|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Tcomov thompson + NetGear PCI wireles NIC + WLAN + WEP = problem?
kako na ovoj kombinaciji zaštititi WLAN WEP enkripcijom? za thompsona imam samo user/0000 ures i passwd, i kada na njemu uključim WEP (128bitni i password od 13 znakova) on istog trena kriptira konekciju i više mi nemogu pristupati preko webbrovsera. Kada u softveru od NICa tražim dostupne mreže, nađe mrežu, pita me za postavke WEPa koje uredno unesem.... i ništa. Nemože se spojiti. Poziv na 08009000 nije ništa pomogao. Kažu mi da bi bilo najbolje da nabavim 50m UTP kabela, spojim se žičano za postaviti postavke rutera i onda se probati spojiti wireles? Ima li tu kakav faq za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako sam dobro razumio tvoj proglem, dana preporuka je ispravna. Staro je pravilo (i kada se radi o bežičnom routeru) da konfiguraciju istog radiš žično spojen na njega. Ako treba privremeno premjesti komp kraj routera i spoji se žično. Pogledaj u manual, prilikom unosa WEP / WPA ključa neki uređaji ga prihvačaju kao asci string (niz karaktera) a neki kao hex string (niz hex vrijednosti). Možeš koristit gotove WEP / WPA generatore na netu. Obrati pažnju da pojedina vrst enkripcije zahtjeva točnu dužinu ključa tj. broja karaktera. Ovdje na forumu imaš admin pass, ako odgovara upotrebi ga, možda je i u tome blem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Iskon.Duo Thompson po defaultu ima WEP s time da je ključ zapisan na naljepnici s doljnje strane uređaja. Kod prvog spajanja sa TP Linkovom wlan karticom, uredno me pitao ključ, napisao sam ga u za to predviđena polja i od onda se spaja automatski bez da više išta pita. Kad mi uređaj bio promijenjen, morao sam ponoviti proceduru obzirom da je i WEP ključ promijenjen.
![]() |
#4 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa, ponovno unesi novi? Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Imače tompson se hvali kako je onim botunom na prednjoj strani pali i gasi WLAN, ali njegovim stiskanjem nema nikakve promjene na ledicama na prednjoj masci Citiraj:
Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Da nije problem u Registering stations via the association button? Citiraj:
Citiraj: