|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
2 venta
Jel neko probal staviti 2 ventilatora istog promjera jedan iznad drugog na kuler (spojiti ih) da se protok zraka poveća a buka ostane praktički ista? Googlam i nigdje nemrem ništa naći, a čini mi se da sam baš pametan i da mi je ideja super. Baš bum probal popodne kad dođem doma.
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
to nebu delalo, jer nisu lopatice uvijek tocno jedna iznad druge, buka ti nebibila ista
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Dva venta jedan na drugom ti mogu napravit samo kontra efekt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
mozda bi radilo kad bi doljni vent bio puno brzi od onog na njemu ... al buka sigurno nebi bila ista |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
doticna ideja je opisana na sljedecem sajtu http://www.casemodgod.com/HSF_funnel.htm kad je vent odma do aluminija stvara se mrtvo podrucje u sredini gdje on nepuse dovoljno dobro, onda spojis dva "kucista" od dva venta i iz jednog izvadis lopatice pa ce tako "efektivni" razmak izmedju aluminija i venta bit veci i moci ce povuc vise zraka i vecom silom puhat u aluminij(ili Cu) i tako mozes dobit koji stupanj manju temperaturu, to sam ja procito i u teoriji je zanimljivo, ali ja na cooleru imam 6cm vent i neznam di nabavit jos jedna da to napravim, grrrr moram kupovat novi cooler sa 8cm ventom peace
![]() |
#6 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
mljac avatar ti u potpunosti odgovara idejama jos samo nabavi majcu tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi :-)
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Nije avatar bez veze! ![]() BTW probao sam kombinaciju sa dva ventilatora, ima neke koristi ali samo kad se pogodi pravi razmak, po prilici 4-5 cm jedan od drugog. Onda mi se 26db papstovi još manje čuju a protok je nešto veći i temperatura 2-3° manja.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|