|
|||||||||||
|
|
#1561 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
|
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
MBO PCIe V3x16 NVME PCIe V4x4 - 4 komada Kontroler PCIe V5x16 https://www.asus.com/motherboards-co...x16-gen5-card/ Ploča podržava bifurkaciju PCIe slota, ali je PCIe V3. Jel bi ova kombinacija trebala raditi? Ili da kupujem V3 kontroler? Brzina mi nije toliko bitna. Dovoljno mi je 1GB/s a pretpostavljam da PCIe3 x 4 može i brže. |
|
|
|
|
|
#1563 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Navedeno bi trebalo raditi. Pitanje je po kojoj cjeni bi dobio tu karticu. |
|
|
|
|
|
#1564 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Thx za info. Uzeo bih ovu Gen5 jer mi 20 EUR ne igra neku ulogu, a V2 koja je osjetno jeftinija mi je nekak meh. Ako cu ju kojeg dana htjet ubacit u neki ozbiljniji PC ici ce mi na zivce što nije barem PCIe 4. Gen 5 - PCIe 5 - 84 EUR. Gen 4 - PCIe 4 - 64 EUR. V2 - PCIe 3 - 46 EUR. Glavno ime modela za varijante iznad je Asus Hyper m.2. Navedene cijene su na Amazon.de ako netko treba istu karticu. |
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
normalno da sam fulao temu. sad u ispravnu imao sam stari pc na kojeg sam stavio xpeonology i nije mi to bilo bas korisno. pa sam maknuo i stavio proxmox. radim to sve prvi put pa se igram i gubim vrijeme. trenutno sam stavio home assistant gore jer nisam imao nista pametnijeg. a cisto da vjezbam. sad planiram plex i stavit gore sve arr.ove vezane za plex i migrirati postojecu bazu koja je na mom pcu. i kasnije dodati pi hole, grafana, wireguard itd. pc je i5 7400 i 8gb rama. imam jos 16gb spremnih za ubacivanje i jos grafu ako ce biti potrebno za transcoding na plexu. ima li to sve smisla gurat na tom pcu ili ne? |
|
|
|
|
|
#1566 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne vidim problem, osim sto bi ti mooozda moglo biti na knap s ram-om kada proxmoxu pustis par giga za rad. Za taj cpu ti ne treba nuzno dedicirana graficka za transkodiranje (iako nije na odmet ako ti bas smeta neka grafa u ladici). Mozes splitati igpu i dodijeliti plexu vlastitu "graficku". Kaby lake ima hevc 10-bit hdr podrsku sto je odlicno. So far so good: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3835638 Sa dovoljno rama te generacije hw-a su cist fajn i dovoljne za mnogo vise od navedenog. Ako ocekujes da ce ti server biti cesto/stalno pod nekim loadom, manji broj jezgri ti ne ide u prilog, al nekako sumnjam da je to slucaj kod tebe. Edit: ahaaa ram imas, onda ok. A s obzirom da je ovo NAS tema, jesi planirao vrtiti i neki NAS softver ili?
|
|
|
|
#1568 |
|
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Sa intel integrušom si vjerojatno dobar za plex potrebe. RAMa nadodaj kad/ako sfali, ovisk kakvu kombinacijiju za arr-ove složiš. Generalno ne žderu previše resursa sami po sebi ako dodatni VM za njih ne dižeš. Grafu doduše možeš i ubacit pa se malo pa passthrough opcijama za virtualke igrat i slično ![]() |
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
uzeti u obzir ono šta gotovo nikad ljudi ne pišu za plex - treba ti plex pass za hw transcoding. bez toga je cpu-only. a to na nasu baš ne ide. |
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
sinoc sam 2.5 sata slagao plex. mucio se raznim videima i niti jedan nije davao uspjeha. da bi na kraju skuzio da mi container nije imao net. postavio fiksnu ip adresu i dns i proradilo je. ![]() totalno novi svijet za mene. danas moram skuziti kako dodijeliti storage za testni plex folder da mi vidi film koji sam stavio. taj dio sa storageom mi jos nije bas jasan. nekako sam uspio hddu od 250gb dodijeliti samo 8mb. pa sam morao traziti kak to obrisati pa ponovo kreirati od punih 250gb. sad jos skuziti kako daj disk staviti kao storage za plex. da napomenem da je hdd od 250gb unutra samo za testiranje. imam trenutno 1x4tb i 1x2tb storage za trenutni plex. da da plan je i uzet plex pass ako ce biti potrebe i prebacim sve na njega. onda bi cak ugasio pretplatu na netflix i poslozio ovo kak treba. za sad je samo igranje i testiranje tj ucenje |
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
|
|
|
|
|
#1572 |
|
Premium
|
ma hoće. uostalom, nije da MORA enkodirati u h265. hd630 će sasvim normalno enkodirati u h264 i bitno da tv to proguta. dal je kodek ovaj ili onaj manje bitno. ja imam dignuto i plex i jellyfin, jučer sam po prvi put isprobao plex na telki , jednom kad sam skužio kako dodati lokalni server nije ni pitao login ni ništa. ali da je to fakin bloat, je. sva plex sranja su na vrhu, i moj lokalni server je na samom dnu. probat ću telki na firewallu blokirat pristup netu, možda tih plex reklama bude manje. ne vidim opcije da ih skroz izbacim. |
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Plex ne koristim već dulje pa ne znam tekuće novosti oko toga ![]() Prešao na jellyfin. Svi uređaji gutaju bez prekodiranja. Jedino je android klijent lošiji nego na plexu koliko se sjećam. E sad kako bi to išlo na 7 gen HD630 da probaš pustiti 4K DV pa da ga prekodira na FHD i još recimo odradi tone mapping za SDR TV bilo bi zanimljivo probati ![]() |
|
|
|
|
|
#1574 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sav taj plex bloat se dade pogasiti u postavkama klijent appa (mozda i servera, ne sjecam se tocno). Meni osobno su samo filmovi i serije na pocetnom ekranu (pinned). Sve ostalo (mjuza, mjuzikli, dokumentarci, test fajlovi itd) je skriveno iza "more" tipke.
|
|
|
|
#1575 |
|
Premium
|
na serveru je pogašeno sve. ovo je baš bloat od hisense plex appa. zapravo cijeli taj smart dio mi je odvratan, jer ima 20 aplikacija koje samo smetaju. da barem mogu plex stavit da je prva, ako već ne jedina, ali nisam skužio kako. |
|
|
|
|
|
#1577 |
|
Premium
|
hisense nema jelly. ako koristim media player, idem preko kodija ionako. |
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Premium
|
too much shit going on here :P hvala svejedno. naručio sam neki fora daljinski sa aliex, bit će mini pc u akciji, pa će sve kroz kodi. a možda uspijem ugasiti taj bloat na plex appu, nisam baš ozbiljnije pokušavao. doduše ako tv podržava dlna, onda ću vuć sve kroz to. nisam još stigao... |
|
|
|
![]() |
|
|