|
|||||||||||
|
|
#931 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2025
|
Hvala puno Struga na trudu i angažmanu oko svih ovih brojeva koje si skenirao 🙂 |
|
|
|
|
|
#933 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Uuuu NFS: Underground 2... Prošao cijelu mislim 2x. Imam jednu knjižicu o F1, mislim da je izdanje autoklub pa ako ima zainteresiranih da puknem na skener kad bum imal cajta...
|
|
|
#934 |
|
Registered User
Datum registracije: Dec 2023
|
Zahvaljujući forumašu Miki9 sada imamo uz Hacker broj 98 i prilog mini časopisa Score br.1. Inače mini časopis za konzolaške igre koji je jedno vrijeme dolazio uz Hacker, a imao je ipak dosta sadržaja u sebi obzirom na mali format. ![]() LINK na broj 98 sa spojenim Score 1 brojem: https://drive.google.com/file/d/1srF...ew?usp=sharing LINK samo na Score 1: https://drive.google.com/file/d/1-Te...ew?usp=sharing |
|
|
|
|
|
#935 |
|
Registered User
|
Znači listam Hacker u potrazi za recenzijom Half-Life: Opposing Force i naletim na igru Mortyr i reko da vidim gameplay na YouTubeu i kad gle, u igri ima simulirani ray tracing efekti gdje se jasno vide dinamička svjetla (neke baklje na zidu) i objekti (npr.neki lik nacista kojeg druknemo nožen) reflektirani na shaderu a koji presijava cijelu postoriju, dakle pričamo o 1999.g a ova igra se vrtila na Celeronu od 300 MHz i nVidia Riva TNT grafičkoj kartici. Ovo zapravo nebi smjelo biti moguće na hardwareu toga doba, ali eto ga na tu je... ![]() Ako nekoga zanima video na YT tu je i link na vrijeme kada krene navedena scena: https://youtu.be/VzybFRNquwU?t=468 |
|
|
|
|
|
#937 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Da, recenzija je u broju 55, jednom od legendarnijih brojeva zlatne ere s fakat masu recenzija (i potpuno najdosadnije naslovnice ikad) od kojih su naravno top iščekivanja kraja stoljeća Quake 3 i Unreal Tournament. Mortyr je interesantan, to je prvi fps kolko znam nakon wolf 3d-a koji je opet isfurao tu ww2 nazi tematiku, a prije izlaska Medal Of Honora i RTCWa s kojima je to postao mainstream kroz više godina; mislim da možda iz nekih političkih razloga se s time nije htjelo riskirati, npr. u dojčlandu su sve takve igre zabranjivali i žestoko cenzurirali (oni su kraljica cenzure; u Carmageddonu gaziš robote :-) Čak sam ga vrtio pred koju godinu s nekog skinutog hackcda demo, malo mi je nekak janky gameplay bio pa dosta teško prolazit, lagano te ukokaju. |
|
|
|
|
|
#938 |
|
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Igra zapravo bila relativno šit kolko se sječam. Al da, jedina konkretnija WWII tematike nakon Wolf3D pa je zato bila interesantna. |
|
|
|
|
|
#939 | ||
|
Registered User
|
Citiraj:
Inače meni taj dio igre izgleda barem nekih 3-4 godine ispred svog vremena, šteta što više neisu koristili te efekte... Citiraj:
Meni je inače za oko zapela ta refleksija u igri Mortyr tako da mi je to nekako bio okidač da provjerim kako to izgleda. |
||
|
|
|
|
|
#940 |
|
Registered User
|
Evo samo jedan podsjetnik glede Hackera, dakle da se kompletira kolekcija potrebno je još skenati slijedeće brojeve: 65, 69, 70, 72, 73, 74, 78, 80, 81, 82, 83, 85, 86, 87, 88, 91, 94, 106, 109, 111, 112, 113, 114, 115, 116 i 117 e sad upravo je tu malo zbrka jer neki kažu da je zadnji broj 114 a neki kažu da je to broj 117? Možda je taj 116 i 117 bili ljetni dvobroj kako je to znalo biti pa je zadnji broj zapravo izašao u cca lipnju ili srpnju 2005., jer sad sam baš naletio na post na forum hr gdje kaže da časopisa neva već godinu dana a post je iz srpnja 2006.... Zadnje izmijenjeno od: struga987. 23.03.2026. u 12:49. |
|
|
|
|
|
#941 |
|
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
86 imamo ahriviran. Glede zadnjeg broja, neletio sam na neke stare postove po internetovima gdje ekipa prodaje/poklanja stare brojeve i nabrajaju do 117 na više mjesta pa je valjd ato zadnji |
|
|
|
|
|
#942 | |
|
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Hvala! |
|
|
|
|
|
|
#943 |
|
Registered User
|
Evo probaj sada https://drive.google.com/file/d/1PdU...ew?usp=sharing |
|
|
|
|
|
#944 | |
|
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Registered User
|
Samo da javim da mi uskoro stiže sa njuškala (treba doći u subotu) Hacker broj 94 tako da će možda isti dan ići i sken sa obradom i upload ![]() Zadnje izmijenjeno od: struga987. 28.03.2026. u 12:59. |
|
|
|
|
|
#946 |
|
Registered User
|
Evo nam novi sken broja iz kolovoza 2003. ![]() Naslovnica Arthas ilitiga Lich King, dost dobro ako se mene pita, a povod je recenzija WarCraft: The Frozen Throne. U to vrijeme nitko vjerojatno nije imao pojma da će tamo pred kraj 2000ih u igri WoW: Wrath of the Lich King ovo biti jedan od najistaknutijih ekspanzija i likova u WarCraft priči... Od nekih ostalih igara tu je velika najava za Stalker: Oblivion Lost a koji je kasnije postao Stalker: Shadow of Chernobyl ako se ne varam, ali negdje sam vidio da postoje neki remake tog Oblivion Lost-a. Igra broja je Star Trek: Elite Force 2 i to se igralo, a sjećam se da je bio i demo na nekom CD-u. Igra Tomb Raider Angel of Darkness postaje razočaranje godine haha. Tu još imamo i igru Chaser i to se isto sjećam da se igralo i bila je dobra pucaljka. A u recenziji mi najjači komentar na sliku pobijenih ''prilegli ljudi malo'' haha e zbog toga je Hacker bio top časopis a da ne pričam po pljuvanju developera i kojekavih gluparija toga doba. ![]() Ima tu puno nekih članaka o hardwareu tog doba a fascinantno mi je test digitalnih fotoaparata gdje je najjeftiniji bio preko 2500 kn a to je u ono vrijeme bila i neka plaća koju si dobivao a u većini slučajeva čak i manje (1800 kn je bil neka nominalna) ehhh... Inače u ovome broju ima još pregršt zanimljivih stvari pa bacite oko i uživajte u skenu na A3 formatu kao i uvijek kad ja to radim ![]() LINK: https://drive.google.com/file/d/1ZNS...ew?usp=sharing |
|
|
|
|
|
#947 |
|
Registered User
|
@Struga Čestitke na 94ki, stvarno si skener beast !! Digitalci su se u to doba 2003-2004. tek probijali u širi javni prostor, jači modeli su koštali i po 4-5000 kn, a najveća boljka im je bila relativno mali kapacitet memorije, jer kartice od stotinjak megabajta su bile isto više stotina kuna. Kartica od 1 GB je bila tad tipa min. 2000 kn, možda i više. Uglavnom, ništa od toga se nije za cash kupovalo nego isključivo na rate. Propustio sam se referirat na ovo, brutalan find, nikad nikakve Hacker reklame nisam uhvatio na TVu back in the day. I sam kanal je zanimljiv, na videu predzadnje stavljenom "Reklame i najave (HRT 1, 06.02.1999.)" spominje se u 1:40 emisija "Kušanovi prijatelji - junaci njegovih knjiga", to me odma bacilo u nostalgiju, jer sam baš u to doba ko osnovnoškolac gutao njegove knjige o Koku, a kad sam čitao Koko i duhove (iirc), vrtio sam u glavi taj ambijent na staroj Peščenici gdje se radnja odigrava (u videu gore je prikazana u prvom kadru križanje Heinzelova - Banjavčićeva) te zamišljao kako je to oko Bužanove ulice (gdje je Koko stanovao, kasnije je poznata da je tamo bio i onaj nakaradni dugogodišnji zagrebački graonačelnik). Kasnije, kad sam tam prošao prvi put, malo sam se razočarao jer gotovo ništa od tih knjiških opisa (kojekakvih kućica, tvornica, skladišta gdje su se ovi igrali) više nije postojalo u i oko Bužanove, što ipak nije čudo jer radnja je u davnim 50im godinama. Fenomenalno bi bilo da jednog dana HRT arhivu digitalizira i otvori gdje bi se ovakve i slične emisije iz davnih razdoblja mogle na zahtjev gledati, ako nisu presnimljene trake. Zadnje izmijenjeno od: Miki9. 31.03.2026. u 16:17. |
