Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.11.2008., 11:55   #1141
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
onda nije... mislim pričam ti iz prve ruke lokalnog dućana. moraju trpat ms shit da bi dobili određeni hardver ili bolje cijene ili tak nešto slično.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 11:59   #1142
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
naravno da prisiljava... oćeš dobre cijene? onda počni prodavat ms industrial hardver
takva je situacija kod mene.
No fora je u tome sto ce ljudi dat prije 30kn za MS miš nego 50kn za logitecha, cast iznimkama no takvi nam ne dolaze cesto.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 12:17   #1143
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
onda nije... mislim pričam ti iz prve ruke lokalnog dućana. moraju trpat ms shit da bi dobili određeni hardver ili bolje cijene ili tak nešto slično.
Mozda sto se tice lokalnog ducana... Ali da ce se veliki time opteretiti, tesko. S druge strane, pogledaj tranziciju "velikih" (HGS, Vemil) u Pevece i slicne.
Staro 05.11.2008., 13:21   #1144
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma neee veliki, ja mislim globalno ali djelujem lokalno
syss je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2008., 19:22   #1145
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Ve-mil

Išao neki dan kupiti kabel za zvučnike. Dođem tamo - dobar dan, izvolite.
Ja - trebao bih kabel za zvučnike 2m, 3.5 na 3.5mm konektori. On gleda, gleda, prvo ne zna o čemu govorim i onda mi smulja, a čujte, taj kabel je dosta rijedak, odite kupiti u XXXXX trgovini.
mario1 je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 16:40   #1146
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor mario1 Pregled postova
Ve-mil

Išao neki dan kupiti kabel za zvučnike. Dođem tamo - dobar dan, izvolite.
Ja - trebao bih kabel za zvučnike 2m, 3.5 na 3.5mm konektori. On gleda, gleda, prvo ne zna o čemu govorim i onda mi smulja, a čujte, taj kabel je dosta rijedak, odite kupiti u XXXXX trgovini.
Ovo ti vjerujem jer mi je frend radio u VeMulju bas na kablovima a nije znao sta je to IDE kabel.......smjeh.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 20:22   #1147
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor mario1 Pregled postova
/cut
a čujte, taj kabel je dosta rijedak, odite kupiti u XXXXX trgovini.
Zahvali čovjeku i to je to, Vemilova nabava je nešto nemoguće.
Ja sam čekao i po mjesec-dva dana naručenu robu u trgovini a ljudi koji su to naručili svaki dan pitaju "kad će kad će".
Često ovi iz zagreba niti se ne žele opterećivat sa takvim jeftinim stvarima.
tskarda je offline   Reply With Quote
Staro 07.11.2008., 21:33   #1148
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Ugl, evo da ja ovdje nastavim svoju priču o Nitelu. Nije pljuvanje, dapače, ali kada sam već ovdje počeo, a i da ne otvaram temu samo zbog toga. Dakle krepala PoV 8800GT prije 10 dana, ja odnio njima, i evo, danas mi javili da je stigla zamjena - Gigabyte 9800GT. Dobio karticu, novo jamstvo sljedece 2 godine, sve zapakirano uredno. Ugl, ja se nisma imao razloga zaliti - dobio sam jos bolju stvar nego sto sma imao jerbo moja 8800GT je imala stock hladjenje, dakle opako vruca je bila te je brijem zbog toga i otisla, a ova ima na sebi onog poznatog Zalmana sa prakticki identicne kartice 8800GT, i evo, u idleu je konstantno ispod 40, a load - to cu jos vidjeti, tek sma ju stavio, no 8800GT sa stockom mi je u idelu bila oko 55, tako da, vec je pomak. Ugl, ckeoa 10 dana, sto je mozda malo dugo bez kompa, iako ima ducana gdje bih i duze cekao, ali dobio sve kako treba
ABuser je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 18:01   #1149
mario1
Premium
Moj komp

mario1's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova
Zahvali čovjeku i to je to, Vemilova nabava je nešto nemoguće.
Ja sam čekao i po mjesec-dva dana naručenu robu u trgovini a ljudi koji su to naručili svaki dan pitaju "kad će kad će".
Često ovi iz zagreba niti se ne žele opterećivat sa takvim jeftinim stvarima.
Ma znam da sigurno nisu imali kabel u trgovini, ali sam se nasmijao onome da je rjetak
mario1 je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2008., 20:17   #1150
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Radio, nije točno. Nitko nikoga ne prisiljava na kupnju ničega. Dobavljač uvede u prodaju bijelu tehniku i trgovci počnu prodavati da bi zaradili tj. imali veći izbor. Čisto to.

