|
![]() |
#211 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ak baš hoćeš Scythe pogledaj ovo http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.172
#212 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma nije da hoću,nego čitam od početka ovaj thread i osim Gladiatora sve mi se čini stvarno precjenjeno,možda zaista uzeti njega vani negdje,i ugraditi još jedan 120mm fan za usis. To bi moralo popraviti stvar,samo pitanje tišine onda 2x120mm plus onaj qrc za hardove šta sam sa Chieftec towerom dobio,2x80mm su gore. ![]() Moram isto tako pogledati konstrukciju iza,Freezer je tako okrenut da cucla topli zrak iz towera i pomoću stražnjeg 120mm Xilencea plavog ga baca van,i to vrlo pristojno. Sad možda s prednje strane staviti još jedan 120mm, i uzeti cooler slične konstrukcije,koji može biti okrenut da puše prema izlaznom 120mm. |
![]() |
![]() |
#213 |
3.14zda ®
|
Kupi si Nirvanu na ibeju ![]() A mislim da netko prodaje BTF92 na trznici, koji je pila od hladnjaka... Nasao...180kn za tog ljepotana, jebes Škajte ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1413312 |
![]() |
![]() |
#214 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
http://groups.google.com/group/hr.po...871b02580484c# |
|
![]() |
![]() |
#215 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
Također,ekspresno ste reagirali počevši sa wolvom,tnx. ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#216 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
ili ovo... jako slicne performanse mugenu http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.903.167 |
|
![]() |
![]() |
#217 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
meni je taj Kabuto imal nekaj lošije temperature od Mugena 2 na i7 940 ali nije loš cooler
#218 |
Banned
|
Mugen 2 znači..bitno mi je da ne puše,kako bi se izrazio? Okomito od matične, znači nešto tipa Freezer64 i Mugen koliko vidim,tj da se može ugraditi na način da vent puše u izlazni,a usisava zrak iz towera. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
poslije sam promjenio na Minebea radi odlčnog propuha i trajnost ležaja.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
#222 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() Blago tebi, netko sljaka do jutra i intenzivno smislja novi masterplan za cudnovatu konfu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#223 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Cime opterecujete proc dok mjerite temperature? Ja sam nedavno razrjesio duznosti Scythe Kama Angle i stavio Titan Fenrir. Od Scythe-a sam zadrzao vent jer radi na 1200rpm i jako je tih, ovaj od titana jos nisam isprobao ali kad sam vidio da se vrti na 2200rpm izgubio sam odmah volju za njim. E sad me muci to sto ja u idle imam temp oko 38-40c sto je ok za e5200 @ 3850mhz @ 1.4v, ali kad proc opteretim OCCT PT 3.0.01 CPU linpack testom temp skoci na 75C sto mi se cini malo previse. Sa Kama Angleom su mi temp bile i vece. To mi je puno previse, pogotovo kaj je cooler na dodir mlak. da se malo editujem...... u svim ostalim uvjetima proc ne prelazi nekih 55-58C s tim da su temperature u sobi i do 30ak C. |
![]() |
![]() |
#224 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
moguce da lose prenosi toplinu, odnosno da je kontakt slab izmedu hladnjaka i procesora. ne bi bilo prvi put sa intelovim heatspreaderima |
![]() |
![]() |
#225 |
3.14zda ®
|
Naravno da ce biti mlak kad je velika disipacijska povrsina + hitpajpovi, sto si ocekivao bokte? ![]() Da se taj hitpajparos dobro ugrije procesor bi ti vec bio na putu za Valhallu odavno ![]() I da, ja naprdim Orthos i u Everestu vidim koliko % mi pici opterecenje po jezgri. Temperature die-senzora mjerim Core Tempom sa 85°C Tjmax-om koliki je za E6XXX dualcore procesore G0 revizije po Intel specifiacijama |
![]() |
![]() |
#226 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Ma moram se malo poigrat time, btw to mi se događa tek kod oc-a preko 3.5ghz. I kad optereti obje jezgre do 100%. Temp se drzi ispod 60C 10ak sec i onda naglo poraste na 75C i nest pocne lagano zujati iz kucista. Ne mogu odrediti od kud taj zvuk dolazi, ali je onako neko tiho rezonirajuce zujanje koje povremeno prestane prilikom testiranja i kad prestane onda se i temp vrati u normalu na par sekundi. |
