|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Isplati li se prelazak na Intel ?
Eh u zadnje vrijeme sam nabrijan na vracanje u stare dane kada sam picio po intelu pa me zanima jel se isplati prelazak sa moje konfe na sljedecu : MBO ASUS P5WDH Deluxe CPU INTEL Core2Duo E6420 (CPU INTEL Core2Duo E6320) 2048 MB, DDR2, CORSAIR Dominator, KIT, Twin2X, DDR 800 ili mozda imate bolji prijedlog?
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne isplati ukratko ![]() Ostani ti na ovome što imaš, osim ako te žulja novčanik ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Što svi toliko želite taj Corsair Dominator ? Skup je ko sam vrag, a ne vrijedi te pare. To čak i ja kaj sam na AMD-u znam... Inače, koliko vidim po XS-u, ovi nove E6x20-tke sa 4MB se jako dobro OC-aju... Inače, prelazak bi ti bio jako skup i morao bi dosta nadodati. A pošto vidim da se samo igraš, znaj da u većim rezama je grafa ta koja koči. Razlike između K8 i C2D su sitne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dominator niš ne valja. Nažalost. Skoro svi se vrate na reklamaciju.
![]() |
#5 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ma ne isplati se prelaziti. Ja sam se bio "napalio" na Intel i C2D, a nakon razmišljanja za što mi trea komp odustao sam, jer sam shvatio da bi bacio lovi na Super Pi ![]() ![]() Ako Tor čuje da blatite Dominator... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma nije da mi treba za nesto specjalno komp! nek sam znatizeljan jel me vuce...valjda proljece udarilo u glavu ![]() imam dosta toga za prodat tak da bi mi razlika bila oko soma kunica mozda i manje s obzirom da ne preporucate dominatora! grafe ne mislim mjenjat dok se ne spuste cijene. sta je po vama onda u rangu sa corsairom? nekak ste me razuvjerili o kupnji al to je samo dok se ne probudim sutra ![]() @mc_fish nemislim mjenat komp uskoro tak da necu ic na midi varijantu, il kak spada il nis ![]()
![]() |
#8 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() mislim da ti razlika nebi bila nikakva u tom slucaju...cak ti mozda i bude ostalo nes pa investiras u neku periferiju...neznam you're call naravno...mada mislim da po meni ne trebas nis jaceg... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
hehe tu si se prevario.nebi razmisljao o takvoj memoriji da ne mislim klokat...pa i sad trenutno imam ocz koji radi na 550 ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Nasty,...ne isplati ti se sad prelazit... Pa komp ti je sasvim ok i mislim da neces osjetiti preveliku razliku, uz to, imas SLI s odlicnim karticama i sumnjam da ti igre stekaju. Ja sam presao na C2D kad se pojavio najvise zbog toga da se rijesim AGP-a,pa imam PCI-e, dvojezgreni cpu. (nekad opteron 148 na 3GHGZ i 7900GT AGP). Jest da core arhitektura donosi vise frejmova, divljacki se kloka,ne grije se,ali s obzirom na ovo sto imas je bezveze raditi upgrade. Znam kakav ti je to feeling, uhvatilo te, nabrijao si se..ali pokusaj obuzdati strasti. Rade pricekaj kad izade AMD s Barcelona serijom,uz to, past ce i cijene,m ozda se pojavi DDR3, mozda jos padnu cijene quad-cora.... Zasad pusti kako je.
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Da ne govorimo kod max OCa posto 8x multi je vise nego dovoljan uz najjeftinije memorije da proc radi na 3.6ghz A razliku u igrama za 300kn troska od 5-10% mozes i kod grafickih dobit, al ce procesor taj proozvakat jedno 2 graficke barem, tako da je po meni bolja investicija ulaganje u njega Ali generalno dal' ti se isplati preci na intela s ovoga?! Nikako! Radije sacekaj da ovo tvoje postane slabo relativno pa onda uzmi ono sto bude bolje u tom trenutku, ovako je bacanje novca na performanse koje danas ne iskoristavas.
![]() |
![]() |
#13 |
Registered Abuser
Datum registracije: Jan 2006
|
nemoj uzimat E6320, ne bi ni ja da sam imao više para jer mi se dogodilo baš to šta sam i mislio. proc sam digao bez problema na 3.5GHz sa 1.4v i memorija radi preko 1000 bez problema ali mi matična neće ni 1MHz iznad 500. mali množitelj je smrt.
![]() |
#14 |
Premium
|
Ma znam i ja da je prolazna faza nabrijavanja , al moral sam pitat ipak vi znate najbolje...sad imam priliku jel imam nesto casha. I bedira me sta ce uskoro moja konfa drasticno past u cijeni pa cu onda bit u banani i razlika u parama ce bit ogromna kod kupovanja novih komponenti. cijene novog high performance hardwera ce bit uvijek na jednom cjenovnom nivou dok ce ovo staro jako padat...
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
i mene je zanimal prelazak na intel,al ekipa veli da "dođem sebi malo"u pravu je,malo dok sam razmislil,imam i više neg dobar komp..za ono kaj ga ja koristim...fural bum ga 2-3god.onda i ja prelazim na high end ![]() a do tad s ovim zadovoljan,po meni razlike u perfomansama su male,a to se sve da riješit OC-anjem,malo sam clockač i da vidiš,nema zime....preporuka: ostavi kak je,jel mislim da ovi X2 nisu niš manje vrijedniji od intelove ergele.....dobro kaj nisam pal pod utjecaj intela ![]() slažem se s večini izjava:ekipa pada na core2duo,zato kaj i ostali koriste,pa zakaj nebi i ja..... kak se veli kud i svi tud i mali mujo...dobro ja se tog i ne držim,inače bi bankrotiral.... čekat revoluciju i onda napravit transfer,a do tad.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
da imate soc939 ili stariji u kombinaciji sa single core,onda bi se isplatio prelazak, ali vi imate am2 i to dual core, i nemate nikakvog razloga za prelazak, to bi bilo ravno tome da si kupio primjerice novu opel astru, i oces prec na primjerice novi C4 citroen, sa malo vise konja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
the luda ribetna
|
Citiraj:
lupetas...gledao oba primjerka jedan do drugoga...ja jesam...a uz to evo ti jos pokoji primjer http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...o-e6420_5.html Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |