|
![]() |
#2 |
Vozi katru :))
Datum registracije: May 2003
|
zanima i mene o tim antenama... dali je jako važna optička vidljivost... npr. ja sam okrenut leđima jednom ap na koji bi se volio spojiti, dali je to jako važno? (udaljenost ja najviše 400m)... koje antene i koje cijene? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
antene koje dobijes na vecini access pointova trebale bi biti dovoljne za 400 m (pod pretpostavkom da imate opticku vidljivost) @suba: ako taj ap ima omnicu onda je svejedno s koje mu se strane nalazis ako ima usmjerenu (unidirekcionalnu) antenu onda mu moras bit s prave strane ili nista i opticka vidljivost je jako vazna
Zadnje izmijenjeno od: Tooma. 05.06.2004. u 00:21. |
||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
na nekom pasnjaku u slavonskim ravnicama, probo je frend u zgradi pa je pucala veza eh da kaj trebam AP za 2 kompa? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Isto pitanje, ali za 5 km (odoka) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Hmm, za 5 km ti treba puno access pointova ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
mi smo ovdje govorili o slucejevima kada izmedju ap-ova imamo opticku vidljivost a ne u zgradi. a sto se ap-ova tice na koji ti nacin mislis umrezit dva kompa udaljena 400m sa obicnim mreznim karticama?
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Vidim da ovdje ima puno zajebancije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Za 5 km treba ti isto šta i gore samo šta ti trebaju antene od oko 30 dbi a ona ti je skuplja od 8dbi nekih 250 kn |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Ako nema optičke vidljivosti nikakve antene ne pomažu,rješenje se onda svodi na to da se AP-ovi postave na krov zgrade ili slično,tada se AP-ovi povežu sa mrežnom karticom preko UTP kabela preko kojeg mogu dobit i struju(sa malo kemijanja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
sto se tice mreze i AP-a mislio sam samo pocupat one drek antene s kartica i zamjenit ih necim konkretnim i onda to nesto konkretno puknut na krov. nikakve "obicne" mrezne ne dolaze u obzir ![]() E sad mene zanima jel to funkcionira tak kak sam ja zamislio ili ne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
to tako moze funkcionirat jedina finta je u tome sto se antene na kartice spajaju pigtail kabelom koji kosta, ako se ne varam, 300kn po metru sada ti izracunaj koliko ti metara kabela treba do krova i pomnozi sa cijenom jedino (isplativo) rjesenje u ovom slucaju (neko ga je vec spomenio) je na krovove stavit ap-ove i do kompa provuc utp kabel o provlacenju utp kabela izvan kuce vec san pisa u jednom postu pa mi se neda ponavljat, uglavnom nije najpametnija ideja ali puno ljudi tako radi sto se tice udeljenosti na kojima radi antena koju dobijes s ap-om to ovisi o slucaja do slucaja pametnije ti je isprobat s tom antenom i ako ne radi kupit novu
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|