Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.04.2007., 21:35   #1
Nasty_
Premium
Moj komp

Nasty_'s Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Isplati li se prelazak na Intel ?

Eh u zadnje vrijeme sam nabrijan na vracanje u stare dane kada sam picio po intelu pa me zanima jel se isplati prelazak sa moje konfe na sljedecu :
MBO ASUS P5WDH Deluxe
CPU INTEL Core2Duo E6420 (CPU INTEL Core2Duo E6320)
2048 MB, DDR2, CORSAIR Dominator, KIT, Twin2X, DDR 800
ili mozda imate bolji prijedlog?

Nasty_ je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 21:54   #2
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ne isplati ukratko , ali ovisi za što ti služi komp...
Ostani ti na ovome što imaš, osim ako te žulja novčanik

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.04.2007., 22:02   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Što svi toliko želite taj Corsair Dominator ? Skup je ko sam vrag, a ne vrijedi te pare. To čak i ja kaj sam na AMD-u znam...

Inače, koliko vidim po XS-u, ovi nove E6x20-tke sa 4MB se jako dobro OC-aju...

Inače, prelazak bi ti bio jako skup i morao bi dosta nadodati. A pošto vidim da se samo igraš, znaj da u većim rezama je grafa ta koja koči. Razlike između K8 i C2D su sitne...
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 22:20   #4
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Dominator niš ne valja. Nažalost.
Skoro svi se vrate na reklamaciju.
Staro 28.04.2007., 23:13   #5
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ma ne isplati se prelaziti. Ja sam se bio "napalio" na Intel i C2D, a nakon razmišljanja za što mi trea komp odustao sam, jer sam shvatio da bi bacio lovi na Super Pi A sa ovim svojim sam prezadovoljan

Ako Tor čuje da blatite Dominator...

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 28.04.2007., 23:33   #6
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Što svi toliko želite taj Corsair Dominator ? Skup je ko sam vrag, a ne vrijedi te pare. To čak i ja kaj sam na AMD-u znam...

Inače, koliko vidim po XS-u, ovi nove E6x20-tke sa 4MB se jako dobro OC-aju...

Inače, prelazak bi ti bio jako skup i morao bi dosta nadodati. A pošto vidim da se samo igraš, znaj da u većim rezama je grafa ta koja koči. Razlike između K8 i C2D su sitne...
podebljan kes....sto se time dobije, brzi excel...wow kaj brijete na e6xxx...treba nekom tolko velik fsb(266 tj 1066 ma 1333)...a jedan jadan mali e4400 pere e6420...sa pisljivih 800fsba tj 200...sve u svemu nikad ALI NIKAD se ne isplati ici na najjace najbolje najbrze...osim za svoj gust...moja preporuka je jedan e4400 jedan ecs sa nvidia 650i chipsetom neki 2x 1 gb recimo apacera am1 meme i to je to...mada neznam...zbog meme...pocet ce jako padat cijena ddr-u 1...a i "skoro" stari s939 ce "past"...moj prijedlog je da predes na neki "midi" komp...koji lako ide u high, makar ti to nit ne treba...dosta rama za visoki aa, dosta siroko grlo proca...koje se lako moze "podebljat" i dobre grafe koje ostaju

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2007., 00:45   #7
Nasty_
Premium
Moj komp

Nasty_'s Avatar

Ma nije da mi treba za nesto specjalno komp! nek sam znatizeljan jel me vuce...valjda proljece udarilo u glavu
imam dosta toga za prodat tak da bi mi razlika bila oko soma kunica mozda i manje s obzirom da ne preporucate dominatora! grafe ne mislim mjenjat dok se ne spuste cijene.
sta je po vama onda u rangu sa corsairom? nekak ste me razuvjerili o kupnji al to je samo dok se ne probudim sutra
@mc_fish nemislim mjenat komp uskoro tak da necu ic na midi varijantu, il kak spada il nis

Staro 29.04.2007., 00:54   #8
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Autor Nasty_ Pregled postova
Ma nije da mi treba za nesto specjalno komp! nek sam znatizeljan jel me vuce...valjda proljece udarilo u glavu
imam dosta toga za prodat tak da bi mi razlika bila oko soma kunica mozda i manje s obzirom da ne preporucate dominatora! grafe ne mislim mjenjat dok se ne spuste cijene.
sta je po vama onda u rangu sa corsairom? nekak ste me razuvjerili o kupnji al to je samo dok se ne probudim sutra
@mc_fish nemislim mjenat komp uskoro tak da necu ic na midi varijantu, il kak spada il nis
kuzim ja tebe al posto ne klokas...(a ono sto sam ti stavio je sve osim rama za klokat do neba) ti i ne treba...onda sam puknes neki goodram 800 ili kingmax 800...pa mozda i neki 1066 i to je to...

