|
|||||||||||
|
|
#85861 | |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#85862 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Ma Bog te mazo, gledam na što mi liči filter kabine u Passata nakon 15k km kroz Zagreb ili motora nakon 60k km, ne vidim kako takvi intervalu mogu imati smisla osim da rasture dišni sustav i motor… |
|
|
|
|
|
#85863 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Jep, isto kao što interval zamjene ulja stave na 30k km . Najgore što, ako imaš garanciju, moraš dooooobro pročitat uvjete da ne bi slučajno malim slovima stavili (a kako je krenulo, lako moguće) da ako sam zamjeniš filtere automatski gubiš garanciju. Da je govorimo o ulju koje stavljaju u nova vozila 0w-20 itd. Ja sam sebi, dok sam još imao garanciju, između službenih 30k intervala, svakih 10k km mijenjao ulje i filtere. Goni to njihovo, ja taj auto vozim i on ostaje meni, nek se gone sa tim svojim intervalima |
|
|
|
|
|
#85864 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Svakih 6mj promjenim filter kabine (prije ljeta na servisu i prije zime o svom trosku), sljedeci put cu bas priupitati sto je s garancijom, za frenda, jel. Daj brisi, na starom autu sam dvaput godisnje stavljao najbolje hengst filtere koje sam mogao naci, a radim jedva 10k km.
|
|
|
|
#85865 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Pokazali mi stari filter zraka kabine nakon 30k km, ne da je bio za zamjenu nego je bio pokojni. To može izdržati samo ako se vozim 60k km po svježem alpskom zraku, a i tada je upitno. Poslije današnjeg uvida u stanje filtera, definitivno sam odlučio prepoloviti propisane intervale, koliko koštalo da koštalo. |
|
|
|
|
|
#85866 | |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Sent from my SM-S931B using Tapatalk
|
|
|
|
#85867 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Po zakonima, mislim cak eu pravilnicima, imas pravo mijenjati potrosnje djelove gdje god zelis, samo moraju bit specifikacije takve, a ako dodje do kvara gubis garanciju samo na dio koji nije bio po propisima a ti si ga stavio, za ostatak auta ne gubis garanciju, ima jos regulacija ali ova je bas ta. Naravno da ce ovi probati vodu na svoj mlin natjerati, ali pravila su pravila. Doduse to vrijedi samo za "jamstvo" od dvije godine, a sve što ide iza je slobodna interpretacija trgovca https://en.wikipedia.org/wiki/Block_...ion_Regulation |
|
|
|
|
|
#85868 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Lista auta koje su 'rvati kupovali 2025. Možete vi sprdati kolegu koliko god želite, ali Oplo se solidno prodavao. https://www.poslovni.hr/hrvatska/hrv...godini-4518282
|
|
|
#85869 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#85870 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
#85871 | |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ja ne poznajem nikoga tko vozi opel od 1500 poznanika valjda, nisam na cesti vidio nijedan opel osim one moke par puta u zivotu. Gdje su ti opeli? Tko to kupuje? Da je kao po tablici, bilo bi ih uz rame na cestama sa.octavijama koje doslovce svaki drugi hrvat vozi. Mislim da se fejka jako.
|
|
|
|
#85872 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Križevci su mali i ne mogu reći da ih ne viđam. Frendica vozi Insigniu i neće se vjerojatno nikad odmaknuti od Opela. Rekla je da joj je iduća Astra. Prošle godine se u susjedstvu pojavila Insignia GSI. Ispred vrtića viđam novu Mokku i Grandlanda. Bila je dugo jedna Insignia OPC, ali mislim da je prodana. Ima ih, ali ne obraćamo pozornost na njih. ![]()
|
|
|
#85873 |
|
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
|
|
|
#85874 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Po cesti vidim dosta Mokki i Grandlanda dok Corsi nema ni za lijek. A nekada ih je bilo k'o pljeve po cestama.
|
|
|
#85875 |
|
The mighty pirate
|
Ne možeš reć generalno da je 0w20 problem, kad nije za svaki auto isto. Za hibride idu rijetka ulja, ništa drugo nije preporučljivo. Imam 0w20 kao obaveznu i jedinu opciju. Kod običnih modernih benzinaca je 0w20 bolje za podizače ventila, manju potrošnju i mirniji rad. Poprilično je skuplje od 5w30, ali ne igraju mi se takve igre i ne mislim da znam bolje od onog tko je projektirao motor. A ovo da više gledaju auto nego rade po njemu je već jako dugo. Taman imam mali servis za 2 i pol tjedna. Jedne godine se radi mali, druge godine veliki servis. Uvjet je za garanciju od 10 godina. Ovo je razlika između malog (Ł385) i velikog (Ł725). Sve mi piše online gdje mogu bukirati servis, pretpostavljam da i drugi brandovi imaju sličan sistem i daju sve informacije. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 08.01.2026. u 17:05. |
|
|
|
|
|
#85876 |
|
Moderator
|
Potrošio mi je oko 3 dcl po ljeti, 7-8 mjesec kad sam ga gazio po autoputu i bila je velika vrućina. 9, 10, 11 mjesec ništa. Inače mi po specifikacijama ide 0w20 dexos1. Sad stavljam rew3. Po zimi je super. Izgleda da bi nilo bolje za ljeto da je 0w30 dexos1, ali to je jako teško nabavit. Ili za ljeto staviti 5w30, 5w40, a zima 0w20. Ulje i filter 60 do 70 eura. Ako si sam mjenjaš trošak je 140 eura godišnje. Makar to šta po ljeti fali vjerojatno ispari.