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
#949 |
|
Registered User
|
Kolko sam skužio, mozda sam u krivu, ta ulica iz serije je gledala na od Kušlanove igralište, no sve je srušeno još prije bar 15, 20g. tak da nema se više ništa za vidjet. Sam Naselak je po nekim kartama prije ww2 bio ne kvart ni naselje nit ulica, nego više kao neka mikrolokacija, grozd nekoliko ulica al tam u smjeru prema Harambašićevoj, dok još okolo niš nije bilo zgrađeno. To su sve gradske lokacije zapravo tada periferije, sa vrtovima i poljima okolo, koje su doživjele ekstremnu promjenu od kraja ww2 do 60ih godina. Jedan dobar primjer je ona Duknovićeva ulica koju je patetično isfurala ona pizzerija, prodajući priču (a očito u jednom trenu prije tog bez problema i zemljišta) o više potpuno nepostojećoj ulici (fore kao: tu smo se loptali, al smo nabijali pa su nam zrušili koš, dedek ovaj, teta ova, sused onaj, mice mace, peseki, slagali smo pony itd. tko je bio i čitao sladunjavi jelovnik zna o čem pričam), koja je kompletno srušena i pokrivena sa tri, četiri zgrade, po niti jednom detalju više nema elemenata iz te polu šuplje priče. S obzirom da su i smogovci i Koko s istog kvarta, udaljeni manje od pola kilometra, užasno zgodno bi bilo da je napravljen nekakav crossover u stilu Batman i Superman ili Martin Mystere i Dylan Dog, neka radnja gdje se udružuju svi likovi, a isto je razdoblje radnji cca oba serijala, tak da ne bi bilo tu greške ni diskrepancije. Ili dok su se snimale serije, scena easter egg nekakav npr. u smogovcime gdje se Koko pojavi (zagonetni dječak je 1990. sniman, kao i neke ep. smogovaca iirc) i obratno, čak samo da prođe na ulici tam u kvartu je već zgodan hommage. |
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Pa nije baš sad da je srušeno prije 15-20 godina kada eto još na google maps postoji gdje vidiš kuće. Sada umjesto ovih kuća je prazni plac. Vjerojatno tu bude neka zgrada nikla. Žao mi je kaj nisam ostatke fotkao prošle/pretprošle godine dok je bila još jedna kućica... Kakve 1990. godine da je Zagonetni dječak sniman??? 2013 je sniman. Ne nalazim ni jedan drugi film s tim nazivom. Uzbuna na Zelenom Vrhu 8 listopad 2017 Koko: Ljubav ili smrt (Ljubav ili smrt) 6 studeni 2014 Koko i duhovi 16 srpanj 2011 Koko i zagonetni dječak (Zagonetni dječak) 27 veljača 2013 https://www.themoviedb.org/collectio...language=hr-HR
|
|
|
|
#951 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
https://mojtv.hr/m2/film.aspx?id=16559 Al nije magnum crimen, nekakva ženska u fakin' diplomskom je propustila/nije znala uopće za Ljubav ili smrt iz 1999. godine. To tražim jako dugo, nema uopće na internetima snimaka, a samo su je jednom puštali na tvu, tad u to doba. I da, ovaj mali gore mi je bio idealni Koko, onak baš frajerčić, pretpostavljam da je taj nesretni rat blokirao snimanje nekih daljnjih ekranizacija, a ovaj kroz tih par godina u međuvremenu odrastao i prestar bio da više glumi predtinejdžera. |
|
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Otišli mi u druge vode od časopisa. Tu stajem a admini možda da prebacu ovih par postova u filmove ili da otvore novu temu Nostalgija i filmovi...
