![]() |
2 venta
Jel neko probal staviti 2 ventilatora istog promjera jedan iznad drugog na kuler (spojiti ih) da se protok zraka poveća a buka ostane praktički ista?
Googlam i nigdje nemrem ništa naći, a čini mi se da sam baš pametan i da mi je ideja super. Baš bum probal popodne kad dođem doma. |
to nebu delalo, jer nisu lopatice uvijek tocno jedna iznad druge, buka ti nebibila ista
|
Dva venta jedan na drugom ti mogu napravit samo kontra efekt...
|
mozda bi radilo kad bi doljni vent bio puno brzi od onog na njemu
... al buka sigurno nebi bila ista |
doticna ideja je opisana na sljedecem sajtu
http://www.casemodgod.com/HSF_funnel.htm kad je vent odma do aluminija stvara se mrtvo podrucje u sredini gdje on nepuse dovoljno dobro, onda spojis dva "kucista" od dva venta i iz jednog izvadis lopatice pa ce tako "efektivni" razmak izmedju aluminija i venta bit veci i moci ce povuc vise zraka i vecom silom puhat u aluminij(ili Cu) i tako mozes dobit koji stupanj manju temperaturu, to sam ja procito i u teoriji je zanimljivo, ali ja na cooleru imam 6cm vent i neznam di nabavit jos jedna da to napravim, grrrr moram kupovat novi cooler sa 8cm ventom peace |
mljac avatar ti u potpunosti odgovara idejama
jos samo nabavi majcu tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi :-) |
Hmm, ja sam to napravio davno. Spojio sam 2 indentična venta. Protok zraka se povećao, ali onda je vulcano papst za tu tvorevinu.
|
Citiraj:
Nije avatar bez veze!:beer: BTW probao sam kombinaciju sa dva ventilatora, ima neke koristi ali samo kad se pogodi pravi razmak, po prilici 4-5 cm jedan od drugog. Onda mi se 26db papstovi još manje čuju a protok je nešto veći i temperatura 2-3° manja. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:33. |