|
![]() |
#1 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Comp se neželi uključit
Ofako. Bijah ja do frenda kojem sam složio konfu, i to njemu lijepo stiglo i kaže on: "Ajd ti to meni lijepo spoji". Kažem ja OK i krenemo mi spajat redom EpoX-8RDA3+, pa Batrona smeđeg 2500+, pa Gigabyte 9600Pro, pa 2xKingMax 433MHz 256MB, i sve to u Codegenovo kučište. I završismo mi kad ono komp se neće upalit. Šta je sad jebote, rečeh ja. i malo po malo idemo i isprobavamo, i brijem da ram nije zato što bi se upalio i pišto, a i probo sam svoje rame. grafulja isto niebi trebala biti zbog iste stvari, napajanje sam provjeravo i ima napona, a miša kad uštekam svijetli. Brijem da je proc jer kad uključim u napajanje kabel, ledica na onom led displayu na mami ploči mrvu zasvjetli, i nakon toga uopće neće dalje. čovjek če sutra nosit natrag u vemil, ali me jebe da mu nisam nešto sjebo. Jel može imat kake veze ak sam rame stavio na tepih, zbog statičkog elektriciteta i slično. daj ljudi pomagajte, popizdit ću. Nesmijem čovjeku pred oči. HEEEELLLLLLLLPPPPPPPP!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
si siguran da si tocno spojio one male led "žice"?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
To se i meni dogodilo. Zaboravio sam stavit one šugave mostiće ispod matične, pa je matična ležala drito na kučištu. : Machineg |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
@VGA - siguran sam da nije drito na kučištu. kak je tebi bilo kad ti je sjela matična? jel pregorila? @Thoroughbread - za ledice mislim da nema ni veze, ali da, siguran sam. a što se tiče prekidača, njih sam isto siguran, i čak sam pokušo palit šarafcigerom i isto je. Kak bude ako je pregorio ili neradi proc, a uboden je. jel bi se trebo bar upalit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Treba kaj skurit??
|
Začudo, matična je preživjela. Izržljiv Soltek. Jednostavno sam zaboravio na mostiće. Jel se tebi uopće upale ventovi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Ma ništa. jednostavno krene, i nakon manje od sekundu skuži da ga nešto koći, pa se ugasi i neče ponovo dok ne izvučeš žicu iz napajanja da zaboravi na to, ali kasnije opet isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
postavljam najgluplje pitanje na svijetu...
... ali jesi li provjerio jumper za CLEAR CMOS da di nije na clear umjesto Normal?:confused: ŽInache, makinica i pol ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Prvo odspoji sa matične sve živo što ti netreba za osnovni start, znači diskove , CDromove i ostale picaboce, također im otpoji i napajanje. Ostavi samo matičnu , proc , memoriju(1 keks), i grafičku, spoji napajanje na to i onda probaj, ako ne ide ni tad probaj sa drugim napajanjem , ako ni to ne pomogne probaj sa drugom memorijom pa onda sa procom . Ako niti to ne pomogne onda je matična "kaput". Kad ti proradi osnovno tj digneš BIOS , pogleaj napone i temp. u BIOSu i ako je sve u redu , isključi komp i poštekavaj jednu po jednu komponentu i isprobavaj sustav dok ne vidiš šta te je zajebavalo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Najprije resetiraj bios na matičnoj
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
kako si ju zašarafio na kućište? ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
Drito na nosač od motična, tj. drito na kučište. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
:clap: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Svima Hvala. Odneo je frend u Vemil i kaže da je stvar bila u tome što je hard imo juper na pogrešnom mjestu??? a meni se ni bez harda nije htio startat???:confused: sad mu radi, al ga sad jebe što se boji da su mu zamjenili grafičku. kaže da je imo crvenu, a sad ima plavu.:confused: Boji se da su mu dali gigabyte 9600 se umjesto pro ultra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Treba kaj skurit??
|
@ LightForce : nek provjeri. Ak su mu zamijenili grafičku za slabiju nek im dođe s palicom na vrata : Machineg : quake : @ tihomir : nije niš smetalo. Komp se normalno uključio, al nije bilo slike na ekranu. Sad sve normalno radi. Sva sreća. : sweating |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|