je najbolje, frend ga ima i skroz sam zaboravio na njega.
Sad čitam malo o povijesti njihovih suradnji, bome ih je bilo posvuda. Najčešće su drugi uzimali njihove aute, nego što je to bilo obratno.
Sad im je Nissan vlasnik (Nissan Renault), pa će vjerojatno biti sve više istih modela s drugom značkom.

Staro 15.09.2024., 09:25   #75557
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
U SAD-u u 1980tim i 1990tim je bilo dosta Mitsubishi modela pod Doge/Chrysler značkama.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 09:48   #75558
kenti
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Nerazumijem kako su drugi ugrabili taj postotoak od BMW prodaje ako se BMW prodaje vise nego prije? Koja je to matemtika/racunica onda ? Odakle ti taj borj da bi se BMW prodavao 10% vise ? Pa Merc je poao preko 6% u prodaji a nemaju ruzen bubreke...

Ugrabili su valjda od onih koji se prodaju MANJE a ne od onih koji su prodali vise - ne ?

Sto se tice BYDa oni su se tek nedavno poceli prodavati u Europi nedanvo tak da je normalno da imaju veilki rast jer kad prodajes malo i onda prodas 1000 komada veliki je rast u postotku .

Statistika je je*ena, kao se ono kaze : statistika je tocan skup netocnih podataka .
Vrlo je jednostavno, zamisli da imaš 100K kupaca koji bi htjeli BMW, ali vide ružan auto i kupe KIA EV6, ili nešto drugo. Da je bio lijep dizajn uzeli bi BMW. Jasnije? BMW izgubio potencijalne kupce, drugi ih dobili. Ja sam prije htio BMW, sad me ne zanimaju, radije bi uzeo neku KIA.
Ne mora biti da bi se prodalo 10%, možda 5% umjesto 2.3%, ali sigurno bi bolji dizajn privukao više nego gadan. Ima i drugih faktora, cijena, gospodarstvo itd.
Uprava nije bila zadovoljna rezultatima i prodajom novog dizajna nasuprot onih modela s ok dizajnom. Inače ga ne bi premjestila. A sumnjam i da su zadovoljni s rastom od 2.3% jednog od najbrendova u auto industriji.
Novi Mercedesi su jako gadni za vidjeti, izgleda da su se u BMW i MB okrenuli kineskom tržištu, a tamo dominiraju kineski kao BYD, koji im otimaju dio kolača iz više razloga.
BYD ukupno raste nenormalno, ne samo u Europi. U Europi bi sve pomeo da prodaje aute za 25K eura kao u Kini.
Staro 15.09.2024., 09:50   #75559
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ubrzo bi trebala doći i Colt tj. Mitsu verzija Clia. I vjerojatno će biti jeftiniji od Clia.
https://www.nacional.hr/mitsubishi-c...-renault-clio/
Staro 15.09.2024., 10:34   #75560
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Vrlo je jednostavno, zamisli da imaš 100K kupaca koji bi htjeli BMW, ali vide ružan auto i kupe KIA EV6, ili nešto drugo. Da je bio lijep dizajn uzeli bi BMW. Jasnije? BMW izgubio potencijalne kupce, drugi ih dobili. Ja sam prije htio BMW, sad me ne zanimaju, radije bi uzeo neku KIA.

Ne mora biti da bi se prodalo 10%, možda 5% umjesto 2.3%, ali sigurno bi bolji dizajn privukao više nego gadan. Ima i drugih faktora, cijena, gospodarstvo itd.

Uprava nije bila zadovoljna rezultatima i prodajom novog dizajna nasuprot onih modela s ok dizajnom. Inače ga ne bi premjestila. A sumnjam i da su zadovoljni s rastom od 2.3% jednog od najbrendova u auto industriji.

Novi Mercedesi su jako gadni za vidjeti, izgleda da su se u BMW i MB okrenuli kineskom tržištu, a tamo dominiraju kineski kao BYD, koji im otimaju dio kolača iz više razloga.

BYD ukupno raste nenormalno, ne samo u Europi. U Europi bi sve pomeo da prodaje aute za 25K eura kao u Kini.
Sorry, ali kojom znanstvenom metodom si ti zakljucio da bi se umjesto 2,3%, BMW prodao 5% ili 10% vise, samo na osnovu toga da ima drugaciji dizajn?

To su samo tvoja osobna misljenja i naklapanja.

BMW kao globalna korporacija zasigurno radi na projekciji prodaje, analizi, istrazivanju trzista Itd i ne prepustaju nista slucaju.
Tulio je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 10:51   #75561
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor Tulio Pregled postova
Sorry, ali kojom znanstvenom metodom si ti zakljucio da bi se umjesto 2,3%, BMW prodao 5% ili 10% vise, samo na osnovu toga da ima drugaciji dizajn?

