|
![]() |
#1 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Downclocking 9800PRO
Dakle, malčice me zabrinula spoznaja da mi se je max clock GPU-a smanjio za 8mhz, a memorije za 6mhz. iako je stajala na default više od pola godine... Sada sam opet krenuo u downclocking, te došao do toga da ako previše downclockam memu da imam masu artefakata... no nema veze Mislim da je 190/235 (380/340 default) sasvim dovoljno da se barem malo produži vijek.... Ima još tko da je primjetio slične stvari? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Crkla. Drži ti nju rađe na normalnim taktovima. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
Hmm, sad više nisam pametan... manji taktovi = manje zagrijavanje = dulji vijek a sada mi kažeš da su rikle od downclocka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Manji napon-manje zagrijavanje. A budući da to nije X1xxx serija na kojoj možeš smanjivati napon..... Ja osobno ne bi ništa mjenjao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ja sam od komše downclockao radeta 9600 Pro na 200/300 jer je nakon par mjeseci počela bacat artefakate a zagubio je garanciju i račun. Evo 3 mj , još nema nikakvih problema. AquaMark3 je sa 26000 pao na 22000 ali igrice idu ok.. Mislim da je bolje da to napraviš tako što ćeš obradit bios i onda ju fleshnuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() ma te grafe ko da su curseane...: hitthewa ,ja svoju hvala Bogu imam mjesec dana,i radi ko sat..kupio sam je tu na forumu,Deadeyeova je bila..i super je stvarno..je da cucla napajanje ko luda i da zagrije sistem 5-10 celzijevih,ali isplati se..stvarno 256bita se osjeeetiii...itekako.. ![]() Ostavi je na defaultu,nemoj se igrati s tim..imaš groblje tih radeonki tu na forumu,a opet clashao sam se i sa forumašima kojima i čak moddane u xt rade super po godinu,dvije...čudno nešto se tu događa : bonker2 ... ne zna se više ko tu koga : bonker2 ... ma default i štok kuler..i to je to.. A ovo usporedbe sa 6600,gt i to..ne bi komentirao,ja sam svoju dobio za 500kn i radi ko sat..6600gt košta 800,900 pa i 1k kuna..tako da..ako me netko uvjeri da je doslovce duplo brža u igrama..i taktovima..prodajem ovu i kupujem gt.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
hmm, ajd dobro... moja ima modani XT bios gore, ali sa default frekvama, nekih godinu dana je radila na frekvama u sigu, a već više od pola godine radi na defaultu... Uglavnom, ide na default |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|