|
![]() |
#241 | |||
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Što se tiće temperatura, evo sada će ![]() Citiraj:
>>Performance PC's<< ![]() 65$ = ~340 kn Naručili neke stvari Razer, ja i još par ljudi pa split-ali poštarinu ![]() BTW, došao bi i prije, ali prvo sam cijeli komp rastavio, pa dok sam prašinu svu ispuhao i tako to ![]() I sve fino ja složim sa Xigmatekom i komp se pali ali ne boota, popale se ventovi ali vent na grafi se ne vrti i ne baca sliku Pogledam sve kablove sve dobro spojeno, probam drugu grafu 7600GS, ista stvar, ne baca sliku. Rastavim ponovo sve i maknem cooler, obrišem pastu, stavim ga nazad i spojim sve kad ono aleluja - pali ![]() Nekužim do čega je bilo, možda sam previše bio stegnuo cooler I tako ode par sati...
![]() |
#242 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Sigurno si previše stegnul, jer stezal sam ja svojeg BT-a na p35 ploči, i nekaj me hebal tj. nije hladil kak spada pa sam ga stegnul ne samo rukama neg i kombinirkama ![]() ![]() A normalno bil je problem kaj je baza BT-a bila niš drugo nek teška grbavica...pa pol baze nije naljegalo uopče, a ja sam mislil da treba jače stegnut ![]() BTW, kuler je strava, reko sam da bi i ja uzel al eto Razer me ne voli, poslje tog kulera moš samo na vodu bolje/ljepše/ljepšeg imena/ljepše boje... neš našel |
![]() |
![]() |
#243 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
#244 | |
|
Moguće, makar glupo zvući, i čudno, jer kakve veze ima jako stegnut cooler sa ne-paljenjem grafe Ali opet, kad sam popustio, upalilo je... LMAO ![]() Citiraj:
Enivej, što se tiće temperatura: Test setup iz siga, i7 920, 3,80 GHz @ 1.280V - HT uključen. Room temp, nemam pojma, ali sa obzirom da je vruče po danu i još + komp upaljen rekao bi dobrih 27 stupnjeva, ako ne i više. Za load je korišten Prime95, test In-Place Large FFTs TRUE Black: (CoolerMaster 120mm LED vent) Termalna pasta je CoolerMaster HP 1200RPM / 43 CFM / 1.56mm H2O / 22 dB IDLE: 40-43 stupnja LOAD: 77-79 stupnjeva (vidi se koliko pravo ljeto utječe na temperature, prije 2 mjeseca dana na istim postavkama je load bio 74-75 stupnjeva) Xigmatek Thor's Hammer: Ventilator i termalna pasta isti IDLE: 44-46 stupnjeva LOAD: 74-75 stupnjeva There we go ![]() U idleu malo zaostaje ali u loadu je heatpipe viška napravio razliku rekao bih Da je TRUE srušen - nebi rekao, jer uvijek na drugoj mašini mogu biti drugačije performanse, ali je Xigmatek tu negdje, opasno blizu, bolji ili lošiji - tu je negdje, unutar 3-4 stupnja Ako ikada opet dođe Xigmatek kod nas, a cijenom bude tu negdje kao i vani, ovo će biti nobrainer, no do tada naruđba iz vana bi mogla više koštati. Par slika: Dizel style nanošenje paste: ![]() ![]() ![]() Veliki TRIO: ![]() ![]() ![]() Spremno za instalaciju i instalirano: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Instalacija Thors Hammera na LGA1366 je loša, rekao bi i grozna, jer je backplate dvostran, jedna strana za 775 druga za 1366. Strana za 775 je jednaka TRUE-ovom backplateu (dakle super i lagana instalacija), ==> imaju oni mali utori koji se za zadnje strane ploče proture kroz rupe na ploči, te se tako fiksira backplate i lako se može odložiti i cooler stavljati sa dvije ruke. Strana za LGA1366 stoji na "nožicama" ali ništa se ne može proturiti kroz ploču da se backplate fiksira i da se može pustiti, tako da se jednom rukom mora držati backplate a drugom pokušavati balansirati cooler dok on pleše po procesoru i melja pastu da bi na jedvite jade uspio proturiti vijak i zakrenuti ga četvrtinu kruga tek toliko da uhvati backplate da ga se napokon može pustiti i uzeti cooler sa obje ruke. Poze koje sam izmjenio za vrijeme stavljanja coolera su neopisive ![]() Ono što ne ulijeva povjerenje, je to da je Xigmatek nekako... (nemogu naći riječ) - "slab" tj, siguran sam da bi ga mogao potrgati golim rukamana sastavne dijelove (bar ove finove), dok TRUE sa druge strane (ako ga je tko držao) zna kako je čvrst i močan, kao da je od Titanija napravljen, vjerovatno nebi ni jedan fin uspio otkinuti. Znam, nije nema usporedba, ali eto tek toliko To bi bilo to za sad. LP
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 27.08.2009. u 01:46. |
|
![]() |
![]() |
#245 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
A da ti prodas sva 3 kulera i kupis kucu na Ibizi ,jel otprilike toliko i vrijede njih 3. ![]() ![]() BTW ti si jedina osoba koja je toliko stegnila kuler, da joj se nije komp htio upalit ![]() ![]()
#246 | |
|
![]() ![]() ![]() I to opako, više od pola plače sam potrošio samo na registraciju auta i otplatu zadnje rate televizora :/ Citiraj:
Maknem sve srastavim cijeli komp i sastavim, i normalno boota ![]() A stezan je sa onim mali alatom što se dobije uz cooler ![]() Gledam ljudi vani stavljaju i duplo više, doslovno cijeli procesor premažu pastom debljine milimetar-dva ![]() ![]() Inače na popisu za must-buy mi je Zalmanica STG1 pasta, sviđa mi se što je rijetka i maže se sa onim mali kistom Ne ove ko kečap da cure sa strane ![]()
![]() |
#247 |
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#248 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Arctic Cooling MX-3
Imam prijedlog da nabaviš ovu kao "najbolju" pastu najnovije generacije i isprobaš da li ima rezultata, da li vrijedi tih 70kn http://www.arctic-cooling.com/catalo...th=39_&mID=126 Meni stiže uskoro pa se možemo dogovoriti za pasta - cooler session ako je u cilju pomaganja svih nas dorumaša....