|
|
|
#85877 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Vezano za promjenu ulja. To radim svaki 8-10k km. Odjebite te proizvođačeve "naputke" jer je njima cilj da auto potraje dok traje garancija i daljni kupac će dobiti krš. Ulje i filter su najjednostavniji i najbolji način održavanja kondicije i zdravlja auta, velika većina uz redovnu zamjenu neće imati nikakvih problema. Mislim da sam si našao vozilo na kraju. Ford CMax, 2016-2019 1.5 dizlo, auto ili manual, Titanium oprema. Fikus mi je top auto, ovo je ista baza samo viši, udobniji i tiši. Vanjski gabariti nisu preveliki i ima mogućnost vađenja stražnjih siceva u tren, taman za adaptaciju u mini kombi.
|
|
|
#85879 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Ako je bijeli običan onda nije to ništa čudno ako je onaj sa ugljenom razliku gotovo ne vidiš. Mnogi bacaju od ugljena i stavljaju običan bijeli jer misl da je od ugljena zamazan a on inače je siv. |
|
|
|
|
|
#85880 | |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ok su ako mijenjaš ulje svakih 40k. Ima jedan kraj Karlovca 1. Vlasnik, grijana garaža top stanje za 10k, možda bi se dalo malo još spustiti.
|
|
|
|
#85881 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
![]() Pogledaj jel kojim slučajem negdje vani postoji Vignale model u prodaji. Vignale je korak iznad Titaniuma, ali su jako jaaaako rijetki jer to moraš biti posebno opičen da kupiš Ford za cijenu pravog švapskog premijumuma
|
|
|
|
#85882 |
|
Brat od Đon Vejna
|
I onda se odlučiš za briljantni 1.5 hdi….o ljudi…sad buš ti pokazo BMW seljoberima
|
|
|
#85883 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#85884 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
A i 10/10 relevantnih auto testera iz njemačke i okolice bi se složilo s time. |
|
|
|
|
|
|
#85885 |
|
Moderator
|
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...lZynFzzoGA8I7w Ja jučer navečer u autopraoni. Vani -8. Morao sam. Napravio se led oko kotača da je strugao i nisam ga mogao skinuti. 15 minuta sa minivašem i vrućom vodom. Jedva sam sam skinuo led. Usput sam malo i vrata potegnuo. Evo jutros se Oplo najnormalnije otvoriJo. Ipak je to Švabo napraviJo. 😂
|
|
|
#85886 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Problem je što je razlika u cijeni novog premala da opravda kupovinu Vignale, pa je logično ili uzeti ST ili brand iz "više klase", a kad vidiš cifru i da si za to dobio (samo) Fiestu...moraš stvarno željeti Fiestu. Premium Fiesta zvuči kao oksimoron, zato ih ima jako malo na cesti. Isti 1.0 motor, samo napucan opremom koju ne viđaš na autima te klase. Iskopao sam cjenik svih modela i paketa opreme za Fiestu iz 2022. (UK) https://share.google/jcpYjTS6ZdydnWRm1 Njemačka barem u ovom cjeniku nema Vignale paket za Fiestu https://media.ford.com/content/dam/f...Preisliste.pdf Italija je, ali nisam uspio iskopati cijene https://www.tecnicauto.it/ftp/gamma_...sta%202019.pdf Rabljenih ima, ali 19000 eura za rabljenu 1.0 fiestu.. https://www.autoscout24.com/offers/f...ng_product=mia
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 09.01.2026. u 09:19. |
|
|
|
|
|
|
#85887 | |
|
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Dobro si jos i prosao, nisu ti spominjali tatu, lavabo i drkanje ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#85888 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
#85889 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2015
|
Citiraj:
Ovo kaj si napisao se slažem 100%, uzeti ovu za 19, pored ST za 17 s “malo” više km nema smisla. Navodno je kvaliteta izrade iznutra neusporedivo bolja kod ST modela. A najviše od svega mi se sviđa kaj je jedan od rijetkih auti izašlih nakon 2010, a da je još “oldschool”, tj normalna ručna, normalni motor, normalni dashboard, još da je ovaj glupi touchscreen manji ili se može sakriti nebi imao zamjerki (navodno se touch može složiti da se ugasi nakon nekog vremena, kao na telefonu npr.) |
|
|
|
|
|
|
#85890 | |
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Ali uvijek imaš Daciu ![]() GT86 je dobra alternativa ako hatchback nije uvjet. https://www.autoscout24.com/offers/t...g_product=none
|
|
![]() |
|
|