mislim da ti razlika nebi bila nikakva u tom slucaju...cak ti mozda i bude ostalo nes pa investiras u neku periferiju...neznam you're call naravno...mada mislim da po meni ne trebas nis jaceg...

Staro 29.04.2007., 01:20   #9
bozzomfeeder
Premium
Moj komp

bozzomfeeder's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
..valjda proljece udarilo u glavu
ne znam za tebe,ja obično tada "intenzivnije" razmišljam o curi(ama)... teško da su mi nove komponenete na pameti
Staro 29.04.2007., 03:10   #10
Nasty_
Premium
Moj komp

Nasty_'s Avatar

Citiraj:
Autor mc_fish Pregled postova
kuzim ja tebe al posto ne klokas...
hehe tu si se prevario.nebi razmisljao o takvoj memoriji da ne mislim klokat...pa i sad trenutno imam ocz koji radi na 550

Citiraj:
Autor Behrooz Pregled postova
ne znam za tebe,ja obično tada "intenzivnije" razmišljam o curi(ama)... teško da su mi nove komponenete na pameti
pa cure su uvijek na pameti , a komponente samo u proljece

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.04.2007., 09:26   #11
peroW1
Premium

peroW1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Nasty,...ne isplati ti se sad prelazit...
Pa komp ti je sasvim ok i mislim da neces osjetiti preveliku razliku, uz to, imas SLI s odlicnim karticama i sumnjam da ti igre stekaju.
Ja sam presao na C2D kad se pojavio najvise zbog toga da se rijesim AGP-a,pa imam PCI-e, dvojezgreni cpu. (nekad opteron 148 na 3GHGZ i 7900GT AGP).
Jest da core arhitektura donosi vise frejmova, divljacki se kloka,ne grije se,ali s obzirom na ovo sto imas je bezveze raditi upgrade. Znam kakav ti je to feeling, uhvatilo te, nabrijao si se..ali pokusaj obuzdati strasti. Rade pricekaj kad izade AMD s Barcelona serijom,uz to, past ce i cijene,m ozda se pojavi DDR3, mozda jos padnu cijene quad-cora....
Zasad pusti kako je.

peroW1 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2007., 09:44   #12
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor mc_fish Pregled postova
podebljan kes....sto se time dobije, brzi excel...wow kaj brijete na e6xxx...treba nekom tolko velik fsb(266 tj 1066 ma 1333)...a jedan jadan mali e4400 pere e6420...sa pisljivih 800fsba tj 200...sve u svemu nikad ALI NIKAD se ne isplati ici na najjace najbolje najbrze...osim za svoj gust...
ma daj ne pricaj gluposti, e4400 po nicem nije bolji od e6420, cak je i bitno sporiji na istoj frekvenciji, a na stocku cak 10% razlike minimalno!

Da ne govorimo kod max OCa posto 8x multi je vise nego dovoljan uz najjeftinije memorije da proc radi na 3.6ghz

A razliku u igrama za 300kn troska od 5-10% mozes i kod grafickih dobit, al ce procesor taj proozvakat jedno 2 graficke barem, tako da je po meni bolja investicija ulaganje u njega

Ali generalno dal' ti se isplati preci na intela s ovoga?! Nikako! Radije sacekaj da ovo tvoje postane slabo relativno pa onda uzmi ono sto bude bolje u tom trenutku, ovako je bacanje novca na performanse koje danas ne iskoristavas.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2007., 11:00   #13
OveRkiLL
Registered Abuser
Moj komp

OveRkiLL's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
nemoj uzimat E6320, ne bi ni ja da sam imao više para jer mi se dogodilo baš to šta sam i mislio. proc sam digao bez problema na 3.5GHz sa 1.4v i memorija radi preko 1000 bez problema ali mi matična neće ni 1MHz iznad 500. mali množitelj je smrt.

AMD Ryzen 7700X + Noctua NH-D15
Asus X670 Prime
2x8GB Kingston Fury Beast 6000MHz CL40
XFX RX6800 16GB Qick 319
Kingston NV2 250GB + Crucial P5+ 1TB + Seagate 2TB HDD
EVGA 650W SuperNOVA GQ, 80+ Gold
Fractal Design 7 Compact
23.8" AOC 24G2SPU 165Hz
Windows 10 x64
Logitech G402
Razer Cynosa V2
OveRkiLL je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2007., 13:28   #14
Nasty_
Premium
Moj komp

Nasty_'s Avatar

Ma znam i ja da je prolazna faza nabrijavanja , al moral sam pitat ipak vi znate najbolje...sad imam priliku jel imam nesto casha. I bedira me sta ce uskoro moja konfa drasticno past u cijeni pa cu onda bit u banani i razlika u parama ce bit ogromna kod kupovanja novih komponenti. cijene novog high performance hardwera ce bit uvijek na jednom cjenovnom nivou dok ce ovo staro jako padat...

Staro 29.04.2007., 14:32   #15
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
i mene je zanimal prelazak na intel,al ekipa veli da "dođem sebi malo"u pravu je,malo dok sam razmislil,imam i više neg dobar komp..za ono kaj ga ja koristim...fural bum ga 2-3god.onda i ja prelazim na high end
a do tad s ovim zadovoljan,po meni razlike u perfomansama su male,a to se sve da riješit OC-anjem,malo sam clockač i da vidiš,nema zime....preporuka: ostavi kak je,jel mislim da ovi X2 nisu niš manje vrijedniji od intelove ergele.....dobro kaj nisam pal pod utjecaj intela

slažem se s večini izjava:ekipa pada na core2duo,zato kaj i ostali koriste,pa zakaj nebi i ja.....
kak se veli kud i svi tud i mali mujo...dobro ja se tog i ne držim,inače bi bankrotiral....
čekat revoluciju i onda napravit transfer,a do tad....
zvonac je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2007., 15:14   #16
Mazohista
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
da imate soc939 ili stariji u kombinaciji sa single core,onda bi se isplatio prelazak, ali vi imate am2 i to dual core, i nemate nikakvog razloga za prelazak, to bi bilo ravno tome da si kupio primjerice novu opel astru, i oces prec na primjerice novi C4 citroen, sa malo vise konja.
Mazohista je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2007., 16:15   #17
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
ma daj ne pricaj gluposti, e4400 po nicem nije bolji od e6420, cak je i bitno sporiji na istoj frekvenciji, a na stocku cak 10% razlike minimalno!

Da ne govorimo kod max OCa posto 8x multi je vise nego dovoljan uz najjeftinije memorije da proc radi na 3.6ghz

A razliku u igrama za 300kn troska od 5-10% mozes i kod grafickih dobit, al ce procesor taj proozvakat jedno 2 graficke barem, tako da je po meni bolja investicija ulaganje u njega

Ali generalno dal' ti se isplati preci na intela s ovoga?! Nikako! Radije sacekaj da ovo tvoje postane slabo relativno pa onda uzmi ono sto bude bolje u tom trenutku, ovako je bacanje novca na performanse koje danas ne iskoristavas.
aha ti pricas iz osobnog iskustva ili??

lupetas...gledao oba primjerka jedan do drugoga...ja jesam...a uz to evo ti jos pokoji primjer
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...o-e6420_5.html

Citiraj:
hehe tu si se prevario.nebi razmisljao o takvoj memoriji da ne mislim klokat...pa i sad trenutno imam ocz koji radi na 550
vjeruj mi kuzim te al to sto je tebi za gust je prevec... inace u povjerenju moj ocz plat rev 2 je isla na 615 ak se dobro sijecam il cak 25

Staro 29.04.2007., 18:24   #18
Nasty_
Premium
Moj komp

Nasty_'s Avatar

Dobro dobro razuvjerili ste me nista od prelaska za sada , probat cu se borit protiv toga
Posto nista od mijenjanja unutrasnjosti , bum vanjski dio zamjenil (kuciste)

Staro 29.04.2007., 18:54   #19
Mazohista
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Dobro dobro razuvjerili ste me nista od prelaska za sada , probat cu se borit protiv toga
Posto nista od mijenjanja unutrasnjosti , bum vanjski dio zamjenil (kuciste)
Mazohista je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno