|
![]() |
#2432 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Jep, nema druge. Ili ih potrosi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2433 |
Creepshow
Datum registracije: Aug 2007
|
Jel imao tko sranje s Paypalom, prodao sam u Francusku Dreambox, tip se požalio da je dobio praznu kutiju, po tracking stoji da je u pošti a oni njemu lijepo vratili lovu. Stoka. Jedino što sam uspio uzvući lovu, no sad mi balance stoji na minus 525€. Šta da zblokiram sve kartice što imam na PayPalu, a kao za klinac ih imam 3. Dvije moje i jedna od starog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2434 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Obriši ih sa tog paypala sa kojeg si platio obavezno, ako već nisi. Ako ti je od starog na drugom paypalu i ako nisi nekako linkao ta dva acc mislim da nema veze onda ta treća kartica. Negdje sam čitao da ti oni šalju banci to na naplatu, sad ne znam dali je to istina i ako je istina dali vrijedi samo za SAD.
![]() |
#2435 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2436 |
Guest
|
Klasicna prevara... A jeste dobili svoju robu nazad? |
![]() |
![]() |
#2437 |
Urbani korisnik
Datum registracije: Dec 2003
|
a jeste li slali sa pračenjem pošiljke? da li je obavezno slati na ebay adresu ili može na neku drugu? i zanima me zašto paypal kod prebacivanja novca sa oaypal računa na karticu novac konvertira u kn i onda banka opet konvertira u valutu računa (pbz)? jel to neizbježno?
![]() |
#2438 |
Guest
|
konverzija je neizbježna.... na toj konverziju oni dodatno zarade.... kod slanja paketa je najpametnije slati na adresu koja je navedena na paypalu... jer ako pošaljen na neku drugu onda ti kupac može reći da nije primio paket. tako da ovisi o tebi kolko želiš riskirati |
![]() |
![]() |
#2439 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
ako otvorin devezni racun,i na njemu npr imam 100 eura i 100 dolara... idem kupit item od 50 dolara...hoce mi skinit 50 dolara sa deviznog,il ce opet izvodit kerefeke sa konverzijom? i obrnuto,ako dobijem na paypal racun 100$, ako imam devizni,mogu li withdrawat,platit 5$, i da na devizni dodje 95$ ,i odem u banku,dignem 95$ u dolarima ili po bankinom tecaju u kn...? jucer san kupia nest za 200 eura, sa obicnom karticom, racunalo tecaj 7.77, oderalo me zivog |
![]() |
![]() |
![]() |
#2440 |
Guest
|
opet će raditi konverziju.... ![]() ista stvar je i kod podizanja love... prebacim love s paypala na svoj devizni račun u dolarima. i opet prvo paypal radi konverziju u kune i onda opet banka u dolare a na paypalu sve u dolarima.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2441 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
![]() zato je tih 500kn ostajalo jer opće nisam kupovao preko visa-e jer je još nisam ni imao ![]()
![]() |
![]() |
#2442 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Pozz ! Što znači pending na paypaylu pod payment status ? Može li se to otkazati ? Nekoliko puta sam pokušavao naručiti sa jedne internet stranice ali izbacivalo je grešku na zadnjem koraku gdje trebam platiti narudžbu. I sad imam više pending statusa sa poprilično velikim iznosima...imam li razloga za brigu ? Da ne bi bilo da mi povuku istu narudžbu po nekoliko puta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Na Paypal sam stavil karticu, 18.4. sad čekam code (Confirm my debit or credit card) da mi ju aktivira, skinuli su mi 1.95$, al evo prošlo je 4 dana i još niš nije stiglo na mail... Dal je to uobičajeno tak dugo čekat, il da opet pošaljem zahtjev za novim kodom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2445 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Zašto bi išta stiglo na mail? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2446 |
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
Taj kod ti stiže u izvještaju iz banke...
![]() |
#2448 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
Odi u banku i neka ti ga pročitaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2449 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
ovisi o banci, al meni recimo taj report zna i po tjedan danas kasnit od zadnje promjene na računu :P Ak nemaš nikakav net banking, od u banku nek ti isprintju zadnje transakcije ili čekaj report. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2450 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Pozdrav, Aktivirao sam PayPal kako bi mogao primati uplate inozemstva, povezao sa debitnom karticom, odnosno karticom tekućeg računa PBZ (VISA) koja je naravno u kunama. Sad pokušavam napraviti whitdraw, no vidim da mi PayPal računa po nekakvom čudnom tečaju od 6.88, dok je stvarni tečaj 7.02. kako izbjeći da konverziju radi PayPal? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2452 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
My Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit
![]() |
![]() |
#2453 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Al to je samo za plaćanje, nema utjecaje na povlačenje. Zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2454 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2455 |
Premium
|
Ne znam za prodaje, ne znam za ostale valute, ne znam za druge banke... ali ja sam upravo ustedio 24 lipe sto sam slucajno dao paypalu da mi radi konverziju, a ne pbz! ![]() Paypal mi je dao tečaj $/KN 0.1364 , a PBZ 0,13627348 Isao sam mijenjat karticu, nisam promijenio nad njom opcije... Zakljucak je da su nas banke pocele toliko peljesit na konverzijama da nam cak stranci daju bolje tecajeve sto sam smatrao da je nemoguce jer kada odes van bez deviza dobijes po tamburi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2456 | |
Creeper
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2457 |
Premium
|
U pravu si, pogledao sam sada hypo i njihov je tecaj: 0,13873474 sto je daleko bolje od pbz/paypala. Zato sam i napisao da vrijedi samo za konkretan slucaj. Treba covjek gledat samo svoje uvjete... Za USD imaju Zaba, PBZ i HPB slican skupi tecaj, a daleko povoljniji primjerice Hypo i Erste...ostale nisam gledao... Razmisljao sam da otvorim devizni, sada imam jos jedan plus... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2458 |
Creeper
|
Ako otvoriš devizni radit će ti prvo konverziju u kune, pa onda u željenu valutu. Čak i ako je račun u dolarima, a plačaš u dolarima, prebacit će u kune, pa opet dolare. Znam da je besmisleno, ali navodno to tako ide.
![]() |
#2459 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ali i taj njihov lopovski tečaj sam otkantao. Imam dobrog švercera pa uzmem eure od njega i položim na banku...nabijem ja sve njih da ne kažem na šta. Za svaku sitnicu bi oni neku proviziju...e ja im ne dam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2460 | |
Creeper
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|