![]() |
Downclocking 9800PRO
Dakle, malčice me zabrinula spoznaja da mi se je max clock GPU-a smanjio za 8mhz, a memorije za 6mhz. iako je stajala na default više od pola godine...
Sada sam opet krenuo u downclocking, te došao do toga da ako previše downclockam memu da imam masu artefakata... no nema veze Mislim da je 190/235 (380/340 default) sasvim dovoljno da se barem malo produži vijek.... Ima još tko da je primjetio slične stvari? |
Citiraj:
Crkla. Drži ti nju rađe na normalnim taktovima. |
Čemu downclock?!
|
prevencije radi... masovno krepavaju u zadnje vrijeme
|
Citiraj:
|
Hmm, sad više nisam pametan... manji taktovi = manje zagrijavanje = dulji vijek
a sada mi kažeš da su rikle od downclocka :( loše |
ja bi na tvome mjestu riješio se te grafe prodaj ju za nekih 650kn i uzmi nešto od 6600 ili 6800 serije i mir Božiji
|
Citiraj:
Manji napon-manje zagrijavanje. A budući da to nije X1xxx serija na kojoj možeš smanjivati napon..... Ja osobno ne bi ništa mjenjao. |
Ja sam od komše downclockao radeta 9600 Pro na 200/300 jer je nakon par mjeseci počela bacat artefakate a zagubio je garanciju i račun. Evo 3 mj , još nema nikakvih problema. AquaMark3 je sa 26000 pao na 22000 ali igrice idu ok..
Mislim da je bolje da to napraviš tako što ćeš obradit bios i onda ju fleshnuti. |
Citiraj:
|
ma te grafe ko da su curseane...: hitthewa ,ja svoju hvala Bogu imam mjesec dana,i radi ko sat..kupio sam je tu na forumu,Deadeyeova je bila..i super je stvarno..je da cucla napajanje ko luda i da zagrije sistem 5-10 celzijevih,ali isplati se..stvarno 256bita se osjeeetiii...itekako..:smoke:
Ostavi je na defaultu,nemoj se igrati s tim..imaš groblje tih radeonki tu na forumu,a opet clashao sam se i sa forumašima kojima i čak moddane u xt rade super po godinu,dvije...čudno nešto se tu događa : bonker2 ... ne zna se više ko tu koga : bonker2 ... ma default i štok kuler..i to je to.. A ovo usporedbe sa 6600,gt i to..ne bi komentirao,ja sam svoju dobio za 500kn i radi ko sat..6600gt košta 800,900 pa i 1k kuna..tako da..ako me netko uvjeri da je doslovce duplo brža u igrama..i taktovima..prodajem ovu i kupujem gt..:rolleyes: |
hmm, ajd dobro... moja ima modani XT bios gore, ali sa default frekvama, nekih godinu dana je radila na frekvama u sigu, a već više od pola godine radi na defaultu...
Uglavnom, ide na default |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:09. |