|
|
|
|
#954 |
|
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#955 |
|
Registered User
|
enter časopis broj 1
Evo malo natrag na temu, zahvaljujući forumašu CyberDino imamo prvi sken časopisa enter i to broj 1 iz listopada 2002. Inače nisam kupovao i čitao ovaj časopis ali sam znao za njega... ![]() Uglavnom čini se da je ovo neki projekt od BUG-a kao za početnike u informatici, ali ima tu i nekih članaka o igrama a spominje se i igra broja WarCraft III Ima tu svega, uputa za sastaviti komp, početno programiranje, itd itd. Skenat ćemo pa možda bude zanimljivo, jer vjerujem da ima sigurno i nekih izvješća sa kojekakvih LAN turnira koji su tada bili aktualni. Koga zanima, sken je tu! https://drive.google.com/file/d/1kWk...ew?usp=sharing |
|
|
|
|
|
#956 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Zadnje izmijenjeno od: kopija. 14.04.2026. u 15:10. |
|
|
|
|
|
#958 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Mogao si za njega kupiti i poseban registrator, svaki časopis je imao onako metalne kukice baš zbog toga. Meni je bio odličan zapravo, i šteta što su ga ugasili (kao i sve s ovog topica) jer je po meni bio nešto kao Smib/Modra lasta ali eto za "kompjutere". Volio sam ga čitati i tokom faksa sam neko vrijeme i pisao neke tekstove za njega, ali eto life goes on :'-) |
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Registered User
|
U jednom trenutku Enter je teoretski bio i među nekima popularniji od ozbiljnih gaming časopisa, jer mislim da je dosta osnovnoškolaca uzimalo preko škole pretplatu (valjda je prolazilo pod egidom, ne pogrešnim, "da dijete nauči oko informatike"), dok za nikog u školi nisam znao da je imao pretplatu tipa na Hacker ili Psx, osim od razrednog frenda stariji buraz koji je to osvojio jer je na ljeto 98. bio u Modul-u 8. Ne sjećam se kak se dospijevalo u tu emisiju, samo da su ga nenadano zvali na snimanje usred ljeta kad su valjda svi njegovi frendovi bili na moru il digod, pa je jednog susjeda, dečka iz zgrade zvao u team (oboje su imali 14g max.), nažalost po priči, nisu pobijedili, nisu im igre za ps1 bile specijalnost. Goes without saying da bi nekakva online arhiva tih emisija bila zlatni rudnik nostalgije. Općenito, nejasno je da uz pregršt svakakvih beskorisnih kvazikulturnih sisača proračuna, ne postoji neka državna služba koja bi tipa digitalizirala sav javni broadcast sadržaj unazad zadnjih 30 ili više godina do kojeg mogu doć, pa makar određeni bio samo na kazetama građana. |
|
|
|
![]() |
|
|