#249 |
4 rijeke
|
Baš me zanima kako bi se Prolimatech Megahalems uklopio u ovaj trio gore navedenih coolera. Dotični je pobrao dosta dobre kritike na nekim recenzijama. Ako uskoro dođe kod nas možda uzmem jednog.
#250 | |
|
Citiraj:
Gdje kod vas? ![]() http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.907.046
![]() |
#251 |
The_God_Of_The_Gods
Datum registracije: Mar 2008
|
pozz. evo odlucio sam koji hladnjak bi uzeo http://www.noctua.at/main.php?show=p...s_id=14&lng=en al sad je problem sa kompatibilnosti... On earlier revisions (B1) of this mainboard, capacitors on the rear side of the socket interfere with the backplate. Installation is possible but not recommended and not officially supported by Noctua. Newer revisions (A1, T1) don't seem to have these capacitors and hence are fully compatible. znaci gdje da nadjem tu oznaku za revision.probao sam sa everestom no nisam uocio.
#252 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
@ mihi999 T1 ili A1. A1 označava da se radi of full retail verziji ploče koja ima punu opremu, a nakon registracije na EVGA-inim stranicama i doživotno jamstvo. T1 nema toliko jak bundle i ima standardno dvogodišnje jamstvo. (nasao tu na pc ekspertu).Reci tocan model pa cemo znati.
#253 |
The_God_Of_The_Gods
Datum registracije: Mar 2008
|
#254 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Ljudi, moze kratka pomoc? Scythe Angle, ili Katana 3? Danas bi trebao skociti po jednog od njih.
#256 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Angle bolji i tisi od katane i freezera |
![]() |
![]() |
#258 |
Malac
|
Negdje sam citao da Freezer nije dobar. Losa zavrsna obrada i to. Nije istina?
#259 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
u niti jednoj kategoriji hardvera povecanje cijena nije linearno povezano sa povecanjem performansi/mogucnosti... pa tako ni kod hladnjaka freezer i angle za pocetak nisu ni u istoj kategoriji i za tih 60-ak kn se dobije i vise nego opravdano povecanje performansi uz nizu buku i bolju kvalitetu. @refugee freezer je ok hladnjak, s obzirom da je star vec nekoliko godina. ima "industrijsku" kvalitetu, ventilator zna proizvoditi cudne zvukove pri odredenim okretajima, baza nema gotovo nikakvu zavrsnu obradu ako ciljas na taj rang, onda radije uzmi Katanu III. gotovo identicne performanse, katana III bolja na nizim a freezer na visim okretajima, ali katanu ces bar moci prebacivati na neki novi socket za razliku od freezera. ako te zanima vise informacija : Katana III vs Freezer 7 Pro Scythe Angle vs Zalman 9500AT/BigTyphoon/Katana II |
![]() |
![]() |
#261 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Imao sam Angle-a i cooler je brutalno tih, dobijes odlican vent s njim kojeg i sad koristim na fenriru. A u klasi freezerke (znaci cca 150kn cooler) mislim da bi bolji izbor bio CM Hyper TX3. To je updatean TX2 i ima otvorene heatpajpe direkt na cpu (nek me netko ispravi tocnim nazivom tehnologije molim). Upravo ih dobili na poslu i cooler mi se cini i vise nego ok za 140kn kolko kosta. Imas review na frostytechu sa direktnom usporedbom na sve ostale relevantne coolere (ukljucujuci Angle) pa si vidi koji ti bolje odgovara. |
![]() |
![]() |
#262 |
Malac
|
Eto, ipak sam uzeo Angle. Nisam ga jos stigao staviti, javit cu kolko sam zadovoljan. I ja sam pikirao na TX3, a prije toga na Vendettu 2, ali nisam nijednog mogao pronac.
#263 |
Civic (ab)user
|
Uspio sam malo izmaltretirat Fenrira nocas i dosao do zakljucka da imam jako bezobrazan E5200, al prvo o cooleru. Pod numero uno, uopce nisam razmisljao da na coolere s otvorenim heatpajpama nije preporucljivo stavljati pastu metodom zrna rize, pogotovo ako taj cooler ima jednu pajpu nekako neravnu u odnosu na ostatak baze pa onda tu pasta zapne i ne razmaze se ravnomjerno po heatspreaderu cpu-a kao sto je slucaj kad imate savrseno obradjenog Scythe-a sa bazom iz jednog dijela. Sama kvaliteta izrade nije na razini Scythe-a i nema onako filigranski preciznu zavrsnu obradu, ali cooler dijeluje cvrsto i nije sav klimav i aljkav kao sto je slucaj kod npr. ThermalTake-a. Baza je poprilicno ravna (provjerio zilet metodom), ali jedan pajp kao da nije na oba kraja u ravnini s bazom, vec ima s jedne strane mali utor na mjestu di se dodiruju aluminijski blok i pajpa pa to kvari ukupni dojam. Finovi su dosta tanki ali nisu onako ostri kao na Scythe-u pa nije bilo krvavih prstiju kod montaze. Sustav montiranja je krajnje jednostavan. Backplate odozada. 4 vijka kroz backplate koji se pricvrscuje distancama na koje dode cooler pa vijci koji pricvrste oprugu coolera na distance i to je to. Originalni Titanov vent poprilicno solidno puse jer se vrti na 2200rpm-a, ali se bome i cuje sukladno tome pa je odmah pri ugradnji dobio izgon iz case-a i nije ni dobio priliku za daljnje testiranje. Umjesto njega upogonio sam odlican Scythe-ov vent skinut s Kama Angle-a koji se stalno vrti na 1200rpm i gotovo je necujan. Cilj je bio ohladiti E5200 @ 3850mhz i to mi nazalost nije uspjelo. Testirao sam OCCT-om 3.0.1, Linepack test za istrazivanje max temp i Cpu test za stabilnost i ocekivane temperature pri svakodnevnoj upotrebi. Iz vise pokusaja i kombiniranja voltaze i kojecega pri testiranju temp bi se zadrzala na nekih 60ak C mozda kakvih 10ak sec (linepack test) i onda bi skocila na 75-80C pri cemu bi se komp ili restartao ili frezzao. To je nazalost neka cudna nuspojava mog cpu-a kad podem 3800mhz. Na 3666 (11x333 @ 1,35v) proc radi savrseno stabilno i nema tog efekta naglog porasta temperature i lockanja sustava. Na 3666mhz temp mi nisu prelazile 60C u zatvorenom case-u pri sobnoj temp. od 27C+ (1h+ OCCT linepack test) i tu je Fenrir pokazao svoju snagu. Case ima jedan 12cm intake vent u 5.25 bay-u @ 7v koji hladi disk i jedan 92mm outtake Enermax, smanjen potenciometrom na 1200 rpm koji se nalazi tocno iza coolera. Pri obicnom OCCT Cpu testu temp ne prelaze 50C. Da sam koristio Titan hladnjak temp bi bile i dosta nize ali zbog buke na 2200rpm rado cu zrtvovati par stupnjeva. Kad ulovim malo vremena imam u planu napraviti neki push-pull esperiment sa 2 tiha venta na fenriru. Tolko za sad. Nazalost nema fotki jer je fotic jos uvijek kod cure, al bude i to uskoro ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() klikni i pogledaj koji trbuh ima ![]() kad se malo "zapekla" pasta dobivam ~ 10 stupnjeva manje temp u LOADu nego prije ![]() to se može i kod drugih primjeniti ali je TRUE ima poriličan trbuh... Zadnje izmijenjeno od: Igor_Zg. 28.08.2009. u 12:49. |
|
![]() |
![]() |
#266 |
Civic (ab)user
|
Ma kad se djubre boota i preko 4ghz na 1.4v pa sam ga htio nagurat na 4ghz uz malo vecu voltažu. Ocekivao sam linearan porast temperature u odnosu na visi takt, a ne ovakav skok kakav mi se desava. Za sad bude tako kako je. |
![]() |
![]() |
#267 | |
|
Citiraj:
Dobro ja znam kolika je površina baze, ipak se Blacky šepiri i u mom kućištu ![]()
![]() |
#268 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
#269 |
|
Nikad nisam baš bio toliko poduzetan, meni je dovoljno dobro održavati cooler, redovito ispuhati vent i sam hladnjak, po potrebi nabaciti svježi sloj paste i to je to. Za lapping nemam ni živaca ni volje a koliko se uopće dobije? Par stupnjeva? Anyway, tko voli nek' izvoli, meni se to stvarno ne da raditi, a i hladnjača mi je još praktički nova ![]()
#270 | |
Premium
|
Citiraj:
jao :S dat tolke pare i onda još polirat bazu
![]() |
|
|