![]() |
![]() |
#227 |
RAKIJA
Datum registracije: Aug 2008
|
Iam i7 920 i uključen mi je EIST te procesor radi na 1.6 gHz u stanju "mirovanja". A digne se na 2.8 gHz kad sam uključio nekih 6 programa. Tako barem kaže CPU-Z. Hladnjak je Asusov triton 81. Kad ove vručine pustim u sobu on drži procesor na nekih 55-60 stupnjeva nekad nagura i na 68 ali rijetko. Ne znam dal bi me trebalo zabrinjavati al ok. Eh sad kada bih isključio EIST što ni sam ne znam da napravim, ili ne, možda, neam pojma više. Nije mi se pokazalo da mi treba, al bolje da miruje ako nema potrebe. Hladnjak kakv takav dobar je. 2x od 90 jedan vuće zrak sa prednje strane kompa i piri na hladnjak, drugi vuće zrak van te od tog pto vuče još stoji jedan od 120mm koji je na kučištu piri van. |
![]() |
![]() |
#228 |
3.14zda ®
|
Ne znam sto te uopce muci, procesor MORA raditi i bez EIST-a normalno. Takodjer, malo je teze spaliti Intel procesor sa gomilom sigurnosnih uvjeta inside. Rekao bih - gotovo nemoguce. Koliko ja ovdje vidim ili si ti/onaj tko ti je montao nesto zabrljao ili ovi papci lazu... http://www.overclock3d.net/reviews.p...6_cpu_cooler/4 A i izbor hladnjaka je ono... ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
RAKIJA
|
Ja sam slago... to hoćeš reć da je moja temp prevelika ili sam ja izgubljen rano ujutro ? Ako su malo više to je zbog ovih vručina jel mi je soba u potrkrovlju i trenutno neam klimu =\. Nije baš ugodno ali preživi se. Evo sad ujutro u 8:10 pošto je hladnije kaže ovako... http://img253.imageshack.us/img253/193/tmp1.jpg |
![]() |
![]() |
#231 |
RAKIJA
|
Da znaš da si me natero da pregledam hladnjak ponovo. Skinio ga, promjenio pastu i namjestio ga ponovo. Gledo sam i čačko da vidim jel dobro sjeo i sve je ok. Ne mrda ni milimetra. Skido da i nakon što sam ga stavio da vidim jel 100% sjeo i razmazo pastu i sve 5. Ovo zbog temp vjerujem da je čisto zbog sobne temp koja je samo koji stupanj niza nego vanjska. Crkla mi klima pa ne mogu baš uživat, a temperature su takve kakve jesu ovih dana. Ako baš bude van granica nekih probat ću sve živo potamanit u biosima pa ću gledat onda temp. |
![]() |
![]() |
#232 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
55-60 stuonjeva u idleu ili loadu? ![]() Nešto tu smrdi, Triton 81 je dobar hladnjak (čak bi rekao i vrlo dobar) i ako je ta temp u idleu onda nešto ne štima
#233 |
RAKIJA
|
Izgleda da nije bilo nešta dobro spojeno. Sad sam upalio crysis na 20 min. Dok je sve load digo se na nekih 55 pa se spustio na 42-45 za vrijeme igre što mi je ista temp ko u idle, tj u nekom idle ode na 38-40. |
![]() |
![]() |
#234 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Meni stigla mrcina: Xigmatek Thor's Hammer ![]() Par slikica: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundle: ![]() ![]() Zanimljivost na prijelazu sa baze na tijelo hladnjaka, 4 vanjska 8-milimetarska heatpipea, te 3 unutarnja 6-milimetarska, plus neakav svod što ide okomito od baze prema tijelu Ukupno 7 heatpipeova ![]() ![]() Zasad će na njemu biti Coolermaster 120 mm Sleeve bearing vent, specifikacija: Okretaji: 1200RPM Protok: 43 CFM Pritisak: 1.56mm H2O "Buka": 22 dB ![]() ![]() Baza: ![]() ![]() Prelazeći noktom preko baze osjete se neravnine, tj brazde iz prelaska bakrene cijevi u bazu. Baš me zanima dali može pobjediti TRUE. Idem ga instalirati pa se javim ![]()
#236 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Yebeno izgleda , stvarno je mrcina, ali 7 hitpajpova ?? taj mora dobro hladit inace ga stavi da ti drzi vrata u predsoblju, kao uteg da se ne zatvaraju ![]()
#239 |
Registered Abuser
Datum registracije: Aug 2009
|
TRUE je mocna mrcina.. al ovaj isto izgleda, hm.. najindustrijaliziranije(najduza rijec koju znam napisati) ![]() ja sam stavio 2 120mm fanova na true da ljepse izgleda posto mi se dosta ljudi vrti oko kompa ![]()
|
|