Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 22:23   #2971
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Pa to i tvrdite da nemaju pojma, tak da to onda ide i na ovu izjavu da im ne valja OS Koliko god da ne valja bolji je od svega ostalog na tržištu za najširu upotrebu.

AI odgovor

"Windows 11 generally offers marginal performance gains over Windows 10, with faster boot times and improvements in specific areas like task scheduling and updates. However, real-world performance differences are often negligible, with some tests showing Windows 10 performing better in specific applications or games. The biggest difference is that Windows 10 is now out of support, making Windows 11 a more secure and modern option despite minor performance discrepancies. "

Jos da bi ti Mladene shvatio odakle tvoj AI cupa odogovor (mali hint: marketinski materijal) sve bi bilo super. Iskreno sa takvima kao ti je tesko ikakav smislen razgovor voditi. Da ti se dokaze da je voda tekuca ti bi i dalje tvrdio da nije tako jer ti je AI ili baba Vanga rekla ili si vidio led pa si uvjeren i da je to voda. Jebaj ga neki "ratnici na tipkovnici" nikad nisu izasli iz mentalnog majcinskog podruma. No ako se sa takvima nemoze voditi normalan razgovor sto nam preostaje? Ignoriranje (sto nece sprijeciti ovakve komicne situacije ili dizanje tlaka ostatku forumasa) ili nesto konkretnije kako bi se ostatku foruma omogucilo normalno raspravljanje o forumskim temama. Odluke...odluke
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:25   #2972
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ja osobno ne pamtim da je Mladen na ovom forumu kritizirao ista sto koristi ili posjeduje, bile to gume na autu 10 godina stare ili neki OS na kompu. Covjek se samo hrani vasim reakcijama i na fino vas, da budem pristojan, prca. A vi ga zazivajte i hranite

Trollove treba banat s foruma ili im zabranit pristup temama gdje rade sranja. Jedino ce tako forum postati centar normalne rasprave. Dovoljno je bilo tolerancije gluposti i tog nacina ponasanja. Eto reko sam.
Staro Jučer, 22:29   #2973
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Jos da bi ti Mladene shvatio odakle tvoj AI cupa odogovor (mali hint: marketinski materijal) sve bi bilo super. Iskreno sa takvima kao ti je tesko ikakav smislen razgovor voditi. Da ti se dokaze da je voda tekuca ti bi i dalje tvrdio da nije tako jer ti je AI ili baba Vanga rekla ili si vidio led pa si uvjeren i da je to voda. Jebaj ga neki "ratnici na tipkovnici" nikad nisu izasli iz mentalnog majcinskog podruma. No ako se sa takvima nemoze voditi normalan razgovor sto nam preostaje? Ignoriranje (sto nece sprijeciti ovakve komicne situacije ili dizanje tlaka ostatku forumasa) ili nesto konkretnije kako bi se ostatku foruma omogucilo normalno raspravljanje o forumskim temama. Odluke...odluke
A kolega dragi odgovaram ti na postavljeno pitanje, ti si taj koji tražiš razgovor a ja sam spreman za isti. ja tebe ne ignoriram, ne komentiram tebe kao osobu i sl. dok ti stalno pišeš kak mene treba ignorirati, banati i sl. Pa kolega ignoriraj, kaj da ti velim. Stisneš ikonu i ne vidiš moje postove. Da ti olakšam, klikneš na moje ime, imaš postavku korisnička lista i stisneš "dodaj na listu ignoriranih".
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:36   #2974
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Glavno da ti nemas laga na svojoj konfiguraciji, a ja kad sam zadnji puta instalirao Ryzena 7 sa 64gb rama osjetim lag, ko da radim preko remote desktopa.
Staro Jučer, 22:38   #2975
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ne radi ta opcija to što bi čovjek očekivao/želio. Nego, mislim da je ovdje poanta u tome da ovdje više manje svi (osim mladena) imaju takvo iskustvo s generacijama računalne opreme da kada bane netko tko kaže da njemu sve radi i to optimalno, ljudi su uvjereni da trola.

Ja sam se, npr, do malo prije zajebavo s dvije stare radne stanice dobivene kao donacija za školu. Jedan ThinkCentre s intelom šeste generacije i Fujitsu Esprimo s intelom sedme genracije. Prvi je pustio smrad kada sam ga upalio (bit će da je napajanje prdeknulo) dok fujitsu svira lambadu kada ga upalim. Bit će da nešto nije OK s matičnom ili su sva tri RAM modula otišla, što je manje vjerojatno. Moduli se griju da budu vrući na dodir nakon desetak sekundi, bit će da je nešto s time.

Kako bilo, poanta priče je da kada bi to mladen uzeo u ruke, siguran sam da bi oba radila savršeno i brže, kao da je intel trinaeste generacije u pitanju. U mojim rukama to je e-otpad, u njegovima dobro podmazana mašina.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:40   #2976
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Glavno da ti nemas laga na svojoj konfiguraciji, a ja kad sam zadnji puta instalirao Ryzena 7 sa 64gb rama osjetim lag, ko da radim preko remote desktopa.
Ja ga ne osjetim i posnimao sam otvaranje foldera koje za moj pojam radi brzo. Sve radi brzo. Moguće da ja nisam osoba sposobna osjetiti lag koji si ti primijetio? Ja govorim iz svojeg iskustva.
Staro Jučer, 22:41   #2977
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Ja ga ne osjetim i posnimao sam otvaranje foldera koje za moj pojam radi brzo. Sve radi brzo. Moguće da ja nisam osoba sposobna osjetiti lag koji si ti primijetio? Ja govorim iz svojeg iskustva.

I ja sam ti dokazao da postoji nesto brze i to osjetno. Na slabijem hardware-u od tvog. Al taj dio ignoriras. Ajmo dalje.

Citiraj:
A kolega dragi odgovaram ti na postavljeno pitanje, ti si taj koji tražiš razgovor a ja sam spreman za isti. ja tebe ne ignoriram, ne komentiram tebe kao osobu i sl. dok ti stalno pišeš kak mene treba ignorirati, banati i sl. Pa kolega ignoriraj, kaj da ti velim. Stisneš ikonu i ne vidiš moje postove. Da ti olakšam, klikneš na moje ime, imaš postavku korisnička lista i stisneš "dodaj na listu ignoriranih".

Bit je Mladene da taj tvoj tvrdoglav stav smeta ocito vecini ovdje aktivnih forumasa. Nista protiv tebe osobno. Znam da stari ljudi znaju biti jako tvrdoglavi. Al ako ti se dokazi kao onaj gore stave na nos prihvati da nisi bas 100% u pravu. Samim time bi pokazao volju za razumnom diskusijom i raspravom i nitko nebi imao ama bas nista protiv tebe. Nikoga ne smetas ti kao osoba, vec tvoja tvrdoglavost i ustrajanje u vlastitom stavu cak i kad ti se pokazu cinjenice koje dokazuju suprotno. Shvacas? Dakle prihvati neke stvari, presaltaj u nizu brzinu i kolege ce te cijeniti kao aktivnog clana na forumu sa kojim se moze raspravljati o svacemu. To je bit forumske zajednice.
Staro Jučer, 22:53   #2978
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
I ja sam ti dokazao da postoji nesto brze i to osjetno. Na slabijem hardware-u od tvog. Al taj dio ignoriras. Ajmo dalje.

Bit je Mladene da taj tvoj tvrdoglav stav smeta ocito vecini ovdje aktivnih forumasa. Nista protiv tebe osobno. Znam da stari ljudi znaju biti jako tvrdoglavi. Al ako ti se dokazi kao onaj gore stave na nos prihvati da nisi bas 100% u pravu. Samim time bi pokazao volju za razumnom diskusijom i raspravom i nitko nebi imao ama bas nista protiv tebe. Nikoga ne smetas ti kao osoba, vec tvoja tvrdoglavost i ustrajanje u vlastitom stavu cak i kad ti se pokazu cinjenice koje dokazuju suprotno. Shvacas? Dakle prihvati neke stvari, presaltaj u nizu brzinu i kolege ce te cijeniti kao aktivnog clana na forumu sa kojim se moze raspravljati o svacemu. To je bit forumske zajednice.

Ja prihvaćam da je tebi ili nekom drugom windows 11 loš, slabo upotrebljiv itd. Potpuno mi je to OK i uopće to ne osporavam. Ne prozivam te zbog toga trolom, ne tražim da ti se zabrani govoriti, ne tražim da te se izbaci iz zajednice.
Da li je ovo forum sa gdje svatko može napisati svoje mišljenje ili moram pisati ono što ti smatraš da bi ja morao pisati? Da li je na forumu moguće imati različito mišljenje, iskustvo upotrebe ili različiti doživljaj?
Ne pišem ništa da bi tebe ili nekoga provocirao. Moguće da sam ja debil, neuk, glup kaj god od toga pomisliš imaš na to puno pravo.
Pišem iskreno kaj mislim i kako vidim stvari.
Želiš da izbjegavam ovu temu?

OK, nebum više niš pisao, zna se uostalom moj stav.
Staro Jučer, 22:56   #2979
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Stal budem u obranu Mladena prije, nego svi skupa izgubite zdrav razum.
Citiraj:
Meni je forum popt RPG-a, imam kreiranog virtualnog lika kojeg godinama nadograđujem, boostam vještine, rješavam zagonetke i ubijam vrijeme
Citat je iz vremena kad je Mladen (ne)svjesno zajedno s BUG Discord bojnom žaril i palil Intel podforumom, a svi postovi su uvijek bili u rangu ovih aktualnih za Windows OS (meni dobro, meni radi, meni super, meni dosta, meni brže, meni bolje, meni moje ...), tako da se tu recepet ne mijenja. Intel je u međuvremenu propal, država i vanjski ulagači su ih morali izbaviti, da si sad lakše mogu dizati cijenu dionica, dok se otpuštaju deseci tisuća zaposlenika, gasi i prodaje sve kaj nema armaturu, a sve one godine pisanja i čitanja o Intelovima rekordnim zaradama i neograničenim resursima su pali u vodu kak smo u to vrijeme i komentirali da se bude dogodilo. Mladenu je Windows super operativni sustav, on polako gradi svojeg lika, a jednog dana bude vrlo vjerojatno prešel na Linux isto ko i na AMD bez da trepne.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:59   #2980
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Stal budem u obranu Mladena prije, nego svi skupa izgubite zdrav razum.

Citat je iz vremena kad je Mladen (ne)svjesno zajedno s BUG Discord bojnom žaril i palil Intel podforumom, a svi postovi su uvijek bili u rangu ovih aktualnih za Windows OS (meni dobro, meni radi, meni super, meni dosta, meni brže, meni bolje, meni moje ...), tako da se tu recepet ne mijenja. Intel je u međuvremenu propal, država i vanjski ulagači su ih morali izbaviti, da si sad lakše mogu dizati cijenu dionica, dok se otpuštaju deseci tisuća zaposlenika, gasi i prodaje sve kaj nema armaturu, a sve one godine pisanja i čitanja o Intelovima rekordnim zaradama i neograničenim resursima su pali u vodu kak smo u to vrijeme i komentirali da se bude dogodilo. Mladenu je Windows super operativni sustav, on polako gradi svojeg lika, a jednog dana bude vrlo vjerojatno prešel na Linux isto ko i na AMD bez da trepne.
Bio sam u krivu (kaj se tiče kompanije ne i svog iskustva upotrebe), ti si bio u pravu i nije mi to nikakv problem priznati.

Edit: više puta sam ponovio da pređem na linux bez da trepnem čim to bude funkcionalno poput windowsa, bez gubitka performansi, kompatibilno sa raznom perfierijom i da rade sve bitne igre.
Nije stvar da se ja okrećem kako vjetar puše, isto kao i kod hradvera. Kupujem podjednako intel, nvidija, amd...uloženo/dobiveno je moj jedini kriterij.

Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. Jučer u 23:08.
Staro Jučer, 23:01   #2981
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Nije do toga, fućkaš propali Intel i šrot AMD, samo velim kaj je na stvari, jer nema logike da se tu svađate oko smetje OS-a, koji i meni ko i tebi radi kak spada, ali i dalje ostaje činjenica da to nikad nisu trebali pustiti u opticaj i da je svakim danom sve veće smeće. Na kraju budu nakrcali toliko eJaJ gluposti da ljudi ne budu htjeli ni upaliti računalo, jer znaju kakva kalvarija ih čeka.
Citiraj:
više puta sam ponovio da pređem na linux bez da trepnem čim to bude funkcionalno poput windowsa, bez gubitka performansi, kompatibilno sa raznom perfierijom i da rade sve bitne igre. Nije stvar da se ja okrećem kako vjetar puše, isto kao i kod hradvera. Kupujem podjednako intel, nvidija, amd...uloženo/dobiveno je moj jedini kriterij.
No i kak trenutno stvari stoje, Microsoft bude sjebal Windows OS u svega par eJaJ zahvata, dok Linux polako, ali sigurno uzima sve većeg maha, jer ljudima je već pun kufer svega na Windows sustavima, tak da me uopće ne bude čudilo da u dogledno vrijeme koristiš neku Linux distribuciju na kojoj nemaš zamjerke i sve ti radi.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. Jučer u 23:16.
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:30   #2982
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

To je kao kad nazoves Microsoft support, nikad nije do windowsa, ne bi priznali gresku da im cupas nokte.
Najveci biser mi je bio, to je bilo davno Outlook 2013, na stotinjak laptopa s vremena na vrijeme prestane raditi search, zovem njih, naravno nije do Microsofta. I kad sam rekao da se to dogada na stotinjak laptopa, onda je kroz zube priznala, znamo za taj problem i rijesenje je izaci iz outlooka i ponovno uci.
Staro Danas, 00:07   #2983
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Klasičan "Jeste probali ugasiti i upaliti?", rješava 99% IT problema
Staro Danas, 00:14   #2984
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Meni je ironično to kaj se Mladena proziva zbog godina i tvrdoglavosti, a većina PCE-a se sastoji upravo od starijih članova koji su tvrdoglavi i koji pokušavaju stvari koristiti i raditi na stari način, i kenjanju po novom, nepoznatom i drugačijem.

Gerijatrija koja sere po mlađima i novim generacijama, a samima je mozak ispran i protkan teorijama zavjere i alu folijama dok su bitne teme, jel, ne-tema.

Pa gle ovaj cringe of potpisa o novom svjetskom poretku itd. Onak, razina emo prosera koje su nekad davno klinci od 16 godina delali , samo kaj su sad u pitanju stari bikovi koji vjerojatno imaju djecu koja upijaju isti taj bullshit. Rang index komentara, samo kaj se nažalost prelilo to i na ovaj forum. Nekad je većina foruma imalo zadnji hardver, bleeding edge bete svega i svačega, a sad ko da je vrijeme stalo u nekom nostalgičnom vremenu kroz rozu prizmu. Naravno, nije sve crno-bijelo, ali imam filing da nikad prije nije bilo tolko prosipanja žući i sruć-traćkanja samo da se sere.

Nego, da se vratim na Win - istina je da je file explorer u 11 spor, da guraju AI tam gde ne treba, i da je MS izgubil kompas oko prioriteta (kaj se developmenta OS-a tiče). Međutim, taj isti file explorer je dobil tabove, integraciju sa onedriveom i pogotovo m365/entra kaj je u entepriseu prilično dobro, sam OS je dobil hrpu unapređenja i korisnih fičra kojima treba dati priliku i prilagoditi workflow i vjerujem da bi svako od vas (nas) našel bar nekaj kaj bi mogel reći "hm, ajde ok, ovo je puno bolje od win10".

OS možeš srediti da dela samo osnovno, a moreš srediti da koristiš maksimalni potencijal. Oba scenarija su validna i moguća, vjerujem da je pola sata konfanja nakon clean installa dovoljno da su baš svi zadovoljni ili barem kompromisno zadovoljeni.

Mislim da bi se tema trebala odjeliti na Win11 - novosti, info, beta itd. i Win11 - problemi, troubleshooting, kritike itd. Ja bi rado češće ovdje postal stvari ali izgubim volju kad tema pliva u govnima.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:29   #2985
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
@Mario92 slobodno postaj češće baš njima za kontru. Btw. stavio sam napokon StartAllBack i lajkam.
Staro Danas, 00:34   #2986
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005

HP 845 G9

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850U
RAM: 64GB Samsung DDR5 4800
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 04:26   #2987
kopija
DIY DILETANT

kopija's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Kako? Mladenu sve radi.

Sve mu radi zato što (kao i 99.9% korisnika) ne koristi tzv. "provisioning".
Molim lijepo pročitati gorenavedeni clickbait članak s razumijevanjem.
kopija je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:07   #2988
tomek@vz
White Rabbit

tomek@vz's Avatar

Citiraj:
Autor kopija Pregled postova
Sve mu radi zato što (kao i 99.9% korisnika) ne koristi tzv. "provisioning".
Molim lijepo pročitati gorenavedeni clickbait članak s razumijevanjem.

Citiraj:
"After provisioning a PC with a Windows 11, version 24H2 monthly cumulative update released on or after July 2025 (KB5062553), various apps such as StartMenuExperiencehost, Search, SystemSettings, Taskbar or Explorer might experience difficulties.
This will occur for the following:
  • First time user logon after a cumulative update was applied.
  • All user logons to a non-persistent OS installation such as a virtual desktop infrastructure (VDI) or equivalent as application packages must be installed each logon in such scenarios."
If you are wondering, provisioning essentially is the way admins configure devices as they automatically deploy various settings and policies on a client PC. So while the issue is in office PCs, considering a huge number of enterprise PCs are Windows, this is probably a very big problem.
The company further adds that Windows' XAML component and package updates for MicrosoftWindows.Client.CBS_cw5n1h2txyewy, Microsoft.UI.Xaml.CBS_8wekyb3d8bbwe, and MicrosoftWindows.Client.Core_cw5n1h2txyewy, are what have been triggering some of the observed problems.
Speaking of observed problems, Microsoft notes that the following dependent Shell components and related services may fail and report an on-screen error or silently fail to execute, such as the following:
  • Explorer.exe crash
  • shelhost.exe crash
  • StartMenuExperienceHost issues
  • System Settings silently fails to launch
  • Application crashes when initializing the XAML views
  • Explorer running but no taskbar window.
  • other XAML island views fail to initialize.
  • ImmersiveShell problems
Microsoft says that it is working on a fix but, for now, has provided a couple of workarounds to deal with the issue.
U prijevodu > Enterprise musterije su nahebale ako slucajno puste KB5062553 u opticaj sto je pak sluzbeni Update izdan od strane Microsofta koji ionako zavrsi na svim Windows 11 instalacijama kroz standardni Windows update. Ako je tako - zasto ima tako negativan ucinak na samo Enterprise instalacije (sto je zapravo gore nego da useru beta testere doma)? Ozbiljno pitanje nekog tko ne administrira Windows sustave.

Hovewer u neovim clanku stoji malo vise detalja iz MS radionice zadnjih godina zbog cega ljudi kritiziraju Windows 11. Dodao bih jos i ovaj mali detalj kad je Microsoft prikazao Windows 11 kao brzi OS od Windows 10 - stavljajuci 10-tku na "malkice slabiji komp" (Mladene, HeadsUp) :

Citiraj:
Microsoft is once again aggressively pushing users to move from Windows 10 to Windows 11. This time, the Redmond firm is boasting that the newer OS is up to 2.3x faster than its predecessor – but fails to mention its deeply flawed testing methodology.
Tech giants aren't renowned for their honesty and openness. When it comes to making claims and pointing to benchmarks, it's not just Nvidia that plays fast and loose with the truth.
> Microsoft says Windows 11 is 2x faster, except they used ancient PCs to benchmark Windows 10

Dakle rezime svog ovog sranja u proteklih nekoliko dana:

1. Windows 11 je govno od OS-a radi vlastitih interesa Microsofta nad interesima korisnika a u tome ne spreza ni od obmanjivanja korisnika laznim informacijama (kao i sve velike firme)...na istom stroju - Windows 10 je brzi i fluidniji.
2. Windows 10 ostaje neprezaljeni Windows OS , nakon Windows 7
3. Linux je u mnogocemu brzi i bolji (ako imas kompatibilan hardwer) ali i u najboljem i najidelanijem slucaju nije funkcionalna zamjena za Windows 11 kao novi standard na desktopu za vecinu korisnika jer za mnoge ili hardwer nije 100% podrzan ili softwer koji trebaju ne radi na Linuxu i/ili nema za isti alternative ili sam korisnik se nema vremena zajebavat i trosit vrijeme na nesto novo dok treba od tog istog racunala zaradivat za kruh. A ono sto me dodatno pili jest ona stara izreka da kod OSS softwera svatko moze vidjeti bugove i ispraviti ih. Newsflash: kod malih projekata gdje sam developer alate koristi za sbee to slajaka. Kad dev ode vecina nema znanja ili interesa se zajebavat sa svim mogucim sitnicama pa imamo situaciju nerijesenih bugova starih 10 godina, ili sranja koja nakon 15 godina se sam pitam "wtf pa kaj smo u 2008-oj".
4. Iz gore navedenih razloga moramo doci do zakljucka da je vecina korisnika osudena i dalje na Windows 11 - kolko god neoptimiziran bio. "It is what it is". Prihvatiti mane > workaround za ono sto se moze , a sve ostalo > hebaj ga. 1000 puta sam vec rekao - PC je samo alat, nista od zivotne vaznosti za ljude kao socijalna stvorenja.
5. U raspravama na forumu moramo biti objektivni, znati baratati cinjenicama, biti sposobni za kriticno razmisljanje te na kraju i priznati kad smo u krivu. Odgovor na problem "kod mene radi" bez konstruktivne i objektivne analize nema apsolutno nikakvog smisla ako vecina korisnika ima problem.

Kaze se u narodu starost = mudrost. Sve ima svoje prednosti i mane i nekonstruktivno pljuvat samo po jednoj ili drugoj strani nema smisla. Sve ima mane na svoj nacin. Dakle ajmo biti bolji i vratiti se na srz teme (vrijedi za cijelu forum).
Staro Danas, 09:39   #2989
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
O da, mogu potvrditi ovaj first logon nakon kumulativa i enterpise okruženju. Traje kao da se prvi put logiraš, a o sporosti spajanja na share drugih kompova u mreži preko explorera sam već pisao. Ugl baš osjetno sporije iskustvo nakon w10.
Staro Danas, 10:07   #2990
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Microsoft admits File Explorer is slow in Windows 11, and it’s going to preload it in the background to help improve launch performance.

“This shouldn’t be visible to you, outside of File Explorer hopefully launching faster when you need to use it,” Microsoft confirmed.

If you don’t want Windows 11 to preload File Explorer, you can uncheck the option called “Enable window preloading for faster launch times” in File Explorer’s Folder Options under View.

File Explorer is still snappy on Windows 10, but the modernized Windows 11 version also brought slower performance.

This change is rolling out to Windows Insiders.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Danas, 10:22   #2991
Promo
Registered User
Moj komp

Promo's Avatar

Datum registracije: Jun 2024
Nakon pune 4 godine priznali.
Staro Danas, 10:32   #2992
Neo-ST
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Microsoft admits File Explorer is slow in Windows 11, and it’s going to preload it in the background to help improve launch performance.

“This shouldn’t be visible to you, outside of File Explorer hopefully launching faster when you need to use it,” Microsoft confirmed.

If you don’t want Windows 11 to preload File Explorer, you can uncheck the option called “Enable window preloading for faster launch times” in File Explorer’s Folder Options under View.

File Explorer is still snappy on Windows 10, but the modernized Windows 11 version also brought slower performance.

This change is rolling out to Windows Insiders.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Jebeš optimizaciju appa, trpaj sve u RAM, ko ih jebe.
Nakon toliko truda sa strane MS-a, Mladen niti neće osjetiti poboljšanja.
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 10:42   #2993
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Kad je toliko kod neoptimiziran da moras trpati u ram, sad je i NVME postao prespor.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. Danas u 10:58.
Bono je online   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na