Radio i ja
tako je kako sam gore napisao...

Ajed.. nije da te prisiljava, nego jednostavno ti smanji rabat na njega.. ako hoces veci rabat, koji si imao prije, moras uzeti i bijelu tehniku...
drugim rijecima... ako ne zelis bijelu tehniku, zaboravi hardver po starim rabatima...
okarm je online   Reply With Quote
Staro 11.11.2008., 10:03   #1151
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
Radio i ja

Ajed.. nije da te prisiljava, nego jednostavno ti smanji rabat na njega.. ako hoces veci rabat, koji si imao prije, moras uzeti i bijelu tehniku...
drugim rijecima... ako ne zelis bijelu tehniku, zaboravi hardver po starim rabatima...
Naravno. Da bi dobio veci rabat, uzmiaj cim veci volumen cim razlicitije robe. Standardno.

No, to samo pokazuje koliko je u biti neprofitabilno prodavanje HW-a, ako zelis ikakvu zaradu - prodaj cim vise, plati ljude cim manje, zavlaci gdje mozes...
Staro 11.11.2008., 11:15   #1152
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa niko ih ne sprječava da naprave neki lokalni "brand" s tim da tu ulaze osim preprodaje i održavanja i određena podrška korisnicima, razne edukacije itd...

Ali naravno kod nas je mentalitet naruči za 30kn komad i prodaji za 40 jer ćemo se nas pet trgovaca dogovorit da će bit 40 u svakom dućanu vrhunac poslovanja...
Staro 11.11.2008., 11:57   #1153
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Pa niko ih ne sprječava da naprave neki lokalni "brand" s tim da tu ulaze osim preprodaje i održavanja i određena podrška korisnicima, razne edukacije itd...

Ali naravno kod nas je mentalitet naruči za 30kn komad i prodaji za 40 jer ćemo se nas pet trgovaca dogovorit da će bit 40 u svakom dućanu vrhunac poslovanja...
Cak i kreiranje lokalnog branda (osim sto dugo traje) podosta kosta. A kvalitetni ljudi, podrska, izbor odgovarajucih partnera, marketing i ostali dijelovi te price nastaju godinama uz poprilicnu kolicinu para, tako da neke domace firme koje su krenule s tim nisu daleko dogurale, cak stovise, u sjeni su "velikih" koji svastare, prodaju jeftinu robu i time su zadovoljni...

30 kn nabava, 40 kn prodaja? Uuuu, pa to je 33% marze...
Staro 11.11.2008., 13:02   #1154
okarm
Premium

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Naravno. Da bi dobio veci rabat, uzmiaj cim veci volumen cim razlicitije robe. Standardno.

No, to samo pokazuje koliko je u biti neprofitabilno prodavanje HW-a, ako zelis ikakvu zaradu - prodaj cim vise, plati ljude cim manje, zavlaci gdje mozes...

Upravo tako... bas zbog toga i je takvo stanje kod nas...

A i jedna jako otezavajuca okolnost je ta da u IT industriji noviteti dolaze prebrzo, tako da si niti jedan ducan ne moze priustiti rizik vece kolicine narucene robe... A sa manjom kolicinom narucene robe dolaze i manje marze od uvoznika, a to rezultira vecom cijenom za krajnog kupca...
Staro 11.11.2008., 13:18   #1155
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Radio i ja

Imam trgovinu, ne dobivam ništa povoljnije uzimao bijelu tehniku ili ne.
Staro 11.11.2008., 13:25   #1156
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Upravo tako... bas zbog toga i je takvo stanje kod nas...

