Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.02.2026., 22:24   #12991
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Katastrofalan test, uopće nisu spomenuli Adam Audio.
Pokidao sam PDF.

P.S.
Ovo su neki KEF plaćenici pisali
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2026., 23:11   #12992
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Hi-Fi

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Kakva ti je to pisaca masina iza Buga?
Neka Logitech

Citiraj:
Autor jean luc Pregled postova
To je prilog koji se može pregledat bez pretplate

https://www.bug.hr/casopis/#tab-grid

Hvala, mislim da cu tekst prije ovako procitati nego iz casopisa ali dat cu mu priliku dan dva. Vec mi je ostao u uredu 🤷

Sent from my iPhone using Tapatalk
Staro 24.02.2026., 23:16   #12993
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Adami i nisu audijofiljki zvučnici nego studiovski monitorovi.

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2026., 23:43   #12994
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova

Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk
Tako je, monitori su klasa iznad. Audiofilija je pak bolest.
Staro 24.02.2026., 23:47   #12995
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
To je prilog koji se može pregledat bez pretplate

https://www.bug.hr/casopis/#tab-grid
Najaca sekcija - subwooferi i gramofoni Kao, to nek ide u djuture, nije bitno...

Malo sam pregledo popis, nis posebno... Neko uzeo Openclaw, reko da mu pregleda par web shopova koji prodaju hifi i napise neki pregled i to je to... To nije ni clanak, to su samo malo AI uljepsani spec sheetovi... Od te opreme nijedan nouinar nije nista preslusao...

Plus sto fali omanje brdo stvari koje bi itekako dobro dosle na tom popisu, ali se ne kupuju u Sonus Artu i jos te dve firme cije webshopove je Openclaw pregledao...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4-2666
512GB Samsung PM981a, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2026., 23:49   #12996
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Ima tamo u clanku sekcija o aktivnim zvucnicima... Neki od tih tamo navedenih su neki jadni monitori...

Sta je Nejo kupijo Adame ipak? Ajd fino...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro 24.02.2026., 23:49   #12997
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Tako je, monitori su klasa iznad. Audiofilija je pak bolest.
Dok nisi RT-jca lemio sa stroncijem onom lemilicom od 2W koju je danas nemoguce naci, nemas pojma sta je audiofilija...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro 25.02.2026., 02:31   #12998
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Sta je Nejo kupijo Adame ipak? Ajd fino...
I to da znaš samo koje, i to ne samo njih.
A jbga kad nisi htio pogledati.
Ako pak poželiš, počni odavdje.
Staro 25.02.2026., 11:08   #12999
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Najaca sekcija - subwooferi i gramofoni Kao, to nek ide u djuture, nije bitno...

Malo sam pregledo popis, nis posebno... Neko uzeo Openclaw, reko da mu pregleda par web shopova koji prodaju hifi i napise neki pregled i to je to... To nije ni clanak, to su samo malo AI uljepsani spec sheetovi... Od te opreme nijedan nouinar nije nista preslusao...

Plus sto fali omanje brdo stvari koje bi itekako dobro dosle na tom popisu, ali se ne kupuju u Sonus Artu i jos te dve firme cije webshopove je Openclaw pregledao...
Pa ja bih rekao da si skroz krivo shvatio poantu priloga - naravno da je "popisana" oprema iz nekoliko shopova koji oglašavaju u časopisu, no cijeli prilog je usmjeren kao vodič za početnike, i pri tome su pojedini uređaji izdvojeni kao primjer kategorije. Moje mišljenje je da je riječ o vrlo korisnom tekstu, naravno svakog tko ima interesa za tematiku i ne smatra sebe "ekspertom" koji više nema što za naučiti.

I da, imaš pravo - to nije članak, to je hrpetina teksta i slika s kojom se netko morao baviti solidnu količniu vremena, čak i ako se koristio AI-jem.

No svakako taj "članak" nije napisala umjetna inteligencija, jer ima puno referenci na osobna iskustva autora priloga. Dolje je potpisan autor Davor Šustić, pa mi se čini da - između ostalog - i ne pratiš redovno taj časopis, jer bi primjetio da je čovjek redovno objavljuje recenzije tih uređaja, a s vremena na vrijeme piše o iskustvima s tom opremom u svojim kolumnama.

Ne znam zašto bi bilo "očekivano" da netko mora baciti hejterski komentar, jer ovo što si napisao svakako vuče na tako neku kompulzivnu namjeru - mislim, naravno da svatko može imati svoje mišljenje o bilo čemu, al bi barem trebalo razmisliti prije nego što se napiše nešto što očigledno ne stoji.