BMW kao globalna korporacija zasigurno radi na projekciji prodaje, analizi, istrazivanju trzista Itd i ne prepustaju nista slucaju.
Ma vidis da gluposti pise, njemu se ne svidja dizajn nego sad zeli Kiu, i onda zakljucuje da je to vecinsko razmisljanje po uzorku n=1 (ja).
Kenti no offense ali mislim da te nece nijedan data science tim u auto industriji tako skoro zaposliti

I kak je Lewis rekao, svi konkurentski auti danas imaju ogromne grilove. Siguran sam da su ovi BMW bubrezi pobijedili u market researchu sve ostale varijante, bilo jos vece ili manje.
rendula je online   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 11:31   #75562
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Iskreno, kad pogledaš brojke, i razgovaraš s ljudima oko sebe, mogu sa 100% sigurnošću reći da je 95% "svete trojke" iz dojčlanda kupljena na nepovoljni kredit/leasing, ostalih 5% je na firmu uzeto ( npr. od 7 vlasnika Mercedesa mlađeg od 5 godina koje osobno poznajem, svih 7 su ih uzeli preko firme koja jedva preživljava ... ali hej, meca je meca).
Od cca 10 ljudi koje znam kako su kupili svoje aute, ovi koji su išli za keš bez zaduživanja mahom su bili Japan i Koreja ... neznam što reći, ali definitivno ima nešto u tome, kao i demografiji kupaca.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 11:50   #75563
kenti
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Tulio Pregled postova

Gdje si ti vidio da je to navedeno kao znanstveno istraženo i dokazano? Sigurno nisam iznosio tvoja mišljenja. Jednostavno se radi o logici i osnovama ekonomije ako nešto ružno prodaš za 2% više da bi mogao još više prodati (primjeri 5% i 10%) da je lijepog dizajna.
Baš zato što rade na projekciji prodaje i analizi su zaključili da su mogli prodati više da nisu modeli bili gadni kao noć, i premjestili ovoga da ne radi još više štete.

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Ma vidis da gluposti pise, njemu se ne svidja dizajn nego sad zeli Kiu, i onda zakljucuje da je to vecinsko razmisljanje po uzorku n=1 (ja).
Kenti no offense ali mislim da te nece nijedan data science tim u auto industriji tako skoro zaposliti

I kak je Lewis rekao, svi konkurentski auti danas imaju ogromne grilove. Siguran sam da su ovi BMW bubrezi pobijedili u market researchu sve ostale varijante, bilo jos vece ili manje.
A tek ti? KIA je primjer, za one koji slabije kontaju, tu je moglo stajati X primjera kompanija.
No offense premala je auto industrija za mene, puno veće ribe me plaćaju. Ovo je više hobi 5-10min dnevno.
Bio je jedan market research gdje su u BMW rekli da 25% ljudi misli da grilovi nisu ružni. Meni ni ne smetaju toliko, ali mnogi novi modeli su im generalno ružniji od konkurencije.
Tržište i uprava je reklo jedno, a vi pilajte drugo.
Staro 15.09.2024., 12:19   #75564
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Samo imaj na umu da je Duster doslovce malo veći od tvog trenutnog Clia . Bar što se prostora u unutrašnjosti tiče.
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Uh, dugacki kolega, sretno! Ja se sa 187 cijeli zivot grbim u autima, ne kuzim za koga ih rade. Stara 308ica i sad S-cross, uvijek fali tih par cm volana za izvuci van. Pa uvijek zavrsim sa butinama lagano u zraku jer moram pribliziti sjedalo i volanom skroz izvucenim taman da ga mogu drzati s naslonjenim laktovima.

Nedavno sam sjeo u Cupru Leona karavana tu od kolege Greena, e to je fotelja sto bi se reklo. Uspio sam nastimati i reach do volana i ispruziti noge. Ali malo van budzeta hahaha
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Zaboravi onda Dustera.

Gledaj aute sa što većim međuosovinskim razmakom ako želiš mjesta za noge iza. Zato sam ti predložio Joggera jer ima čak 24cm više mjesta iza:

https://www.carsized.com/en/cars/com...-2021-minivan/

A ima i puno veći bunker
Bio sam jučer vidjeti Dustera uživo i baš me oduševio. Sjeo sam u njega, podigao sam volan koliko ide, spustio sjedalo dolje i čak ne moram pomaknuti sjedalo skroz do kraja da bi mi bilo udobno. Iza mene može bez problmea sjesti odrasla osoba Unutrašnjost nije neki luksuz ali me baš oduševila, imao sam osjećaj da sam sjeo u "tenk". Pored njega je bio i novi Captur pa sam zamolio gospođu da sjednem i u njega, i tamo sam se osjećao kao u Cliu Moram priznati da me Duster oduševio, a iskreno nisam to očekivao nakon svih komentara
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2024., 12:31   #75565
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Gdje si ti vidio da je to navedeno kao znanstveno istraženo i dokazano? Sigurno nisam iznosio tvoja mišljenja. Jednostavno se radi o logici i osnovama ekonomije ako nešto ružno prodaš za 2% više da bi mogao još više prodati (primjeri 5% i 10%) da je lijepog dizajna.
Baš zato što rade na projekciji prodaje i analizi su zaključili da su mogli prodati više da nisu modeli bili gadni kao noć, i premjestili ovoga da ne radi još više štete.

