|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Windows Update kontantni problemi i konflikti
Imam Windows 10 i svako malo kad mi windows napravi update desi se neko sranje. Em na laptopu em na stolnome PCju ! Eo sad na laptopu konkretno... Imam WhatsApp aplikaciju koji koristim na Laptopu. Do prije koji dan sve je radilo OK (manje vise) A evo sad odjednom kao nece da detektira mikrofon kad idem videocal. A kad primim videocall od nekoga, e onda nece detektira da imam kameru, a mic i zvuk su ok ! Jedino sto se desilo u medjuvremenu je taj usrani Windows update koji se ne moze iskljucit. Imam sve permissions u settings za WhatsApp, sve to radi .. samo nakon updatea ti konflikti su se intezivirali da vise ni ne mozes koristit WhatsApp .. A sve samo od sebe ! A s druge strane .. na stolnome PCju nakon updatea windowsa ne radi vise ni jedne bluetooth slusalice. Jednostavno sistem (windows) odbiva da salje na zvuk na njih kad ih konektiram. Sve spojeno, samo zvuka nema ! KATASTROFA Sve prije radilo bez problema .. nista dirano nije ... i onda adios ! Pokusavas, update drivera, ukljuci iskljuci, prckaj po registrima .. ovo ono . .ma kakvi ... Nadju se ljudi s istim problemima na redditu al nema rjesenja ... Mislim da cu preci na MAC i laganica na Linux kod x86 sistema .. Windowse vise ni u ludilu ... Jel se vama ovo desava nakon update-a ?
|
|
|
#2 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pogledaj temu o W11. Takvih s**nja k'o u priči. Izgleda da je W10/11 LTSC najbolje rješenje.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi trebao posebnu temu, neka mod prebaci pod W10 temu. Došao bi do istog zaključka da si pogledao zadnjih x stranica teme za W10 a pogotovo za W11, tamo je još veće "veselje". Prije prelaska na Linux, šta preporučam, probaj ako možeš "iskopat" i složit si W10 IoT Enterprise LTSC. I tu se treba malo potruditi pa ugasiti automatski update, koristiti WuMgr pa puštati samo ono šta zaista trebaš. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Linux ekosistem ima toliko softwera na raspolaganju da kada pročitm takve budalaštine u formi generalizacija dobijem proljev. Činjenično je stanje, da ovisno o potrebama korisnika, prelazak na linux može biti praktično neizvediv.
|
|
|
#7 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
Citiraj:
točno to |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
0 problema s waylandom, meni to zvuči kao bajka. Jedini periodi kada nisam imao probleme s waylandom su oni u kojima wayland nisam ni koristio. Ne kažem da su to nerješive situacije, nego dosadi mi taj konstantni pussyfooting Probam, vratim se na x i tako ukrug.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Jedini problem vidim ako se sa tom PCjem/laptopom moras spajat poslje na kompanijine operativne sisteme, onda je to ajme majko jer oni koriste Microsoftova "riesenja". Slicno je bilo nesto s virtualnim masinama i spajanjem i permisonima. Linux-->Win nema sanse da to sve ukomponiras daljinski da ti radi. Evo recimo konkretno moja firma koristi laptope i win11 na njima i ima neki custom security/server VPN od neke XY firme koji moras popalit da ti software uopce funkcionira. Imaju neke cloud sisteme od Azure-a i jos kojesta a sve preko win ... Katastrofa. Mogu mislit kako bi to bilo divno pokusat instalirat na vlastit Linux sistem. Uglavnom nema sanse da imas jedan PC za sve. Moras jedan za firmina sranja, pa jedan za gaming .. pa jedan gdje te baterija nece iznevjerit nakon godine i slicno ... Al najbolje mi se cini ljepo prec na open source Linux... I ako nema nesto za tu platformu ..ljepo im servirat odjeb. Znaci nema igra da nije optimizirana za Linux platformu (preko Steam-a ili stajaznam) cao .. NETREBAS MI ! Firma radi samo s Windows licencama i na toj platformi (koju BTW zahtjevaju da i ti koristis) .. CAO RETARDIRANI STE ne zanima me rad s vama ! Ja mislim kad si tako poslos sve u zivotu .. divota .. ni pol muke ... ni gastritisa... Nebi propustio nista osim dodatne sekirancije u svome zivotu izgleda !
|
|
|
|
#14 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
|
|