Ili si ti taj koji koristi AI - za piskaranje na forumu?
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2026., 11:18   #13000
sti
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Dobar je Sustic, na njegovu preporuku sam uzeo Topping DX5 II (uz blagoslov Amira sa Audio Science Review) i odusevljen sam. Pogoni Sennheiser HD650, to je moj hi-fi setup i ne treba mi vise
sti je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2026., 12:59   #13001
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Pa ja bih rekao da si skroz krivo shvatio poantu priloga - naravno da je "popisana" oprema iz nekoliko shopova koji oglašavaju u časopisu, no cijeli prilog je usmjeren kao vodič za početnike, i pri tome su pojedini uređaji izdvojeni kao primjer kategorije. Moje mišljenje je da je riječ o vrlo korisnom tekstu, naravno svakog tko ima interesa za tematiku i ne smatra sebe "ekspertom" koji više nema što za naučiti.

I da, imaš pravo - to nije članak, to je hrpetina teksta i slika s kojom se netko morao baviti solidnu količniu vremena, čak i ako se koristio AI-jem.

No svakako taj "članak" nije napisala umjetna inteligencija, jer ima puno referenci na osobna iskustva autora priloga. Dolje je potpisan autor Davor Šustić, pa mi se čini da - između ostalog - i ne pratiš redovno taj časopis, jer bi primjetio da je čovjek redovno objavljuje recenzije tih uređaja, a s vremena na vrijeme piše o iskustvima s tom opremom u svojim kolumnama.

Ne znam zašto bi bilo "očekivano" da netko mora baciti hejterski komentar, jer ovo što si napisao svakako vuče na tako neku kompulzivnu namjeru - mislim, naravno da svatko može imati svoje mišljenje o bilo čemu, al bi barem trebalo razmisliti prije nego što se napiše nešto što očigledno ne stoji.

Ili si ti taj koji koristi AI - za piskaranje na forumu?

Ponukan tvojim odgovorom sam iskoristio svoju 'Ne budi lijen' funkciju i ponovo prosao kroz cijeli clanak... https://www.bug.hr/hi-fi/predstavlja...mponenti-57140

Nije to neki posebno hejterski komentar, to je vise realistican komentar sto ocekivati od navedenog clanka... Za ovakvo nesto napisat treba realno mozda sat-dva dok se nadju sve slike i specifikacije... Specifikacije ubacimo u AI laprdalo i dobijemo tocno one opise koji su navedeni... Tamo nema TRUNKE referenci na osobna iskustva autora, doslovno nijedno...

Evo ti primjer pa mi reci gdje tu vidis ikakav 'personal touch' autora i iznosenje osobnih iskustava... Jer ja tu vidim samo nabrajanje sta to sve ima, a to se dobije tako da uzmes spec sheet i napises par recenica... Ili po novom, uzmes AI laprdalo i kazes da ti napise 5-6 recenica teksta o tom cudu...

AXR100 Cambridge Audijeva je vizija klasičnog stereo receivera, uređaja koji spaja sposobno analogno pojačalo i ugrađeni FM tuner u jednostavno, ali vrlo funkcionalno kućište. Pojačalo klase A/B isporučuje 100 W po kanalu u 8 Ω, pa može pokretati i veće samostojeće zvučnike u prostranijim dnevnim boravcima. Uz bogatu ponudu analognih ulaza, uključujući gramofonsko pretpojačalo, tu su i digitalni optički i koaksijalni ulazi. Glazba se bežično može reproducirati preko Bluetootha, a za mogućnosti mrežnog streamanja potrebno je dodati vanjski mrežni streamer prema vlastitom odabiru.

Evo ti odgovor od ChatGPT laprdala na moj upit... Cca. 10 sekundi mi je trebalo za napisat upit...

Ja: trebam kratku recenziju 5-6 recenica (jedan paragraf) o Cambridge Audio AXR100... treba se fokusirati na specifikacije i upotrebljivost...

ChatGPT: Cambridge Audio AXR100 je stereo prijemnik/amplifier s 100 W izlaza po kanalu (8 Ω), što mu omogućuje snažan i dinamičan zvuk u većini kućnih sustava. Ima ugrađeni FM/AM tuner, Bluetooth 5.0 za bežično streamanje te MM phono ulaz za direktno spajanje gramofona bez dodatnog pretpojačala, uz nekoliko digitalnih (optika, koaksijalni) i analognih ulaza. Frekvencijski odziv ide od 5 Hz do 50 kHz, a omjer signal-šum je iznad 82 dB, što doprinosi jasnom i detaljnom zvuku bez previše šuma. Kućište je kompaktno i klasično dizajnirano, a jednostavno upravljanje i solidna konektivnost čine ga praktičnim za svakodnevnu upotrebu, posebno u glazbenim setupima bez kućnog kina. U cjelini ovaj uređaj nudi vrlo dobru kombinaciju snage, funkcija i kvalitete zvuka za cijenu.

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro 25.02.2026., 13:05   #13002
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Ponukan tvojim odgovorom sam iskoristio svoju 'Ne budi lijen' funkciju i ponovo prosao kroz cijeli clanak... https://www.bug.hr/hi-fi/predstavlja...mponenti-57140

Nije to neki posebno hejterski komentar, to je vise realistican komentar sto ocekivati od navedenog clanka... Za ovakvo nesto napisat treba realno mozda sat-dva dok se nadju sve slike i specifikacije... Specifikacije ubacimo u AI laprdalo i dobijemo tocno one opise koji su navedeni... Tamo nema TRUNKE referenci na osobna iskustva autora, doslovno nijedno...

Evo ti primjer pa mi reci gdje tu vidis ikakav 'personal touch' autora i iznosenje osobnih iskustava... Jer ja tu vidim samo nabrajanje sta to sve ima, a to se dobije tako da uzmes spec sheet i napises par recenica... Ili po novom, uzmes AI laprdalo i kazes da ti napise 5-6 recenica teksta o tom cudu...

AXR100 Cambridge Audijeva je vizija klasičnog stereo receivera, uređaja koji spaja sposobno analogno pojačalo i ugrađeni FM tuner u jednostavno, ali vrlo funkcionalno kućište. Pojačalo klase A/B isporučuje 100 W po kanalu u 8 Ω, pa može pokretati i veće samostojeće zvučnike u prostranijim dnevnim boravcima. Uz bogatu ponudu analognih ulaza, uključujući gramofonsko pretpojačalo, tu su i digitalni optički i koaksijalni ulazi. Glazba se bežično može reproducirati preko Bluetootha, a za mogućnosti mrežnog streamanja potrebno je dodati vanjski mrežni streamer prema vlastitom odabiru.

Evo ti odgovor od ChatGPT laprdala na moj upit... Cca. 10 sekundi mi je trebalo za napisat upit...

Ja: trebam kratku recenziju 5-6 recenica (jedan paragraf) o Cambridge Audio AXR100... treba se fokusirati na specifikacije i upotrebljivost...

ChatGPT: Cambridge Audio AXR100 je stereo prijemnik/amplifier s 100 W izlaza po kanalu (8 Ω), što mu omogućuje snažan i dinamičan zvuk u većini kućnih sustava. Ima ugrađeni FM/AM tuner, Bluetooth 5.0 za bežično streamanje te MM phono ulaz za direktno spajanje gramofona bez dodatnog pretpojačala, uz nekoliko digitalnih (optika, koaksijalni) i analognih ulaza. Frekvencijski odziv ide od 5 Hz do 50 kHz, a omjer signal-šum je iznad 82 dB, što doprinosi jasnom i detaljnom zvuku bez previše šuma. Kućište je kompaktno i klasično dizajnirano, a jednostavno upravljanje i solidna konektivnost čine ga praktičnim za svakodnevnu upotrebu, posebno u glazbenim setupima bez kućnog kina. U cjelini ovaj uređaj nudi vrlo dobru kombinaciju snage, funkcija i kvalitete zvuka za cijenu.

Čekaj malo, ti si očekivao da će u sekciji gdje se predstavljaju pojedini proizvodi, po tri na jednoj stranici (uz fotografiju), biti osobnih iskustava? Mislim, nije da moraš raditi u medijima pa da otprilike znaš što je primjereno, moguće i očekivano od ovakve forme, odnosno od ilustrativne crtice kojom se daje par primjera za tekst "kako izgraditi kućni hi-fi od nule"?
jean luc je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2026., 13:13   #13003
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Ako nekome treba, ja mogu napraviti profesionalnu recenziju svojih Adama i subwoofera uz grafove frekvencijskog odaziva napravljenih pomoću kalibriranog mikrofona i sve to
Staro 25.02.2026., 13:21   #13004
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Ako nekome treba, ja mogu napraviti profesionalnu recenziju svojih Adama i subwoofera uz grafove frekvencijskog odaziva napravljenih pomoću kalibriranog mikrofona i sve to

