Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2008., 21:56   #1111
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
nabavna cijena + PDV + neke druge trošarine (dobro neznam što ima na informatičku robu) + zarada i eto ti cijene. Ne zarađuje se baš puno na hardveru, zato su vemil i hgspot prešli na bijelu tehniku i slično.

ne možeš gledati prodajnu cijenu koju deklarira npr. Intel, nego moraš dodati neke stvari itd.
Buger je online   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 23:13   #1112
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Idu još i atesti na napajanja monitore i još neke artikle...

ShebY je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 23:14   #1113
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Nema tu nekih pizdarija za trgovine, s nametima se kolju uvoznici. nabavna+porez+marza=cijena.
sad, ocito je da ovo zadnje varira od trgovine do trgovine kao i da nije isto za sve arktikle (ovo posebno vrijedi za ove "velike" trgovine hardverom) jer se cesto pumpaju cijene onoga sto je in ili oni misle da ce biti trazeno zato sto je fancy i ima neonku na sebi
Marze su proprilicne (ili barem nista manje nego u trgovini bilo cime drugim) i ne vidim kako nemaju zarade, pogotovo ovi veliki. Jedino ako ih hladni pogon zbog velicine ne kosta previse ali jebemu nisam im ja kriv sto su nesposobni pametnije poslovati.
Iako ne treba pljuvati samo po velikima, i mali su govna. Od hardveraja sam nesto recimo ocekivao ali nakon sto sam neki dan procitao onaj dio na webu vezan uz povrat love u slucaju da ne moze zamjeniti reklamiranu komponentu samo sam zatvorio browser i odlucio stvar kupiti tamo gdje me nece jebati s "pravilom jamstvene amortizacije".
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2008., 23:40   #1114
hello!
Premium

hello!'s Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Da al brijem da je i Beshtija ocekivao nešto bolje pa kad je ušo u to sve mislim da je promijenio mišljenje. I ja iskreno smatram da je u tome poslu 10%-15% max. sve preko se smatra napuhavanjem cijena. Al nije ni to loše da se razumijemo od 10%-15% na sve to mislim da "veliki" finu lovicu spreme..sam kod protisa,adm-a i ekipe onda mi nije jasno pa šta oni onda rade s 5%? katastrofa branša. Jer ako pogledaš na nabavi razlika od "velikih" do najjeftinijih je nekih 5-10% tak da se ćini da tu nema puno lufta za igru s cijenom...jer da ima neki indijanac bi kad tad uletio i poroko sve trenutne...recimo(karikiram) 30% roka vemil 20% protis i dođe indijaner i spusti na 10 % to znači da dosadašnja toshiba nije više 5000 kn neg je odjednom 4500 kod ovoga a on i dalje uzima 450 kn po jednoj..kaj nije logično?
Meni je to prvo postalo čudno kad sam pratio hardveraj od pajdaša s foruma, očekivao sam da će on sada kad je na našoj stani isfurati sve po nekim super cijenama a nije uspio niš tak...a čisto sumnjam da je to zato kaj mu se napuhavaju cijene jer "taj artikl ide"...ili? Kada zbrojiš dva i dva ovo je jedino logično objašnjenje...
hello! je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2008., 00:04   #1115
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Ne zarađuje se baš puno na hardveru, zato su vemil i hgspot prešli na bijelu tehniku i slično.
Nije tako.....
Presli su na to jer su morali, a ne jer su htjeli...
Kod nas ima samo par dobavljaca i trgovine kao vemil i hgspot su osudjene uzimati robu od njih... e sad, neki od dobavljaca se sjeti uvoziti i bijelu tehniku lose kvalitete... kao npr msan sa vivaxom....
trgovina hardverom od dobavljaca naruci hardver, ali sada dobavljac kaze "cuj, evo ti roba, ali moras u ducan uzeti ove pegle i usisavace, inace nema ni hardvera.." i eto ti u hgspotu i vemilu pegli i usisavaca....
okarm je online   Reply With Quote
Staro 15.09.2008., 08:29   #1116
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
To i nije loše ak imaš ženu a ideš s njom kupovat npr grafu
Ostaviš je tamo kod svih tih uređaja i miran si, nešto slično kao kad ostave klinca da se igra u onim parkičima u sklopu velikih trgovačkih centara ^^

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2008., 17:19   #1117
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Genijalno. Saljem nekakav upit Mikronisu na info(at)mikronis(dot)hr vis a vis konfiguriranja nekih HP masina, bla bla bla...

Code:
The message you sent to mikronis.hr/miroslav.dukaric was rejected because it would exceed the quota for the mailbox.

The subject of the message follows: 
Subject: Mogucnost konfiguriranja HP stolnih racunala
Mislim stvarno...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 20:32   #1118
Protis
Premium

Protis's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor hello! Pregled postova
Poz.. eto mene opet...da vam nebu dosadno...malo sam čitao sve odgovore na moj revolt i ima tu dost pametnih stvari a ima i onih drugih...dobro dobro neću više niš kenjkit...sam jedna stvar me zanima kaže onaj macek

"samo primjer...u protisu imaju nesto manje od 50% zarade na ovom artiklu prema nabavnim cjenama. Koliko ima onda HGSpot u kojem je cjena 20% visa ?Ili npr u formelu di ISTI artikal kosta 50%!!! vise??? Zarada 100-150%
pa kog onda ko tu ?????
i sta mislite di cu to kupit sad?"

pa šta ti misliš da se na jednom mišu uzme 200 kn si ti lud pa idem ja to onda radit..kaj ti misliš da je to tako da onda protis nebi imao dućan već odavno...pa koliko onda zarade na lapu od 5000...2000 kuna?
Daj protis javi se pa im obijasni neke stvari...ja neznam dovoljno pa nebi htio srljati ko neki u Vaše postotke ali sam ziher da se ne radi o tolikim provizijama..

vjerovali ili ne marza je 2-3 posto, max 5-6
Protis je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 21:28   #1119
Lenovo
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Ako netko želi izračunati maržu u trgovini mislim da mora prvo odlučiti kakvu maržu gleda.
Maloprodajne ukupne (NPM, neto profitne) marže u HR se kreću oko 10 % u velikim trgovačkim lancima, dok manje trgovine imaju manje marže. Međutim, treba uzeti i to da što je roba luksuznija, to je marža veća. Tako je marža na kruhu i mlijeku negativna, na wc papiru je 2% dok je prodajna neto marža na tepisima 80 %.
Ovdje nije toliko pošteno cijene uspoređivati s vanjskim cijenama jer različite firme imaju različite politike odnosa sa distributerima. Neki imaju monopol.
Također, problem kod marži je što firme rade različito. Uzmimo firmu a i b. Firma a je mali_dućan. Gazda super dobro posluje pa napravi radnicima nogometni teren na krovu zgrade i firma kupi helikopter da on može otić kod ljubavnice kad mu šune. Neto profitna marža te firme je 1 %.
Uzmimo firmu b koja lošije posluje. Imate dojam da manje robe prodaje, logistički gubici su veliki itd. No, ta firma manje iskazuje amortizaciju, ima veće financijske troškove jer radi u iznajmljenim poslovnim prostorima bla truć... Na kraju ta firma ima profitnu maržu 5 %.
Marža je iluzorna kategorija. Opet, smiješno je pričati o maržama kad možeš distributera natjerati da ti da 20 % rabata (nekako je trend u trgovini u svijetu u zadnje vrijeme da ima više vrsta rabata nego artikala na policama).
Sve u svemu mislim da trgovine ne bi radile to da im je marža ispod 5 %. Uostalom, kad se to dogodi uglavnom se one koje loše posluju zatvore pa ostalima porastu marže.
Lenovo je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 00:20   #1120
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
Nije tako.....
Presli su na to jer su morali, a ne jer su htjeli...
Kod nas ima samo par dobavljaca i trgovine kao vemil i hgspot su osudjene uzimati robu od njih... e sad, neki od dobavljaca se sjeti uvoziti i bijelu tehniku lose kvalitete... kao npr msan sa vivaxom....
trgovina hardverom od dobavljaca naruci hardver, ali sada dobavljac kaze "cuj, evo ti roba, ali moras u ducan uzeti ove pegle i usisavace, inace nema ni hardvera.." i eto ti u hgspotu i vemilu pegli i usisavaca....
nije to tako bas... i vemil i hgspot su isto uvoznici.

sto se tice msana on je uspio jer je poceo uvoziti samsung jer se vlasniku jedne druge firme to nije dalo raditi a msanu je to bio uzlet u nebo.

inace ovo sta kaze protis je istina max 5-6% je marza ovim malim trgovinama, vjerovali ili ne
radio sam u par drugih trgovina i istina je.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 00:40   #1121
okarm
Premium

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
nije to tako bas... i vemil i hgspot su isto uvoznici.

sto se tice msana on je uspio jer je poceo uvoziti samsung jer se vlasniku jedne druge firme to nije dalo raditi a msanu je to bio uzlet u nebo.

Je uvoznici su.. ali za maleni dio asortimana...
Danas trgovine najvise zaradjuju na prodaji TVa, laptopa, fotica, mobitela, printera.... a ni za jednu od tih stvari ni hgspot ni vemil nisu zastupnici i u tom podrucju moraju lizati dupe uvoznicima....

A sto se tice Msana.... Msan je uspio zbog sasvim nekih drugih stvari, a ne zbog samsunga, mislim da to svi znamo... no necemo sad tu o tome...
okarm je online   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 17:31   #1122
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Jeli u Hg Spotu znaju čemu služi telefon ?

Neki dan sam reklamirao i dali su mi neki novi broj servisa (563-1496) na koji se, nakon gro poziva nitko ne javlja...Stari broj servisa (6611555 pa preusmjeravanje) je već godinama zauzet
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 18:58   #1123
prasak
You'll never walk alone
Moj komp

prasak's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Je
A sto se tice Msana.... Msan je uspio zbog sasvim nekih drugih stvari, a ne zbog samsunga, mislim da to svi znamo... no necemo sad tu o tome...
Ja ne znam. Za oko mi je zapela jedino "akcija" za odlikaše gdje se pod krinkom nagrađivanja odlikaša prodavala roba sa skladišta?
Staro 24.09.2008., 19:04   #1124
Buger
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor prasak Pregled postova
Ja ne znam. Za oko mi je zapela jedino "akcija" za odlikaše gdje se pod krinkom nagrađivanja odlikaša prodavala roba sa skladišta?
ja samo znam da sam tada bio mali i da smo imali Kingova računala u školi i da je onda najednom osvanuo Msan i onda sam na jednoj slici vidio jednog poznatog čiku i još jednog čiku iz msana zajedno
Buger je online   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 19:13   #1125
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Mislim da je ova tema debelo promasena u zadnje vrijeme i da se previse raspravlja o postocima i slicnom. Da ne prodje ko M&D.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 20:32   #1126
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor rib@ Pregled postova
Mislim da je ova tema debelo promasena u zadnje vrijeme i da se previse raspravlja o postocima i slicnom. Da ne prodje ko M&D.

Ako nastavi; nije daleko..

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 08.10.2008., 22:43   #1127
zaebani
Banned
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Ovak ekiša,trebam kupit fotoaparat Canon IXUS 80 IS
dal mi je bolje uzet ga u M-Computers ili Optimum računala

tamo su mi 1300kn, a u HG-SPOTU 1400...il da ipak dam 100kn vise i uzmem u Spotu?
zaebani je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 04:03   #1128
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor zaebani Pregled postova
Ovak ekiša,trebam kupit fotoaparat Canon IXUS 80 IS
dal mi je bolje uzet ga u M-Computers ili Optimum računala

tamo su mi 1300kn, a u HG-SPOTU 1400...il da ipak dam 100kn vise i uzmem u Spotu?
Thread se zove "Provale Informatickih ducana". Capisci?
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 09:23   #1129
zaebani
Banned
Moj komp

A kaj da otvaram novu temu sam zbog tog?
I onda ce mi se prigovorit da kaj otvaram novu temu....
Rade tu stavim jer se tu govori o iskustvima sa pojedinim trgovinama.
Staro 09.10.2008., 11:18   #1130
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Ne nego su ovo provale, smijesne.
To ti je isto ko da ima vic u temi vicevi
Zasto plavusa baca lijekove u vodu?
Zato sto pise pliva.

I sad ti pitas u kojoj ljekarni da kupim lijekove.
Staro 09.10.2008., 15:45   #1131
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Misek_Chipsy Pregled postova
edit:
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=logitech+g9
samo primjer...u protisu imaju nesto manje od 50% zarade na ovom artiklu
Totalna neistina. Ako protis ima vise od 6% marzu na ovom misu ja si kitu rezem. Odma sada.
Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 09.10.2008., 21:33   #1132
zaebani
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Ne nego su ovo provale, smijesne.
To ti je isto ko da ima vic u temi vicevi
Zasto plavusa baca lijekove u vodu?
Zato sto pise pliva.

I sad ti pitas u kojoj ljekarni da kupim lijekove.
A zakaj se onda raspravlja o zaradama ducaana i koliko koji ima maržu?

Sry zbog offa,al kaj je tak jebeno tesko napisat odgovor?
Staro 10.10.2008., 13:58   #1133
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6179

besplatni zvučnici

nisu logitech, ali kada su već besplatni...
Staro 18.10.2008., 23:16   #1134
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Šta reći nego - IDIOTI

Stavit sliku sa tuđeg reviewa i još u CF.
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 23:48   #1135
Core2Duo22
Mucki provokator
Moj komp

Core2Duo22's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
Šta reći nego - IDIOTI

Stavit sliku sa tuđeg reviewa i još u CF.
hahaha LOL. brutala
Core2Duo22 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 00:33   #1136
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Nitel
Ovako, krepala mi graficka prosli ponedjeljak, i u utorak ju ja odnio na servis. Tip bio neki stariji, skroz ljubazan, i nimalo nije davio glupim pitanjima - pitao samo sto se dogodilo, tj kakav je kvar, trazio me da mu dam racun (jamstveni list), j mu ga dao, i rekao je da je sve u redu, grafa pod garancijom, da ju ostavim, a on ce ju poslati na servis a oni ce me nazvati kada provjere da zaista ne radi, i onda naruce drugu. Covjek me cak pitao jel mi treba nesto iz kutije (donio sve, bundle, upute i sl.), pa ako treba da si uzmem, da njima smao karticu ostavim jer ako ne radi ionako da cu novu dobit. I to je sve bilo super. Ali sada ono malo manje super. Proslo gotovo tjedan dana i ja sad ovaj ponedjeljak zvao servis da vidim u kojem je to stadiju. Javio se neki mladi tip (barem je zvucao mlado), i ja mu rekao da me zanima sto je sa karticom Point of View 8800GT koja glasi na moje ime (tj ime tipa od kojeg sma ju kupio prije nesto vise od pola godine). On se poceo nesto izmotavati, nesto kao "Mmmmm, neeee znaaam. Ajde ja cu vas nazvati sutra kada saznam sto ej s njom, sada ne mogu, guzva je". Ja ponudio covjeku da mu kazem na koji broj me moze dobiti, u slucaju da su mozda i krivo zapisali, i da ne mora traziti ga. On: "Maaaaa, ovaaaaj, ne treba. Naci cu ja to. Imamo ga mi tu negdje, daaaaa, mislim da ne reba". I sve mi bilo jasno. Naravno, nije nazvao.

E sad, ono sto je poanta svega ovoga, nije da ovdje pokazujem neki biser, jer vidio sam ih i vecih, nego zanima me ima li netko iskustva sa Nitelom, po mogucnosti sa istom stvari (reklamacijom pokvarenog proizvoda), jer zelim znati za koliko mogu ocekivati da cu ja dobiti graficku karticu nazad. Pa molim vas, ako netko zna nesto ili ima predodzbu, vazno mi je dosta (ocito, jer sad pisem sa sestrinog kompa)
ABuser je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 00:46   #1137
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Samo budi dosadan, zovi ih svaki dan po par puta. Drugo ne pali takav sam ja slucaj imao sa ADM-om i grafuljom.

Ako nista drugo trazi sefa smjene ili poslovnice pa da vidis sta ce onda reci.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 09:23   #1138
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Radio, nije točno. Nitko nikoga ne prisiljava na kupnju ničega. Dobavljač uvede u prodaju bijelu tehniku i trgovci počnu prodavati da bi zaradili tj. imali veći izbor. Čisto to.
Staro 05.11.2008., 09:31   #1139
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
naravno da prisiljava... oćeš dobre cijene? onda počni prodavat ms industrial hardver
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 10:10   #1140
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
naravno da prisiljava... oćeš dobre cijene? onda počni prodavat ms industrial hardver
Pa, nije bas tako u praksi. Treba shvatiti jednu stvar (mozda nekom kontradiktornu, ali takvo je stanje) - u hardveru nema ozbiljne zarade.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na