|
![]() |
#241 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ja se mislim između zotac 2209kn ili BFG 260 2399kn nekako mi je glupo davati 200 kn za istu stvar al me ta garancija od 10 godina mami al s druge strane zotac daje 5 godina a seronje u vemulja računaju 2 godine |
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Da al jbg... samo ime Zotac mi ne ulijeva neko povjerenje, dok je BFG... BFG Mada na kraju krajeva, ima garanciju, ak rikne rikne Ja poslije ove 8800GT isto planiram preči na GTX 260, valjda će cijene još pasti i približiti se 4870 cijenovnom rangu kad budem kupovao za koji mjesec
![]() |
#243 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
meni uopće nije glasan ni nećujem ga govorim to za cijeli komp uz to da imam cosmos s kućište pa su i temperature preodlične temperatura u sobi mi je oko 20, a everest pokazuje 38 stupnjeva naravno kad igram onda je temp veća ali da se vratim na tvoje pitanje imaš u hardveraju: http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/831 (vodeni blok) idem malo odigrat neku igru pa napišem kakve su temp pri igranju |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Premium
|
Mislim da mu nije najsretnije rjesenje to koje si ti posato s obzirom da vrlo vjerojatno nema vodeno hladjenje, i vodeni blok mu sma po sebi nista ne znaci. Nije ni ispunio moj komp, ali sumnjam da ima, jer vec bi stavio na graficku vodu. Osim ako si ti napravio neku hladjenje sa tim blokom i ventom u stilu popularnog Accelera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Premium
|
Citiraj:
koje vrlo dobro hladi, samo da kažem; sve dok nisam stavio dijelove u kućište temperature su bile dosta veće, grafička je pri igranju imala više od 80 stupnjeva, a sad max 60, a 60 je sasvim ok temperatura uz to da cijeli komp skoro ni nečujem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Premium
|
može li mi netko napisati kako overklokati gtx260 (BFG) da netražim po forumima, a možda ima i razlike od grafe do grafe pa bi li netko bio dobar i napiso mi? ako vam treba još informacija samo recite, napisat ću |
![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
wahahaha.... Nvidia GTX-260 Core 216 VS ATI 4870 1GB http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1414&pageID=5825 Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Bolestan članak,ako je istinit,zaista kraj svake razumne rasprave.260tka je premoćna. http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/866 Vrlo vjerojatno moj slijedeći izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Mislim da i posljednji Guru3D-ov članak na lockanoj temi govori sve. Čisto za one koji preferiraju Guru3D ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
lijepo je za vidjet kako se ponasaju gtx260 i hd4870 u najnovijim igrama tipa Fallout i COD:WaW, samo su mogli jos stavit nizu rezoluciju tipa 1680x1050, nemaju ipak svi 24" lcd-e ![]() malo glupo sta usporeduju grafu s tvornicki povisenim taktovima s "obicnom" hd4870.. jedini minus toj gtx260 sta je 200kn skuplja od ati-ja, ali ako se ima love .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Banned
|
Citiraj:
A po ovom fejk ili nefejk članku dobitak je više od 15% na stranu 260tke BFG. Ne bi se složio clockana vs obična, tako možemo pričati širina sabirnice,boja kutije,količina memorije i svakojake gluposti. Kartice su takve kakve jesu,i da nafrlje 4870 ne bi ispod 10% bila razlika. Hebi ga..ATi je owned ![]() ![]() Ipak mislim da bi se morali malo ograditi od ovog,u najmanju ruku,preoptimističnog članka. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 19.11.2008. u 21:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Banned
|
Citiraj:
Jasno da je moguće,govorim na cifru od 2000kn,tko ima toliko za grafu,imat će i 200kn više,pa ju kupio i mjesec dana poslije. A po ovom članku,koji je po meni odlično jednostran ![]() ![]() Sve ima svog kupca.Samo je trend tako bolestan da se sve mora kupiti,a ovo mora kao da te netko tjera,ustvari kupuješ sam,mijenjaš sam,i nitko te ne tjera. Zašto bi morali svi igrati na 24+ monitorima i grafama od 2k kuna?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
"Any Attempt Copy This System Configuration May Lead to Bankrupcy " ![]() ![]() Inače OK članak, dobro su pokopali ATi ![]() Kartičetina će biti i moja sljedeća kupnja kad mi 8800GT dosadi, al ne čini mi se da će to biti tak skoro. Kakva kartica ![]()
![]() |
#257 |
Guest
|
Far Cry 2 Trebao bi biti dobro obavljen test. Fallout 3 "We tested Fallout 3 by loading from a save game and running a predetermined path performing the same actions each time. In order to avoid Vsync which would cap the FPS at the refresh rate of your monitor you have to turn Vsynch off by setting ‘iPresentInterval=0” in both “Fallout.ini” and “FalloutPrefs.ini” located in “User\Documents\My Games\Fallout 3\.” You may need to redo this every time you install a new video card. After disabling Vsync we loaded the save game and hit the Tilde "~" to drop open the command prompt and enter "tgm" to enter GodMode and ran our predetermined sequence. We did the same sequence three times and averaged the total to smooth out any imperfections in the run." Dead Space "To test Dead Space we played until we came to a combat intensive scene and created a save game. Then we disabled Vsync in the options menu, loaded the save game and ran the same game pattern for each run, recording the results with Fraps. We used the same save game for each GPU and each GPU got three runs at the same scene. Once we had our three runs we averaged the total of the average frame rates and report that here. " Call of Duty WaW "We then started into the game and went to a combat intensive scene and started fraps, made three runs at it and averaged the FPS Fraps recorded as average frame rates and reported that here. Again, same three runs for each GPU, same combat intensive scene, same run and kill pattern." Left 4 Dead Trebao bi biti dobro obavljen test. -------- Usporedjivanje clocknute BFGove i referentne 4870 je suludo. Pogotovo sto se zna koliko (kod rezolucije kao sto je 2560x1600 koju ne koristi ni 1% ljudi ovdje) znaci memory bandwith. Ali ako ispada da je ta grafulja bolja u 2560x1600 sa 4xAA (whats the point?) . Koliko ljudi uopce ima 1920x1080 reze doma (naravno ima ih), ali 2560x1600. ![]() Ali, koga veseli. Nek uziva! Ni iz mog dzepa, ni u moj dzep! Gle, dokazao si da neznas razliku izmedju arhitektura jedne i druge, pa sada opet spominjes sirinu sabirnice. Clockom memorije se u ovakvim uvjetima uzasno puno dobije. Dapace, kod jednog ATia jako puno. |
![]() |
![]() |
#258 |
Banned
|
Ne igraj se sa mnom. ![]() ![]() Ne znam šta ti nije jasno,ATi ima 256bitnu sabirnicu i bandwidth može nabiti samo bolesnim clockanjem i korištenjem DDR5 memorije,zbog čega su im kartice 108c u loadu,koliko sam ja izmjerio na 4870,bez Rivatunera i bez imalo namještanja CCC venta.To je ionako moguće tek odnedavno. Kad smo to ustanovili,shvatiti ćeš i ovo,GTX260 ima širu sabirnicu,a sporiju memoriju,što kako je ljubazno Gile stavio link,rezultira time,da je brža i do 20+ % od 4870 1gb. Opet ne znam šta ti nije jasno. http://www.gpureview.com/show_cards....=577&card2=564 115gb/s naprema Nvidijinih 112gb/s, stvarno premoćna pobjeda i potvrda da nemaš rođene veze. Sam prosudi jel bolje DDR5 iz ovoga, ili 448bitna sabirnica naspram 256bitne. Kad si se okačio o taj bandwidth. ATi 4870 može imati veći minimalni fps,i maksimalni. Ma dam mu za pravo i ukupni. Ali jednostavno frame drop je daleko manji i neosjetniji na široj sabirnici. To ti iz iskustva pričam jer sam vidio 260tku,a imam 256bitnu CF karticu. I da,24 monitor košta 2399kn,Samsung 245B+,i da..imam 1920x1200 rezu. Toliko koštaju grafe danas. A tu rezu i Lenovo 220x potegne,pa opet imaš tu rezu. U čemu je problem,opet te pitam?! Na koliko ti igraš,1280x1024? Pa za to odi na 3850 temu. Nemoj se prsiti,pričajmo bez puno pametovanja na osobnoj razini. ![]() Pogledaj Gilbertov link,u koji uz dužno poštovanje njemu kao prijatelju kolegi, sumnjam..ali svejedno.Dok se ne dokaže suprotno,GTX260 216 je jača 10% po ovome od 4870 1gb. E,da..BFG,ta..OCX ti ima 655/1125 taktove..i 125gb/s. Tako da ne znam stvarno za šta si se zakačio. Ima širu sabirnicu i veći bandwidth uz manje zagrijavanje i sporiju memoriju ddr3 vs ddr5. Da si imalo gledao net, 4850x2 je u dijelu testova brža od 4870x2,zbog viših latencija ddr5 memorije kod zadnje. Pitaj,ako ne znaš. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 20.11.2008. u 09:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
dude, to je svega par fps-ova na toj rezi, koji ti je? a zasto svaka rasprava mora biti prepiraje i tvoje przenje? chill out, znam ti ja jednu maserku, poslat cu ti ju da te obradi tako da se vise nikad neces nazivcirat! e ovo je prijetnja! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Guest
|
Prije nego pocnem, samo cu reci. Popi pivu i manje se zivciraj. Pogotovo na mjestima kao sto su forumi. Ne isplati se. Citiraj:
Sto se tice bandwitha. Pa jesi ti rekao da 260 ima veci bandwith. Jesi. Ja sam rekao da to nije istina i 115gb/s naprema Nvidijinih 112gb/s. Da istina je. Sada usporedjujes clockanu 260 (koja je time dobila jos na bandwithu), sa neclockanom 4870 od jednog proizvodjaca. (koja nije clockana pa nije dobila jos na bandwithu. A o tome dal je bolje DDR 5 i 256 bitna sabirnica ili DDR 3 i 448 bitna sabirnica nije vazno. Jedino je vazno da tko ima bolji bandwith i cija arhitektura taj isti bolje iskoristava. "Priced at $299 the Radeon HD 4870 is clocked 20% higher and has 81% more memory bandwidth than the Radeon HD 4850. The GPU clock speed improvement is simply due to better cooling as the 4870 ships with a two-slot cooler. The memory bandwidth improvement is due to the Radeon HD 4870 using GDDR5 memory instead of GDDR3 used on the 4850 (and GDDR4 for 3870); the result is a data rate equal to 4x the memory clock speed or 3.6Gbps. The Radeon HD 4870 and 4850 both use a 256-bit memory bus like the 3870 before it (as well as NVIDIA's competing GeForce 9800 GTX), but total memory bandwidth on the 4870 ends up being 115.2GB/s thanks to the use of GDDR5. Note that this is more memory bandwidth than the GeForce GTX 260 which has a much wider 448-bit memory bus, but uses GDDR3 devices. The use of GDDR5 enabled AMD to deliver GeForce GTX 260 class memory bandwidth, but without the pin-count and expense of a 448-bit memory interface. GDDR5 actually implements a number of Rambus-like routing and signaling technologies while still remaining a parallel based memory technology, the result is something that appears to deliver tremendous bandwidth per pin in a reliable, high volume solution. AMD most likely took a risk on bringing GDDR5 to market this early and we do expect NVIDIA to follow suit, AMD is simply enjoying the benefits of jumping on the GDDR5 bandwagon early and getting it right, at least it seems that way. It wouldn't be too far fetched to imagine a 55nm GT200 die shrink with a 256-bit GDDR5 memory interface, it should allow NVIDIA to drop the price down to the $300 level (at least for the GTX 260). " Ovdje cu prestati pricati o tehnologiji iza 4800 serije posto to nije tema. Da, lagano se "presaltati" na 1280x1024. Ove ce se grafulje kod nas u preko 90% slucajeva koristiti na monitorima sa 1680 x 1050 i 1920 x 1200 (moje isprike, skuzio sam da sam cijelo vrijeme pisao 1920 x 1080). Ne 2560x1600. I jos spucati na tu rezoluciju 4xAA. Mislim da se kod takvih "usporedba" dize kosa na glavi svakom tko je bio ovdje kada je AA tek dosao i koji dobro zna njegovu svrhu. Zadnje izmijenjeno od: Mad_Duke. 20.11.2008. u 09:56. |
|
![]() |
![]() |
#262 | |
Agent 0
|
Citiraj:
HD4870 1024 - 36
HD4870 1024 - 63
HD4870 1024 - 97
HD4870 1024 - 43
HD4870 1024 - 72 Po meni je ok usporediti OC verziju sa defaultnom. Zato što su cijene iste, i zato što envidia uvijek napravi dovoljnu razliku između tvorničkih taktova i ostaje dovoljno mjesta da partneri izdaju OC verzije koje neće biti na maximumu. ATI uredno sve primjerke fila do krajnjih granica pa niti ne ostaje previše mjesta za OC. U drugom linku sa zatvorene teme je vidljiv usporedni test kartica sa defaultnim taktovima, u njim je GTX brža u 4 od 6 novih igara. I u zaključku je napisano da je razlika mala u performansama, te da se neće pogriješiti sa niti jednom. Iako "no bug" driveri, i veći OC potencijal meni ipak nešto znace. @Mad Duke - što misliš zašto HD4870 troši više struje u idle? Zbog GDDR5 memorije, tako da i ona nije bez mana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Banned
|
Briga mene za obje,samo ste mi slatki kad se živcirate. ![]() ![]() 3gb/s je inače vrijedno petostranične rasprave,umjesto da zaključiš da frizirani DDR5 sa 256bita daje isti bandwidth kao i šira sabirnica sa DDR3. Samo to sam zaključio. I tekućina me prolijeva,da se pržim. Par fps? 63 vs 47. Ok,par fps. Odustajem. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 20.11.2008. u 10:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Guest
|
Citiraj:
Cijela prica sa GDDR5 memorijom je ispala bolesno dobra. Kada sam prvi put citao sam ocekivao stotine problema, od dostupnosti do neznam cega sve ne. Ali ispalo je odlicno. -- Suma sumarum. Dao sam dobar link sa http://www.anandtech.com koji je jako dobro prosao kroz obje arhitekture i njihove prethodnike i dao dobar insight jos prije zasto su neke stvari ovakve kakve jesu. PS: Negdje si spomenuo kako je Audio over HDMI sitna glupost. Neznas koja je divota imati HTPC koji u sebi ima 3 kabela. Napajanje, TV Antena i izlaz za plazmu koji ide iz 4850 direktno u HDMI ulaz i prenosi uz sliku zvuk ![]() |
|
![]() |
![]() |
#265 | |
Banned
|
Citiraj:
U čemu je takva fora imati DDR5 na 100 stupnjeva? Zato šta piše 5?! Po čemu je molim te skuplje proširiti sabirnicu u odnosu korištenja skuplje memorije? A DDR5 je skuplji od DDR3. Kakvo prolijevanje pa ja to jednostavno ne mogu čitati,baš,ne mogu to čitati. Znači košta ih proširiti sabirnicu? Pa ne žele jer nameću DDR5,koji je,osim šta piše 5,ništa sam po sebi. Ma šta je ispalo bolesno dobro?! Implementacija na grafičke kartice? Da je to tako dobro ispalo,kolega,mi bi svi već i na mbo umjesto DDR2/3 imali DDR5. To je sve teška i smišljena propaganda,daleko iznad rekla kazala rasprava. Dok promijeniš dvije ploče promijeniti ćeš 6 grafi,otud tolika implementacija DDR5,jer oni s tim računaju,dok zaživi DDR5 na mbo,ako uopće zaživi, imati ćeš valjda 6 seriju ATi-ja. Shvati da su obje kartice super. I da 200kn nije ništa,kad kupuješ 2000kn grafu. Prema tome,izbor je subjektivan a test kao Gilbertov link je jako dojmljiv,ako je istinit..i pokazuje trend u kojem nove igre idu,a to je iskorištavanje širine sabirnice naspram forsiranja 4ghz memorije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Guest
|
Citiraj:
Nisam vizionar i nisam rekao da ima problema. Dapace nema ga. I puno je bolje da proizvodjaci sto ranije pocnu koristiti novu tehnologiju jerbo se time ubrzava sveukupni razvoj. U ovom slucaju GPU-ova. I konacno ce dovesti do jos nizih cijena. Ako mislis da je prosiravanje sabirnice jednako tiskanjem vise vodova na PCBu grdo se varas. |
|
![]() |
![]() |
#267 | |
Agent 0
|
Citiraj:
![]() ![]() I da zaključimo 260GTX vs 4870 dvoboj...kartice su isto brze. Stvar osobnog izbora, kao i nebrojeno puta do sad. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Banned
|
Sjeti se godinu dana unazad,itekako ima smisla sve uspoređivati,prvo su došle ddr3 grafe,pa tek onda ddr3 ploče zar ne.Tako da to sve jako ima smisla sa forsiranjem DDR5,što ne znači da je bolje,kao što vidimo. Normalno da će kupiti tko šta hoće,kad ne može pogriješiti.Ko Hugo. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Dakle ako smo zakljucili da je DDR5 jeftiniji za proizvodnju u odnosu na DDR3, dugorocno gledano, isplativiji je i jeftiniji prelazak na DDR5 memoriju jer ce se trziste kad tad zasitit cipovima i cijena moze ici samo prema dolje. Dok u slucaju Nvidie, proizvdni troskovi su fiksni, odnosno veci nego kod ATI/AMD izvedbe. Sto se tice gilbertovog linka... test nema veze sa pameti, kao ni njegov nedavni test dviju grafickih kartica (nhf). Usporeduju overclockanu GTX260 216 sa stock HD4870, no bez obzira, rezultati su i vise nego diskutabilni. Hvala bogu, svi imamo google i nije tesko pronaci jos koji review gdje se obracunavaju GTX260 216 i HD4870 1Gb (hint: guru3d, anandtech, techpowerup....) I da... skoro zaboravio. Trend kod novih igara nemoze biti sira sabirnica. Cinjenica je da HD4870 ima vec mem bandwith od GTX260 kartica i da je trend kod igara favoriziranje sire sabirnice onda bi ati imao veci porast performansi zbog veceg bandwitha, a to je upravo ono sta brza memorija ili sira sabirnica donosi. za kraj.... HD4870 vs GTX260 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#270 | ||
Agent 0
|
Citiraj:
![]() Probudi se. Testirati HD4870 GS, dakle klokanu protiv 260 GTX 192. Strašno, nema što. Da ne spominjem odvratne nepregledne grafove, koji ponekad ne kreću od nule. 1920x1440 vs 2048x1536 je prejebena razlika da se ide testirati razlika između tih rezolucija. Balkanizam. Ako ti ne vidiš razliku između usporedbe HD4870 1024 vs GTX 216, i ove tvoje...onda si smješan. Kao da ne vidiš da su potpuno druge igre testirane, s najnovijim driverima. ![]() Kome vjerovati, tebi ili guru3d/bjorn3d? ![]() Edit: Čak se i pozivaš na guru3d, pa stvarno ne čitaš. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 20.11.2008. u 12:49. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|