PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Comp se neželi uključit (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9302)

LightForce1308 01.04.2004. 22:53

Comp se neželi uključit

Ofako. Bijah ja do frenda kojem sam složio konfu, i to njemu lijepo stiglo i kaže on: "Ajd ti to meni lijepo spoji". Kažem ja OK i krenemo mi spajat redom EpoX-8RDA3+, pa Batrona smeđeg 2500+, pa Gigabyte 9600Pro, pa 2xKingMax 433MHz 256MB, i sve to u Codegenovo kučište.
I završismo mi kad ono komp se neće upalit. Šta je sad jebote, rečeh ja. i malo po malo idemo i isprobavamo, i brijem da ram nije zato što bi se upalio i pišto, a i probo sam svoje rame. grafulja isto niebi trebala biti zbog iste stvari, napajanje sam provjeravo i ima napona, a miša kad uštekam svijetli. Brijem da je proc jer kad uključim u napajanje kabel, ledica na onom led displayu na mami ploči mrvu zasvjetli, i nakon toga uopće neće dalje. čovjek če sutra nosit natrag u vemil, ali me jebe da mu nisam nešto sjebo. Jel može imat kake veze ak sam rame stavio na tepih, zbog statičkog elektriciteta i slično. daj ljudi pomagajte, popizdit ću. Nesmijem čovjeku pred oči. HEEEELLLLLLLLPPPPPPPP!!!!!!!!!!

Thoroughbred B 01.04.2004. 23:15

si siguran da si tocno spojio one male led "žice"?

vga killer 01.04.2004. 23:23

To se i meni dogodilo. Zaboravio sam stavit one šugave mostiće ispod matične, pa je matična ležala drito na kučištu. : Machineg

LightForce1308 01.04.2004. 23:35

@VGA - siguran sam da nije drito na kučištu. kak je tebi bilo kad ti je sjela matična? jel pregorila?

@Thoroughbread - za ledice mislim da nema ni veze, ali da, siguran sam. a što se tiče prekidača, njih sam isto siguran, i čak sam pokušo palit šarafcigerom i isto je.

Kak bude ako je pregorio ili neradi proc, a uboden je. jel bi se trebo bar upalit?

vga killer 01.04.2004. 23:39

Začudo, matična je preživjela. Izržljiv Soltek. Jednostavno sam zaboravio na mostiće.

Jel se tebi uopće upale ventovi?

LightForce1308 01.04.2004. 23:51

Ma ništa. jednostavno krene, i nakon manje od sekundu skuži da ga nešto koći, pa se ugasi i neče ponovo dok ne izvučeš žicu iz napajanja da zaboravi na to, ali kasnije opet isto.

Američanac 02.04.2004. 04:59

postavljam najgluplje pitanje na svijetu...

... ali jesi li provjerio jumper za CLEAR CMOS da di nije na clear umjesto Normal?:confused:

ŽInache, makinica i pol :)

Bart 02.04.2004. 13:40

Prvo odspoji sa matične sve živo što ti netreba za osnovni start, znači diskove , CDromove i ostale picaboce, također im otpoji i napajanje. Ostavi samo matičnu , proc , memoriju(1 keks), i grafičku, spoji napajanje na to i onda probaj, ako ne ide ni tad probaj sa drugim napajanjem , ako ni to ne pomogne probaj sa drugom memorijom pa onda sa procom . Ako niti to ne pomogne onda je matična "kaput". Kad ti proradi osnovno tj digneš BIOS , pogleaj napone i temp. u BIOSu i ako je sve u redu , isključi komp i poštekavaj jednu po jednu komponentu i isprobavaj sustav dok ne vidiš šta te je zajebavalo.:beer:

LorD ClockaN 02.04.2004. 13:46

Najprije resetiraj bios na matičnoj

tihomir 02.04.2004. 20:01

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Začudo, matična je preživjela. Izržljiv Soltek. Jednostavno sam zaboravio na mostiće.

Jel se tebi uopće upale ventovi?

kako si ju zašarafio na kućište?:D

vga killer 02.04.2004. 20:16

Drito na nosač od motična, tj. drito na kučište. :D Genijalac ja. :o

Renesis 02.04.2004. 21:47

:clap: :D

vga killer 02.04.2004. 21:56

Citiraj:

Originally posted by Renesis
:clap: :D
Hvala, hvala. :beer:

LightForce1308 02.04.2004. 23:01

Svima Hvala. Odneo je frend u Vemil i kaže da je stvar bila u tome što je hard imo juper na pogrešnom mjestu??? a meni se ni bez harda nije htio startat???:confused: sad mu radi, al ga sad jebe što se boji da su mu zamjenili grafičku. kaže da je imo crvenu, a sad ima plavu.:confused: Boji se da su mu dali gigabyte 9600 se umjesto pro ultra.

tihomir 02.04.2004. 23:09

Citiraj:

Originally posted by vga killer
Drito na nosač od motična, tj. drito na kučište. :D Genijalac ja. :o
Pa nisu li ti smetale one pizdarijice sa druge strane?:clap:

vga killer 02.04.2004. 23:27

@ LightForce : nek provjeri. Ak su mu zamijenili grafičku za slabiju nek im dođe s palicom na vrata : Machineg : quake :

@ tihomir : nije niš smetalo. Komp se normalno uključio, al nije bilo slike na ekranu. Sad sve normalno radi. Sva sreća. : sweating

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:34.