A i jedna jako otezavajuca okolnost je ta da u IT industriji noviteti dolaze prebrzo, tako da si niti jedan ducan ne moze priustiti rizik vece kolicine narucene robe... A sa manjom kolicinom narucene robe dolaze i manje marze od uvoznika, a to rezultira vecom cijenom za krajnog kupca...
Ta "otezavajuca okolnost" je toliki problem da gotovo automatski diskvalificira manje firme kao potencijalne uvoznike opreme interesantne sirem krugu ljudi. Uvoz ostaje na velikima ili pak na manjim firmama koje se bave jako specificnim stvarima i nemaju potrebu imanja domaceg lagera.
Staro 11.11.2008., 22:28   #1157
okarm
Premium

Citiraj:
Autor Brown Acid Pregled postova
Imam trgovinu, ne dobivam ništa povoljnije uzimao bijelu tehniku ili ne.
onda nema veliku trgovinu... kod vecih trgovina je takav slucaj gotovo obvezan....
Staro 15.11.2008., 10:15   #1158
Buger
Premium
Moj komp

danas je akcija u HG SPOTU -15% na sve artikle, zovem ih već 45min i magarci se neće javiti, ovo je zaista sramota UF
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 10:38   #1159
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

E da sam to barem prije znao!
Ivanozo je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 13:29   #1160
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
danas je akcija u HG SPOTU -15% na sve artikle, zovem ih već 45min i magarci se neće javiti, ovo je zaista sramota UF
magarci..........

mislim, uvrijedio se ili ne, ali imas pogled samo sa svoje perspektive, sto je jako lose.
mislis da imaju jednu osobu koja je strikno uz telefon, i posao joj je da prica sa ljudima? znam jer je jako slicna situacija i u sisku, zovem par puta kroz par sati, svaki put nakon cetvrtog signala da zvoni pali se telefax. otisao jednom, i zenska mi se isprica i kaze kako jednostavno nema vremena se javiti. jebiga, uletili ljudi, ispituju, placaju, oce ovo-ono, toga nema - jel ima nesto slicno, treba otici po robu, masa poslova i poslica koji te odvajaju od pulta, ili gdje je vec telefon. mislim, ovo nije da ih branim, ali treba i to razumijeti i uzeti u obzir. pogotovo jer danas imaju akciju, zamisli koliko ljudi je doslo eto toliko da vide artikle i ponesto mozda i kupe, a koliko ih je doslo bas da kupe?

samo jedna jako pozitivna pricica bas sto se tice hgspota sisak, ovaj tjedan sam planirao kupiti (i jesam) 4670 graficku. zovem u ponedjeljak par puta, nitko se ne javlja. kad odjednom meni zvoni telefon; dobar dan, andrea iz hgspota, vidim da ste zvali par puta, mogu li Vam kako pomoci?
onak, ugodno iznenadenje, plus sto mi cura odgovori na sva pitanja kako treba. rekoh, ajde de .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 19:42   #1161
Buger
Premium
Moj komp

super, ali gle 45 min zvati i da se nikad ne mogu javiti, usto, nekad je i bilo zauzeto...

mogu se javiti, pa kupac može pričakati pola minute...

ali dobro nema veze, glavno da je grafa kod mene xD
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 20:39   #1162
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Danas sam bio u hgspotu, pitam covjeka na odjelu imaju li DDR PC3200 - nema.
-Dobro, ima li bilo sto DDR, makar DDR533, ne moze bit puno skuplji?
-To ne postoji.
-Postoji.
-Ne.
-Dobro, onda moj prijatelj ima nepostojecu memoriju.
-U biti postoji ali to vam je varka za kupce.

Kasnije se prosetam do patriotovog warp SSD-a (iz topica o SSD-ovima), ne bi li procitao kakav koristan spec sa ambalaze - ne pise bas nista, cini se patriot warp vulgaris kao i svaki drugi sa weba.
Pitam osoblje ima li koji otpakiran ili bilo koju informaciju o disku:
-Nemamo nista, znate to vam je limited edition verzija.
borgy je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2008., 23:11   #1163
NIGHT RID3R
Uber pwner
Moj komp

NIGHT RID3R's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
hehe nisi jedini i ja sam ih danas zvao oko 30 min 2 HGspota naizmjenično onaj u mandiju i onaj na utrinama
NIGHT RID3R je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2008., 22:29   #1164
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

Dodjem neki dan u ve-mila. Hocu kupiti kabel za povezati adsl i comp. Treba mi 5 metara, čekao sam na kabel jedno 20 minuta. I to ne bi bilo čudno da u trgovini nije bio nitko drugi osim mene