Nemas prostor za to
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2026., 13:36   #13005
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Citiraj:
Čekaj malo, ti si očekivao da će u sekciji gdje se predstavljaju pojedini proizvodi, po tri na jednoj stranici (uz fotografiju), biti osobnih iskustava? Mislim, nije da moraš raditi u medijima pa da otprilike znaš što je primjereno, moguće i očekivano od ovakve forme, odnosno od ilustrativne crtice kojom se daje par primjera za tekst "kako izgraditi kućni hi-fi od nule"?
You win...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666
intel UHD 620

Staro 25.02.2026., 13:44   #13006
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Neovisno o temi i autoru, BUG je kao časopis unazad barem 15, ako ne i 20 godina - ništa više, nego ovo o čemu raspravljate - skupina slika i teksta koji više djeluju kao (plaćene) reklame i prepisane specifikacije, nego konkretne recenzije i objektivni osvrti. Nažalost, oni su toga jako dobro svjesni, ali očito da (još uvijek) prolazi, pa nemaju razloga za promjene i izmjene, mada se čitateljstvo odavno prebacilo na druge i aktualnije izvore informacija.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 22TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x8TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro 25.02.2026., 19:56   #13007
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Citiraj:
Za subac ti vrijedi isto kao i za svaki drugi regularni zvučnik - najviše će dati u slobodnom prostoru. Tako da ako imaš ograničenja po pitanju smještaja, najbolje da istražiš koliko uopće sve to ima smisla. Odnosno - ako imaš jedno preodređeno mjesto za smještaj suba, vrlo je moguće da nećeš dobit optimalne rezultate. Ne bi bilo loše da posudiš neki malo bolji sub za probu, ako imaš priliku.

Što se tiče samih pojedinih modela (nisi napisao budžet koji misliš odvojit?), SVS je tu svakako dobar izbor - prvo dostupni su na našem tržištu, imaju app i očito dokazano dobre karateristike. Što se drugih opcija tiče, rekao bih da možeš dogovorit slušanje -prije nego li što kupiš uređaj, a da ih se isplati uzet u obzir - još za KEF-ov KUBE 12 ili KC62/92 (ako ti ulazi u budžet), nešto od REL-a valjda, pa čak i novi Wiimov Sub pro čije opcije izgledaju zanimljivo.

Sve drugo malo ozbiljnije tipa JL Audio ili Arendal moraš naručivati. Ako ti nije problematično naručivat, isprobavat pa potencijalno vraćat nazad - nije ni to loša opcija.
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Preporuka samo takva za Arendal, od kvalitete proizvoda do customer servicea - sve je na top izvedbi.
Da nisam već imao XTZ sub s kojim sam bio zadovoljan, uzeo bih i njihov sub bez da se mislim.

PS - ako bi kupio ovaj moj XTZ, šibni poruku, pa da mi daš opravdanje da odem na 1723 2V
Samo da se pohvalim da sam naručio XTZ SUB 12.17 EDGE. Na webu nije dostupan, ali preko podrške njihove se može rezervirati.

Bilo je XTZ ili Arendal 1961 1S, malo sam zagnjavio kolegu Igorr, i hvala mu na pomoći. Također hvala kolegi jean luc što mu je skrenuo pozornost na te druge marke. Arendal je dostupan tek početkom svibnja, dok će XTZ doći za cca 3 tjedna pa sam se ipak odlučio za XTZ. Ukoliko mi ne bude odgovarao, imam 30 dana za povrat, stignem vratiti i kupiti Arendal taman kada bude dostupan.
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 19:44   #13008
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
sad kad ste se ispuhali oko izbora zvučnika zadnjih 28 stranica, možemo nastaviti sa regular programmingom.
počastio sam se "novim" magnetofonom, oduvijek sam htio nešto mrvu bolje ala teac ili akai, ovo nije ni blizu nečeg ozbiljnog ali je ipak korak iznad sharpa kojeg sam imao do sad. akai ima glass head (x3), navodno neuništive, i puno bolji freq response u odnosu na sharpa, zapravo na manjoj brzini ima bolji zvuk nego sharp na najvećoj. i autoreverse, doduše samo za play. (sharp je 5 head pa može snimat u oba smjera).
razmišljam nabavit neku policu pa ga zavidat za zid, da ga ne držim na zvučniku. sa sharpom neznam šta ću, radi on, ali polako izdiše.

mislim da sam sad sa hifijem gotov. polica za trake mi još treba, sklepat ću nešto.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:27   #13009
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Treba tebi Technics AZ7... Samo taj ti fali kolko vidim...

GMKTec K8Plus

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
32GB DDR4-2666