|
![]() |
#75511 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Gledao sam na ljeto rabljene Kie Ceed/Xceed u salonu, 1 do max. 2 godine stare. Znaci razlike u cijeni naspram novog je bilo red velicine 5-8%. Skuzio sam da se godisnjake ne isplati gledati, osim ako je u pitanu model koji se recimo prestao proizvoditi (1.5 motor sa 160ks). Ali moras ga onda bas jako htjeti da bi si opravdao to sto nisi prvi koji je prdnuo u sjedalo - za maltene istu lovu koju si iskesirao. Gdje je onaj famozni pad vrijednosti vozila jednom kada izadje iz salona ![]()
![]() |
![]() |
#75512 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Citiraj:
Ja očekujem pad cijene, ali pogledaj cijene zadnjih par godina i vidjet ćeš da je pad cijene nakon godinu-dvije skoro pa ništa. Da, I to je najeftiniji 2023. godište na Njuškalu. Citiraj:
Još od COVID-a cijene rabljenih su totalno lude, 1-2 godine skoro da i nema pada cijene i to je totalna ludost. Pratim radi sebe jer mislim slijedeće godine uzeti nešto novije ali sve više izgleda da će biti novo jer je premala razlika u cijeni. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#75513 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Kad se već počelo pričati o polovnim autima,zanima me što mislite koliko je realno tražiti za Clio IV, 2017. sa 129 000 km, redovno servisiran u ovlaštenom servisu, napravljen veliki servis prije 6 mjeseci, u Ožujku stavljene nove M+S gume Goodyear 4 seasons, treći vlasnik, nema servisnu knjižicu. Gledao sam njuškalo ali meni su te cijene tamo nekako "prevelike" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75516 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Je, bijeli je 28k, druga boja +par sto eura gore Citiraj:
Da, i ja isto sam tak mislio i svaka razlika ispod 5k je neisplativo rabljeni uzimat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75517 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75518 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako je Grandtour otići će u rekordnom roku. Taksisti stoje u niskom startu za taj auto. I dalje je tu samo ga od inflacije ne vidiš ![]() 20k€ sada i 20k€ prije 2-3 godine nije isto. Nikad nije ni bilo a sada je još manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75519 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75521 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
Automobili
Meni se sviđa kinez Forthing T5 Evo 29 keka eura Pun k opreme i vidio sam ih par u divljini i ugodan je oku Mitsubishi motor Automatski mjenjač magna steyr kak se već zove i tak ne loše to sve izgleda Al koliko je pouzdan pitanje
![]() |
#75522 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mene kod tih kineza ne brine pouzdanost, brine me servisna mreža i dostupnost dijelova pogotovo ako im se okrene govno u guzici i jedno jutro se povuku s EU tržišta. Pa onda imaš situaciju da do novih dijelova ne možeš bez nekih G12 kombinacija a rabljeniih, rasturenih nema dovoljno da uzmeš rabljeni dio s rasturenog auta.
![]() |
#75524 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Ima ga netko kod mene u zgradi. Baš auto dobro zgleda, al isto tak razmišljam kaj ak se nekaj desi, kak nabavit dijelove. I druga stvar kaj sam se jako iznenadio, nije ništa pretjerano veći od s-crossa |
![]() |
![]() |
![]() |
#75527 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za 30k možeš uzeti polovni Geely Atlas Pro. Novi je 2k skuplji. Iste dimenzije i mehanika kao za T5. Jedino mi se čini da Geely ima 4x4, a T5 nema.
![]() |
#75528 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Kak taj auto ima samo 378l prtljažnik? Geely ima 3cyl sa 4WD EDIT: Razlog za mali gepek Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 14.09.2024. u 11:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75531 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mene izgledom posjeća na Macana. Kako ga dila Auto Hrvatska, trebalo bi biti dijelova za njih. I s Japancima/Korejcima je u početku bilo tako. Dijelovi su dolazili iz Austrije.
![]() |
#75532 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Ode Đukec dizajner najružnijih BMW-a. Vidio sam skoro sve nove modele uživo i odvratno izgledaju. Dosta su dugo te ružne aute dopuštali, dok je išlo u Kini, a sad ni to ne pomaže. VW=Nokia ako se ne opamete uskoro. Kinezi su budućnost, samo kopiraju i printaju. Bit će dijelova na aliexpressu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75533 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Nije da su i prije njega ličili na išta posebno, on je kaj ... shebo prednji kraj, a bočnu liniju i zadnji kraj (pogotovo lampe)uzeo od preko deset godina starog dizajna Alfe Giulie (nije ona stara 10 godina, ali dizajn je ... druga je stvar što talijanima je trebala koja godine više da je puste van kao gotov proizvod). Mene svrbi za novi auto, pa opet gledam Kiu. https://www.kia.hr/novi_sorento/specifikacije Jel zna itko ikoga, ili možda netko od vas je ima? Uzeo bi PHEV benzinjaru, ali mi čudne specifikacije za toliko veliki auto. Ako ga netko ima, može u 2 rečenice ukratko iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#75534 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne govorim o dostupnosti dijelova ako ostanu na tržištu nego ako jednostavno jedno jutro Kinezi vele da im se ne da gutat govna EU i povuku se s tržišta. Što bi realno mogli jer je EU za njih fakat malo tržište. Tak da bez obzira dilao ih Zubak, AH ili netko treći, svejedno ćeš čekat na dio a kad, i ako dođe, platit ćeš ga ko da je zlatan. Mada iskreno, i za Kiu mi se više isplatilo naručit poluosovinu iz Seula nego otić u KMAG. Doslovno me izašla manje nakon shippinga i svih davanja.
![]() |
![]() |
#75535 |
....
Datum registracije: Nov 2009
|
https://www.autoscout24.com/offers/s...bucket=unknown Jel ova nova Fabia dimenzijama u klasi Golfa Focusa itd?
![]() |
#75536 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75537 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Ne znam kakvi su novi modeli. Mene jako odbija zadnji kraj koji izgleda previše američanski. Taj stari Sorento u crnoj boji mi je baš dobar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75540 |
#erase startup-config
|
Auto ima dvije tone. Taj 2.2 dizel od 200KS se ne osjeti kao da je 200KS baš zbog mase. Skeptičan sam zato kako ide hibrid. Treba svakako probati. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|