|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Koji je napon tocan?
Kad je napon na defaultu, Everest Ultimate 3.01.652 kaze 1.42V, dok BIOS ploce i Epoxov utility kazu 1.48V. Malo mi je to cudno da ne prijavljuju isti napon. Everest je ispravno prepoznao plocu i senzor (Fintek). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Baš dobro da si napisao napon ČEGA... ccc :clap: Ali ako misliš na proc - ovisi koji model...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Pitanje je kolko si mu postavio, ali probaj instalirati OCCT i speedfan pa u njima pogledati... : goood : Ja sam se uvjerio da tamo često znaju pisati značajno manje brojke nego na everestu, a nekad i veće... : evil : Pa ako je i tamo iskaz kao i na everestu onda ti je sve jasno, ako nije - heh... : lol2 :
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije će BIOS biti točan nego Everest...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
al u biosu je proc bez opterećenja, a u win ipak ima nešto opterećenja, tako da voltaže teško da mogu biti iste... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad se optereti padne na 1,48V, a tako kaze i bios. Medjutim u Everestu bude u idle-u 1,45V i padne na 1,42V.(vcore ito stavljen na Auto) Dakle epoxov utility kaze: 1,52V(idle) i 1,48V(load) dok everest veli: 1,45V(idle) i 1,42V(load) i to kad je Vcore u biosu postavljen na Auto. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
CPU-Z ![]() Speedfan ![]() Everest ![]() Jedino ako ne govoriš o toj ploči konkretno, tj ako nema neki bug s očitavanjem ali bi mi bilo čudno da to nije rješeno nekim novijim biosom... E da ako te to već sekira onda fiksiraj napon na 1.42V pa vidi kolko će očitavati...
![]() |
![]() |
#13 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Ja sam te onda krivo shvatio, ali tako je zvučalo, nisam mislio da si njubara nego da si suknuo možda pola litre Balića prije pisanja posta... ![]() Onda ti Everest govori ispravno nema šanse da bi felshala tako puno ali 0.02V je standardno tolko i moja felsha, tj da budem preziznji +-0.01 od podešenog ide napon...
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Znaci zakljucak bi bio da je Everest tocniji sa svojih 1.42V? I meni je bilo cudno da ploca toliko overvolta...ono 0.02V je OK, ali 0.08 tj. gotovo 0.1V je stvarno puno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|