![]() |
Koji je napon tocan?
Kad je napon na defaultu, Everest Ultimate 3.01.652 kaze 1.42V, dok BIOS ploce i Epoxov utility kazu 1.48V. Malo mi je to cudno da ne prijavljuju isti napon.
Everest je ispravno prepoznao plocu i senzor (Fintek). |
Baš dobro da si napisao napon ČEGA... ccc :clap:
Ali ako misliš na proc - ovisi koji model... |
Citiraj:
Proc je 3000+ E6 i defaultni napon bi mu trebao biti 1.4V. |
Everest točan.
|
Citiraj:
Ako je dakle vjerovat Everestu, imam dobar primjerak koji dela na 2,6GHz pri svega 1,48V :smoke: Fazon je sto mi ni CPU-Z ni slicni utility-ji ne ocitavaju ispravno napon, recimo CPU-Z kaze 0.032V :D A kad ocam kaze 0.064: lol2 : |
Pitanje je kolko si mu postavio, ali probaj instalirati OCCT i speedfan pa u njima pogledati... : goood :
Ja sam se uvjerio da tamo često znaju pisati značajno manje brojke nego na everestu, a nekad i veće... : evil : Pa ako je i tamo iskaz kao i na everestu onda ti je sve jasno, ako nije - heh... : lol2 : |
Nijedan utility osim everesta ne prikazuje napon proca. Dakle ni MBM, ni Speedfan, ni CPU-Z...
Samo Everest i BIOS/utility ploce. A Everest je ispravno prepoznao plocu i njen senzor. |
Prije će BIOS biti točan nego Everest...
|
al u biosu je proc bez opterećenja, a u win ipak ima nešto opterećenja, tako da voltaže teško da mogu biti iste...
|
Citiraj:
Kad se optereti padne na 1,48V, a tako kaze i bios. Medjutim u Everestu bude u idle-u 1,45V i padne na 1,42V.(vcore ito stavljen na Auto) Dakle epoxov utility kaze: 1,52V(idle) i 1,48V(load) dok everest veli: 1,45V(idle) i 1,42V(load) i to kad je Vcore u biosu postavljen na Auto. |
Govorim konkretno za ovu plocu, nisam njubara koja ne zna pokrenut CPU-Z.
Ako u biosu stavim 1.42, everest kaze 1.44, a ploca 1.5V (load). |
Citiraj:
Ja sam te onda krivo shvatio, ali tako je zvučalo, nisam mislio da si njubara nego da si suknuo možda pola litre Balića prije pisanja posta... :p Onda ti Everest govori ispravno nema šanse da bi felshala tako puno ali 0.02V je standardno tolko i moja felsha, tj da budem preziznji +-0.01 od podešenog ide napon... |
Znaci zakljucak bi bio da je Everest tocniji sa svojih 1.42V?
I meni je bilo cudno da ploca toliko overvolta...ono 0.02V je OK, ali 0.08 tj. gotovo 0.1V je stvarno puno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:12. |