A tek ti? KIA je primjer, za one koji slabije kontaju, tu je moglo stajati X primjera kompanija.
No offense premala je auto industrija za mene, puno veće ribe me plaćaju. Ovo je više hobi 5-10min dnevno.
Bio je jedan market research gdje su u BMW rekli da 25% ljudi misli da grilovi nisu ružni. Meni ni ne smetaju toliko, ali mnogi novi modeli su im generalno ružniji od konkurencije.
Tržište i uprava je reklo jedno, a vi pilajte drugo.

Na ovo se mogu samo slatko nasmijati Cinjenice su:

1. Ljepota je subjektivna. To sto ja smatram da je E39 5 serija vrhunac dizajna ove u BMW-u boli kiki posto ja ionak nemam love za novi. Oni koji imaju - kupuju zbog prestiza, sindroma velikog P**** ili mozda samo zele sportsku limuzinu

2. BMW-u prodaja zbog izgleda ne pada. Pada globalna prodaja svim brandovima zbog trenutne globalne situacije (ako usporedujemo prodaju prije svog ovog sranja i kad su auti jos "normalno kostali")

3. Svaki Turcin/Arap/vecina balkanaca u DE ce ti na pitanje sto bi zelio posjedovat reci "BMW" eventualno "Mercedes AMG" a vecina njih zavrse na BMW-u.

Da ne duljimo - svi ti luksuzni brandovi danasnjice ne rade aute za entuzijaste vec za one koji si iste mogu priustuti. Njihov izgled je samo odraz onog sto se gura na politickoj razini i koja sorta ljudi trenutacno uziva u financijskom luksuzu.
Staro 15.09.2024., 12:55   #75566
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Citiraj:
Ti eto znaš šta je netko u BMW mislio, šta je zaključio i koje poteze je napravo radi čega, daj stvarno nemoj toliko lupat.
Taj tip kojeg stalno spominješ i kojeg su "maknuli" je zapravo dobio promaknuće i sad je šef dizajn u Rolls Royceu.

Meni su novi BMW-ovi s velikim grilovima baš fora, brutalno izgledaju na cesti i prodavat će se ko vruće kifle.
Sve ostalo je tvoje subjektivno mišljenje koje nema nikakvo uporište u realnosti.
Vidim da spominješ KIA EV6 kao nekakv sinonim ljepote, meni je to recimo ružno smeće, tako da nismo svi isti niti imamo istu kupovnu moć.
Za BMW sigurno nema zime jer ima svoje kupce bez obzira na dizajn.
Staro 15.09.2024., 15:10   #75567
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Goranbm Pregled postova
Moram priznati da me Duster oduševio, a iskreno nisam to očekivao nakon svih komentara
Ja sam 187cm i jedva uđem u Dustera na suvozačevo sjedalo kada mi je dječja sjedalica iza. Koljena su mi stisnuta uz pretinac za rukavice.
Staro 15.09.2024., 15:28   #75568
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Da ti je dupe manje, sta bi.
Znam taj problem

Btw, i meni novi BMW Grill bombastican, jako mi se svidja.
Svejedno uzea Kiu, obe strane su zadovoljne mojim komentarom, siguran sam
Staro 15.09.2024., 19:05   #75569
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ajd i ti grilovi, već smo to sve prošli kad su ih gurnuli na M3 i M4.

Novi M5 - “sportska” limuzina - 2435 kg

Bentley Bentayga - 2395 kg

Mercedes Sprinter - 2140 kg

F90 M5 - 1865 kg

E39 M5 - 1695 kg

Kad se tog dočepa zlatna mladež, neće ih više ni drveće ni rasvjetni stupovi zaustaviti

Staro 15.09.2024., 19:12   #75570
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Ajd i ti grilovi, već smo to sve prošli kad su ih gurnuli na M3 i M4.

Novi M5 - “sportska” limuzina - 2435 kg

Bentley Bentayga - 2395 kg

Mercedes Sprinter - 2140 kg

F90 M5 - 1865 kg

E39 M5 - 1695 kg

Kad se tog dočepa zlatna mladež, neće ih više ni drveće ni rasvjetni stupovi zaustaviti

Zlatna mladež vozi nabudžene dizele a ne M5-ice
Ali da, ne vjerujem da taj olovni ormar od auta nosi M značku.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti