PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Isplati li se prelazak na Intel ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67899)

Nasty_ 28.04.2007. 21:35

Isplati li se prelazak na Intel ?

Eh u zadnje vrijeme sam nabrijan na vracanje u stare dane kada sam picio po intelu pa me zanima jel se isplati prelazak sa moje konfe na sljedecu :
MBO ASUS P5WDH Deluxe
CPU INTEL Core2Duo E6420 (CPU INTEL Core2Duo E6320)
2048 MB, DDR2, CORSAIR Dominator, KIT, Twin2X, DDR 800
ili mozda imate bolji prijedlog?

Swarm dude 28.04.2007. 21:54

Ne isplati ukratko :smoke:, ali ovisi za što ti služi komp...
Ostani ti na ovome što imaš, osim ako te žulja novčanik ;)

Vuco 28.04.2007. 22:02

Što svi toliko želite taj Corsair Dominator ? Skup je ko sam vrag, a ne vrijedi te pare. To čak i ja kaj sam na AMD-u znam...

Inače, koliko vidim po XS-u, ovi nove E6x20-tke sa 4MB se jako dobro OC-aju...

Inače, prelazak bi ti bio jako skup i morao bi dosta nadodati. A pošto vidim da se samo igraš, znaj da u većim rezama je grafa ta koja koči. Razlike između K8 i C2D su sitne...

Sa_Stilom 28.04.2007. 22:20

Dominator niš ne valja. Nažalost.
Skoro svi se vrate na reklamaciju.

aski 28.04.2007. 23:13

Ma ne isplati se prelaziti. Ja sam se bio "napalio" na Intel i C2D, a nakon razmišljanja za što mi trea komp odustao sam, jer sam shvatio da bi bacio lovi na Super Pi :smoke: A sa ovim svojim sam prezadovoljan :fiju:

Ako Tor čuje da blatite Dominator...:banned:
:D :p

mc_fish 28.04.2007. 23:33

Citiraj:

Autor Vuco (Post 710458)
Što svi toliko želite taj Corsair Dominator ? Skup je ko sam vrag, a ne vrijedi te pare. To čak i ja kaj sam na AMD-u znam...

Inače, koliko vidim po XS-u, ovi nove E6x20-tke sa 4MB se jako dobro OC-aju...

Inače, prelazak bi ti bio jako skup i morao bi dosta nadodati. A pošto vidim da se samo igraš, znaj da u većim rezama je grafa ta koja koči. Razlike između K8 i C2D su sitne...

podebljan kes....sto se time dobije, brzi excel...wow:) kaj brijete na e6xxx...treba nekom tolko velik fsb(266 tj 1066 ma 1333)...a jedan jadan mali e4400 pere e6420...sa pisljivih 800fsba tj 200...sve u svemu nikad ALI NIKAD se ne isplati ici na najjace najbolje najbrze...osim za svoj gust...moja preporuka je jedan e4400 jedan ecs sa nvidia 650i chipsetom neki 2x 1 gb recimo apacera am1 meme i to je to...mada neznam...zbog meme...pocet ce jako padat cijena ddr-u 1...a i "skoro" stari s939 ce "past"...moj prijedlog je da predes na neki "midi" komp...koji lako ide u high, makar ti to nit ne treba...dosta rama za visoki aa, dosta siroko grlo proca...koje se lako moze "podebljat" i dobre grafe koje ostaju:beer:

Nasty_ 29.04.2007. 00:45

Ma nije da mi treba za nesto specjalno komp! nek sam znatizeljan jel me vuce...valjda proljece udarilo u glavu :D
imam dosta toga za prodat tak da bi mi razlika bila oko soma kunica mozda i manje s obzirom da ne preporucate dominatora! grafe ne mislim mjenjat dok se ne spuste cijene.
sta je po vama onda u rangu sa corsairom? nekak ste me razuvjerili o kupnji al to je samo dok se ne probudim sutra:lol2:
@mc_fish nemislim mjenat komp uskoro tak da necu ic na midi varijantu, il kak spada il nis :stoopid:

mc_fish 29.04.2007. 00:54

Citiraj:

Autor Nasty_ (Post 710551)
Ma nije da mi treba za nesto specjalno komp! nek sam znatizeljan jel me vuce...valjda proljece udarilo u glavu :D
imam dosta toga za prodat tak da bi mi razlika bila oko soma kunica mozda i manje s obzirom da ne preporucate dominatora! grafe ne mislim mjenjat dok se ne spuste cijene.
sta je po vama onda u rangu sa corsairom? nekak ste me razuvjerili o kupnji al to je samo dok se ne probudim sutra:lol2:
@mc_fish nemislim mjenat komp uskoro tak da necu ic na midi varijantu, il kak spada il nis :stoopid:

kuzim ja tebe;) al posto ne klokas...(a ono sto sam ti stavio je sve osim rama za klokat do neba) ti i ne treba...onda sam puknes neki goodram 800 ili kingmax 800...pa mozda i neki 1066 i to je to...

mislim da ti razlika nebi bila nikakva u tom slucaju...cak ti mozda i bude ostalo nes pa investiras u neku periferiju...neznam you're call naravno...mada mislim da po meni ne trebas nis jaceg...:beer:

bozzomfeeder 29.04.2007. 01:20

Citiraj:

Autor Nasty_ (Post 710551)
..valjda proljece udarilo u glavu :D

ne znam za tebe,ja obično tada "intenzivnije" razmišljam o curi(ama)... teško da su mi nove komponenete na pameti :D

Nasty_ 29.04.2007. 03:10

Citiraj:

Autor mc_fish (Post 710556)
kuzim ja tebe;) al posto ne klokas...

hehe tu si se prevario.nebi razmisljao o takvoj memoriji da ne mislim klokat...pa i sad trenutno imam ocz koji radi na 550 :D

Citiraj:

Autor Behrooz (Post 710559)
ne znam za tebe,ja obično tada "intenzivnije" razmišljam o curi(ama)... teško da su mi nove komponenete na pameti :D

pa cure su uvijek na pameti , a komponente samo u proljece :chears:

peroW1 29.04.2007. 09:26

Nasty,...ne isplati ti se sad prelazit...
Pa komp ti je sasvim ok i mislim da neces osjetiti preveliku razliku, uz to, imas SLI s odlicnim karticama i sumnjam da ti igre stekaju.
Ja sam presao na C2D kad se pojavio najvise zbog toga da se rijesim AGP-a,pa imam PCI-e, dvojezgreni cpu. (nekad opteron 148 na 3GHGZ i 7900GT AGP).
Jest da core arhitektura donosi vise frejmova, divljacki se kloka,ne grije se,ali s obzirom na ovo sto imas je bezveze raditi upgrade. Znam kakav ti je to feeling, uhvatilo te, nabrijao si se..ali pokusaj obuzdati strasti. Rade pricekaj kad izade AMD s Barcelona serijom,uz to, past ce i cijene,m ozda se pojavi DDR3, mozda jos padnu cijene quad-cora....
Zasad pusti kako je.

antrax 29.04.2007. 09:44

Citiraj:

Autor mc_fish (Post 710522)
podebljan kes....sto se time dobije, brzi excel...wow:) kaj brijete na e6xxx...treba nekom tolko velik fsb(266 tj 1066 ma 1333)...a jedan jadan mali e4400 pere e6420...sa pisljivih 800fsba tj 200...sve u svemu nikad ALI NIKAD se ne isplati ici na najjace najbolje najbrze...osim za svoj gust...

ma daj ne pricaj gluposti, e4400 po nicem nije bolji od e6420, cak je i bitno sporiji na istoj frekvenciji, a na stocku cak 10% razlike minimalno!

Da ne govorimo kod max OCa posto 8x multi je vise nego dovoljan uz najjeftinije memorije da proc radi na 3.6ghz

A razliku u igrama za 300kn troska od 5-10% mozes i kod grafickih dobit, al ce procesor taj proozvakat jedno 2 graficke barem, tako da je po meni bolja investicija ulaganje u njega

Ali generalno dal' ti se isplati preci na intela s ovoga?! Nikako! Radije sacekaj da ovo tvoje postane slabo relativno pa onda uzmi ono sto bude bolje u tom trenutku, ovako je bacanje novca na performanse koje danas ne iskoristavas.

OveRkiLL 29.04.2007. 11:00

nemoj uzimat E6320, ne bi ni ja da sam imao više para jer mi se dogodilo baš to šta sam i mislio. proc sam digao bez problema na 3.5GHz sa 1.4v i memorija radi preko 1000 bez problema ali mi matična neće ni 1MHz iznad 500. mali množitelj je smrt.

Nasty_ 29.04.2007. 13:28

Ma znam i ja da je prolazna faza nabrijavanja , al moral sam pitat ipak vi znate najbolje...sad imam priliku jel imam nesto casha. I bedira me sta ce uskoro moja konfa drasticno past u cijeni pa cu onda bit u banani i razlika u parama ce bit ogromna kod kupovanja novih komponenti. cijene novog high performance hardwera ce bit uvijek na jednom cjenovnom nivou dok ce ovo staro jako padat...

zvonac 29.04.2007. 14:32

i mene je zanimal prelazak na intel,al ekipa veli da "dođem sebi malo"u pravu je,malo dok sam razmislil,imam i više neg dobar komp..za ono kaj ga ja koristim...fural bum ga 2-3god.onda i ja prelazim na high end:D
a do tad s ovim zadovoljan,po meni razlike u perfomansama su male,a to se sve da riješit OC-anjem,malo sam clockač i da vidiš,nema zime....preporuka: ostavi kak je,jel mislim da ovi X2 nisu niš manje vrijedniji od intelove ergele.....dobro kaj nisam pal pod utjecaj intela:D

slažem se s večini izjava:ekipa pada na core2duo,zato kaj i ostali koriste,pa zakaj nebi i ja.....
kak se veli kud i svi tud i mali mujo...dobro ja se tog i ne držim,inače bi bankrotiral....
čekat revoluciju i onda napravit transfer,a do tad....

Mazohista 29.04.2007. 15:14

da imate soc939 ili stariji u kombinaciji sa single core,onda bi se isplatio prelazak, ali vi imate am2 i to dual core, i nemate nikakvog razloga za prelazak, to bi bilo ravno tome da si kupio primjerice novu opel astru, i oces prec na primjerice novi C4 citroen, sa malo vise konja.:D

mc_fish 29.04.2007. 16:15

Citiraj:

Autor antrax (Post 710610)
ma daj ne pricaj gluposti, e4400 po nicem nije bolji od e6420, cak je i bitno sporiji na istoj frekvenciji, a na stocku cak 10% razlike minimalno!

Da ne govorimo kod max OCa posto 8x multi je vise nego dovoljan uz najjeftinije memorije da proc radi na 3.6ghz

A razliku u igrama za 300kn troska od 5-10% mozes i kod grafickih dobit, al ce procesor taj proozvakat jedno 2 graficke barem, tako da je po meni bolja investicija ulaganje u njega

Ali generalno dal' ti se isplati preci na intela s ovoga?! Nikako! Radije sacekaj da ovo tvoje postane slabo relativno pa onda uzmi ono sto bude bolje u tom trenutku, ovako je bacanje novca na performanse koje danas ne iskoristavas.

aha ti pricas iz osobnog iskustva ili??

lupetas...gledao oba primjerka jedan do drugoga...ja jesam...a uz to evo ti jos pokoji primjer
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...o-e6420_5.html

Citiraj:

hehe tu si se prevario.nebi razmisljao o takvoj memoriji da ne mislim klokat...pa i sad trenutno imam ocz koji radi na 550 :D
vjeruj mi kuzim te;) al to sto je tebi za gust je prevec...:) inace u povjerenju moj ocz plat rev 2 je isla na 615 ak se dobro sijecam il cak 25:D

Nasty_ 29.04.2007. 18:24

Dobro dobro razuvjerili ste me nista od prelaska za sada , probat cu se borit protiv toga :respekt:
Posto nista od mijenjanja unutrasnjosti , bum vanjski dio zamjenil (kuciste) :D

Mazohista 29.04.2007. 18:54

Citiraj:

Autor Nasty_ (Post 710917)
Dobro dobro razuvjerili ste me nista od prelaska za sada , probat cu se borit protiv toga :respekt:
Posto nista od mijenjanja unutrasnjosti , bum vanjski dio zamjenil (kuciste) :D

:goood:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54.