Prvo mi lik da 5 m. Ja rečem, ako imate 10 dajte mi to, a ako nemate, valja i ovaj od 5.
Kaže čovjek: "Evo imam i od 10, samo da nadjem"
Ja: "Dobro"
Prodavać: (nakon oprilike 10 minuta kopanja po veeeelikoj kutiji)"evo, evo znam da je tu negdje"
Ja "ma ne treba, daj te mi ovaj od 5 m, stvarno žurim treba mi odmah"
Prodavac: (ne je** me 5% nego nastavlja tražiti)"ma evo, evo tu je negdje"

I tako on još kopa par minuta i onda mi proda ovoga. Jedno 25 minuta je on meni kabel od 10 metara tražio iako sam ja rekao da mi se žuri i da mi valja ovaj od 5 metara.
Staro 18.11.2008., 01:09   #1165
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Ivanozo Pregled postova
Dodjem neki dan u ve-mila. Hocu kupiti kabel za povezati adsl i comp. Treba mi 5 metara, čekao sam na kabel jedno 20 minuta. I to ne bi bilo čudno da u trgovini nije bio nitko drugi osim mene

Prvo mi lik da 5 m. Ja rečem, ako imate 10 dajte mi to, a ako nemate, valja i ovaj od 5.
Kaže čovjek: "Evo imam i od 10, samo da nadjem"
Ja: "Dobro"
Prodavać: (nakon oprilike 10 minuta kopanja po veeeelikoj kutiji)"evo, evo znam da je tu negdje"
Ja "ma ne treba, daj te mi ovaj od 5 m, stvarno žurim treba mi odmah"
Prodavac: (ne je** me 5% nego nastavlja tražiti)"ma evo, evo tu je negdje"

I tako on još kopa par minuta i onda mi proda ovoga. Jedno 25 minuta je on meni kabel od 10 metara tražio iako sam ja rekao da mi se žuri i da mi valja ovaj od 5 metara.
Ja to ne bi stavio ni pod lose ni pod dobro. Covjek je jednostavno mozda bio dosta siguran da ga ima. Sto je meni oke jer nije da ce on dobiti nesto od toga da ti proda 5 ili 10 metara!
  Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 17:59   #1166
Ivanozo
Destroy all nod-32
Moj komp

Ivanozo's Avatar

Znam. Ali ako sam ja rekao da mi se žuri, i da mi valja i ovaj od 5 metara...

Nema smisla da on tu sada traži, ajde dobro 2-3 minute, ali on je meni najmanje 15 - 20 minuta tražio.
Staro 18.11.2008., 18:27   #1167
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
prije bi ti odrezao 10 m, dao dva rj 45, i otisao u servis krimplat...
i jos bi bio jeftiniji...
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 22:36   #1168
Zellenny
Premium
Moj komp

Zellenny's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Zgoda od jučer, novootvoreni Feniks u Sesvetama:

Nikog u dućanu, curetak stoji iz pulta:

Ja: Dobar dan, trebam SATA kabel
Pr: Hmmm... Sata kaaabel...

I u tom trenu izlazi iza pulta i krene prema dijelu dućana gdje su izloženi razni kablovi i počne čitat deklaracije. Onda vidi da na jednoj deklaraciji piše "konverter MOLEX -> SATA" i nadobudno ga primi u ruku, ali ga ipak vrati na policu i zaputi se natrag do kompa na pultu i pokuša naći u katalogu sata kabel. Napokon nađe:

Pr: Hmmm... Znači to je "sata na sata" (jerbo tak piše u katalogu)
Ja: Da... (već kod prvog "hmmm" mi je bilo jasno da ništa od toga)
Pr: Ne znam, izgleda da nemamo. Možda ima na skladištu pa mogu naručiti ako želite...
Ja: Ne treba, fala. Bok.

Koj pipi ona tam radi? Ko da mene zaposle u DM-u.

I da, trebam li napomenuti da sam dan prije bio u HgSpotu u Mandiju i da likovi isto nemaju sata kablove... Da mi je znat kako spajaju diskove...

Na kraju sam morao iskeširat 70 jebenih kuna za 2 kabla kod lokalnog lešinara.
Zellenny je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 22:43   #1169
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Nista cudno (barem meni) za Feniks...

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2008., 22:48   #1170
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ja sam feniksom nikad nisam imao problema,bar s onim u maksimirskoj
SetH je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme